Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ancestors Legacy

Gimble

Well-Known Member
Julkaisupäivä: PC julkaistu, Xbox One/PS4 13.08.2019
Kehittäjä: Destructive Creations
Julkaisija: 1C Company
Moottori: Unreal Engine 4
Lajityyppi: RTS
Alusta: Xbox One, Microsoft Windows
Steam:

Mielenkiintoinen, kaikille avoin Beta on tietsikalla parhaillaan päällä.

Manuaalia on varmaan hyvä katsoa pohjille jos koittaa, löytyy täältä.

Käyttäjäarvoiden kommentteja kun lukee niin vaikuttaa vähintäänkin kokeilemisen arvoiselta. Konsoleillahan näitä ei todellakaan riesaksi asti ole, periaatteessa ainoa "vähän parempi" konsoli-RTS on Halo Wars 2 Xbox Onella.
Natiivi 4K resoluutio Xbox One X kanssa, crossplay harkinnassa mutta en kyllä oikein jaksa uskoa että olisi tapahtumassa. Eikös kaikki Crossplay pelit tähän asti ole näitä "Play Anywhere" pelejä ja myynnissä MS Storessa. Tämä on myynnissä Steamissä. Onko kukaan kerennyt koittamaan vielä? Itse kokeilin ainoastaan sen verran että omalla "ei niin pelikoneella" ihme kyllä peli pyörähtää joten kuten. Eli selvästikään rautavaatimukset eivät ole hirveän isot joka tietenkin on positiivista. Youtubessa on paljon materiaalia, täytyy ehkäpä etsiä sielä joku hyvä kommentoitu "aloittelijaopas" ja lähteä sen jälkeen kokeilemaan omin pikku kätösin että pyöriikö se oikeesti pelattavasti. Näköjään Betassa on myös ohjain-tuki eli pääsee näkemään miten UI on osattu tehdä ohjaimelle. Ei ole ihan helpoimmasta päästä kehittäjille tuo homma tehdä viimesen päälle hyvin.

 
Viimeksi muokattu:
Youtubessa on paljon materiaalia, täytyy ehkäpä etsiä sielä joku hyvä kommentoitu "aloittelijaopas" ja lähteä sen jälkeen kokeilemaan omin pikku kätösin että pyöriikö se oikeesti pelattavasti. Näköjään Betassa on myös ohjain-tuki eli pääsee näkemään miten UI on osattu tehdä ohjaimelle. Ei ole ihan helpoimmasta päästä kehittäjille tuo homma tehdä viimesen päälle hyvin.

Ao. videosta näkee vähän pelimekaniikkaa ja että mikä juttu. Jep ehdottomasti heti tänään pitää käydä vääntämässä Betaa. Onneksi pelissä voi pelailla Skirmish AI vastaan ja kanssa, ei tarvitse mennä suoraan häpäisemään itseään ihmisaivoja vastaan, jonkin verran oppimiskäyrää vaikuttaisi olevan.

 
Natiivi 4K resoluutio Xbox One X kanssa, crossplay harkinnassa mutta en kyllä oikein jaksa uskoa että olisi tapahtumassa. Eikös kaikki Crossplay pelit tähän asti ole näitä "Play Anywhere" pelejä ja myynnissä MS Storessa. Tämä on myynnissä Steamissä...

...paitsi että nyt kun otan silmän käteen ja luen mitä siellä tarkalleen ottaen sanotaan:

Have you considered crossplay between PC and Xbox One? Another real-time strategy game, Halo Wars 2, recently enabled it.


We have, we’d love to, and we researched it very hard. It might be out of our reach to make a cross-
play between, say, Steam and XBOX Live version of Ancestors Legacy, but once the game hits
Windows Store, players who buy the game there will most probably be able to cross-play.

Eli tuon mukaan jos ostaa nimenomaan MS Storesta olisi crossplay ja muutoin ei? No se olisi kyllä tavallaan sääli jos PC-pelaajat siiloutetaan tällä tavalla että osa voi cross-pelata ja osa ei? No saa nyt nähdä miten tämä tulee menemään.

Kokeilin tänään muutaman pelin, hauska juttu että tämä Beta huokuu nyt jo laatua ja toimii kuin junan vessa (vanhan mallinen) Ihan pieniä wayfinder bugaamista silloin tällöin saattaa esiityntyä, mutta näin näppituntumalla laadussa ollaan paremmalla tasolla nyt jo mitä monessa pelissä julkaisupäivänä tai kauan senkin jälkeen. Ja tässä vielä kuukausitolkulla aikaa hieroa rosoisuuksia pois.

Peli on kyllä täysin eri puusta veistetty kuin vaikka Halo Wars, unitteja tehdään verrattain pieni määrä ja niitä pitää käyttää ja paapoa viisaasti. Jos onnistuu pitämään unitin hengissä pitkään saa se kokemusta ja tulee paremmaksi. Resurssienhallinta on "puoli-automaattista" vallataan kyliä ja laitetaan peasantit duuniin tekemään puuta/ruokaa/metallia.

Näköjään Betassa on myös ohjain-tuki eli pääsee näkemään miten UI on osattu tehdä ohjaimelle. Ei ole ihan helpoimmasta päästä kehittäjille tuo homma tehdä viimesen päälle hyvin.

Ainiin tämä tulevan Xbox One version kannalta tärkeä juttu, ihan parhaimmasta päästä on kontrollit ohjaimellakin. Erittäin hyvää UI suunnittelua kaikinpuolin muutenkin, päällikkönä olet koko ajan tilanteen tasalla että mitä taistelussa tapahtuu.
Kannattaa kyllä testaa jos RTS yhtään nappaa, peli ei tosiaankaan vaadi koneelta paljoa. Omalla "tekstinkäsittely-tietokoneella" pyörähtää lukitulla 30 FPS Full-HD Ultra High asetuksilla. Tämä voi varmaankin uudehkolla läppärilläkin pelailla ihan fine.
 
Tässä nyt painanut menemään Betan avulla noin 15 tuntia Skirmishtä AI vastaan sekä 1v1, 2v2 ja 3v3 moodeja. Kaikki edellämainitut on hyvää viihdettä! Varsinkin kaksi viimeksi mainittua jossa pääsee kaverin kanssa tuhoamaan vihollisen yksiköitä yhteistyöllä. Eli kyllä, it's happening: Kunnollisia RTS pelejä konsolilla järkevillä PvP ominaisuuksilla on atm. yksi kappaletta: Halo Wars 2. Keväällä määrä tuplaantuu, potentiaalia on ja tässä vaiheessa ostopäätöskin on jo ihan selvä ainakin omalle kohdalle. Laatukin on lupaavasti todella hyvällä tasolla, esimerkiksi peli on kaatunut nolla kertaa. Myös online pelin keskeytiminen muusta syystä kuin jonkun läheminen pois on nolla.

 
Viimeinkin konsoli julkaisupäivä tiedossa ja se on 13. päivä ensi kuuta! Hintakin vaikuttaa olevan kohdallaan. Ilman muuta Day 1 ostos jo pelkästään ammoisten Beta-kokemuksien perusteella ja varmaankin tässä välissä on tapahtunut kehitystä huikeasti. Nätisti toimii ohjainkonntrollit tämän kanssa. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan loppukesää!

 
Näyttää muuten silleen piiiikkasen hyvältä tämä peli 4K. Xbox One X tulee olemaan niin ikään 4K, mutta saa nähdä pääseekö ihan tuon tason loistoon. Namiskuukkeli se kuitenkin jokatapauksessa tulee olemaan ja uhkaa Halo Wars 2 asemaa parhaimman näköisenä RTS pelinä konsoleilla. Saa nähdä kuinka käy...tuskin näyttää ihan legopalikalta muillakaan konsoleilla. Ainakin PS4 Pro vähintäänkin siedettävän näköinen. Oma veikkaus että reso siinä versiossa joku about1440p.

 
Ensi viikolla viimeinkin mennään! :eek:

Kylläpä on järkevä hinta, eikä ole edes perinteistä "suomi lisää" Iso suositus strategiapelien ystäville. Jos Halo Wars on joskus sytyttänyt niin tämäkin tod. näk. vaikka teema onkin aivan eri. Mutta ei näitä teeman takia pelata vaan strategian. Ohjainkontrollit on loistavat, niin hyvät että PC-Betassa usein hiirinäppispelaajan pystyi kukistamaan vaikka itse pelasi padilla.

 
Nonni naminami pusipusihalihali! Uutta kunnollista RTS pelattavaa saatavana viimeinkin tänään konsolille! Sitähän meillä ei tunnetusti ole riesaksi saakka. Onnea varsinkin Playstation kun sillä puolella varsinkin ollut aivan liian hiljaista tällä saralla viime vuosina. Xbox puolella sentään päästy namittelemaan Halo Wars pelien parissa.

Nyt sitten katsotaan onko tämä vielä parempi kuin edellä mainittu? PSN Store version kanssa oli jotain haasteita ja vähän myöhässä, mutta kuulemma nyt pitäisi löytyä sieltäkin.

Ei muuta kuin ukkoa rintamalle kukistamaan vihollinen säälimättä ja valloittamaan maat itselle!

 
Tämä meni heti boksin puolella ostoon. Kerrankin vähän realistisemmalla teemalla oleva rts.
 
Manuaali löytyy täältä: http://doc.destructivecreations.pl/manual_en.html#mozTocId215069

Pari ekaa Viking tehtävää takana, siltä näyttää että pieninä annoksina pelimekaniikkaa esitellään. Onhan tässä opeteltavaa ja totuteltavaa ohjaukseenkin ennen kuin komennot menevät selkärankaan. Vaikuttaa olevan tosiaan viimeisen päälle ohjainkontrollit shortcutteineen kaikkineen, helppo paukutella waypointteja jne. (jos epäselvää niistä ovat listattu settingsseissä kaikki komennot)

Peli näyttää Xbox One X kanssa todella nätiltä natiivi 4K loistossa. (Oletan että sama juttu PS4 Pro kanssa, tai ainakin melkein) Jos sinulla sattuu olemaan Xbox One X, mutta ei 4K TV siinä tapauksessa on vaihtoehto valita FullHD natiivi reso paremmilla grafiikoilla. Ei muuta kuin tämä kiivaasti työstöön nyt!
 
Erittäin hyvä guide moninpeliin (ja yksinpeliin toki osittain myös) Vaikka ei vielä pelin salat ole lähellekään selkärangassa olen itsekin ehtinyt jo kokemaan eeppisiä hetkiä moninpelin puolella. Suosittelen mikäli haluaa aivonystyröilleen hierontaa videopelin parissa! Kontrollit on tosiaankin aivan huiput ohjaimelle. Harmi kun ei ole crossplay PC-kanssa, ei tämän kanssa olisi mitään ongelmaa hiirinäppistä vastaan pelata. Toki vähän siinä antaisi eteen, mutta enempi on todellakin siitä kiinni että mitä tekee kuin että millä ohjaa.

 
Ihan ok revikka jonka kanssa pääpiirteittäin samoilla linjoilla. Kritiikkiä saa joukkojen manuaalisen perääntymiskäskyn antaminen...

HHmmm....takerrun tähän nyt hieman...

Tämä RTS peli on jo aika tavalla "automatisoitu" jotta saatu kokonaisuus toimahtelemaan erinomaisesti myös ohjaimella sohvalta päälliköitynä. Minusta se olisi ehdottomasti väärin jos tietokone omia aikojaan tuon päättäisi sinun puolesta, taistelussa oleva yksikkö harvemmin missään armeijassa tuota päätöstä tehnyt tai tekee vaan se on isompaa kokonaisuutta hallitsevan päällikön vastuu jolla on ehkä paremmin tilannekuva tiedossa ja hallussa. Tässä tapauksessa se pitää olla nojatuolikenraalin päätös että milloin on järkevää ja tarpeellista perääntyä taistelusta ja milloin jatkaa kävi miten kävi. Ratkaiseva osa tätä peliä ja tässähän se nimenomaan katsotaan kuka pitää joukoistaan huolta parhaalla mahdollisella tavalla. Tai ei pidä_niin karulta kuin se kuulostaakin tässä pelissä jos ruokaresurssit on tiukoilla jossain tapauksessa saattaa tulla kysymykseen yksittäisen yksikön uhraaminen yhteisen hyvän eteen. Sillä jos ruokapuoli alkaa sakkaan sitten ei ole enää kenelläkään kivaa kun koko armeijan moraali ja suorituskyky laskee. Jos se tapahtuu heikolla hetkellä voi ratkaista koko taistelun.

 
Viking kampanja läpi, hohhoijaa on kyllä haastetta ei tarvitse todellakaan lähteä 1. läpipeluukerralla vaikeimmalla koittamaan se olisi varmaankin ihan helvettiä. Kun on normaalikin. :D

Noniin sitten olisi vielä 5 muuta kampanjaa jäljellä. Kyllä tässä pirusti vastinetta rahalle on ihan yksinpelaajallekin! Ja paranee vain koko ajan mitä enemmän oppii.
 
Otin kesken jääneen kampanjan takaisin työstöön kun toimii aikas kivasti Series X koneella. The Battle of Gloucester taputeltu ja olipahan yksi vaikein asia mitä olen videopeleissä tehnyt ikinä, muutama Load Game vaadittiin hohhoijaa! Ja tämä siis "Normal" vaikeusasteella. :D Ei puutu haastetta tästä pelistä, varsinkaan ohjaimella pelattuna.

Ei valitettavasti ole tämä peli saanut toistaiseksi mitään Series X tai PS5 herkkua, enkä ole kovin äimänä erittäin pienen porukan tekelehän tämä on. Mutta sentään se 30 FPS on niin vakaa 30 kuin olla ja saattaa vaikka ruudulla olisi mikä mähinä! Resoluutiohan on Series X kanssa natiivi 4K ja Auto HDR näyttää hyvältä!
 
Viimeinkin läpi, olihan matka! Saattaa olla Phantom Dustin jälkeen toiseksi vaikein videopeli jonka olen läpäissyt. Eikä tarvinnut edes vaikeinta tasoa valita, se lienee 1. läpipeluukerralla aika epätoivoinen ajatus_en suosittele. Normalillakin saat veivata kymmeniä tunteja.

Series X konsoli tuli vähän apuihin, todella nätisti kaikki toimahtelee ja näyttää kivalta 4K Auto HDR päällä. Moninpeli olisi vielä mahdollista, mutta ikävä kyllä kukaan frendi ei taida osata pelata tätä.

Kai se pitää ottaa todo listalta seuraava RTS peli työstöön yksinpelin osalta. Parikin vaihtoehtoa Sudden Strike 4, joka jäänyt vaiheeseen. Taikka sitten hieman tätä samaa settiä oleva Praetorians. Nämä pelit ovat nyt huomattavasti parempia näppiin kuin vanhemmilla Xboxeilla!

Ei siinä, Anchestors Legacya kyllä suosittelen kaikille jotka on kovaa haastetta vailla!

Loppuun vielä viimeisen kampanjan viimeinen cutscene, jossa Boleslav ottaa hieman kurkona vastaan Kievin avaimet :) Odotin kyllä, että olisi ottanut joltakin pään irti sen verta tulinen sielu tuntui herra olevan.

 
Ylös Bottom