Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Forza Horizon 5

Kiitos @Dragonfly kiinnostavaa luettavaa. Nyt sitten liityin myös Konsolifin Klubiin. Serverit alhaalla, mutta ainakin avoimessa maailmassa näkyy muita online-pelaajia.
Klubin jäsenenä näet muut klubilaiset esim. tilastoissa. Jos vaikka rikot XP kyltin, niin näet lähimpänä yhtä monta kylttiä rikkoneen kaverilistalla olevan tai klubilaisen.
 
Kannattaa huomioida noissa klubeissa, että esim. Rivalsissa homma voi mennä aika vaikeaksi, jos klubissa on ihan helvetin hyviä ajajia, koska peli laittoi ainakin nelosessa klubiin kuuluessa vastaan muita jäseniä kun taas muuten sai alkuunsa aivan surkeita tyyppejä ja aikojen parantuessa tuli aina uusi vastustaja, jolla oli vähän parempi kierrosaika. Kun noihin viikko ja kuukausitehtäviin kuuluu joskus myös Rivalsissa pärjäämistä, on aivan eri asia pelata sadan parhaan kierrosajan joukossa olevaa vastaan kuin miljoonanneksi parasta vastaan.

En ainakaan huomannut, että edelleenkään olisi tullut parannusta siihen, että saisi valittua helposti sen tason, millä haluaa kilpailla vaan joutuu kelaamaan alaspäin valtavaa listaa pelaajia, joilla on lähes samat kierrosajat, jos haluaa helpotusta. Jos siis tuo ominaisuus on vielä olemassa, en varmasti tule liittymään yhteenkään klubiin, koska se tekee Rivalsista ihan uskomattoman haasteen silloin, jos muut ovat ajaneet hyviä kierroksia.
 
Siis mitä??? Voitko laittaa kuvan kiitos. Luulin että olin onnekas kun voitin Legendary 2,8 miljoonan Ferrarin. Sport 2 luokka.

Pelin käynnistys XSX, 5-10 sekuntia.
Kuva löytyykin linkistä, kiva saada toiseksi kallein auto pelissä. Ensin ajattelin, että nyt tehdään tuolla huutokaupassa tili mutta ei kai kenelläkään voi vielä olla 15-20 miljoonaa edes rahaa. Kaksi miljoonaa nyt näytti olevan joku tarjonnut tosta Jaguarista. Ei se sillä vielä lähde:p
 
Huh huijaa...

Pystyykö Gran Turismo 7 mitenkään haastamaan tätä? Mitä enemmän pelaat, sitä enemmän koukutut. Olen aloittelija ja tämä on ensimmäinen Forza Horizon pelini. Vauhdin huuma on käsittämätön ja parhaimmillaan kapeilla vuoristoteillä kun 12 autoa kisaavat paremmuudesta. Jos tässä alkaisi jotakin plus-listaa laatimaan olisi se loputon.

Pelaan setupilla:
- XSX + Series 2 ohjain
- TV on 65" OLED ja äänet niin ikään huippuluokkaa
- Digital Premium Edition

Tehot:
XSX päävalikosta kun klikkaa FH5 logoa niin peliin pääsee noin 10 sekuntissa. Valikot ovat mielettömän hienot, selkeät ja kiinnostavat, vaikka tavaraa on pilvin pimein. Uudella tulokkaalla kestää hetken tajuta kuinka paljon sisältöä pelissä on. Ensimmäiset 10 tuntia meni lähinnä fiilistellessä audiovisuaalista ilmettä ja arcademaista ajotuntumaa, joka nyt noin 20 pelitunnin päästä tuntuu suorastaan täydelliseltä eikä sitä enää kaipaa äärimmäistä realismia F1 2021 tapaan. Kuvakulmaankin (default) olen jo tottunut.

Erityisen hienoja ovat nämä autot. Etenkin kun saa käsiinsä niitä S1 ja S2 luokan hirviöitä. Muiden pelaajien tekemät maalaukset ja kuvioinnit ovat parhaimmillaan uskomattomia. Ne voisivat ihan hyvin olla maksullisia, mutta niitä saa ladata mielinmäärin. Arcade-peliksi autoja voi tuunata melkoisesti ja tämä jopa vaikuttaa selvästi ajettavuuteen. Sanottakoon että pelaan kahdella tapaa:

Vapaa-ajo: kaikki avustukset pois päältä, täydet damaget.

Kisat ihmisiä vastaan: default asetukset, mutta simulation damage pysyy.

Meksiko karttana vaatisi jo ihan oman arvion. Ehkä ainut jota kummallisella tavalla kaipaan olisi joku selkeästi vähän suurempi rantakaupunki tavallaan sellainen keskus jonka ympärillä sitten olisi tämä kaikki muu pelimaailma. Toisaalta siihen ei kiinnitä niin paljoa huomiota sillä kaikki aika kuluu ihmetellessä pelin maailmaa. On päivää ja yötä. Kuumaa ja kylmää. Sadetta ja kuivaa. Hiekkamyrskyä, tihkusadetta, kosteaa ja märkää tien pintaa, hiekkaa tiellä, kovaa tuulta. Auringon laskua ja nousua. Sää muuttuu ja maailma elää ympärillä.

Kun lähtee tutkimaan maailmaa niin voi löytää vaikka ja mitä. Eläimiä, ihmisiä, paikkoja sekä lukuisia kerättäviä juttuja. Siitä huolimatta nautin eniten kruisailusta S1-sarjan Ferrarilla sekä Pagani Zondalla, custom maalauksilla Pokemonista alkuperäiseen paint jobiin. Mikä parasta teillä ajelee myös A.I. autoja sekä oikeita ihmispelaajia.

Veikkaan että melkoiset kiksit saa siitä kun lähtee kaveriporukalla ajelemaan pitkin teitä, testailemaan ja virittelemään autoja. Ihan vain chilailemaan ja kuuntelemaan musiikkia siinä samalla. FH5 osuu minusta kultasuoneen. Siinä on kovia, vaativia ja äärimmäisen vauhdikkaita kisoja, mutta niin ikään voit ottaa rantakirpun ja lähteä rennosti tutkimaan maailmaa sekä kaikki mahdollinen siltä väliltä. Toisen pelaajan custom-radalla, siis itse tehdyllä radalla, vedettiin makeilla sportti-jeepeillä kapeaa rataa, jossa oli hyppyreitä. Se vaikutti ihan oikealta auto luokalta johon olen joskus Internetissä törmännyt.

Oman kämpän ostaminen on myös erinomainen idea. Ainoa jota toivoisi olisi että jos omistaa esim. sen 100 autoa niin olisi talli niitä varten. Ehkä sellainen vielä tulee vastaan. Omalla kohdalla FH5 myötä avautui ihan uusi maailma, sellainen elävä virtuaali maailma, melkeinpä autojen Destiny. Peliin voi hypätä mukaan ja siellä on aina muita pelaajia.

Värikkäät valikot ja musiikki sopivat Meksiko tyyliin. Tarina tehtävät luovat mielettömän hienon tunnelman ja ovat minusta pelin ehdottomasti parhaita puolia. Jos olet FH-sarjan pitkäaikainen pelaaja... tämä kaikki menee yli-HYPE-tyksen puolelle, mutta jos olet uusi ja arcade-kaahailu kiinnostaa, suuressa kartassa, kuumassa Meksikossa, niin kyllä tämä on se peli. Et tarvitse muuta. Sisällön määrä on tähtitieteellinen.

-

Lyhyesti niille, jotka päättävät tämän luettuaan hankkia Digitaalisen Premium Editionin. Sen avulla pääsee nopeasti alkuun sillä kaikki asunnot / talot ovat ilmaisia. Saa pari oikein tyylikästä autoa sekä toki vaikka ja mitä. Oma suosikkini on tällä hetkellä tuunattu Pagani Zonda ...

700px-FH4-Pagani_Zonda_R_FQV.png

Tuunauksen jälkeen autossa on loistavan ajettavuuden lisäksi vielä enemmän tehoa, nopeutta ja kiihtyvyyttä. Todellinen katujen kauhu. Toivon hartaasti että ensi tiistaihin mennessä FH5 servereitä vaivaavat ongelmat on ratkottu. Pelissä on pieniä bugeja siellä täällä, mutta ne ovat aivan minimaalisia. Nyt suurin huomio on tosiaan noissa servereissä ja miten ihmeessä ne saadaan kuntoon kun aikaa on enää 48 tuntia.
 
Viimeksi muokattu:
Jotenkin tuntuu että vaikeustasossa on tullut enemmän heittelyä.. edellisessä pystyi melko korkealla vaikeudella menemään pitkälti vakio tai hieman viritetyllä autolla (ei pitäisi juuri väliä olla kun kisakumppanit tulee samalla ei-luokka rajaisilla pisteytyksellä, eli viri oli vaan lisämauste, ei pääidea) mutta sieläkin tuli kisoja jossa oma valittu vakio auto ei pärjännyt oikein mitenkään.
Nyt tätä esiintyy enemmän, vaikea uskoa että tämä on idea kun kisoissa ei ole luokkarajaa johon kannattaisi auton tuunaus suunnata. Pisteytys kuitenkin on virtuaalitestiradan simulointi autoille, testiradalla 365 pisteen auto saa saman kierrosajan kuin joku muu 365 pisteen auto. Toki kisoja erilaisia mutta samaan kategoriaan sijoittuvat autot on ominaisuuksiltaan samantyylisiä.
On tietty autoja joissa on huono ajettavuus omaan makuun mutta sen huonouden huomaa kyllä ajaessaan, vaikeampi se että kaikki menee hyvin mutta auto ei vaan pärjää.
Tämä nyt vaan huomio..että pitää miettiä pitääkö autoja alkaa tarkemmin valkkaamaan.. normisti ajelen kisoja abcd luokkalaisilla, huviajoa sitten erikoisemmilla autoilla.

Edit: nyt kun katsoin tarkemmalla silmällä niin kyllähän noita pisteytys eroja on kisan autoissa eli tuunaus kannattaa tehdä siihen haluamansa sarjan maksimiin niin ei tule etuja konekuskeille kisassa (ei sillä etteikö sopivalla autolla ja taidoilla pärjäisi alemmillakin pisteillä)
 
Viimeksi muokattu:
Edit: nyt kun katsoin tarkemmalla silmällä niin kyllähän noita pisteytys eroja on kisan autoissa eli tuunaus kannattaa tehdä siihen haluamansa sarjan maksimiin niin ei tule etuja konekuskeille kisassa (ei sillä etteikö sopivalla autolla ja taidoilla pärjäisi alemmillakin pisteillä)
Tämä on minulla ollut aina taktiikkana Forzissa. Viritä auto sen luokan maksimiiin, missä ajelit, niin et ainakaan häviä auton suorituskykyyn.

Asiaan liittymätön protip: kannattaa ostaa se 2 miljoonan kämppä kartan länsireunalta. Se avaa mahdollisuuden pikamatkustaa mihin kohtaan tieverkostoa tahansa. Helpotti ja nopeutti ainakin omalla kohdalla XP kylttien metsästystä ja tieverkoston kaikkien teiden läpiajamista. Nyt kun nuo molemmat on saavutettu, niin seuraavaksi se helpottaa ja nopeuttaa PR Stunttien tekemistä ja kisoihin osallistumista. Tietysti edelleen välillä haluaa vaan ajaa paikasta A paikkaan B, mutta hyvä tuo pikamatkustus on olla olemassa.

Onko joku muu jo käynyt keräämässä kaikki kyltit? Muutama XP kyltti oli aika kekseliäissä paikoissa. :)

Joku oli ottanut aika hienon timelapsen Forza Horizon 5:n vuorokausi rytmistä. Näyttää muuten skyboxit aika pikkusen hyvältä. Peli nyt näyttää hyvältä muutenkin.

 
Juuri sopivasti muksu viikoksi karanteeniin altistumisesta enkä joudu töihin. Kerrankin aikaa pelata:)
Teillä on töissä hyvä käytäntö. Meillä emäntä oli karanteenissa altistumisesta, mutta itse piti vaan töihin mennä. Näköjään hyvin kirjavaa tuokin käytäntö eri työpaikoissa.
 
Viimeksi muokattu:
Asiaan liittymätön protip: kannattaa ostaa se 2 miljoonan kämppä kartan länsireunalta. Se avaa mahdollisuuden pikamatkustaa mihin kohtaan tieverkostoa tahansa.
Ostin Buenas Vistasin juuri tuon pikamatkustuksen takia, mutta maksaako pikamatkustus edelleen sen about 10k? Vaikka kämppä on hallussa, niin alhaalla lukee hinta matkustukselle. Luulin että tuolla perkillä olisi ilmaista matkustaa. :D
 
Ostin Buenas Vistasin juuri tuon pikamatkustuksen takia, mutta maksaako pikamatkustus edelleen sen about 10k? Vaikka kämppä on hallussa, niin alhaalla lukee hinta matkustukselle. Luulin että tuolla perkillä olisi ilmaista matkustaa. :D
Pikamatkustus halpenee jokaisen löydetyn pikamatkustuskyltin myötä. Kun olet löytänyt kaikki 50 kappaletta, pikamatkustus on ilmaista.

Tuo asunto antaa tosiaan "vain" mahdollisuuden matkustaa mihin tahansa kohtaa kartalla verrattuna siihen että ilman tämän asunnon omistamista voit pikamatkustaa vain festivaalialueille tai omistamiisi asuntoihin.
 
Normi gamepass pelaajat, jos olette kotosalla niin muuttakaa Uuteen Seelantiin niin pääsette pelaamaan. Vissiin toimii myös ihan pelin ennakkovaranneillekkin ?
 
Asiaan liittymätön protip: kannattaa ostaa se 2 miljoonan kämppä kartan länsireunalta. Se avaa mahdollisuuden pikamatkustaa mihin kohtaan tieverkostoa tahansa.
Tuliko nuo kämpät kisatyypin aukaisun yhteydessä..? undeground katukisat on vielä avaamatta niin ei taida ao kämppää olla vielä..
 
Tuliko nuo kämpät kisatyypin aukaisun yhteydessä..? undeground katukisat on vielä avaamatta niin ei taida ao kämppää olla vielä..
Enpä muuten muista missä vaiheessa tuo kämppä aukesi, joten piti tehdä pikainen googletus.
Näköjään yksi street race pitää olla ajettu.
Buenas Vistas unlocks once you complete the first Horizon Adventure street race, so once you've got the 2,000,000 credits for your down payment, head to the southwest corner of the map and enjoy what is arguably the best perk in the game.

Eli juurikin tuo katukisa, joka sinulta puuttuu. Itse tein noiden Horizon Adventurejen kanssa alkuun sen, että avasin jokaisesta yhden. Näin sain suurimman osan kisoista auki heti. On sitten varaa valita mitä ajelee. :)
 
Aika ongelmainen tapaus tuntuu olevan steamin puolella, muuten kyllä hyvä ja kova. Disconnectiä työntää vähän väliä, kaatuilua, grafiikkabugeja (mm. kirjavia bokseja puiden ympärillä, jotain kamman näkösiä mustia kuvioita pitkin maita ja mantuja, täysin mustaksi muuttuvaa tietä), hdr päällä photomoden kuvista tulee mustia, ynnä muuta mukavaa. Kai ne noita pikkuhiljaa korjailee, ja luultavasti xboxilla homma pelittää vähän paremmin. Enpä ole kuitenkaan yhteenkään näin bugiseen Forza -julkaisuun törmännyt. Ah nykypelaamisen autuutta.
 
Aika ongelmainen tapaus tuntuu olevan steamin puolella, muuten kyllä hyvä ja kova. Disconnectiä työntää vähän väliä, kaatuilua, grafiikkabugeja (mm. kirjavia bokseja puiden ympärillä, jotain kamman näkösiä mustia kuvioita pitkin maita ja mantuja, täysin mustaksi muuttuvaa tietä), hdr päällä photomoden kuvista tulee mustia, ynnä muuta mukavaa. Kai ne noita pikkuhiljaa korjailee, ja luultavasti xboxilla homma pelittää vähän paremmin. Enpä ole kuitenkaan yhteenkään näin bugiseen Forza -julkaisuun törmännyt. Ah nykypelaamisen autuutta.
Jännä, että PC-puolella tollaisia ongelmia. Noita nettiongelmia lukuunottamatta en ole Series X:llä nähnyt yhtään bugia noin 10h pelailun aikana. Kaippa tuota on sitten käytetty pääalustana kehityksessä ja muut alustat jäänyt vähän turhan vähälle testaukselle.
 
Mulla on nyt joku 6 tuntia PC:llä takana (Microsoft Store, Game Pass versio) ja noin 20 tuntia Xbox Series X:llä. Kerran olen lentänyt pelistä ulos takaisin Dashboardille. Tämä tapahtui Xboxilla. PC:n puolella on tuota nettiongelmaa (kuin myös Xboxin puolella), mutta mihinkään muihin bugeihin en ole törmännyt. Ehkä sitten on vaan käynyt tuuri.

Toivottavasti saavat myös tuon online puolen toimimaan kunnolla mitä pikimmin. Ehkä siellä on vaan taas kerran se, että suosio yllätti. Tuntuu vaan että tämä on normi jokaisen uuden onlinessa pelattavan vähänkin isomman pelin yhteydessä, niin eihän se hyvä ole. Onneksi peliä on voinut soolona pelata aivan hyvin.
 
Ylös Bottom