Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

#3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

Zajec

New Member
Päätin perustaa ketjun, jossa voidaan puida tulevia otteluita, haukkua tuomarit, selitellä tappioita, ylistää omia pelaajia ja solvata vastustajat maan rakoon. Tänne siis kaikki julkiset taistelut, otteluanalyysit ja tottakai jälkipelit!

(Aloitus teksti kopioitu jatkoajan GMC-liigan ketjusta.)
 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

200px-Columbus_BlueJackets.svg.png


Columbus Blue Jackets
Columbus avasi kautensa eilen kahdella ottelulla. Vieraissa 3-2 tappio Minnesotalle ja kotona 5-2 turpaan Vancouverilta. Minnesota-ottelussa nähtiin dramaattinen ratkaisu, kun ottelua oli enää jäljellä 30 sekuntia ja tilanne 2-2. Ensin Columbuksen Kristian Huselius laittoi avopaikasta sivurautoihin, jonka jälkeen Minnesota lähti vastahyökkäykseen ja Mikko Koivu pääsi nokikkain Steve Masonin kanssa. Mason onnistui torjumaan Koivun yrityksen, mutta paluukiekko osui tilanteeseen jälkijunassa rynnänneen Columbus pakin rintapanssariin, josta se pomppasi suoraan oikeaan yläkulmaan. Vancouveria vastaan Columbuksella ei ollut jakoa ja ottelu oli selvä alusta loppuun.

Materiaaliltaan Blue Jackets on yksi liigan heikoimmista pumpuista. Tavoitteena on silti yltää pudotuspeleihin. Joukkueessa tullaan näkemään suuriakin muutoksia, sillä nykymateriaali sopii erittäin huonosti manageri Simo Hovarin pelikirjaan. Varsinkin taitopelaajina tunnetut Kristian Huselius ja Vaclav Prospal ovat lähtökuopissa, mutta väkisin kumpaakaan ei ulosteta. Kyseessä on kuitenkin pehmeäkätiset laatupelaajat. R.J. Umberger siirrettiin laiturin paikalta ykkösketjun sentteriksi ja Bradon Dubinsky kakkoseen. Umbergerin laitureina Nick Foligno ja Artem Ansimov, Dubinskyn kaverina Huselius ja Prospal. Kaksi ihan ok-tasoista ketjua. Umberger ja Dubinsky joukkueen kaksi parasta hyökkääjää, niin hyökkäys kuin puolustussuuntaan. Foligno ja Ansimov samantyyliset veijarit, joilta löytyy hyvää liikettä, viimeistelyvoimaa ja puolustusosaamista. Kakkosketjusssa Prospal ja Huselius saavat yrittää pyörittää peliä pehmeine käsineen Dubinskyn keskittyessä puolustamiseen.

Kolmosketju muodostuu kolmesta sentteristä. Mark Letestu keskellä, Derick Brassard ja Ryan Johansen laidoilla. Mitään odotuksia kolmosen osalta ei ole, kunhan vain oma pää pysyisi mahdollisimman puhtaana. Vuoden 2010 nelosvaraus Johansen ihan lupaava pelimies. Myös vuoden 2006 kutosvaraukselta, Brassardilta, voi odottaa tasonnostoa. Nelosessa on sitten telaketjuosastoa Derek Dorsettin, Derek MacKenzien ja Jared Bollin muodossa. Tomas Kubalik kärkkyy näyttöpaikkaa hotdogin mutustelun lomassa.

Jenkkikaksikko Jack Johnson ja James Wisniewski muodostavat ykköspakkiparin. Johnson toimii myös joukkueen kapteenina. Kakkosparissa 39-vuotias Adrian Aucoin ja Fedor Tyutin. Ykköspari kestää vertailun liigatasolla, kakkosparissa hieman epäilyttää Aucoinin liikkeen riittävyys, mutta kelvollinen laukaus ja vasemmalle taittuva lapa kompensoivat hieman. Kolmospari on jo sitten AHL-tasoa Nikita Nikitinin ja John Mooren myötä. John Moore tulevaisuuden TOP4-pakki, mutta Nikitin on kehissä vain paremman vaihtoehdon puuttuessa. Brett Lebda on seitsemäs puolustaja.

Maalivahtiosaston tasokaan ei päätä huimaa, mutta kaksi tasavahvaa molaria sopii manageri Simo Hovarin peluutusfilosofiaan loistavasti. Yksinkertaistettuna filosofia tarkoittaa sitä, että aloittava maalivahti vaihdetaan aina tappion myötä. Steve Mason on nimellinen ykkönen, mikä tarkoittaa, että hän sai pelata kauden ensimmäisen pelin. Sergei Bobrovsky tarjoaa varmasti tiukan vastuksen kun veskat taistelevat paikasta auringossa. Molemmilla on kehittymisvaraa, joten tulevaisuutta ajatellen maalivahtitilanne on jopa loistava. Lyhyellä tähtäimellä tilanne on se, että maalivahdit eivät montaa pistettä tule voittamaan, joten muun joukkueen pitää pelata helvetin hyvin.

Foligno - Umberger - Ansimov
Huselius - Dubinsky - Prospal
Brassard - Letestu - Johansen
Dorsett - MacKenzie - Boll

Wisniewski - Johnson
Aucoin - Tyutin
Nikitin - Moore

Manson
Bobrovsky



Treidien myötä joukkueen koostumus muuttuu peräti viidellä pelaajalla. Ykkösvahti Steve Mason vaihtuu Devan Dubnykiin, tässä tulee hieman takapakkia, mutta ei mitenkään merkittävästi. Huseliuksen tilalle tulee suoraviivaisempi Jones, joka sopii käytössä olevaan pelikirjaan paremmin. Letestun vaihtuminen Belangeriin tuo enemmän puolustusvoimaa, jota kaikkiin otteluihin altavastaajana lähtevä Columbus tarvitsee.

Montreal-kaupassa joukkueen kapteeni ja yksi liigan parhaista hyökkäävistä pakeista, Jack Johnson, vaihtuu puolustavampaan P. K. Subbaniin. Taas, treidi vie joukkueen materiaalia enemmän pelikirjan vaatimaan suuntaan ja tylsyttämällä jo ennestään ohutta kärkeä, saadaan rosteriin lisää leveyttä. 13. hyökkääjän Tomas Kubalikin tilalle tulevan Colby Armstrongin myötä kolmosesta alkaa muodostua selkeä rooliketju, josta voi olla jotain hyötyäkin.

Ykköskenttä pysyy ennallaan, Ryan Jones ottaa Huseliuksen paikan kakkosketjussa. Kolmosessa nähdään suurimmat muutokset Belangerin ottaessa sentterin paikan ja Armstrongin pudottaessa Johansenin katsomoon. Maalivahtien välinen kamppailu peliajasta jatkuu entistä tiukempana.

Foligno - Umberger - Ansimov
Jones - Dubinsky - Prospal
Brassard - Belanger - Armstrong
Dorsett - MacKenzie - Boll

Wisniewski - Subban
Aucoin - Tyutin
Nikitin - Moore

Dubnyk
Bobrovsky
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

Kingsin mestaruuskrapula ei ota hellittääkseen, Calgaryä vastaan rankkaritappio 3-2, vaikka peliä ehkä hienokseltaan hallitsin, hyvä tasainen matsi kuitenkin. Kauden avauspiste kuitenkin saavutettu.

Calgaryn kärkinimet vain ottivat hiukan kolhuja, en nyt muista oliko molemmissa asialla kovaotteinen Kings-pakki A. Greene, mutta kuitenkin, Tanguay potee vaivojaan 8 ottelun verran sekä Bouwmeester 40 ottelua. Perseestä aina nämä loukaantumiset, vaikea paikata 1-2 ketjun pelaajia, saati kärkipakkeja. Itsellä ainakin pakkikalusto on selkeästi kapeampi mitä hyökkäyspuolella, 3. ketjuunkin mahtuu vielä +80ovr pelaajia.
 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

Siis ***** mitä paskaa! Mitä pienempi äijä sen kovempaa taklaa Edmontonilla. Pelkkää kikkaa kikan perään, mitä puukätisempi äijä sen paremmin veivit onnistuu, mitä helvettiä. Sit taklaat 20cm ja 30kg isommalla äijällä jotain pikkupygmiä sieltä niin oma äijä kuolee?!

Turpaan tuli että kaljultakin lähti tukka.

Sit joku Hall tjsp "taklauskone" taklaa Doughtyä ja äijä paskana.
 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

Ottawa Senatorsin kausi on lähtenyt hyvin käyntiin, joskin Xbox Live aukoo nyt oikein kunnolla naamaansa, ku tuppaa aina pienen pelisession välissä heittämään ulos.. Mutta itse kaudesta, viiden ottelun jälkeen recordi on; 5-0-0, ja maaliero komea 24 - 9, vielä pitäisi yksi peliä Capitalsia vastaan saada pelattua niin olisi jakso pulkassa. Parhaina pistemiehinä ovat kunnostuneet Milan Michalek ja Jason Spezza, molemmat ovat nakuttaneet seitsemän tehopinnaa. Veräjänvartijana jatkaa voitollinen maalivahti, eli Craig Anderson on pelannut kaikki viisi peliä, torjuntaprosentti näyttää jotain 87% luokkaa, joten sillä saralla vähän parantamista.

Sens tulee kehittymään jakson vaihdon yhteydessä, kun muutaman suojaamattoman pelaajan on saanut napattua puolustukseen, jossa oli, varsinkin kolmoskentässä isoja aukkoja.

Todella mielenkiintoinen pelimuoto jota jaksaa pelata eikä kiinnostus tunnu loppuvan. Tästä iso kiitos Draktylille kun on hienon porukan ja liigan saanut laitettua kasaan, toivottavasti pysyy loppuun asti kasassa ja kanssapelaajilta ei into lopu, niin pääsisi vähän pudotuspelejäkin mättämään, jos sinne selviydytään. Nettiongelmakin pitäisi kohta olla kunnossa, joten vois taas paneutua arki-iltaisin ja viikonloppu päivisin täysillä GM Connectediin, kun EASHL alkaa maistua puulta. :)


- Stuffyfinceehoo

 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

Chicagossa kaikki hyvin
Kuten otsikkokin sen jo kertoo,niin ensimmäiset viisi peliä ovat sujuneet pisteiden valossa hyvin.Peleistä on kassa kolme voittoa ja kaksi jatkoaikatappiota.
Maalien tekemisessä on ollut pientä ongelmaa.Ykkösmiehet eivät ole osuneet maalipuiden väliin, ja tästä johtuen Hossa vaihtoikin maisemaa jo nopeasti ja tilalle tulleelta Lupulilta odotetaan maaleja hyvään tahtiin.
Muutoksia tapahtui myös puolustuspäässä, jossa lähtijöitä olivat Keith, Seabrook ja Oduya.Tilalle hankittii lupaava Mcdonaugh, luotettava Girardi ja vahvaluinen Phaneuf.Näiden hankkimisen tarkoituksena oli jo ennestään vahvan puolustuspään vahvistaminen, sekä hyökkävien pakkien osuuden kasvattaminen.
Maalipuiden välissa Crawford on aloittanut hyvin, mutta muutoksia sinnekin päin ollaan miettimässä muutoksia seuran omistajan ja valmentajan kanssa.

Odotukset ovat kovat seurajohdon puolelta, sillä sieltä odotellaan ainakin konferenssifinaalipaikkaa.Itse General managerina olisin tyytyväinen pudotuspelipaikkaan, jolloin ehkä saisin pitää paikkani GM:nä.

Tähän loppuun ilmoitan ketjukoostumukset, sekä ne pelaajat jotka voisivat hyvän tarjouksen tullen vaihtaa maisemaa.


Sharp - Toews - Kane
Frolik - Bolland - Lupul
Brunette - Carcillo - Stalberg
Bickell - Morrison - Kruger

Phaneuf - McDonagh
Hjalmarsson - Girardi
Leddy - Montador

Crawford
Emery

Näistä herroista voisi lähteä Bolland,Stalberg,Leddy



 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

200px-Columbus_BlueJackets.svg.png


Columbus Blue Jackets
Ensimmäinen periodi oli Columbuksen osalta mollivoittoinen, kun viidestä matsista tuli vain yksi voitto. Chicago kaatui jatkoajalla 3-2, vaikka Columbus oli koko ottelun vastaantulija ja selvisi ylipäätään onnekkaasti jatkoajalle. Torontoa vastaan Columbus oli niinikään sillassa, mutta Toronton viimeistely tökki pahasti ja ottelussa syntyi vain yksi maali Toronton voittaessa 1-0. Detroit matsi meni simuloinnin merkeissä ja siitä 3-1 -tappio.

Toinen periodi alkoi positiivisesti kun Calgary kaatui puhtaasti 3-0. Devan Dubnyk debytoi nollapelillä, eikä Columbuksella ollut ottelussa mitään hätää Artem Anisimovin ja R. J. Umbergerin vastatessa maaleista. Seuraavassa ottelussa oli vuoro palata jälleen maan pinnalle Carolinan pöllyttäessä Columbusta miten halusi. Pisteet matkasivat Raleigh'iin 2-0 -lukemin. Pohjois-Carolinasta matkui jatkui etelään Florida Panthersin vieraaksi. Avauserässä nähtiinkin Calgary-ottelusta tuttua Columbusta ja vierailijat takoivat tylyt 0-3 lukemat taululle ensimmäisen kaksikymmentäminuuttisen aikana. Ote herpaantui ja johto suli, kun Florida tuli viimeisessä erässä tasoihin ja punnersi ohi pelin päättyessä 4-3 -tulokseen. Lyhyen itärannikkokierroksen jälkeen takaisin kotiin, jossa vastaan asettuivat Pittsburgh ja Minnesota. Pittsburgh pelasi erittäin varovaista kiekkoa ja materiaaliero toi vierailijoille 1-3 -voiton. Minnesotaa vastaan oli käyty jo avauskamppailussa tiukka vääntö, joka ratkesi vasta 20 sekuntia ennen loppua Columbuksen jouduttua taipumaan lukemin 3-2. Vaclav Prospal ja Nick Foligno veivät Columbuksen 2-0 -johtoon. Florida-ottelun olisi pitänyt olla tuoreessa muistissa, mutta ruuvin kiristämisen sijaan otteet mailasta löystyivät jälleen. Ensin Minnesota kavensi 2-1:een alivoimalla miinuskulmasta ja tuli sitten tasoihin. Peliaikaa oli enää vajaa minuutti jäljellä, kun Umberger otti typerän jäähyn keskialueella ja Minnesota pääsi ylivoimalle. Kymmenen sekuntia ennen 60 minuutin täyttymistä siniviivalaukaus muutti suuntaa Columbus-pelaajasta ja Minnesota sinetöi 2-3 -voiton.

Kaksi voittoa kymmenestä ottelusta on erittäin heikko saldo. Usko on kuitenkin kova, että otteet parantuvat ja paremmalla pelaamisella kolme voittoa olisi ollut täysin otettavissa viidestä viimeisestä pelistä. Jos kuitenkin kausi jatkuu samaan suuntaan, niin sitten ainoa järkevä vaihtoehto on ulostaa kaikki konkarit, joista jotain vaihdossa saa ja rakentaa tulevaisuutta.

Kymmenen ensimmäisen matsin hahmo on selkeästi ollut Anisimov, joka on tainnut tehdä seitsemän tai kahdeksan maalia ja hätyyttelee maalipörssin kärkisijoja. Peliajan jakauduttua tasaisemmin eri ketjujen välille Anisimovin tehot ovat tosin pudonneet. Laatupelaaja ilman muuta ja tulee olemaan ensi kaudella yksi liigan johtavista hyökkääjistä. Dubnyk vaikuttaa erittäin pätevältä maalivahdilta, varsinkin kun Sergei Bobrovsky on enemmän tai vähemmän epäonnistunut aina päästessään laatikkoon. Pieniä loukkaantumishuoliakin on ollut kun ensin loukkaantui Adrian Aucoin viideksi matsiksi ja sitten Aucoinin tilalle nostettu Denis Savard neljäksi matsiksi. Brett Lebda ei ole hirveästi vakuuttanut, mutta pitänee tutkailla tilastoja tarkemmin ennen miehen lyttäämistä.
 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

Vancouver Canucks


Canucksin kausi on lähtenyt vauhtiin melkohyvin, arvosanalla 7½, voittoja on tullut, mutta muutamissa peleissä tehottomuus on joukkuetta kiusannut. 11 ottelun jälkeen tilastot näyttävät seitsemää voittoa, kahta suoraa ja kahta rangaistuslaukauskisassa tullutta tappiota, eli pisteitä on siis kasassa 16. Seuraavaan sykliin saapuva Stahlberg Chicagosta tuo toivottavasti tarvittavia tehoja joukkueen hyökkäykseen.

Kentällisetkin tulevat muuttumaan nopean ruotsalaishyökkäjän saapuessa joukkueeseen. Alustavat ketjukokoonpanot:

D. Sedin - H. Sedin - Stahlberg

Raymond - Kesler - Booth

Higgins - Burrows - Hansen

Sweatt - Lapierre - Schroeder


Bieksa - Edler

Garrison - Hamhuis

Ballard - Tanev
 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

Vancouverin kolmas sykli alkoi tiukalla 3-2 jatkoaika voitolla Floridasta. Stahlbergin odotettu avaus alkoi mollivoittoisesti, ensimmäisessä vaihdossa lasarettiin 4 otteluksi. Kesler koki vielä kovempia otteita ja tärkeä mies on poissa 24 ottelua. Floridan jäätävän hyvä taklauspeli sai kotijoukkueen pelin täysin sekaisin. Kuitenkin tärkeät lisäpisteet vaikkakin kovalla hinnalla pelottavan romuluista Floridaa vastaan.
 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

New York Rangers

New York Rangersin kausi on lähtenyt hyvin käyntiin sarjakärkenä. Kausitilasto näyttää 17-1-3. Tiukkoja pelejä on ollut paljon mutta on myös tullut "rökälevoittoja".

Loukkaantumisia on tullut matkan varrella Brad Richardsille ja Derek Stepanille. Brad Richards on loukkaantuneena viellä 17 ottelua ja Derek Stepan taas on 22 ottelua. Richardsia vaivaa ruhjevamma kyljessä ja Stepania Aivotärähdys.

Viimeisin voitto tuli Vancouver Canuksista jatkoajalla Gaborikin ratkaistua läpiajotilanteesta 2-1. Rangersin maalinteossa on ollut vähän ongelmia viimeisessä 5 pelissä joten kokoonpanomuutoksia on tehty. Rangers kärsii sentteri pulaa loukkaantumisista johtuen, joten sentterit ovat hitusen heikkoa tasoa. Tässä syklissä on jäljellä viellä peli Predatorsia vastaan.
 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

Florida Panthers


Floridan kausi on alkanut erittäin mielenkiintoisesti. Voittoja on tullut kahdestakymmenestä matsista 11 ja tappioita 9, joista 3 jatkoajalla.

Florida ei ensimmäisen peliviikon aikana saanut peliään klikkaamaan toivotulla tavalla. Ongelmana olivat maalivahdit, hyökkäys ja puolustus. Hyökkäyksestä puuttui ykkösketjun hyökkääjät, nämä varmat pelimiehet, jotka iskevät ja rakentavat paikkoja. Hyökkäys ei saa kuvioitansa käyntiin, jolloin tulee vain turhanpäiväisiä kiekonmenetyksiä. Puolustus ei pystynyt pitämään vastustajia kurissa, koska Florida pelaa periaatteessa kahdella pakkiparilla. Uupuneet pakit eivät jaksaneet pitää toivottua tasoa yllä, jolloin vastustaja sai helppoja paikkoja. Kauden ensimmäisen pelin aloitti maalivahtilupaus Jacob Markstrom, joka pelasi kohtalaisen pelin. Pari helppoa maali päästi, mutta tuli myös gamesavereita. Tällä suorituksella hän sai myös pelata jokkueen toisen pelin, jossa hänet pommitettiin pihalle ja tolppien väliin tuli viimekaudella vakuuttavasti pelannut Jose Theodore. Theodore oli kohtalainen. Mutta ei tarpeeksi kova. Joukkue ei päässyt toivotulle tasolleen jolloin jotain oli GM:n tehtävä asialle. Florida teki huomattavan vaihdon P
ittsburghin kanssa, jossa Floridaan tuli Tomas Vokoun, Chris Kunitz, Matt Cooke ja Matt Niskanen. Floridasta lähti Jonathan Huberdeau, Scott Clemmensen, Erik Gudbranson, Joonas Donskoi ja kakkoskierroksen draft pikki.

Floridaan tulevien pelaajien analyysi:
Tomas Vokoun, joka oli pelannut heikon alkukauden Pittsburghissa torjuntaprosentilla 78% oli toivottu ykkösmaalivahti jota Florida kaipasi. Vokoun ei saanut peliaikaa tarpeeksi peliaikaa Pittsburghissa, joka taas ei tullut olemaan ongelma Florissa.
Chris Kunitz: Viidessä matsissa oli tullut vain 3 pistettä kakkosketjussa. Florida kaipasi juuri tälläistä pelimiestä, joka on hyvä hyökkäämään, mutta hyvä puolustamaan. Joukkue toivoi uudesta hyökkääjästä paljon, koska hän voi pelata alivoimalla ja ylivoimalla.
Matt Cooke: Tärkeä pelaaja alivoimalle. Samanlaisia pelaajia Floridassa ei ole.
Matt Niskanen: Hän tuli paikkaamaan isoa puolustus ongelmaa. Hänen uskottiin tuovan balanassia puolustukseen, jossa sitä kipeästi tarvittiin.

Pittsburghiin menevien pelaajien analyysi:

Jonathan Huberdeau: Vahva junnulupaus, joka on melkein varmasti NHL-valmis ensi kaudella.
Scott Clemmensen: Pärjää loistavasti kakkosveskana, mutta ykköseksi hänestä ei ole.
Erik Gubdranson: Hyvin vakuuttavasti pelaava junioripakki. Gubdrason ei epäroi sekunttiakaan jos on mahdollisuus päästä taklaamaan kiekollista vastustajaa.
Joonas Donskoi: Suomalainen lupaus, jota Florida ei tarvinnut. Joten hän sai lähteä Pittsburghiin.

Floridan maalivahtipeli peli ei toiminut vielläkään, vaikka Vokoun tuli juuri sitä paikkaamaan. Vokoun sai pakata kassinsa ja lähteä Calgaryyn josta tulee Floridaan Miikka Kiprusoff. Floridan oli pakko pelittää viimiset 4 matsia Theodorea. Theodore oli aivan loistavassa vireessä näissä matseissa. Hänellä oli liigan toisteksi parhain torjuntaprosentti 94,32, jonka hän on todellakin ansainnut. Theodore, jota suunniteltiin kakkosveskaksi olikin nostanut itsensä ykkösmaalivahdiksi.
Hyökkäys oli päässyt loistavaan vireeseen Kunitzin tulessa. Uusi ykköshyökkäysketju Kunitz - Weiss - Fleischmann oli yllättänyt koko joukkueen vahvalla pelaamisellaan. Puolustukseen hankittu Niskanen, ei ollut ykkös pakkiparin miehiä. Joten hän jäi kakkosketjuun, minne kuuluukin. Puolustuksen pelastajaksi oli tullut yllätysmies Kulikov, joka pelasi erittäin fyysisesti ja vahvasti.

Floridan seuraava viikko ei mennyt nappiin, vaikka huippumaalivahti Kiprusoff oli hankittu. Theodore oli pelannut 2 matsia, joissa molemmissa hänet pommitettiin penkille istumaan. Molemmilla kerroilla tuotiin Kipperi loppumatsiksi, joka ei myöskään onnistunut pitämään Floridaa kasassa. Jossain on ongelma, mutta missä? Onko se taas maalivahtipeli? Siinä on kysymys, jota yritettiin ratkaista. Florida hankki suojaamattoman pelajaan Spackin ja vapaan pelaajan Morrisonin, tuomaan Floridalle myös kolmos pakkiparin, jolla voi pelata. Florida lähti seuraavaan matsiin erittäin vahvasti taas, mutta kuten aina, maalivahti pommitettiin pihalle.

Tällä viikolla Florida ei voinut antaa Theodoren pelata, koska hän oli niin epävarma. Vastassa oli Detroit, Tampa Bay, Washington ja New York Rangers, viikosta ei todellakaan tule helppo.
Washington oli ensimmäisenä. Matsiin lähdettiin erittäin puolustuksellisesti, koska maalivahteihin ei ole luottamista. Washington pyöritti kiekkoa Floridan päässä, eikä kiekkoa saatu pois alueelta. Väliajalla valmentaja ei ollut tyytyväinen suoritukseen, jolloin pelityylistä tuli agressiivisempi ja vaarallisempi. Nyt ei auttanut muuta kuin toivoa että huippumaalivahti Miikka Kiprusoff torjuu Floridalle voiton. Florida sai loistavia paikkoja toisessa erässä, mutta Neuvirth pelasi erittäin vahvasti. Lopulta unelman nollapelistä sai Neuvirth unohtaa, koska ykkösketju oli iskenyt maalin. Tästä Florida sai voimaa matsiinsa, jolloin toinen erä meni tasaisin lukemin. Kolmannessa erässä Floridan uhkarohkea peli osui omaan nilkkaan jolloin Miikka Kiprusoff sai poimia kiekkoa maalista. Hyökkäys ja puolustus oli pettänyt loistavasti pelanneen maalivahtinsa. Tämmöinen ei käy, jolloin Florida alkoi pommitamaan Neuvirthia. Loistava viivalämäri Kulikovilta ylämummoon on liikaa Washingtonin maalivahdille ja Florida menee matsissa johtoon. Loppumatsi oli Washingtonin dominointia, mutta Kiprusoff pelasti Floridalle pisteet.

Viime matsissa loistanut Kiprusoff sai luvan aloittaa Detroit matsinkin. Tämä matsi oli ehdottomasti maalivahtien kamppailu. Ykköserä oli perusjääkiekkoa edestakas ja pari laukausta, ei mitään hyviä paikkoja. Kakkoserää dominoi Florida, aivan loistavia paikkoja ykkösketju oli saanut, mutta Detroitin maalivahti Jimmy Howard veti aina pidemmän korren. Toinen erä päättyi 1-0 lukemissa Floridalle. Kolmas erä oli jälleen Floridan dominointia, mutta vastustaja pääsi laukomaan viivalta ripareita, joka loppujen lopuksi meni sisään. Florida ei vaan onnistunut ohittamaan Jimmy Howardia, joka pelasi aivan maagista iltaa. Jatkoajalla Detroitin loistava hyökkäyskuvio on melkein Floridalle liikaa, mutta ei Miikka Kiprusofille, joka torju erittäin vakuuttavasti. Lopulta Floridan ykkösketju saa loistavan paikan, josta tuttu mies Kunitz ei voi missata. Hän ei missannut. Florida voitti 2-1 jatkoajalla.

New York Rangers tiedettiin kovaksi jengiksi, joten Floridan oli pakko pistää parastaan. Kipperi maaliin ja vahvaa puolustusta, se oli Floridan taktiikka. Ensimmäisessä erässä Florida ei saanut yhtään paikkaa, vaan pari laukausta. Joukkueen taso ei riittänyt Rangersia vastaan. Kakkoserässä Rangers dominoi Floridaa, mutta Floridalla oli pari loistavaa paikkaa iskeä avausmaali. Stephan Weiss tulee alueelle vakuuttavasti ja laukoo maalia päin. Löysää rystylaukausta ei jonku syyn takia Henrik Lundqvist saa otettua kiinni, ja tyhjään kulmaan sijoittautunut Fleischmann upottaa Floridan 0-1 johtoon. Loput kakkoserästä meni Rangersin pyöritykseen. Kolmoserässä Florida sai taas pari paikkaa, mutta ei onnistunut upottamaan. Florida joutuu ottamaan typerän jäähyn ja on kahden miehen alivoimalla. Rangers kiittää ja tasoittaa matsin 1-1. Liigan huonoimman alivoiman omistavan Floridan oli pakko kestää loput jäähystä. Niin se kesti, ja ei kauaan kestänyt kuin aikasemmin matsissa iskenyt Fleischmann iskee Floridan 1-2 johtoon. Loppu matsissa ei Miikka Kipprusofia voinut kukaan yllättää. Jälleen voitto menee loistavan maalivahtipelin piikkiin.

Matseja tässä syklissä on enään yksi ja se on Tampa Bayta vastaan, joka on myös yksi kovimmista joukkueista. Mutta Floridalla on kolmen matsin voittoputki.

Seuraa heitä:

Miikka Kiprusoff
Erittäin vahvasti pelannut Kiprusoff on yksi avainpelaaja Floridan joukkueesta.

1. Ketju
Floridan ykkösketju on takonut pisteitä enemmän kuin uskoisi. Fleichmanilla on 13 maalia kasassa ja Kunizilla 22 pistettä.

1. Pakkipari
Kulikov ja Campbell on saanut yhteistyön klikkaamaan, joka tekee tästä pakkiparista erittäin vaarallisen.
 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

200px-Columbus_BlueJackets.svg.png


Columbus Blue Jackets
Columbuksen kolmas periodi alkoi vierasottelulla St. Louisia vastaan. Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla parikymmentä sekuntia ennen loppua kun Jaromir Jagr karkasi Blue Jackets -puolustukselta ja viimeisteli 1-0 -maalin. Kakkosvahti Sergei Bobrovsky pelasi ensimmäisen hyvän pelinsä tällä kaudella. Bobrovsky sai jatkaa maalilla kotipelissä Kingsia vastaan ja kaksi maalia viimeistelleen Nick Folignon johdolla Columbus voitti puhtaasti 3-0. Kingsilla oli pienoisia ongelmia ottelun alkupuolella ja sai välittömästi mahdollisuuden revanssiin Columbuksen matkustaessa seuraavaksi Los Angelesiin. Columbuksella on ollut vaikeuksia pelata kahta tuloksellisesti hyvää peliä peräkkäin, joten taas oli edessä henkisesti tärkeä ottelu. Kamppailu olikin paljon ensimmäistä kohtaamista tiukempi ja maalinteossa onnistuttiin vasta toisen erän lopussa. John Mooren huikea soolo vei Columbuksen 1-0 -johtoon. Johtomaali oli kohtalokas, mutta valitettavasti Columbuksen kannalta. Selät suoristuivat erätauolla ja Simon Gagne pääsi tekemään täysin vapaasti tasoituksen heti kolmannen erän alkuun. Kingsin 2-1 -maali oli vielä nöyryyttävämpi. Kings-pakki Drew Doughty oli yksin kolmea Columbus-pelaajaa vastaan, mutta onnistui purjehtimaan luukulle ja nostamaan kiekon ohi Dobrovskyn. Columbus haki vielä tasoitusta 6-4 -vastaan, mutta Kings teki 3-1 tyhjiin. Umberger kävi kuitenkin sutimassa loppunumeroiksi 3-2.

Ottelut San Josea ja Anaheimia vastaan simuloitiin, tuloksena 1-2 -tappio San Joselle ja 3-0 -voitto Anaheimista. Foligno lähti muutaman pelin sairaslomalle.

Hieman parempaan suuntaan esitykset ovat menossa, mutta ei tällä pelillä vielä pudotuspeleistä voi haaveilla. Jos tammikuussa näyttää siltä, että realistiset mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat menneet, niin Columbus hankkiutuu eroon veteraaneistaan.
 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

200px-Columbus_BlueJackets.svg.png


Columbus Blue Jackets
Folignon rikottua itsensä simuloinneissa ykkösketjun vasempaan laitaan nostettiin nuori ja lupaava Ryan Johansen, joka on herättänyt paljon kiinnostusta liigan muissa joukkueissa. Katsomossa alkukauden viettäneen Johansenin näyttöpaikkaa himmensi hieman se, että pojalla oli nilkka kipeänä, eikä hän päässyt näyttämään aivan parastaan. Neljäs periodi alkoi vierasottelulla Buffaloa vastaan. Kotijoukkue oli kovassa myllytyksessä läpi matsin, mutta Corey Crawfordin unelmapelin ansiosta Columbus onnistui vain kerran maalinteossa. Vastapainona sitten kaksi todella tyhmää jäähyä karvaustilanteessa ja Buffalo iski kaksi maalia ylivoimalla. Mollivoittoinen kausi sai jatkoa 2-1 -tappiolla.

Nationwide Arenalla vierailleella Dallasin jengillä oli ilmeisesti mennyt edellinen ilta pitkäksi, sillä Columbuksen kotiluolassa nähtiin hassutteleva vastustaja ja ottelu päättyi Columbuksen 7-1 -rökälevoittoon. Kingsia vastaan Columbus oli taas hallitsevampi osapuoli varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä, mutta vierailijat menivät johtoon keskialueen kiekonmenetyksestä. Columbus sisuuntui tästä ja myllytti Kings-maalia, kunnes James Wisniewskin huikea soolomaali toi kotijoukkueen tasoihin. Los Angeles väänsi kuitenkin voiton ottelusta, kun Richards laittoi unelmapassin Kopitarille pystyyn. P. K. Subban oli myöhässä ja ryntäsi ulos tilanteesta Kopitarin kääntäessä kiekon takatolpalle Gagnelle, joka viimeisteli loppunumeroiksi 1-2 kun ottelua oli pelaamata enää vajaa kaksi minuuttia.

Kotiotteluiden sarja jatkui Nashvillea vastaan. Vierailijat hallitsivat matsia, mutta Columbuksen puolustuspelin, hyvän tuurin, Dubnykin loisto-otteiden ja Nashvillen tehottomuuden yhdistelmä toi tällä kertaa Columbukselle 2-1 -voiton. Subban pupelsi Nashvillelle joukkueen ainokaisen. Vastavuoroisesti Columbus lähti vierailemaan Bridgestone Arenalle. Odotettavissa oli, että Nashville tulisi ensimmäisestä ottelusta sisuuntuneena kahta kovempaa ja Columbuksen tulisi pitää pää kylmänä ja jatkaa hyvää puolustuspeliä. Nashvillen lataus johti kuitenkin yliyrittämiseen ja toiseen erään lähdettiin Columbuksen 3-0 -johdossa. Toisessa erässä Columbukselle oli käydä kylmät. Kolmen jäähyn suma päästi Nashvillen kahdesti kahden miehen ylivoimalle ja kotijoukkue nousi jo maalin päähän kaventaen tilanteeksi 2-3. Nashvillen tasoitus oli enemmän kuin lähellä, mutta pienellä riskilläkin maalia hakeneen Nashvillen puolustus uinahti hetkeksi ja Umberger pääsi laittamaan Ansimovin laukauksesta seuranneen paluukiekon maaliin. Tilastojen mukaan Columbus oli tällä kertaa parempi joukkue, mikä antoi hieman uskoa tulevaan.

Periodin päättäneessä ottelussa Columbus matkusti St. Louis Bluesin vieraaksi. Aikaisempi kohtaaminen oli päättynyt Bluesin 1-0 -voittoon jatkoajalla. Tälläkin kertaa peli oli tiukka ja ottelu eteni pitkään 0-0 lukemissa laukauksien ollessa 10-6 Columbukselle kahden erän jälkeen. Ensimmäisenä maalinteossa onnistui St. Louis, joka laittoi komeasti vastahyökkäyksestä kiekon reppuun. Tuomaristo ei kuitenkaan reagoinut maaliin millään tavalla ja peli jatkui 0-0 -lukemissa. Kun toista erää oli pelaamatta 1:34 Wisniewski pääsi laukomaan täysin vapaasti aloituspisteen kaarelta ja lämäri painui komeasti takayläkulmaan. Heti kolmannen erän alkuun kokoonpanoon loukkaantumisensa jälkeen palannut Nick Foligno punnersi Columbuksen 2-0 -johtoon ja Bluesin selkäranka katkesi. Ryan Jones ja Vaclav Prospal tekivät molemmat ylivoimaosuman ja loppulukemiksi muodostui 0-4. Prospalin maali syntyi kaksi sekuntia ennen pelin päättymistä.

Periodi oli selkeästi paras Columbukselta ja kiitos läntisen konferenssin heikon tason, Columbus nousi jo playoff-paikan tuntumaan. Pelaaminen on parantunut koko ajan ja heikosta alkukaudesta huolimatta pudotuspelipaikkaa voidaan pitää edelleen realistisena tavoitteena. Paljosta on kiittäminen Edmontonista tullutta Devan Dubnykia, joka on ollut ottelusta toiseen loistava. Dubnykin maagisuus näkyy myös tilastoissa, sillä Devanilla on liigan toiseksi paras torjuntaprosentti, toiseksi paras päästettyjen maalien keskiarvo (nämä siis enemmän kuin vähän alusta pelanneista maalivahdeista) ja toiseksi eniten nollapelejä. Anisimovilla oli yhdessä vaiheessa heikompi jakso, mutta nyt Artem on päässyt takaisin maalien makuun ja on 40 maalin tahdissa. Positiivista on myös, että onnistumisia on tullut laajemmalla rintamalla ja muidenkin kuin ykkösketjun peli alkaa toimia. Varsinkin nelosesta on kasvanut vastuunkantajaketju ja Boll-McKenzie-Dorsett -kolmikon voi heittää laatikkoon missä tilanteessa tahansa. Kovaa työntekoa ja rymistelyä on aina luvassa.
 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

Winnipeg julkaisi uutispommin, jonka mukaan heidän managerinsa PERTZA10 on irtisanottu surkeiden peliesitysten vuoksi.
Kauaa ei tarvinnut kuitenkaan PERTZA:n verkkoja vedessä pitää kunnes Minnesota Wild ilmoitti olevansa halukas ottamaan tämän lupaavan GM:n palveluukseensa.

Tästä alkaen PERTZA10 johtaa nälkäistä Minnesota laumaa!
 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

Puolet runkosarjasta alkaa olemaan pelattu, ja pikkuhiljaa playoff-joukkueita alkaa selviytymään. Senatorsin kausi on mennyt kuitenki mallikkaasti tähän asti, ku on 40 pelistä pisteitä kasassa 66, ja tällä hetkellä jaettu liigan piikkipaikka Rangersin kanssa. Ottawa ei ole kovin montaa pelaajaa vakiorosterista kaupannut, mikä on näköjään tullut tavaksi liigassa, kun Malkinit sun muut supertähdet vaeltelee jossain muualla kuin pitäisi. Onnistumisia Sensin joukkueella on myös laajalla rintamalla, kirkkaimpana tähtenä tällä hetkellä Jason Spezza joka nousi juuri liigan piikkipaikalle 57 pisteellään, ja maalipörssissäkin kolmas. Spezzan takana ykköskentän laiturit Michalek ja Moulson, ja neljäntenä joukkueen sisäisessä ja toisena liigan puolustajien pistepörssissä on Erik Karlsson, joka johtaa myös liigan +/- tilastoa hienolla lukemalla +44. Myös joukkueen konkaripakit Gonchar ja Phillips on onnistunut hienosti, molemmilla pisteet 3+19, sekä reippaasti plussan puolella, jakson vaihtaessa joukkueeseen liittyy yksi kokenut pakki lisää, kun vaihto Bruinsin kanssa onnistui. Bostoniin lähtee lupaavat nuoret puolustajat Jared Cowen sekä Matt Gilroy, kun Ottawaan matkaa Dennis Seidenberg, jolta odotetaan kovia taklauksia ja perusvarmaa peliä.

Eikai siinä muuta tältä erää, vieläkin ainoa ongelma on siellä tolppien välissä, jossa Anderson ei ole vieläkään vakuuttanut, helppoja maaleja menee liikaa, eikä juuri huippupelejä ole mieheltä nähty. En kuitenkaa usko että maalivahti vaihtuu ennen siirtorajaa joten; NÄILLÄ MENNÄÄN!
 
Vastaus: #3 NHL 13 GM Connected-liiga Analyysit, jälkipelit ym.

Columbuksen osalta
200px-Columbus_BlueJackets.svg.png


Columbus Blue Jackets
runkosarja on nyt puolessa välissä. Taistelu playoff-paikasta käy entistä tiukempana ja läntisessä konferenssissa tullaan näkemään todennäköisesti aivan huikaiseva loppu. Columbuksen otteet ovat pikkuhiljaa parantuneet ja tällä hetkellä luotto omaan pelisysteemiin on kova. Aivan jokaisessa runkosarjamatsissa ei kärsivällisyys ja osaaminen riitä pelaamaan pelikirjan mukaan 60 minuuttia, mutta runkosarjassa on varaa hävitä silloin tällöin. Positiivisena puolena voisi pitää, että viime aikoina pisteitä on tullut paskallakin pelillä. Dubnyk on hieman menettänyt otettaan, mutta Bobrovsky tarttui hienosti tilaisuuteen ja kävi torjumassa vastikään neljästä pelistä kuusi pistettä. Anisimov on jatkanut 40 maalin vauhdissa ja kolmosketju Brassard-Belanger-Armstrong on kunnostautunut maalinteossa viimeisimmissä matseissa. Tasapaino joukkueessa on tällä hetkellä hyvä ja kunhan vain Columbus selvittää tiensä pudotuspeleihin, niin mikä tahansa on mahdollista.
 
Ylös Bottom