Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Achievementit - hyvä vai paha?

Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

No kyllä meitsi metsästää niitä kyllä ihan ilolla. Poikkeuksena jos tarvitaan jotakin isoa pelaamista esim. Halo wars General rank vaatii 2500 - 2600 tunnin edestä pelaamista, että tota en yritä vaan pelailen silloin tällöin ja toivon, että joskus sais kun on ainoo mikä mult puuttuu kyseisestä pelistä.

Fablessa kun olen omasta mielestäni tehnyt kaiken ja sitten vilkaisin acheja ja aloin miettimään, että ompa tehtävää. Olihan sitä lopuksi sitten kivaa tehdä kun löys uusia paikkoja ja muuta mukavaa kamaa hahmolle. En olis ikinä löytäny ilman niit. Kyllä achit musta ainakin pelin käyttöikää lisää. Tosin pitkäveteistä peliä en tahkoa, vaikka siinä olis kuin hienot achit.

Minusta ihan hyvä idis ja kyllähän mää välillä katon scoreja esim. kun oli 5980 scoree niin äkkiä lähin metsästää jotakin achii, jotta sais 6000 rikki.
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

Threadin kysymykseen: Aivan loistavaa että ovat olemassa. Hienoin keksintö sitten tämän sukupolven. Tulis viel vanhoihin peleihin tuki ja suuraammin saavutuksia peleihin.
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

Mielestäni achievmentit lisää pelin ikää,kun on pelin vetänyt läpi niin kyllä saamatta jääneitä on kiva metsästää ja siinä sivussa fiilistellä tehtäviä uudestaan ja eri taktiikoilla yrittää,mitä jäi läpi peluu vaiheessa kokeilematta.
Niin paljon ne ei kiinnosta,että jos peli on paska tai muuten puuduttava niin en sitä kyllä pelkkien saavutusten toivossa pelaa.
Eli erittäin hyvä juttu,että ovat olemassa!
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

Kyllä itse sanoisin, että hyvä asia. Fallout 3 tuli juostua achievementtien perässä toista kertaa läpi, toisaalta eipä nuokaan aina kannusta pelaamaan (esim. Halo 3, jaksanut tuntia pidempää pelata)

Achien huoraamisesas menee välillä yli äyräiden - Fable 2 vikassa kohtauksessa päätin hankkia kaikki achit eri lopetuksista -> savetin ennen tapahtumaa ja joka tapahtuman jälkeen kun achievement popsahti ruutuun, kone kiinni ja peli käyntiin uusiksi.

Mitä niillä pisteillä tekee? Ei mitään. Nerokas keksintö silti, sillä kilpailuhenkisiin ihmisiin (kuten allekirjoittanut) tämä varmasti tulee jollain tapaa vaikuttamaan.
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

Itse en enää boksia omista, mutta minusta saavutukset ovat melko huono lisä. Varsinkin nuo moninpeli saavutukset. Ovat monesti vieneet peli-iloa. Esim Halossa yhteenaikaan näki kun ihmiset yritti ajella mongoosella toisten päältä koko pelin ajan. Toinen on että kaikki sopivat ennen peliä: hei hankitaan kaikille overkill. GH3 kolmosessa on taas niitä jotka haluavat saada streak achievementtejä. Jos teit yhden mokan, toinen poistui pelistä. Näitähän on lukuisia eri peleissä. Toinen on tosiaan tuo saavutuksien epätasaisuus. Läpäisystä voi saada sen tuhat pojoa kun taas esim Chromehoundsissa vaadintaan parin tuhannen tunnin pelaaminen että kaiken voisi saada.

Saavutukset voisi jättää vaikka sellaisenaan jos moninpeliin saisi sellaiset saavutukset jotka eivät pilaisi muiden peli-iloa ja samalla edistäisi tiimipelaamista jos pelissä on kyseistä vaihtoehtoa. Pistesysteemi on taas ihan turha. Jos näet jonkun jolla on vaikka 20 000 pojoa, niin eipä se kerro juuri mitään. Pisteet voi olla paljon helpommin ansaittu kuin kaverilla jolla on vaikka 5000 pistettä.

Saavutuksia pitäisi hioa paljon jotta niistä tulisi loistava lisäys. Nyt ne parhaimmillaan innoittavat pelaamaan pelejä jotka muuten pölyttyisi, mutta pahimmillaan ne syö peli-iloa.
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

Niitä on hauska keräillä, mutta täytyy tunnustaa että kun olen jotain peliä ostamassa niin katson kullä Achievement Guidesta minkäläisia siinä pelissä on, ja yritän saada mahdollisiman paljon niitä.
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

No todellakin hyvä juttu! Mukavahan niitä on saada siinä sivussa, mutta ikinä en yritä jälkikäteen pelin läpäisyn jälkeen niitä kerätä. Myönetään nyt sen verran että jos joku achievement vaati sen että teet 2000 tappoa jollain tietyllä aseella kuten pistoolilla tai kiväärillä niin yritän aina kampanjan aikana tehdä eka tapot sille #1aseelle sen jälkeen kun olen sen achievementin saanut lopetan kokonaan sen aseen käytön ja alan käyttämään asetta#2 achievenmentin toivossa. Toivottavasti joku sai selvääkin. :eek:
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

Hyvä, en osta pelejä achievementtien takia vaan pelin takia, mutta ne nostaa uudelleenpelattavuutta joissain peleissä
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

Achievementit jakavat mielipiteitä aika lailla. Itse kannatan niitä kovasti. Mielestäni yksi nerokkaimpia keksintöjä mitä Microsoft on keksinyt.

Riippuu tietysti kovasti pelin tekijöistä, että minkälaisia achievementtejä peleihin keksivät. Hyvänä esimerkkinä on jo aiemmin mainittu Mass Effect. Jaksoin pelata pelin kolme kertaa läpi. Peli oli tietysti muutenkion hyvä, mutta achievementit kannustivat pelaamaan sitä uudestaan. Huonona achievementtinä voi mainita Guitar Hero 3:sen, jossa achievementit vaikuttaisivat olevan pelkkä keskisormen näyttäminen achievementtien kerääjille. Kyseiset saavutukset kun eivät tuo peliin minkäänlaista lisänautintoa, vaan ainoastaan hermojen menetystä.

Itse en ole kertaakaan (en ainakaan tarkoituksella) keräillyt achievementtejä esim. jonkin bugin avulla. En myöskään ole ruikuttanut ranked matcheissa, että "pliis, seisokaa paikallanne niin tapat teidät 100 kertaa, kun minulta puuttuu tuo achievement". Eli kovalla suorittamisella (ja achievement guiden avulla...) niitä olen tahkonut. :) En kuitenkaan osta huonoa peliä sen takia, että siitä saisi helposti saavutuksia. No, pienenä poikkeuksena ehkäpä King Kong, jonka vuokrasin pariksi päiväksi kahdella eurolla helppojen achievementtien vuoksi, mutta tulipahan se kuitenkin läpi pelailtua... :D Ei sitä nyt kuitenkaan hampaat irvessä joutunut pelaamaan.
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

Achit on pirun keksintö! :mad: ite en niitä aluks kattonu et niitä tuli tai ei. nyt katon pelin ostettuani että miten saa niitä ja koitan kerätä niitä ja kokoajan kaverin kanssa vääntöä että kummalla on enemmän jostain tietystä pelistä
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

Satunnaiselle käyttäjälle ei mitään merkitystä. Eli kun kodin kakkoskonsolina hyrää X360 joka ei ole verkossa niin eipä nuo merkkaa. Hupaisiahan ne (kuten Trophytkin) ovat kun semmoisen saa, eli pahasta siinä tapauksessa jos menee etukäteen katsomaan mitä mikäkin saavutus vaatii pelistä.
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

Loistavahan toi Achievement -systeemi on. Verrattuna esimerkiksi nimenomaan pleikkarin Trophy juttuihin niin todella mainio :) Joskus tulee katteltua kun peliä on hankkimassa, että missä on ja minkälaisia Achievementtejä, mutta harvemmin vaikuttaa siihen minkä pelin sitten ostaa.
 
Vastaus: Grand Theft Auto IV

Tältä minustakin vähän tuntuu. Itse en ole vielä yhtään achievementtia tarkoituksella kerännyt. Kyllä se pelin hyvyys ja uudelleen pelaamisen arvo tulee jostain ihan muusta. Mutta jokainen pelatkoon tyylillään.

paremmin ei olisi tätä voinut sanoa !
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

Aluksi en kiinnittänyt achievementteihin huomiota kun en tiennyt mitä ne olivat. Nyt niitä tulee kerättyä sillä tavalla, että pelin edetessä katsoo mitä kaikkia olisi mahdollista järjellisellä ajalla saavuttaa.

Puhtaan teoreettisesti nuo achievementit ovat aivan turhia ja nostattavat vain niiden keräilijöiden munaa, mutta käytännössä ne ovat ihan hauskoja. Haluaisin etten pitäisi niistä mutta pidän kuitenkin :)
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

Mikäs siinä, jos tykkää.

Itse pelaan pääosin peliä tarinan mukaan vaan läpi, mutta tsekkailen aina, jos löytyy sellaisia toteutettavia achievementsejä, jotka saisi vaivattomasti siinä samalla ja sitten pelin läpäistyäni voin ihan muuten vaan pelata niitä achievementsejä, jos en parempaa ajankulua keksi. Ja onhan se sitten loppupeleissä kiva nähdä, mihin on kyennyt, kun gamerscore on vähän kasvanut ja saapahan vähän muutkin tavallaan tietää, miten hyvin porukka on vetänyt pelejä läpi, eli pientä uskottavuuden hakuahan se on, mutta ei se pahaksi ole, jos ei ala sellaiseksi "maailman navaksi".

Tuossa muutama päivä sitten juuri kaveri oli täällä käymässä ja pelattiin tuossa Mirror's Edgeä, niin se vaan jauhaa sen achievementeistä ja kuinka sillä on kohta jo 10 000 gamerscorea. Huomaa kyllä, että jollain ei ole kaikki muumit laaksossa.

En itse todellakaan osta pelejä achievementsien takia, vaan juuri sen "pelin" ja sen tarinan vuoksi. Kun pelin on pelannut läpi, voi vähän tarkemmin alkaa katselemaan sitä achievements -puolta ja näin pois päin.

tomz4 kuittaa
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

Boxi ollut kaksi vuotta, ja aivan hiljattain disabloin näiden näyttämisen. On pelaaminen maistunut paremmalta tämän operaation jälkeen. Ei nuo turhat ilmoitukset enää riko immersiota. Sitävastoin olis hauskaa saada statseja esim. kuinka kauan on pelannut, kuinka monta kertaa käynnistänyt tietyn pelin ja mihin vuodenaikoihin oma pelaaminen keskittyy.
 
Vastaus: Achievementit - hyvä vai paha?

onhan ne ihan kivoja varsinkin kun mökillä ei ole vielä nettiä niin noita voi siinä samassa kun stooria pelaa läpi niin sivumielessä metsästää :D
 
Ylös Bottom