Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PC-pelaaminen

Ei siinä pitkään kestänyt taas tuskailla ostohimoissa ennen kuin hankin uuden pöytäkoneen. Kohtuu edullisen tosin, noin 1300 euroa maksoi osat ja kasaus yhteensä. 32 gigaa muistia, Radeon RX 6700XT näytönohjaimena ja Ryzen 5 7600 prosessorina. Tehot eivät siis ihan hirveästi eroa Series X:stä, jolla aion edelleen pelata pääsääntöisesti toimintapelit ja suuren osan autopeleistä. En pelaa PC:llä yleensä kuin strategiapelejä ja jotain vuoropohjaisia, esim. nyt tietysti Baldur's Gate kolmosta, niin ei tarvitse olla ihan kalleimmasta päästä laitteet. Kannettavalla en pelaa enää kuin korkeintaan matkoilla, sen verran pitkään olen nyt tuskaillut lämpöjä ja tuulettimen puhallusta. Seuraava kannettava on varmasti joku Thinkpad tai vastaava puhtaasti hyötykäyttöön tarkoitettu.
 
Aika vähänhän sitä tulee Steamin kautta pelailtua eikä tuo osaa lukea Steamiin lisättyjä ei-Steam pelejä niin ei oikein anna oikeaa kuvaa.

  • 8 Games played
    • 2 new games
  • 15 achivements unlocked from 2 games
  • Longest Streak 15 days
  • 100% of playtime on Steamdeck
  • Top 5 games:
    • Guild Wars 2 55%
    • Hyperdimension Neptunia Re;Birth 1 21%
    • Final Fantasy XIV 10%
    • Borderlands 2 8%
    • Metal Gear Rising Revengeance 5%

Peliaikojahan tämä ei kerro, mutta Neptunian aloitin tänä vuonna ja siinä on 7,8 tuntia pelattuna. Tästä laskettuna yhteensä tuli pelattua Top 5:n pelejä 37 tuntia. Tähän päälle parikymmentä tuntia emulaattoreilla ja varmaan sata tuntia pleikkarin Remote Playtä niin siinä on kohtuu tarkasti Steamdeckin käyttö tänä vuonna.
 
Henkilökohtaisten mieltymysten lisäksi nämä Steamin tilastot tarjoavat mielenkiintoista näkymää yleensäkin PC-pelaamiseen:

Keskimäärin pelattu pelejä: 4
- Kertooko tämä siitä, että Steamissa on huima määrä tilejä, joissa paukutetaan vain jotain Counter-Strikea ja lukumäärää on nostamassa muutama valastili? Joka tapauksessa määrä tuntuu pieneltä.

Saavutuksia avattu: 16
- Tämäkin määrä tuntuu pieneltä. Itseäni eivät saavutukset kiinnosta, mutta silti vuoden aikana oli kertynyt niitäkin yli 320 kpl. Toki voihan tämäkin liittyä edellä mainittuun tilastoon, jolloin niitä helppoja saavutuksia ei ole enää tarjolla.

Kuluvana vuonna julkaistujen pelien peliaika 9 %
- Tämäkin voi linkittyä tuohon ensimmäiseen nostoon, mutta pieneltä se tämäkin prosentti tuntuu. Uudet julkaisut kuitenkin tuntuvat aika usein kiikkuvan myydyimpien pelien listoilla, mutta jääkö niiden peliaika sitten lopulta niin pieneksi? Vai katsooko tätä nyt jotenkin erikoisesta näkökulmasta, kun koko Steam-tarjonnasta yhden vuoden tarjonta on murto-osa?
Vastasit jo itse oikeastaan kaikkiin esille tuomiisi pointteihin, mutta laitetaan nyt vielä tueksi Steamin pelatuimpien pelien näkymää.

1703141411496.png

Jengi tahkoo CS:ää, Dotaa ja PUBGia selvästi enemmän kuin mitään muuta. Tämä trendi on jatkunut vuodesta toiseen. Kun listaa katsoo muutenkin, niin tuoreet pelit ovat harvassa. Joten itseasiassa nuo tilastot ovat hyvinkin linjassa sen kanssa mitä pelataan.
 
Yksi PC pelaamisen isoimmista eduista on modaaminen ja joskus modaajat tuovat jotain todella massiivista joka mahdollisesti ylittää jopa varsinaisen pelistudion tuotokset. Yksi tällainen voi olla Fallout London,uskomattoman massiivinen modi joka on tehty 50 hengen voimin. Julkaisu ensi keväänä.

 
Epic Storesta muutenkin nyt napannu aleista kuponkien avulla äärettömän halvalla pelejä.

Ratchet and Clank: Rift Apart 27€
Last of Us Remake 27€
Kingdom Hearts 3 + Re Mind 16€
Kingdom Hearts 1.5+2.5 14€
PC Building simulator 2 11€

Aina kun ostat jotain saat 33% alennuskupongin jolla saat nuo halvat hinnat.
 
Mä ostin Fanaticalista Hogwarts Legacyn eilen €25.79 hintaan. Tarjous on vielä tänään voimassa ja koodi tulee Steamiin. PC:lle tuputetaan kyllä ilmaispelattavaa tai hulppeita tarjouksia vähän joka suunnasta. Otin myös Humble Choicen käyttöön, kun sain tarjoushintaan pari kuukautta ja tämän kuukauden pelit kiinnostivat. Ensi kuussa siihen tulee huhujen mukaan Marvel Midnight Suns. Nyt kun on uusi kone tilattuna, kohta pääsee pelaamaan enemmän tehoja vaativia pelejä PC:llä, joita onkin kasautunut, kun nappaan usein kaikkia ilmaistarjouksia ja halpoja bundleja. Ensi vuonna on vihdoin enemmän aikaa pelatakin.
 
Epic Storesta muutenkin nyt napannu aleista kuponkien avulla äärettömän halvalla pelejä.

Ratchet and Clank: Rift Apart 27€
Last of Us Remake 27€
Kingdom Hearts 3 + Re Mind 16€
Kingdom Hearts 1.5+2.5 14€
PC Building simulator 2 11€

Aina kun ostat jotain saat 33% alennuskupongin jolla saat nuo halvat hinnat.
Tartuinpa nyt itsekin Epic Storen tarjouksiin.

Last Us Remake 27€ ja Spider-Man Miles Morales 20€.

Vähän tekisi mieli ostaa vielä Spider-Man Remastered, mutta se kun jäi jo PS4:llä kesken, niin en tiedä onko järkeä. Toki silloin pelasi DualShockilla ja suihkumoottorilta kuulostavalla PS4:llä, että ehkä kokemus voisi olla hitusen parempi nyt.

Myös Uncharted Legacy of Thieves Collection kiinnostaa, mutta kun Uncharted 4 on jo pelattu, niin tiedä sitten onko wörttiä.

Äärimmäisen hyviä tarjouksia kyllä Epic Storessa, kun jokaiseen jo alennettuun hintaa saa vielä tuon 33% alennuksen.
 
Gamers Nexus arvio Starforge Systemsin PC:n. Starforge on Asmongoldin omistama yhdessä muutaman muun striimerin kanssa. Hyvää työtä tehty kokonaisuudessaan vaikka muutamia kohtia on missä pitää parantaa. Itselle PC:n kasaaminen on sellaista hauskuutta että en ikinä ostaisi valmiiksi kasattua mutta ihan mielenkiinnosta ja tietenkin Asmongold keulakuvana tullut seurattua heidän kehitystään.

PC:n tilaus tehtiin salassa jotta eivät saa mitään erikoiskohtelua.



 
MSI kiusoittelee mahdollisella kannettavalla pcpelilaitteella. Yksi näkemys lisää Steam Deckin, ROG Allyn ja Lenovo Legion Gon kaveriksi.

 
MSI kiusoittelee mahdollisella kannettavalla pcpelilaitteella. Yksi näkemys lisää Steam Deckin, ROG Allyn ja Lenovo Legion Gon kaveriksi.


Kilpailu tekee hyvää. Nyt ehkä suurin mitä itse odotan vaan on että käyttöjärjestelmä saadaan muokattua käsikonsolille soveltuvaksi. Eli jonkinlainen muokattu Windows sieltä pitäisi saada Microsoftin puolelta. Steam Deckin Linux on ihan ok, tuntuu olevan parempi kuin Windows käsikoneilla, mutta ei tämäkään täydellinen ole.
 
MSI kiusoittelee mahdollisella kannettavalla pcpelilaitteella. Yksi näkemys lisää Steam Deckin, ROG Allyn ja Lenovo Legion Gon kaveriksi.



Ensi viikolla virallinen paljastus, todella tehokas laite sieltä on tulossa kilpailijoihin verrattuna.
 

Ensi viikolla virallinen paljastus, todella tehokas laite sieltä on tulossa kilpailijoihin verrattuna.
Veikkaisin hinnaks reilusti päälle tonnin. Näytön koko toivottavasti ainakin 8" Oled niin olen kiinnostunut. Noilla tehoilla vaan akunkesto ja äänekkyys voi nousta häiritseviksi tekijöiksi.
 
Vaikea uskoa MSI:n menestyvän. ROG Allya saa niin hyvään alehintaan tällä hetkellä, että uusilla haastajilla pitäisi olla jotain todella kovia valttikortteja. Intelin näyttisten ajuriongelmien vuoksi se voi olla vähän alisuoriutuja muutenkin. Seuraavan sukupolven AMD:n integroidut näyttikset ovat murhaavan tehokkaita ja niihin perustuvat laitteet ovat varmaan seuraava iso suorituskykyhyppy.
 
Valve ei osaa laskea 3 niin modaajat ovat tehneet massiivisen 40 puzzlen uuden kampanjan Portal 2.



Tämä ollut pitkään toivelistalla. Asensin ja sen verran ehdin testaamaan parit ekat puzzlet että hyvin pelittää Steam Deckillä. Nämä ovat modeja parhaimmillaan!
 
Ylös Bottom