Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Assembly Summer 2009

Nisupulla

Jäsen / [FL]
images


Taas on se hetki vuodesta kun on aika pakata kimpsut ja kampsut ja suunnata kohti Helsingin Hartwall Areenaa. Siellä neljä päivää jään päällä ja tietää taas olleensa.

Kyseessähän on jo 18 kertaa järjestettävä kansainvälinen demokoodauskilpailu, jonka yhteydessä pidetään myös seminaareja, konsertteja, DJ:t pyörittää plattaa discossa ja robosota ottaa osansa omissa sarjoissaan. Pelaajat tietysti näkyvät parhaiten kun ovat areenan vallanneet sivukäytäviä myöten. Konsolit mahtuu hyvin mukaan, kun vielä Microsoft ja Puolenkuun Pelit järjestävät skaboja HD-konsoleilla. Nintendon Wiitä on myös päässyt peluuttamaan aiempina vuosina. OldSchool-jäärät ihmettelevät mitä tapahtuu kun kirjoittaa 10 print "assembly 09 on pop", 20 goto 10, ja siihen RUN perään :D

Miten päästä itse fiilistelemään liikkumatta senttiäkään? AssemblyTV tarjoaa suorat kuvayhteydet kaapelikanavien ja verkon kautta. HTV Welholta tapahtuma löytyy kanavapaikalta 93.

Pelikoodauskilpailun satoa pääsee jo nyt tutkimaan. Aiempina vuosina täältä on löytynyt herkkua monenlaista. Muinainen Slicks n Slides näemmä saanut uuden java-pohjaisen alustan.

[MEDIA]323[/MEDIA]

Raporttia luvassa kun aihetta löytyy, ja tulee vaikkei löytyisikään..:p


Linkit:

Assembly — Assembly
AssemblyTV
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Koneet viimein saatu kytkettyä ja assyt voivat alkaa. Meitä on täällä reilu kymmenen hengen poppoo ja konepaikkoja yhteensä 16 kpl. Löytyy pleikkaria ja lootaa sekä muutama PC:kin siinä sivussa nettiselaimia pyörittämään. Aika jyhkeetä kun vastakkaiset 32"-40" näytöt muodostavat oman luolastonsa pöytärivien väliin.

Valot hallissa sammutetaan muutaman tunnin päästä ja vasta sitten voi sanoa tapahtuman alkavan. Abyssin avajaispuhetta odotellessa.
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Pitäkäähän hauskaa siellä! Tekis itsekin nii mieli olla mukana. Välillä seurailen telkkarista :D
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Bileet on virallisesti nyt sitten järjestäjienkin puolesta avattu. Valot napsautetaan hallissa päälle seuraavan kerran sunnuntaina iltapäivällä.
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Jaahas, tässä sitä nautitaan ravitsevaa aamiaista hezen kahvin ja hampparin kera.

Yöllä käytiin läpi ensimmäinen compo, GameDev - pelinkehitys. Aikasta shittiä suurin osa, muutama ihan hauska kuten tämä Brain Cramp zombie-mättö. Näitähän pääsee imuttelemaan koneelleen Assemblyn kotisivun kautta. Konsolit kun pitää erityisesti huomioida, oli joukossa XNA-peli Xbox 360:lle. Muina alustoina mm. liiketunnistimella varustettu kännykkä.

Kyllä sitä pystyy nukkumaan näemmä missä vain, kun valvottuja tunteja on tarpeeksi alla. Silmänsä sai auki, oli näky tälläinen (kts. kuvaliite) :D
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Kovat odotukset lauantai-sunnuntai yön demokompon suhteen. Viime vuodet olleet aika pettymyksiä, kun osallistujamäärät ja taso tullut alaspäin. Kunnianhimoisille koodareille löytyy muitakin kankaita.

Tässä esimerkkinä monilta assyilta tutun ASD:n tuorein:

 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Koneet viimein saatu kytkettyä ja assyt voivat alkaa. Meitä on täällä reilu kymmenen hengen poppoo ja konepaikkoja yhteensä 16 kpl. Löytyy pleikkaria ja lootaa sekä muutama PC:kin siinä sivussa nettiselaimia pyörittämään.
Missäspäin tarkalleen ottaen olette? Jos et halua paljastaa lokaatiota julkisesti, paiskaa privaattiviestillä. Voipi olla, että meikun Assembly-neitsyys menee huomenna, joten siinä samalla voisin tulla morjestamaan. ;)
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Missäspäin tarkalleen ottaen olette? Jos et halua paljastaa lokaatiota julkisesti, paiskaa privaattiviestillä. Voipi olla, että meikun Assembly-neitsyys menee huomenna, joten siinä samalla voisin tulla morjestamaan. ;)

Tervetuloa vaan! Tapahtuman suurin kliimaksi koetaan tosiaan myöhään lauantai-iltana, kun demokompo aloittaa klo 21.30.
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Alkuillasta ratkaistiin Suomen Mestarit peleissä Project Gotham Racing 4 ja Virtua Fighter 5. Kova on taso ja turpaan tulee taviksille jo lähdössä. PGR:ssä taktiset osumat kurveissa ja stick-ohjain VF:ssä ovat mestaruuden työkaluja. Nautitavaa katsoa tälläistä peliä. Microsoft ei enään sponssaa vanhaan malliin näitä pelejä, joten voittajat eivät lähde maailmalle maatamme edustamaan. PGR:n mainittiin myös olevan ehkä viimeistä kertaa SM-tasolla.

Seuraava vähän mielenkiintoisempi kompo löytyi 4k:sta. Muutama erinomainen esitys, mutta ei mitään viime vuotiseen voittajaan rinnastettavaa. Old School, eli ennen vuotta 1992 ilmestyneiden alustojen skaba puolestaan oli shokki kilpailuesitysten lukumäärän takia, vain 2 kp!! Extreme musiikkikompossa nämä naavapartojen ihquilulaitteet ovat kuitenkin vielä vahvasti esillä. Alkaako aika olla näistä ohi vai oliko tämä vain välivuosi?

Nyt lepoa ja huomenna uudet kujeet.
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Assemblyn olosuhteisiin nähden, paljon melua, hikeä ja hajua, sai vedettyä aivan katsomon ylälehtereillä ennätyksellisen 7 tunnin setin unta palloon. Itse tässä pääkallopaikalla jengi koisii vielä täyttä häkää, ovat valvoneet ilmeisen myöhään.

Illalla ehti vielä kompojen jälkeen käydä tyyny kainalossa tsekkaamassa paikalliset reivit. Hyvää settiä tarjosi DJ. Täytyy tänään käydä myös itse kuluttamassa hezen ja muiden herkkupuotien kilokalorit teknon tahdissa. Onneksi konemusiikkia saa muutenkin kuulla jatkuvana virtana vierailijoiden popittaessa väliin aika korvia huumaavasti. Ei tekno ole kuollut, se vain elää valtavirrasta sivussa.

Vaikuttaisi siltä ettei mitään yhtä suurta peliä ole jakamassa jengin yhteistä suosiota. Sekalaista seurakuntaa, mutta toki siellä paistaa ne tutut artikkelit vuosien takaa; Counter-Strike ja World of Warcraft. Klaanit ottavat mittaa toisistaan virallisessa turnauksessa, jonka voittaja lähtee ilmeisesti maailmalle pientä Suomea edustamaan. WoWissa taas joku uberkilta raidasi yleisön seuratessa valkokankaalta vieressä.

Jännää. Jatketaan :)
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Kiitos kuvista Nisu. Sääli, että tänä vuonna jäi assyt kokonaan minulta väliin, mutta toivottavasti taas ensi vuonna ollaan kuvioissa. On se vaan niin hohtoo olla paikan päällä muutama päivä. :)
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Seuraava vähän mielenkiintoisempi kompo löytyi 4k:sta.
Suosittelen katsomaan tämän vuoden Breakpoint-voittajan, Elevated. Se on käytännössä määritellyt nykyisten 4k-introjen riman melkoisen korkealle, ja saattaa pelottaa osaa osallistujista: YouTube - Elevated by RGBA and TBC. Kannattaa muistaa että tuossakin introssa aivan kaikki ohjelmakoodi, grafiikka- ja musiikkidata todellakin mahtuu siihen massiiviseen neljään kilotavuun.

Old School, eli ennen vuotta 1992 ilmestyneiden alustojen skaba puolestaan oli shokki kilpailuesitysten lukumäärän takia, vain 2 kp!! Extreme musiikkikompossa nämä naavapartojen ihquilulaitteet ovat kuitenkin vielä vahvasti esillä. Alkaako aika olla näistä ohi vai oliko tämä vain välivuosi?
Oldskool-koodaajat taitavat usein säästellä tuotoksiaan oldskool-ystävällisemmille partyille, mutta ensi vuonna on varmasti paljon enemmän tuotoksia kun ihmiset katsovat että kolmossijalle olisi päässyt millä tahansa rykäisyllä. Ellei sitten sarjaa suoraan teurasteta ja yhdistetä esimerkiksi wildiin. Composarjojen jaoissa on jo nykyisellään melkoisia ongelmia, miten ihmeessä proseduraalisesti ohjelmoitua grafiikkaa voi verrata pikselinysvättyyn (extreme graphics), 80-luvun kotitietokoneita 486-PC:hen (likimain kaikki oldskoolit) tai eksoottista 80-luvun alun kotikonetta tai pelikonsolia modernilla koneella pyörivään flashiin tai kännykkään jossa on tehoa enemmän kuin vain kymmenen vuotta vanhassa PC:ssä (real wild).

Enpä ole itse ollut paikalla sitten vuoden 1997 kun nettistreamaus on toiminut ja kaapelitelevisio palvellut (kanavahan näkyy suunnilleen koko Suomen kaapeliverkoissa DNA:n Diggari-kanavan paikalla, ei vain Welholla). Ei wanha enää jaksa eikä tapahtumassa ole enää samaa hohtoa kuin demoscenen kulta-aikoina. Ne ovat todellakin ne oldskool-ystävällisemmät tapahtumat jotka kiinnostavat enemmän meitä wanhan koulukunnan miehiä syöden varmasti jossain määrin joidenkin sarjojen osallistujamääriä.
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Enpä ole itse ollut paikalla sitten vuoden 1997 kun nettistreamaus on toiminut ja kaapelitelevisio palvellut (kanavahan näkyy suunnilleen koko Suomen kaapeliverkoissa DNA:n Diggari-kanavan paikalla, ei vain Welholla).
Kiitos vinkistä, kyseinen Diggari-kanava löytyi täältä Keravaltakin. Tosin nyt siellä oli jokin tylsä "luento" meneillään. Mutta parin tunnin päästä meikunkin pitäisi olla ihan paikan päällä ihmettelemässä myyttisen Assembly-tapahtuman atmosfääriä.
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Suosittelen katsomaan tämän vuoden Breakpoint-voittajan, Elevated. Se on käytännössä määritellyt nykyisten 4k-introjen riman melkoisen korkealle, ja saattaa pelottaa osaa osallistujista: YouTube - Elevated by RGBA and TBC. Kannattaa muistaa että tuossakin introssa aivan kaikki ohjelmakoodi, grafiikka- ja musiikkidata todellakin mahtuu siihen massiiviseen neljään kilotavuun.

Jep, nähnyt tämän jo aiemmin ja upeahan tuo on. Noiden tehoa syö valtavasti se hikinen pikkuruutu josta näitä tulee kotoa käsin tarkisteltua. Täällä samat kun heitetään valkokankaalle ja massiivisella äänentoistolla on kokemus mahtava, vaikka ei juuri mitään 4 kilotavusta muuta ymmärtäisi kuin sen mitättömän koon.

sph sanoi:
ldskool-koodaajat taitavat usein säästellä tuotoksiaan oldskool-ystävällisemmille partyille

Hiukan tuumailutkin siihen suuntaan, mitä tämä nuorempi väki ymmärtää oldskoolin päälle ja tarviiko heidän sitä edes tehdä kun ovat syntyneet tyystin toisiin olosuhteisiin. Ehkä eriytyminen on jopa väistämätöntä.

sph sanoi:
Ei wanha enää jaksa eikä tapahtumassa ole enää samaa hohtoa kuin demoscenen kulta-aikoina

Aikansa kutakin, mutta toisaalta on tämä niin valtaisan hieno kokemus kaikinpuolin ettei tätä tohdi välistä jättämään. Kyllä näihin parhaimpiin esityksiin tulee pitkin vuotta palailtua, parasta nykytaidetta ja perään se IMO :)

Suora stremi tänne: http://www.assembly.org/summer09/player_asmtv
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Demo -kompo ei vakuuttanut, vaikka häivähdyksiä paremmasta oli siellä välissä. Kun ei noita osaa katsoa muuten kuin fiilispohjalta, jää moni pieni koodareiden oma hieno juttu ymmärtämättä. Ehkä nämä tehdään enemmän heille kuin meille taviksille. Kyse on kuitenkin tapahtuman ytimestä ja ikävä huomata ettei joka vuosi onnistuta ltiputtamaan leukaa kengälle.

Onneksi niitä herkkuja löytyy tähän hätään youtubesta paikkaamaan tilannetta:

YouTube - f07 - Function 2007 Invitation
YouTube - Synesthetics - Instant Zen
YouTube - LifeForce by Andromeda Software Development

Nyt täällä menee satapäinen letkajenkka ja loput laulaa "Jos sun lysti on!"...huh :D
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Demo -kompo ei vakuuttanut, vaikka häivähdyksiä paremmasta oli siellä välissä. Kun ei noita osaa katsoa muuten kuin fiilispohjalta, jää moni pieni koodareiden oma hieno juttu ymmärtämättä. Ehkä nämä tehdään enemmän heille kuin meille taviksille. Kyse on kuitenkin tapahtuman ytimestä ja ikävä huomata ettei joka vuosi onnistuta ltiputtamaan leukaa kengälle.
Intro- ja democompojen henki on hissukseen muuttunut kun koneisiin tuli 3D-rautaa ja alusta muuttui Windowsiksi jossa on valmiit mittavat kirjastot käytössä. Pääsarjoissa teknisempiä koodaustaidonnäytteitä on nykyään lähinnä 4k-introissa ja vähemmissä määrin 64k-introissa, kun taas demot ovat lähes pelkästään audiovisuaalista suunnittelua, resursseista ja näppäristä teknisistä ratkaisuista ei niin tarvitse välittää kun alla on suunnilleen tehokkain kone mitä kaupasta saa ja kokorajakin on hulppeat 64 megatavua. Siksi tällainen teknisemmin asiaa tarkasteleva koodajanplanttukin katsoo demoja lähinnä fiilispohjalta, teknisesti niissä ei ole mitään saavutettavaa, kun taas rajallisemman kapasiteetin sarjoissa (introt, oldskool-sarjat, real wildissa oikeat wild-alustat eli muut kuin modernit browserit ja kännykät) suhteuttaa väkisinkin myös käytössä oleviin resursseihin, ja laitteen kapasiteetin ainakin summittainen tunteminen (tai siihen pikainen tutustuminen interwebin avulla) on olennainen osa kokemusta. Klassisessa demoscenessä oli kyse kuitenkin juuri rajallisten resurssien tehokkaasta hyödyntämisestä, teknisten rajoitteiden kiertämisestä ja uusien luovien ratkaisujen löytämisestä. Entuudestaan tuntemattomia hyödynnettävissä olevia rautabugeja on vielä viime vuosinakin löytynyt niinkin tuoreista laitteista kuin vuonna 1980 julkaistu VIC-20!

Democompossa mielestäni paras tekele oli The Golden Path poikkeuksellisen pirteällä ja hyväntuulisella yleisilmeellään, ja olihan se näyttäväkin. 64k-introissa jäi mieleen lähinnä Genome, jossa oli muutama visuaalisesti erittäin komea efekti. Real Wildiin jouduin pettymään kun sen oikeaa henkeä (erikoisempi ja hankalampi alusta) ylläpiti oikeastaan vain DS-demo. Usein niin ynseään kotivideosarjaankin oli mahtunut yksi oikein mainio pätkä, eli mainiosti rakennettua Rube Goldberg -konetta kuvannut video, jonka nimeä en tähän hätään muista.
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Nyt on yksi päivä Assyja nähty ja koettu. Olihan se aika ... kokemus. Vaikka etukäteen irkissä väitettiin, että paikan päällä on nykyään aika hiljaista, oli todellisuus hieman toisenlainen. Tosin shortsinlahkeita heiluttava bassojytke ja muu teknopauke tuli compoista, joita päivän ja illan aikana pyöri lähes jatkuvalla sykkeellä.

Päivän ne kiinnostavat compot olivat tietysti real wild, 64k ja demo. Myös short film tuli katsottua läpi. Mutta kuten täällä ovat veljet jo todenneet, ei mitään kunnolla päräyttävää valitettavasti nähty. Siistejä efektejä ja hienoa audiovisuaalisuutta, muttei siltikään oikein mitään, joka olisi ollut pään ja olkapään verran muiden yläpuolella. Sitä paitsi etenkin introissa ja demoissa musikki oli kauttaaltaan geneeristä elektroteknoa, joka lähinnä kiristi korvia. Missä kunnon melodiat ja rauhallisempi tempo?

Wildissakaan ei ollut mitään kunnon repäisyjä. Yksi iPhonella ja yksi Samsungin kännykällä pyörivä esitys nähtiin jo aiemmin mainitun Nintendo DS -teoksen lisäksi, mutta samaa perinteistä efektikikkailua nekin olivat vailla juuri minkäänlaista "tarinaa" tai edes kokonaisuuden yhteen punovaa punaista lankaa. Suosikkini lyhytfilmeistä oli sph:nkin mainitsema "The Incredible Machine" -pätkä, jossa oli selvästi yritystä olla erilainen.

Muita huomiota päivän ajalta:

- monitorikoot ovat kasvaneet selvästi, ja esim. 22 tuuman littu oli ihan vakiokamaa. Jos ei Nisun & kumppaneiden 40 tuuman FullHD-telkkareita lasketa, olivat isoimmat näkemäni monitorit 30-tuumaisia.
- naispuolista väkeä oli yllättävänkin paljon paikalla, tosin edellinen ja ainoa vertailukohta demopartyista on vuodelta '95, ja silloin ei tainnut olla yhtään neitoa n. 250 nörtin joukossa :)
- CS on voimissaan edelleen; lukemattomilla ruuduilla pyöri CS tai CS:S, ja toisaalta WOW-ruutujen määrästä en viitsi edes puhua

Kaikkinensa hyvä fiilis jäi, ja jos vaikka jo ensi vuonna saisi hyvän kaveriporukan innostumaan lähtemään mukaan, niin mikäpä ettei siellä voisi viettää nelisen vuorokautta elämästään.
 
Vastaus: Assembly Summer 2009

Kiitos nimimerkille sph asiantuntevista kommenteista. Avarsi myös omaa näkymystä.

Vielä on vähän nuutunut olo viikonlopun jäävuorosta, mutta olipahan taas upea kokemus. Tarkoitus olisi vielä pureutua kilpailuesityksiin oman koneen kautta, niitähän pääsee imuroimaan tuolta: scene.org - file browser

Muuten pari videota sai tehtyä muistoksi:

Yleistä fiilistelyä ainutlaatuisessa atmosfäärissä: KonsoliFIN - Media - Assembly Summer 2009 (PS3)

Klaanikaverit joutuivat Nelosen toimittajan ristikuulusteluun: KonsoliFIN - Media - Assembly - Nelosen Haastattelu

:)
 
Ylös Bottom