Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

78. Oscarit jaettu - jälkipuinnin aika

Jarmo Hänninen

New Member
Eli saapi alkaa puimaan.

Viimeinenkin Oscar-pysti jaettiin noin Suomen aikaa kello 6:30. Alla Oscar-gaalaraporttimme:

Paras miessivuosa-Oscar ojennettiin George Clooneylle roolistaan Syrania-elokuvassa, tehosteista palkittiin Peter Jacksonin King Kong. Parhaan animaatioelokuvan Oscarin voitti Wallace & Gromit -kaksikon viimeisin seikkailu. Six Shooter sai oman palkintonsa lyhytelokuvien Oscar-sarjassa.

Itse Pikku Kananen tuli partnerineen jakamaan pystin lyhytanimaatiosarjassa ja palkinto meni käsinpiirretylle The Moon and The Son: An Imagined Conversation -pätkälle. Frendit-tähti Jennifer Aniston esitteli ja ojensi kultaisen Oscarin puvustuksesta Memoirs of a Geisha -draamalle.

Parhaasta meikkauksesta palkittiin Narnia. Parhaan naissivuosan Oscarin saavutti oikeutetusti Rachel Weisz roolistaan Constant Gardener -elokuvassa. Parhaan lyhytdokkarin nominaateista voittajaksi nousi A Note from Triumph: The Golden Age of Norman Corwin. Dokkarielokuva parhaaksi taasen paljastui roimasti kansainvälistä mainetta ja menestystä niittänyt March of the Penguins.

Lavastuksesta Oscar-patsaan pokkasi Memoirs of a Geisha Keanu Reevesin ja Sandra Bullockin jakamana. Kuvankaunis Salma Hayek ojensi palkinnon Gustavo Santaolallalle parhaasta alkuperäissävellyksestä, tämä oli lisäksi illan ensimmäinen Oscar gaalan ehdottomalle ennakkosuosikki Brokeback Mountainille.

Äänipystit (leikkaus ja miksaus) menivät King Kongille. Parhaasta elokuvalaulusta palkittiin Hustle & Flow -leffassa kuultava rap-biisi "It's Hard Out Here for a Pimp". Parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin lunasti itselleen Tsotsi Etelä-Afrikasta. Leikkauksesta voiton vei toinen multinominaatti, Crash.

Philip Seymour Hoffman oli kovimman ennakkosuosikin asemassa ennen gaalaa parhaan miespääosan lunastamisesta Capote-elokuvasta, eikä pettymystä tullut tällä kertaa - kaunis Hillary Swank ojensi palkinnon huojentuneelle ja onnelliselle Hoffmanille. Kuvauksesta Oscar meni Memoirs of a Geishalle.

Naispääosan parhaan Oscarin sai Reese Witherspoon roolistaan Walk the Line -leffassa. Parhaan käsikirjoituksen (adaptaatio) vei mukanaan kirjoituspari Larry McMurtry ja Diana Ossana, joka tiesi toista Oscaria Brokeback Mountainille. Melkeinpä odotusten mukaan parhaan originaalin käsikirjoituksen pokkasi Paul Haggisin ja Bobby Morescon Crash.

Kuten odotettua oli, kovista kilpakumppaneista huolimatta, Ang Lee voitti parhaan ohjaajan Oscar-palkinnon elokuvastaan Brokeback Mountain. Parhaan elokuvan palkinnon vei kuitenkin hieman yllättäen Crash.

Jos totta puhutaan niin parhaan elokuvan palkinto oli melkoinen ylläri :) ... tietty Crashia toivoin, mutta aattelin, että kuitenkin menee BBM:lle
 
Vastaus: 78. Oscarit jaettu - jälkipuinnin aika

Kyllähän tässä vähän pettynyt olen BBM:n heikohkoon saaliiseen. Myös Joaquin Phoenixin jääminen pystittä harmittaa.

Suurimmat yllätykset oli kyllä Crashin voitto parhaan elokuvan kategoriassa ja Clooneyn sivuosapysti. Olin ihan varma että noissa kategorioissa voittoa olisi juhlinut Brokeback Mountain ja Paul Giamatti / Jake Gyllenhaal. Muuten meni pystit aika lailla oikeisiin osoitteisiin. Memoirs of a Geishan palkintojen määrä vaan vituttaa kun nyt se saa lätkäistä "Kolmen Oscarin voittaja"-tekstin julisteisiin ja DVD:eihin, kun ilmeisesti leffa on aika tuubaa.
 
Vastaus: 78. Oscarit jaettu - jälkipuinnin aika

Vuosi vuodelta Oscarit kiinnostavat vähemmän. Tänä vuonna jäi ennakkospekulaatiot ja veikkauksiin osallistumisetkin väliin, lähetyksen katsomisesta puhumattakaan. Suurinta osaa ehdolla olleista elokuvistakaan en ole nähnyt, joten tuloksiakaan on paha kommentoida.

Crashin voitto paras elokuva -kategoriassa oli kohtalainen yllätys, jotenkin olisin odottanut Brokeback Mountainin vievän tuon pystin.

Kaikkia parhaaksi dokkariksi ehdolla olleita elokuvia en ole nähnyt, mutta heti Pingviinien matkan nähtyäni ennustin sen vievän parhaan dokkarin Oscarin eli jotain logiikka akatemian valinnoissa ilmeisesti on. Eipä silti, kyseessä on aidosti hyvä ja koskettava elokuva.

Vaikea uskoa että Geishan muistelmien kuvaus peittoaa The New Worldin unenomaisen kauniin maailman.
 
Vastaus: 78. Oscarit jaettu - jälkipuinnin aika

Hitch sanoi:
Memoirs of a Geishan palkintojen määrä vaan vituttaa kun nyt se saa lätkäistä "Kolmen Oscarin voittaja"-tekstin julisteisiin ja DVD:eihin, kun ilmeisesti leffa on aika tuubaa.

Kuvaus, lavastus, puvustus - kyllä aivan mallikkaalla tasolla leffa oli noilla osa-alueilla vaikka tarina muuten kusikin aika pahasti.
 
Vastaus: 78. Oscarit jaettu - jälkipuinnin aika

Olipa erikoiset Oscarit. Ei yhtään selkeää suosikkia, neljä elokuvaa sai kolme pystiä eikä mikään sitä enempää. Viimeksi parhaan leffan voittanut on saanut vain kaksi muuta palkintoa vuonna 1976 ja se oli Rocky. Crashista tekee myös se asia erikoisen voittajan, ettei se ollut ollenkaan ehdolla Golden Globeissa parhaasta elokuvasta. Ja yleensähän Golden Globen voittaja on ehkäpä paras ennusmerkki Oscarin saajaksi, joten nyt ei olisi ollut edes kovin yllättävää jos Crash olisi jätetty Oscareissa kokonaan ilman ehdokkuutta. Katselin vähän vanhoja tilastoja ja huomasin, että viimeksi parhaan elokuvan Oscarin voittanut ja ilman Golden Globe ehdokkuutta jäänyt leffa oli Gandhi vuonna 1983.

Se onkin mielenkiintoista miksei Brokeback Mountain voittanut, vaikka se on kerännyt lähes kaikki muut palkinnot. Suurin osa palkinnoista, kuten Golden Globet, on elokuva-alan lehdistön jakamia, kun taas Oscar-akatemia koostuu aivan muista ihmisistä. Lisäksi Akatemiassa on suhteellisen vanhaa porukkaa, koska Akatemian jäsenyyden menettää vasta kuollessaan. Ehkä siinä on syy Brokebackin tappiolle: Akatemiassa on melko vanhoillista porukkaa, jotka eivät välttämättä suvaitse Brokebackin homoaihetta kovin myötämielisesti. Tai sitten syy on jossain muussa, kunhan arvailen...
 
Vastaus: 78. Oscarit jaettu - jälkipuinnin aika

Mutta kyllä taisi mennä ihan oikeaan osoitteeseen tuo parhaan elokuvan palkinnon, sillä Crash on todellakin loistava elokuva kaikin puolin. Onneksi BBM ei kahminut enempää palkintoja homo teemallaan.
 
Vastaus: 78. Oscarit jaettu - jälkipuinnin aika

Vaahtomuovi sanoi:
Kuvaus, lavastus, puvustus - kyllä aivan mallikkaalla tasolla leffa oli noilla osa-alueilla vaikka tarina muuten kusikin aika pahasti.


Joo tiedän kyllä että visuaalisesti ihan hieno leffa kyseessä. Kuitenkin tuntuu typerältä kun jotkut palkinnoista vähemmän tietävät luulee tämän olevan nyt muutenkin hyvä elokuva kuin vaan visuaalisesti.

Nimim. Kyrpiinnyin tänä aamuna kun kuulin koulubussissa "Pakko mennä kattoon se Geishan muistelmat kun se nyt voitti kolme oscarii niin sen on pakko olla hyvä":rolleyes:
 
Vastaus: 78. Oscarit jaettu - jälkipuinnin aika

xlt sanoi:
Mutta kyllä taisi mennä ihan oikeaan osoitteeseen tuo parhaan elokuvan palkinnon, sillä Crash on todellakin loistava elokuva kaikin puolin. Onneksi BBM ei kahminut enempää palkintoja homo teemallaan.

Samoilla linjoilla ollaan.
 
Vastaus: 78. Oscarit jaettu - jälkipuinnin aika

Pitänee varmaan käydä kaupassa/leffateatterissa. Ehdokkaista en ole nähnyt kuin King Kongin, Narnian, Batman Beginsin ja SW3:n... tais siellä vielä joku 1-2 olla lisää katsottujen listalla, mutta näistä suurimmista (BBM, Crash jne jne) en ole vielä nähny mittää
 
Vastaus: 78. Oscarit jaettu - jälkipuinnin aika

Pezou sanoi:
Lisäksi Akatemiassa on suhteellisen vanhaa porukkaa, koska Akatemian jäsenyyden menettää vasta kuollessaan. Ehkä siinä on syy Brokebackin tappiolle: Akatemiassa on melko vanhoillista porukkaa, jotka eivät välttämättä suvaitse Brokebackin homoaihetta kovin myötämielisesti.

Pimp-räppi voitti kuitenkin Dolly Partonin.
 
Vastaus: 78. Oscarit jaettu - jälkipuinnin aika

It's Hard Out Here for a Pimp siis It's Hard Out Here for a Pimp

Miten tämmöinen paskaläjä voi voittaa oscarin?En vihaa räppiä,mutta tämä biisi nyt oli musikaalisesti ihan mitätön ja vielä kun puhutaan biisin sanoista,ugh.Katsoi vielä kaksi ihmistä(värillistä)tarpeelliseksi puolustaa biisn typerää nimeä.Tämä palkinto annettin taatusti ihan jostain muista syistä,kuin biisin ansiosta.

John Steward sanoi sen hyvin.Se joka laskee niitä oscareita siellä kotona

Oscareita

Martin Scorsese 0

HUSTLE & FLOW 1
 
Ylös Bottom