Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

A Memoir Blue

JTahti

Well-Known Member
Nimi: A Memoir Blue
Kehittäjä: Cloisters Interactive
Julkaisija: Annapurna Interactive
Alustat: Steam (Win), PS4, PS5, XB1, XSX, Switch
Lajityyppi: Tarinapeli
Julkaisu: 24.3.2022
Kotisivut
KonsoliFIN Pelisivu

Julkaisutraileri:


Kerkeää vielä tekemään ketjun, peli ei ole vasta kuin kuukauden vanha.

Kommentti indiepeliketjussa:
A Memoir Blue
(PC, Xbox, PlayStation, Switch)

Uusi Annapurnan julkaisema peli ja vieläpä suoraan julkaisussa Game Passiin. Se tarkoitti sitä, että peli meni heti pelaukseen. Olen tässä ketjussa aikaisemminkin maininnut kuinka tykkään Annapurnan peleistä. Ne ovat toisistaan eroavia niin lajityypiltään, graafiselta tyyliltään kuin melkein miltä tahansa muultakin osa-alueelta, mutta niitä yhdistää sellainen tietty sympaattisuus ja uskallus tehdä asioita massasta poikkeavalla tavalla. A Memoir Blue ei tee tässä poikkeusta, vaan tarjoilee jälleen yhden mieleenpainuvan lisäyksen Annapurnan katalogiin.

A Memoir Blue on tarina nuoren uimarilupauksen lapsuuden koettelemuksista kerrottuna aikuiseksi kasvaneen uimarin muistojen kautta. Kun peliä pelataan muistoissa, se antaa vapaat kädet viedä tarinaa eteenpäin ihan miten halutaan. Peli onkin hyvin surrealistinen. Tarina kerrotaan vähäeleisesti onnistuneiden perinteistä piirrosgrafiikkaa ja tutumpaa 3D grafiikkaa sekoittavien animaatioiden avulla. Paikoin tuntuu kuin katsoisi Disneyn elokuvaa. Pelin ollessa vain noin tunnin mittainen, ei tarinasta uskalla kovin paljon kirjoittaa, ettei vahingossakaan paljasta liikaa, mutta sanotaan vaikka niin, että arkisen elämän ylä- ja alamäet löytyvät näistä muisteloista.

A Memoir Bluen pelaaminen on jotain point and click -seikkailun ja kokeellisemman interaktiivisen tarinankerronnan väliltä. Pelissä klikkaillaan ja siirrellään asioita ruudulla, jotta jotain tapahtuu ja näin peli etenee. Ei voida varsinaisesti puhua pulmanratkonnasta, koska ainoa pulma on oikeastaan se mitä asioita ruudulla klikkaa. Peliin on tosin saatu ilahduttavan paljon erilaista klikattavaa ja liikettä.

Lyhyt mutta tunteikas peli omalaatuisella pelimekaniikalla. Ohjevähittäishintaan 7,99e(Steam 6,99e) tämä on hitusen kallis, mutta vain lyhyytensä takia. Muuten peli on mielestäni ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Pelin omat sivut: https://annapurnainteractive.com/games/a-memoir-blue
 
Ylös Bottom