Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

1000 Heroz (App Store, arvostelu)

noose01

KonsoliFIN Alumni
Peli: 1000 Heroz
Yhteenveto: Pikajuoksua aikojen alusta nykypäivään
Tyylilaji: Tasohyppely
Alustat: iPhone, iPod touch ja iPad. Vaatii iOS 3.0 tai uudempi
Arvosteltu: iPod touch 32Gb, peliversio 1.2
Game Center: Kyllä
Verkkopeli: Tuloslistat
Julkaisija: Redlynx
Kehittäjä: RedLynx/Traplight Games
iTunes: 1000 Heroz for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store
(iPadille 1000 Heroz HD 1000 Heroz HD for iPad on the iTunes App Store )

RedLynxin virallinen traileri ‪1000 Heroz Revealed‬‏ - YouTube


RedLynx muistetaan konsolipelaajien keskuudessa luultavasti parhaiten Xbox 360:lle julkaistusta Trials HD:sta, tuosta maailmalla mainetta ja kunniaa niittäneestä motocrosstaituroinnista. 1000 Heroz tarjoilee hieman yksinkertaisempaa ja helpommin lähestyttävämpää taskukokoista hupia bussimatkoille.

Kivikautista menoa
Pelin kantavana ideana on tarjota joka päivä uusi sankari ja uusi kenttä pelattavaksi. Idea on hyvä, ja päivittäinen annos tulee nautittua lähes poikkeuksetta. Toisinaan kuitenkin voisi pelata usemman kentän päivässä, jolloin rajoite tuntuu hölmöltä ja keinotekoiselta tavalta pitkittää taistelua ajan hammasta vastaan.

Aluksi hahmot ovat kivikauden luolamiehiä ja -naisia, mutta myöhemmin avautuu uusia ajanjaksoja pelattavaksi. Jokaiselle ukkelille on kirjoitettu lauseen tai parin mittainen yksilöllinen taustatarina. Riittävän hyvin pelaamalla tarina jatkuu vielä yhden esineen ja lauseen verran, mutta mitään varsinaista juonta ei ole.

Kauramoottorin pärinää
Pelimekaniikka on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokasta. Ruudun alareunaan on sijoitettu hyppynapin lisäksi ainoastaan kaasu ja pakki. Näillä eväillä pyritään juoksuttamaan päivän sankari mahdollisimman nopeasti maaliin varsin epätasaisissa maastoissa. Hidasteeksi väylille on ripoteltu mm. rotkoja, riippusiltoja, kiviä ja erilaisia pomppuvälineitä. Säntäilyn ohessa voi kerätä kolikoita kassaan, joskin niiden perimmäinen tarkoitus jää hämärän peittoon.

Radan läpäisy ei tietenkään vielä riitä, vaan suoritus pisteytetään ajan mukaan tähdillä. Käytännössä pelkkä maaliin asti selviytyminen riittää yhteen pronssiseen tähteen, mutta uuden reliikin avaaminen vaatii kaksi hopeista tähteä. Hopeasijan saavuttaminen onnistuu alkupään kentissä viimeistään muutamalla yrityksellä. Kolmen kultaisen tähden arvoinen suoritus alkaa sen sijaan olla paikoitellen varsin haastavaa, mutta sitä tulee harvemmin edes yritettyä, koska siitä ei saa enää erillistä palkintoa hyvän mielen lisäksi.

Verkkovaatimus
Päivittäisen annoksen saaminen on helppoa ja nopeaa, jos on nettiyhteyden äärellä. Ilman 3G-yhteyttä kärvistelevät iPodin käyttäjät eivät voi ladata kenttiä vaikkapa työmatkallaan vaan joutuvat odottamaan pääsyä wlan-yhteyden äärelle. Kaupunkilaisille on toki tarjolla ilmaisia yhteyksiä melkein jokaisessa kadunkulmassa, mutta Savon peräkorvessa asuvat luultavasti kaipaavat verkkoyhteydetöntä pelaamista. Itse pelaaminen toki toimii ilman nettiä, kunhan kentät on kerran ladannut. Vanhoja aikojaan voi siis parannella, mutta tuloslistoille ei ole mitään asiaa.

Ulkoasultaan peli on värikäs, ja hahmosuunnittelu on toimivan veikeää. Monille pelaajille saattaa tulla mielleyhtymiä vanhaan PC:llä julkaistuun klassikkoon Acrossiin, joskin kentät ja pelattavuus ovat paljon suoraviivaisempia.

Koukussa on ja pysyy
1000 Heroz on helposti lähestyttävää mukavaa viihdettä lyhyisiin pelituokioihin. Haastetta riittää myös vaativammille pelaajille, mutta silti kokematonkin kaveri pärjää hyvin ilman tarpeetonta turhautumista. Tuhat päivää ja tuhat sankaria tarkoittavat lähemmäs kolmea vuotta uutta pelattavaa päivittäin. Vaikka kentät läpäisisi ensimmäisellä yrityksellä, tulee silti aikaa pelikelloon seitsemisen tuntia, jos radat pysyvät yhtä lyhyinä kuin tämänhetkiset. Aika näyttää, jaksaako peli kiinnostaa vielä kaukana tulevaisuudessa, mutta sisällön puutteesta 1000 Herozia ei ainakaan voi syyttää.

4/5
 
Tää on kyllä ihan pirun loistava peli! Suosittelen todellakin, ja jos joku muu tätä pelailee iPadilla niin tein konsolifin-nimisen custom leaguen joten liittykääs sinne :) Custom leagueen liittymisestä saa saavutuksen, jos ei muuta ;-P
 
Vastaus: 1000 Heroz (App Store, arvostelu)

Tautisen koukuttava peli, etenkin Trials HDn suurelle fanille.
Päivällä pyöri ajatus päässä, joska Konsolifinille laittaisi oman liigan pystyyn.
 
Vastaus: 1000 Heroz (App Store, arvostelu)

Ei napannut kyllä yhtään tuo peli. 0,79€ Tiny Wings putoaa samantyylisenä virityksenä huomattavasti paremmin. Uutena "paras_peli_ikinä" tekeleenä samanhintainen Cut the rope. Parhautta!
 
Ylös Bottom