Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Wiin pelivalikoima

Vastaus: Wiin pelivalikoima

Tässä tullaan juuri tuohon mainisemaani riskiin. Myisikö siltikään sitä 15 kopiota enemmän vaikka siihen pistäisi kaiken sydänverensä ja viimeiset roposet? Hittipelin tekeminen Wiille kun tuntuu olevan aivan erilainen prosessi, kun "perinteisille" konsoleille. Esim Game Party ja Carnival Games ovat hittipelejä(myyty yli 1.5 milj kumpaistakin), mutta perinteinen pelaaja luokittelee nuo pa**aksi. Tarvittaisi enemmänkin avuksi ennustajaeukko kuin iso budjetti.
K-18 peli Wiille olisi suoralta kädeltä huono idea. Samoin vakavat simulaattorit. Genren pitäisi olla joko puzzlea, seikkailua tai tasoloikkaa. Puzzlepelien osaltahan tuo kuuluttamasi on onnistunut.

Cod:Waw Wii-tiimi on tehnyt varmasti hyvää työtä, mutta kysymys kuuluu, saavatko he enää uutta yritystä, jos pelin myynnit ei riitä edes kattamaan monistuskustannuksia? Vastaavana Activisionilla pistäisin kaverit kiireen vilkkaa vääntämään jotain hassunhauskaa minipelikokoelmaa tai GH rip-offia(GH-Rock teh Wee tjsp.). Loput joutilaista vääntämään COD7:aa muille alustoille.
Eikä nykyaikana kellään ole varaa katsella vuotta, josko se sitten alkaisi myymään. Me eletään kvartaalitaloudessa nyt.

Vga-charzin (jep, tiedän) mukaan juuri ja juuri kohtalainen sw:force unleashed on huonosta alusta huolimatta myynyt yli miljoona kappaletta. Uskon että cod kyllä yltää mohhin lukuihin eli yli 400k myynyttä kopiota. Riittää varmasti voiton tekemiseen. Vaikka cod on selkeästi parempi peli kuin sw, niin myynnit näyttäisi menevän takaperin. Syytä en tiedä, veikkaan että wiin cod3:n laadulla on asian kanssa jotakin tekemistä.

Lähde
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

mutta tarjoaako se sellaiselle, joka on aloittanut peliuransa 80-luvulla, niin mitään? Ei todellakaan. Minulle Sports on sama kuin 80-luvulla Commodorella nähdyt "urheilupelit" uudella ohjauksella.
Anteeksi, kerrotko mikä sitten tarjoaa uutta nykypäivänä pelaajalle? Luulisi että jos on pelattu 80-luvulta lähtien, näillä kriteereillä uutta koettavaa ei taida nykypeleistä löytyä
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Musta Mega man 9 on paras peli Wiilla. Tietty classic ohjaimella. Hakkaan tattia ku haluan heiluttaa rannetta ja kun haluan PELATA, pieksen fight night round 3:ssa pelleja.
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Musta Mega man 9 on paras peli Wiilla. Tietty classic ohjaimella. Hakkaan tattia ku haluan heiluttaa rannetta ja kun haluan PELATA, pieksen fight night round 3:ssa pelleja.

No et sitten ainakaan mitää hyviä pelejä pelaa. Jos oikeasti haluaa pelata niin FNR3 on kaukana kunnollisesti pelistä.
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

No et sitten ainakaan mitää hyviä pelejä pelaa. Jos oikeasti haluaa pelata niin FNR3 on kaukana kunnollisesti pelistä.
Joka taas on henkilökohtainen mieltymys, tiedän henkilön, jotka on ihan koukussa tuohon FN sarjaan ja varmasti olisi kanssasi eri mieltä. :rolleyes:
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Anteeksi, kerrotko mikä sitten tarjoaa uutta nykypäivänä pelaajalle? Luulisi että jos on pelattu 80-luvulta lähtien, näillä kriteereillä uutta koettavaa ei taida nykypeleistä löytyä
Elämyksiä, suuria seikkailuja! Toimintaelokuvia itse koettuna. :)
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

KonsoliFINin Blogiin ilmestyi vierailevan kirjoittajan kolumni Wiin pelitarjonnasta - niin tulevasta kuin menneestäkin. Kiinnostuneet käykää katsastamassa: Vieraskynästä: Pelastaako 2009 Wiin HC-kunnian? | KonsoliFIN - Blogi

En kyllä tiedä mitä sieniä kirjoittaja on syönyt mutta voin esittää hyvän arvauksen. Paljonpuhuvaa on, että mukaan pääsee jokin Super Paper Mario -laahustus, kun taas HEL-VE-TIN LOISTAVA EXCITE TRUCK jää täysin mainitsematta.

Tyypin tuntemusta Wii-pelivalikoimasta valottaa sekin, että mainitsematta jäävät Sports Island, Big Beach Sports, Sports Party ja niin edelleen. Ei pitäisi olla liian vaikeaa etsiä hakutoiminnolla yhteistä tekijää.
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Jaa että Wiin pelivalikoima? No mitä tuossa on suomalaisia peliforumeita tullut seurattua, niin omaan silmään aika heppoiselta näyttää, melko surkealta jopa. Viimeistä edellisessä Tilt.tv:ssä arvosteltiin kaksi Wii peliä, joku Mario-tennis ja Sonic-juoksu ja molemmat tituleerattiin melkoisen surkeiksi tapauksiksi. Perusidea ohjauksessa ja sen ideassa oli kuulemma ihan hyvä, mutta toteutus ontui. Milloin ohjaus oli liian epätarkka, jolloin pelaajaa piti taluttaa hihnassa, jotta pelaamisesta tulisi mitään ja milloin hahmoilta puuttui kykyjä, esim. pakittaminen. Aika heikkoa on kyllä Wiin pelivalikoimien esitykset...
Sitten on tämä toinen ääripää, vanhojen pelien uudelleen lämmittelyt ja uudelleenjulkaisut Wiillä! No onhan se tietysti kiva, että laitteelle saa edes jotain "uutta ja hyvää" pelattavaa, mutta helpommalla ja halvemmalla pääsee, kun käy ostamassa sen PS2-konsolin hintaan 100 ja ostaa ne klassikkopelit sille hintaan 15-20 / kpl.
Toivottavasti tällekin konsolille alettaisiin piakkoin saamaan niitä UUSIA ja HYVIÄ pelejä. Kyllähän se Conduit toisaalta ihan kiva varmaan Wii-pelaajillekin on sitten, kun ei oikein muuta varteenotettavaa genren peliä ole sille laitteelle saatavilla...
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Oma Wiini lähti viimeinkin lätkimään. Mikään ei enää oikeasti napannut kultaisen kolmion Zelda, Mario, Metroid jälkeen No More Heroesia lukuunottamatta. Odotin Madworldista ja Excite Trucksin jatko-osasta pelilaman piristäjiä, mutta ensimmäisen käännös raiskattiin ja toisesta tuli Mario Kart.

Harmi, että Wiin potentiaali näin hukattiin, mutta kai konsolipelit ovat jo lukkiutuneella raiteella kohti PC:tä. Saas nähdä lentääkö viimeinen kotikonsoli Wiin perässä kun PS3:n mediaominaisuuksien tärkeys alkaa opiskelun jälkeen heiketä.

Käsikonsolit sentään on vielä niitä konsoleita.
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Koko blogikirjoitus oli sekavaa fanitulkintaa, jossa ei ollut mitään uutta ja joka päätyi perinteiseen hyvät pelit ovat tulossa -tulkintaan. HC-pelaajien ja lehdistön asennevamma, Wii-pelien maaginen "hauskuus", jadajada.....

"Luvassa pitäisi siis olla kaikkien aikojen Wii-vuosi"

Yeah right! Heitetään tusina-Tenchua ja listaa, jonka hypettäminen vaatii jo poikkeuksellista itsepetosta. Varmaan vuodelle 2009 tulee onnistumisia, mutta ei kovin kaksiselta tällä hetkellä näytä, jos mini- ja epäpelit eivät nappaa.

Koko hardcore-argumentointi haisee ja on yritys vähätellä sitä, että perinteisten pelien vähäisyys koskettaa isoa porukkaa. Se, että Sporteilla, Fiteillä, yms. on luotu kokonaan uusi markkina, ei tee vanhasta mitenkään marginaalia. Samaa tarkoitushakuisuutta/sokeutta on homman pistäminen väkivaltaisten pelien vähyyden piikkiin.
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Paljonpuhuvaa on, että mukaan pääsee jokin Super Paper Mario -laahustus, kun taas HEL-VE-TIN LOISTAVA EXCITE TRUCK jää täysin mainitsematta.

Johtuisiko siitä että se on Nintendon julkaisema eikä 3rd partyn julkaisema?
Mutta pääkysymyksenä: Mikä mielestäsi tekee siitä helvetin loistavan kun kerran noin mesuat?

Yksinkertainen, mukaansatempaava arcade pläjäys, samaan kastiin menee minulla mm. Crazy Taxi, 18 wheeler, jo ajat sitten PS2:lle tullut valitettavan vähälle huomiolle jäänyt rumble racing tai vaikkapa eka burnout. Kyllähän niitä paremman puutteessa pelaa, mutta grafiikka/ajettavuus/pelivaihtoehdot jne. eivät kestä vertailua vaikkapa tasokkaaseen Motorstormiin.

Minusta ainoa artikkelin huono pointti on loppu, Wiiltä on turha odottaa enää mitään ihmeellistä. Koneen tekninen puhti ei mitenkään riitä kilpailuun XO:n tai PS3:sen kanssa ja sitä odottavat saavat jäädäkkin odottamaan. Sen sijaan se tarjoaa hauskaa pelattavuutta keskinkertaisilla peleillä. Se ei tee Wiistä huonoa, päinvastoin. Monelle kun riittää keskinkertaiset harmittomat nopeasti omaksuttavat pelit. Sellainenhan Excite Truckin pohjimmiltaan on.
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Monelle kun riittää keskinkertaiset harmittomat nopeasti omaksuttavat pelit. Sellainenhan Excite Truckin pohjimmiltaan on.

Tämän muotoilisin itse näin: Monelle kun riittää harmittomat nopeasti omaksuttavat pelit. Sellainenhan Excite Truckin pohjimmiltaan on. :)

Teknisestä puhdista: kummassakaan tehokonsolissa ei ole samanlaista liikkeentunnistusta - joka ilmeisesti taas on se syy, miksi Wii on ylivoimaisesti suosituin tämän sukupolven konsoli. Joten se "puhti" on vain suunnattu toisaalle. Liikkeentunnistus ei ehkä ole ns. yksi yhteen, mutta MotionPlus tuo kaikesta päätellen touhun uudelle asteelle. Kesällähän se lopulta nähdään.

Mutta juu, saattaa hyvinkin olla että Wii ei ole perinteisten pelien luvattu alusta. Ja siksihän sen omistankin, joten m_vierimaalla on pointtinsa. Paitsi siinä "keskinkertaisuudessa"..
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Raudan dissaukselta lähti pohja sillä sekunnilla kun Metroid julkaistiin. Ennemmin minä sitä toljotan kuin vaikkapa Bioshockia.

Eli kyllä se on pelinkehittäjistä kiinni mitä siitä irti saadaan. Mutta kun ässänä hihassa voi olla pelkkä waggletus, niin kiusaus huitaista tekninen puoli hutaisemalla on varmasti suuri.
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

No, 2009 ei todellakaan tule lunastamaan mitään HC odotuksia Wiillä. Tämä johtuu jo pelkästään siitä, että: "HC pelit" = "pelit, joita ei saa Wiille" ja toisaalta "pelit, joita ei saa Wiille" = "HC pelit". Näin ollen, Wiille ei voi koskaan olla HC pelejä.

David Braben, jutun liitteessä 1:
Further to this,* ‬many developers of games for broader markets feel that metascores are unrepresentative of their work.* ‬If you look at family games and kids* ‬games,* ‬they consistently score as many as ten review points lower for,* ‬dare I say,* ‬whats similar quality,* ‬says Frontiers David Braben.* ‬Its actually really hard to make a really*
good kids* ‬game.*

Koko tuo ykkösliite oli mielenkiintoinen ja tämä lainaus minusta aivan erityisen. On nimittäin totta, että lastenpelit saavat aivan kelvottomia pisteitä arvosteluissa, jotka joku aikuinen on kirjoittanut. Sitten arvostelusta ei edes selviä se kaikkein tärkein, eli minkä ikäisille lapsille peli on ja pitivätkö he siitä?

Toivonkin siis, että 2009 on se vuosi, kun pelimedia alkaa tajuta, ettei 25 vuotias korsto voi arvostella The Littlest Petshop -peliä, joka on tarkoitettu 6 vuotiaille. Tämä voisi tuoda kaikenikäisten peleille parempia meta scoreja ja tehdä Wiin meta critic taulukosta paremmin pelien hyvyyttä kuvaavan. Lasten pelejä on nimittäin tällä hetkellä todella vaikeaa ostaa.
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Ei minulla ole Kastle ongelmaa olla samaa mieltä tuon editoimasi muotoilun kanssa :)

Keskinkertaisella tarkoitin lähinnä jotain sellaista joka ei sanottavasti erotu massasta tai jonka olen jo nähnyt aikaa sitten (esim. Excite Truck vrt. Rumble Racing). Sehän ei suinkaan tarkoita huonoa.

Shaun White osoitti että parhaimmillaan Wiin ohjauksesta saa elämyksen jopa kaltaiselleni ikänsä pelanneelle. FPS:sistä en ole vielä Wiillä innostunut. WiiMotionPlus tulee hommattua ihan uteliaisuudesta, tuoko se sitten jotain uutta, onkin toinen juttu, en jaksa ihmeisiin uskoa.

Muutoin näen Wiin lähinnä peruspelikoneena ja todellakin, en tarkoita sitä negatiivisesti. Elämyspelejä tulee sitten enenevissä määrin hommattua muille, mutta kyllä Wiikin peliakaa saa.
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Kyllä sille Wiille on ihan tarpeeksi niitä huippu nimikkeitä. Ainakin, jos Wii ajaa "kakkos konsolin" virkaa...
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Wiillä on IMO aika säälittävä pelivalikoima. Nintendon omien pelien lisäksi muita menestystuotteita saa oikein etsimällä etsiä ja tosipelaajan kannalta laita häviää puhtaasti kilpailijoilleen. Satunnaispelaajille taas esimerkiksi PS2 pystyy tarjoamaan paljon parempaa vastinetta rahoille ja koko Wiin menestyskin tuntuu perustuvan vaan Nintendon markkinointiin siitä, kuinka hauska sillä on pelata. Ite vaan tunnen harmittavan monta, jotka on Nintendon markkinoinnin sokaisemana ostanut Wiin ja sitten konsoli lojuukin kuukauden jälkeen siinä telkkarin juuressa vailla mitään virkaa.
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Pakko yhtyä tuohon "todella huono pelivalikoima" huutajien joukkoon.. Super Mario Galaxy, Paper Mario.. tuossa ne mitä on tullu pelattua.. Zelda pitäisi vielä hankkia.. Eipä sitten oikein mitään muuta kiinnostavaa meinaa löytyä.. Mario Kart ehkä.. Wii Shopista löytyykin jokunen hauska retroilu, mutta kyllä oli aika turha ostos koko konsoli.. Pitää kyllä sanoa että Super Mario Galaxy olisi ollut sääli jäädä kokematta.
 
Vastaus: Wiin pelivalikoima

Pakko yhtyä tuohon "todella huono pelivalikoima" huutajien joukkoon.. Super Mario Galaxy, Paper Mario.. tuossa ne mitä on tullu pelattua.. Zelda pitäisi vielä hankkia.. Eipä sitten oikein mitään muuta kiinnostavaa meinaa löytyä.. Mario Kart ehkä.. Wii Shopista löytyykin jokunen hauska retroilu, mutta kyllä oli aika turha ostos koko konsoli.. Pitää kyllä sanoa että Super Mario Galaxy olisi ollut sääli jäädä kokematta.

Eli oletkos viitsinyt kokeilla muuta kuin Mario-pelejä? :rolleyes:


Wiillä on IMO aika säälittävä pelivalikoima. Nintendon omien pelien lisäksi muita menestystuotteita saa oikein etsimällä etsiä ja tosipelaajan kannalta laita häviää puhtaasti kilpailijoilleen. Satunnaispelaajille taas esimerkiksi PS2 pystyy tarjoamaan paljon parempaa vastinetta rahoille ja koko Wiin menestyskin tuntuu perustuvan vaan Nintendon markkinointiin siitä, kuinka hauska sillä on pelata. Ite vaan tunnen harmittavan monta, jotka on Nintendon markkinoinnin sokaisemana ostanut Wiin ja sitten konsoli lojuukin kuukauden jälkeen siinä telkkarin juuressa vailla mitään virkaa.

No kehota niitä onnettomia myymään konsolinsa, kyllä kysyntää löytyy ja laitteesta saa hyvän hinnan! :D

Eivätköhän ne tavispelaajatkin ole jo pelanneet PS2:n tarjonnasta aika suuren osan sen yli 8 vuoden aikana, kun laite on ollut markkinoilla. Kyllä Wii edelleen tarjoaa sitä mukaansatempaavinta pelaamista ja laajimman valikoiman erilaisia pelikokemuksia ja jos uuden konsolin haluaa niin se on ehdottomasti paras valinta. Jos konsolin tarjonta ei miellytä, niin veikkaan että kyseessä ovat nämä Mario-miehet, joita myyntilistojen mukaan löytyy Suomesta yllättävän suuri osa Wiin ostajista. Kannattaa kokeilla vähän muutakin kuin sitä Super Paper Mariota ja Mario Kartia.
 
Ylös Bottom