Alan Wake

Lebe80

Well-Known Member
Onhan se Remedyn paras peli, joten ostoon lähtee tietysti. Aikoinaan petyin peliin valtavasti kun oli isoja lupauksia ja niitä ei saatukaan toteutettua, mutta se mitä lopulta saatiin on silti yksi parhaista kauhu/trillereistä mitä olen pelannut. Tunnelma pelissä on jotain sellaista mitä harvassa pelissä näkee, varsinkin kun ei olle mörkömetsällä.
Jep, peli taisi olla alunperin murhamysteri-"sandbox"-peli, jolla demotettiin Intelin prosessorien ominaisuuksia, mutta idea kaatui jossain määrin omaan massiivisuuteensa. Peli vaihtui putkijuoksuksi, jonka ansiosta peli konkretisoitui, ja mielestäni hyvä näin.
 

Ulukai

Toimituksen jäsen
Ylläpitäjä
Mielenkiintoista on kyllä nähdä, miten paljon Remaster uudistaa. Ei ole pitkäkään aika, kun pelasin pelin läpi, eikä se ollut mielestäni vanhentunut mitenkään kammottavasti.
Omaan makuun ei paljoa muuta kummempaa korjattavaa alkuperäisessä ole paitsi se viimeisen kappaleen action-kimara. Sen jos tasottaa jotenkin nokkelammaksi uuden ulkoasun kanssa, niin ollaan jo lähellä 5/5-peliä.
 

Kain

Well-Known Member
Tarkoitus olisi hommata PS5 versio josta toivottavasti saadaan fyysinen versio ja vielä erikoiskirjaversio oisi nannaa. Jos tämä ei toteudu niin sitten on plan B. Mulla on yhä Waken kirjaversio xboxille ja siitä ei paria kymppiä enempää saa jos yrittäisi myydä joten taidan tuunata siitä PS5 versiolle erikoiskannet. :D
 
P

Poistettu jäsen 3274

Guest
En tiedä, että kuinka luotettava lähde, mutta laitetaas tänne nyt kuiteskin.
  • Alan Wake Remastered will use the Northlight Engine by Remedy Entertainment, previously used in Control.
  • The game supports ray-tracing for reflections on PS5, Xbox Series, and PC, but not on last-generation consoles.
  • There is no Nintendo Switch version. While we haven’t heard from our source about it, maybe a Cloud version can happen like Control.
  • Last-generation consoles will benefit from higher resolution and QoL changes but no ray-tracing.
  • The remaster will support 60 FPS.
 

Eliminaattori

Kielinatsimoderaattori
Ylläpitäjä
Onneksi olen malttanut mieleni ja en ole katsonut tästä yhtäkään läpipeluuvideota, alun ensimmäistä viittä minuuttia lukuun ottamatta. Muistan sen kovan kohinan ja ennakkohypetyksen, kun peliin tuli tutustuttua edes hieman vuosia sitten. Sattuneesta syystä en ole kuitenkaan pelannut sitä, kun alusta ei osunut kohdalleen. Controlin AWE-dlc lienee lähimpänä kyseistä peliä, ja sekin vain kovin kovin etäisesti.

Menee luonnollisesti odotetuimpien pelien joukkoon, pääosin muiden hehkutuksen siivittämänä, sekä "next-gen-boostin" kera.
 

Lebe80

Well-Known Member
Alan Wake näyttää nyt myös mallinnettuna Ilkka Villiltä.

Xbox360 -versiossa tuntui ennemminkin kasvot olleen "vähän sinne päin", joskin polycountilla ollut osuutensa asiaan.
 

Noobeinstein

Well-Known Member
Ei nyt ihan näyttävin remaster/remake niin kuin toivoin, mutta toisaalta eipä hintakaan paha ole. Peli on pelaamatta joten testiin toki mene.
 

Kain

Well-Known Member
Pelin saa pävitettyä ilmaiseksi next gen koneelle mikä on aina mukava uutinen. Lisäksi muutakin infoa.
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Olisikohan pitkästä aikaa sellainen peli, jonka voi turvallisin mielin ennakkotilata? Suomalaisten pelintekijöiden tuotteita ostan mielelläni jo ihan kannatuksen vuoksi, mutta viimeisimmän Trialsin jälkeen into on vähän laskenut.
 

Ippenator

Well-Known Member
Alkuperäinen Alan Wake vie Xboxilla 7,7 gigaa kovotilaa ja jos mukaan otetaan vielä lisärit, niin vie 9,6 gigaa. Nyt Microsoftin storessa lukee jo, että remasteri veisi peräti 36,67 gigaa kovotilaa. Jos tuo pitää paikkansa, niin ei mikään ihan kevyt remasteri pitäisi olla kyseessä, kun pelin koko kuitenkin noin valtavasti on kasvamassa.
 

Kain

Well-Known Member
Hittolainen. Tuli kaivettua vanha aarre esiin ja en edes muistanut kuinka kattava tämä olikaan. On kirjaa ja soundtrack ja näköjään olen jostain julisteenkin saanut :D Onneksi en ehtinyt myymään tätä pois sillä tästä tulee ehdottomasti tulevan remaster versioni kuoret. Tosin ostan PS5 version joten ehkä pientä tuunausta joutuu tekemään. Ehkä.
 

Liitetiedostot

  • 20210910_123308.jpg
    20210910_123308.jpg
    828,8 KB · Lukukerrat: 25

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Alkuperäinen Alan Wake vie Xboxilla 7,7 gigaa kovotilaa ja jos mukaan otetaan vielä lisärit, niin vie 9,6 gigaa. Nyt Microsoftin storessa lukee jo, että remasteri veisi peräti 36,67 gigaa kovotilaa. Jos tuo pitää paikkansa, niin ei mikään ihan kevyt remasteri pitäisi olla kyseessä, kun pelin koko kuitenkin noin valtavasti on kasvamassa.
Korkeamman resoluution assetit vie enemmän tilaa. Tämä ei siis välttämättä tarkoita mitään muuta, kuin että nyt peli on terävämmän näköinen. Toki mieluusti siellä saisi olla vaikka mitä muutakin uudistusta.

Edit.
Aika maltillinen remaster, mutta ero alkuperäiseen on silti aika selvä.

20210910_131311.jpg
20210910_131313.jpg

20210910_131317.jpg
20210910_131319.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom