Assassin's Creed: Odyssey

Murdoc

Well-Known Member
Genre: Kolmannen persoonan, avoimen maailman, toiminta-roolipeli
Alustat: PS4, Xbox One ja PC
Julkaisupäivä: 5.10.2018
Julkaisutraileri:

Sarjan seuraavassa osassa liikutaan antiikin Kreikan maisemissa ja tällä kertaa on panostettu entistä enemmän RPG-elementteihin. Pelihahmoksi pelissä voi valita joko naispuolisen Kassandran tai miespuolisen Alexiosin.

Onkos täällä muita, jotka odottelevat pelin saapumista ensi viikolla? Itse pidin Originsia sarjan parhaana osana ja mielenkiinnolla odotan myös tätä tulevaa tuotosta.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Jonkun verran youtubesta tullut materiaalia katsottua, tai lähinnä tuli kesämmällä katsottua, kun peli julkistettiin. Sen perusteella näyttänyt ihan liikaa "Origins goes to Greece DLC"-tyyliseltä paketilta. Aivan liikaa Originsin näköinen, valikot, HUD ja kaikki suoria kopioita. Antiikin Kreikka on myös ainakin omasta mielestä ympäristönä ja maailmana liian samanlainen kuin Antiikin Egypti. Originsin kuvaama Kleopatran Egypti kun oli hyvin "eurooppalaistyylinen" roomalaisuuksineen kaikkineen, joka lähentelee hyvin paljon kreikkalaista tyyliä. Aivan liian samanlainen, että jaksaisi syttyä ja kiinnostua yhtään...

Sinällään ihan kiva, että AC tuo takaisin mukaan pelattavan naishahmon, mahdollisuudet romansseille ja edes jonkinlaisia keskusteluvaihtoehtoja, mutta ei silti jaksa kiinnostaa. Kuten jo sanottua, uudistuksia on omasta mielestä liian vähän ja kun ulkomuoto näyttää ihan edellisen osan DLC-paketilta noin muuten, niin jää kyllä välistä. Tietysti lisänä vielä se, että Spiderman ja Tomb Raider ovat molemmat vielä kesken ja RDR 2 tulee ulos kuukauden päästä, niin...
 

cobalos

Well-Known Member
Mulla oli tämä jo varattuna, mutta ennakkovideoista päätellen tämä vaikutti liikaa antiikin Kreikkaan siirretyltä Originsilta, joten peruin sen.

Origins oli makoisa peli, Odyssey tuo mukaan roolipelimäisyyttä ja naispuolinen päähahmo on omaa silmää hyvin miellyttävä. Mutta silti tämä vaikuttaa liiaksi toistolta. Assassin's Creedien julkaisutahtia voisi hieman hillitä.

Tulee varmasti ostettua, mutta vasta kun hinta laskee.
 

Murdoc

Well-Known Member
Joo, ymmärrän kyllä hyvin tuon samankaltaisuuden. Hiukan se itselläkin on häirinnyt, kun on pelikuvaa katsellut mutta Originsista tosiaan pidin niin paljon ja tämä kuulostaisi korjaavan pieniä puutteita siinä niin maistuu kyllä itselle. :)

Tuli jopa tilattua ennakkoon PSN storesta pelin ultimate edition minkä mukana saa myöhemmin ilmestyvän Assassin's Creed 3 Remasterin. :D
 

Renebauman

Well-Known Member
Itsellä sama, eli täällä myös pelattavaa riittää ihan liikaakin:Spiderman,Shadow of tomb raider kesken, Fifa 19 vie aikaa myös..Forza Horizon 4 tulossa ja RDR 2 myös..Ubisoft peleissä kokemuksen mukaan hinnatkin putoaa suht nopeasti, niin myöhemmin vasta tämän pariin..Ja onhan AC Origins vielä myös pelaamatta ja odottaa muoveissa vuoroaan..
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Kiinnostaa eurooppalaisen historiansa vuoksi. Edellinen oli Ranskan vallankumous, joten taas tauon jälkeen tämä saattaa lähteä hankintaan.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Arvostelut ovat samaa luokkaa kuon Orignsillä ja päällisin puolin peli näyttää Origins 2.0, siihen vaan lisätty joitain aika isoja gameplay elementtejä.

https://opencritic.com/game/6222/assassins-creed-odysseySitten kun peliä saa halvalla ja kaikki loppuvuoden isot nimet pelattu alta pois tälle täytyy kuitenkin antaa mahdollisuus, jos PC versio ei ole samanlainen paske kuin edellinen.
 

Murdoc

Well-Known Member
Arvostelut ovat samaa luokkaa kuon Orignsillä ja päällisin puolin peli näyttää Origins 2.0, siihen vaan lisätty joitain aika isoja gameplay elementtejä.

https://opencritic.com/game/6222/assassins-creed-odysseySitten kun peliä saa halvalla ja kaikki loppuvuoden isot nimet pelattu alta pois tälle täytyy kuitenkin antaa mahdollisuus, jos PC versio ei ole samanlainen paske kuin edellinen.


Jeps, tässä varmaan vähä samaa, kun tuon uuden Forza Horizonin kanssa, että monille tuntuu liian samalta, kuin edellinen ja toisille taas nuo uudistukset saa pelin tuntumaan tuoreelta ja entistäkin paremmalta. :)
 

Murdoc

Well-Known Member
Tuli eilinen ilta tätä pelailtua ja tykkään kyllä valtavasti tähän mennessä! Kaikkea on virtaviivaistettu ja parannettu Originsista ja kartta on ollut jo nyt huomattavasti mielenkiintoisempi, kuin Originsissa itselle. Aloitin pelin suoraan hard-vaikeustasolla ja hahmoksi valitsin Alexiosin.

Todella mahtavana uudistuksena, näin suurena BOTW-fanina, pelissä pystyi valitsemaan pelimuodon Guided moden ja Exploration moden väliltä. Ensin mainittu on AC-pelien perinteinen tapa opastaa pelaajaa, näyttämällä kartalla tarkat paikat tehtäville jne. Exploration mode taas tekee hommasta huomattavasti mielenkiintoisempaa, vähentämällä karttamerkintöjä ja antamalla vain vinkkejä siitä, mistä tehtävä löytyy. Vinkki voi olla esimerkiksi tyyliin "Rosvot ovat hylätyssä talossa, alueen Itäisellä laidalla". Tämä tuo peliin ihan omanlaisensa löytämisen ilon ja suosittelen kyllä ehdottomasti kaikkia valitsemaan tuon vaihtoehdon, jotka pelin hankkivat. Onhan tuo myös se moodi mitä pelintekijät kuvaavat "way it's meant to be played".

Kaiken kaikkiaan erittäin hyvältä tuntuu ensimmäisen illan perusteella ja ei malttaisi odottaa, että ehtii taas jatkamaan peliä. :)
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
IGN mahtipontisesti julistaa "parhaimmaksi avoimen maailman peliksi". Arvosana 9,2.

Hyvältähän tuo näyttää ja saattaa lähteä hankintaan tässä sopivassa välissä loppuvuotta.

 

Jaska97

Member
Origins on omasta mielestäni yksi parhaista, ellei jopa paras Assassin’s Creed peli. Oli uskomaton fiilis päästä vihdoinkin Egyptiin ja tutkia kuinka hienosti Ubisoft-tiimi oli saanut luotua historiallisesti pitävän pelimaailman, toki pelimaailman omilla rajoituksilla ja kummallisuuksilla. Myös pelimekaniikka oli itseäni suuresti miellyttävä joten eiköhän tämä uusikin mene ostoon nyt kun arvostelujenkin mukaan peli on loistava! Pakko nostaa Ubisoftille hattua tästä sarjasta näin historia ”friikkinä”.
 

henkka007

Active Member
Eilen tuli haettua varauksessa ollut Medusa Edition PS4:lle. Eilen myös saapui Ubisoftilta tilattua Pantheon Edition samalle alustalle :). Itse pelaaminen jää tulevaisuuteen, kun Origins on vielä pelaamatta. Origins ajattelin aloittaa heti, kun pääsen muutaman aikasemmin julkaistun Spider-Man pelin läpi, sekä Star Wars Unleashed 2 :).
 

Ippenator

Well-Known Member
Varmasti on kyllä erinomainen peli, ja on toki itsellenikin pomminvarma hankinta, mutta vasta siinä vaiheessa, kun hinta ainakin jonkin verran tippuu. Niin paljon on muutakin pelattavaa, että kyllä tämän ehtii myöhemminkin. Ei mitään syytä kyllä ostaa tätä kiireellä kalliiseen hintaan, vaikka olenkin edelleen suuri Assassins Creed-fani. Toki tämä asenteeni liittyy siihen, että ostan nykyään äärimmäisen harvoin mitään peliä aivan täyteen hintaan heti. Gigantista toki jotain pelejä tulee hiukan halvempaan hintaan hankittua heti julkaisussa fyysisinä versioina. Mutta nyt esim. uusin Tomb Raider ja tämä tuntuvat sellaisilta, että pakkohankintoja toki, mutta sitten hiukan myöhemmin selkeästi halvempaan hintaan.
 

wopito

Member
Tulihan tämäkin ostettuua, kuten kaikki aikesemmatkin Asassinit . Aikalailla on kuin Origin, maisemiltaan ja paikoiltaan. En kyllä juuriaan näe missään parannusta entiseen ,tosin en odottanutkaan. Onhan tässä uusi juoni ,joka muistuttaa edeltäjäänsä.
Kaikki PC:llä pelaavat kai törmännet bugiin jossa Kassandralle jää pellen puku pääleen eikä sitä saa pois päältä . Tehtävä on se Cultist Disguise , jää se hölmö naamari ja muukin asu Kassandran päälle eikä sitä saa pois.
Pelin foorumila pitkät itkut mut pelintekijät eivät sano sanaakaan.
Eli EA:N viitoittamalle tielle meni Upisoftkin, rahastamaan , muusta viis!
Siinä menis itten viimeisinkin hyvä pelitalo pilaamaan maineensa , mun silmissä ainakin!
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
DF Alex tehnyt testejä PC versiolla. Pelistä oli pahoja juttuja ennen julkaisua ettei se pyöri edes 2080TI kovin hyvin mutta totuus kun paljastui tämä on hyvä käännös, pelin Ultra asetukset meinaan tarkoittaa Ultra asetuksia ja ne kyykyttää koneen kuin koneen jos et tähtää 30 FPS, laskee asetuksia ultralta very high/high saa massiivisa frame boosteja.

 

Ac3way

Well-Known Member
Kuinka paljon pelimaailmassa seikkailemalla törmää liian koviin vihollisiin? Vihollisten level on ilmeisesti rajattu alueisiin/saariin. Tarkoitus olisi pelata ilman HUD:a ja silloin ei oikein pysty näkemään tuleeko sieltä joku level 658 kana vastaan pikkukylässä, joka pieksee sut kuuhun.

Origin sitten jää kuitenkin välistä, kun Odyssey vaikuttaa itselle mielenkiintoisemmalta. Pelkkä Egypti ei oikein ollut riittävä syy hankkia peli, kun muu ei siinä lopulta kuitenkaan kiinnostanut. Katsellut striimejä tästä niin ihan typerää hömppäähän tämä on, mutta hyvällä tavalla. Peli ei ota itseään vakavasti ja näyttää ihan hauskalta, Kassandra on jees, maailmaa on kiva tutkia ja aivotonta tekemistä piisaa loppuelämäksi(sivutehtävät ilmeisesti ihan hauskoja). Peli lienee hyvä vastakohta RDR2:lle, joka pitääkin ensin pelata sekä myös Spiderman. Joten kesällä tai ensi syksynä sitten Odysseyn kanssa treffit, vaikka tekisi jo mieli pelata sitä!
 

Murdoc

Well-Known Member
Kuinka paljon pelimaailmassa seikkailemalla törmää liian koviin vihollisiin? Vihollisten level on ilmeisesti rajattu alueisiin/saariin. Tarkoitus olisi pelata ilman HUD:a ja silloin ei oikein pysty näkemään tuleeko sieltä joku level 658 kana vastaan pikkukylässä, joka pieksee sut kuuhun.

Origin sitten jää kuitenkin välistä, kun Odyssey vaikuttaa itselle mielenkiintoisemmalta. Pelkkä Egypti ei oikein ollut riittävä syy hankkia peli, kun muu ei siinä lopulta kuitenkaan kiinnostanut. Katsellut striimejä tästä niin ihan typerää hömppäähän tämä on, mutta hyvällä tavalla. Peli ei ota itseään vakavasti ja näyttää ihan hauskalta, Kassandra on jees, maailmaa on kiva tutkia ja aivotonta tekemistä piisaa loppuelämäksi(sivutehtävät ilmeisesti ihan hauskoja). Peli lienee hyvä vastakohta RDR2:lle, joka pitääkin ensin pelata sekä myös Spiderman. Joten kesällä tai ensi syksynä sitten Odysseyn kanssa treffit, vaikka tekisi jo mieli pelata sitä!

Ite kanssa laitoin nyt HUDin suurimmalti osin pois päältä ja ihan hyvin selviää kyllä. Touchpadin alta avautuvalla kartalta voi kurkata sen hetkisen alueen tason, niin siitä voi vähän päätellä mitä voi tulla vastaan. Äkkiä se myös selviää käytännössä, onko vihu liian korkealla tasolla, jos se tirvasee yhdellä iskulla nirrin pois, siitä voi varmaan jotain johtopäätöksiä vetään. :D

Peli on kyllä ollut aivan loistava ensimmäisen reilun 20h jälkeen! Luultavasti tulee olemaan paras AC mitä olen pelannut. Vaihtelua ja tekemistä piisaa, peli on todella upean näkönen PS4 Prolla (One X:llä varmasti vielä asteen hienompi), tarina on ollut mielenkiintoinen ja kaikkea on viilattu ja höylätty Originsista parempaan suuntaan. Myös valinnoilla tuntuu olevan ihan mukavasti merkitystä. Eräs sivutehtävässä tehty valinta vaikutti koko saaren tapahtumiin myöhemmin pelissä. Tämä tuli pienenä yllätyksenä, kun ajattelin valintaa tehdessä, että eihän tällä sivutehtävän valinnalla nyt voi mitään seurauksia olla. :)

Harmi kyllä jos peli jää RDR2 ja tämän muun pelitulvan alle sillä Ubisoft on tällä kertaa tehnyt kyllä todella hienoa työtä tämän pelin kanssa.
 
P

Poistettu jäsen 3274

Guest
Nelisen tuntia pelannut ja nyt tämä vasta oikeastaan alkoi, kun sai tuon alun "tutoriaalin" pelattua. Tykkäsin Originsista ja tuli siitä jopa kaikki trophyt hommattua, mutta hieman ärsyttää tuo sama homma joka oli jo Originsissa, että alueet on jaettu leveleihin ja jos olet liian matalalla tasolla ei sinne ole mitään asiaa ja tuo vaikeuttaa tuota vapaata seikkailua hieman.

Pikkasen pelotti myös tuo laivojen ohjattavuus, mutta onneksi sitäkin oli parannettu :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom