Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Astro Bot: Rescue Mission

Agree to disagree. Meikäläinen nostaa kädet ylös, sillä viimeistään nyt keskustelusta on hävinnyt logiikka. Minua ei kiinnosta pohtia pelifoorumilla kuinka herkästi naapurin Kerttu sekä muu laajempi yleisö altistuu matkapahoinvoinnille pelatessaan Astro Bottia.
Varsinkin, kun sen näkee nopeasti, kuinka pahasti tuo pahoinvointi iskee omalla kohdalla. Ja jos ei iske, niin sitten voi pelailla aika huolettomasti, varsinkin jotain tällaista Astro Botin tapaista peliä, jossa liikkuminen on suhteellisen rauhallista ja minimaalista. Se, että joku Reddit-käyttäjä vuonna 2014 sai jostain Oculus-pelistä huonon olon, ei tosiaan kauheasti kerro Astro Botista.
 
Astrobotti arvosteluissa näytti juuri siltä mitä se oli aikanaan demolevyllä tai missä lie ollut.. pelasin kyllä läpi hikikarpalot otsalla. Heti kun meni kamera raiteille niin vatsa heitti volttia. Tummempi sävyistä Rush of bloodia pystyi melko hyvin pelailemaan vaikka menikin raiteilla. Bottijuttu oli kohtuu selkeen näköinen mutta ei iskenyt genre. Kuulunee samaan sarjaan fortinitejen kanssa että en vaan keksi mikä tuossa nyt kiinnostaa.

Olen kyllä eri miltä tuosta tottumisesta..sillon kun lasit tuli niin pelejä oli jonkin verran ja kovasti yritin työstää ja tykätä niistä, ei parantunut päivä päivältä eikä viikosta toiseen. Pelit jossa teleporttaus ja ilman vapaita liikkumisia toimii ok.
 
ResetEran porukka on sen verran innoissaan, että pakosti tämä myös tarttuu meikäläiseen. Kai tässä on alettava tarkkailla PSVR alennuksia. Luultavasti Black Friday/Cyber Monday on oiva aika hankkia kypärä edulliseen hintaan.

1538500337608.png
 
Illan Firewall rupeaman jälkeen kävin tarkistamassa laskurin. Kyllä, kolme tuntia ja Astro Bot avautuu meille suomalaisille - ensimmäisten joukossa Euroopassa. Tosin kaverilistalla näkyy jo jengi tätä pelaavan, lehdistökopioillako lienee.

 
Astro Botin koko on 8,4 Gb. Metacriticin keskiarvo 9,0 "Must Play": https://www.metacritic.com/game/playstation-4/astro-bot-rescue-mission

Peli saamassa päivityksenä moninpelin 2-4 pelaajalle? Takakannessa tästä maininta.


ak2f094bytp11.jpg
 
Tuli heti ostettua tämä uusi Astro bot peli ja on kyllä loistava. Hauska pelata ja ihmetellä ympäristöä, että missä se seuraava botti voi piileksiä. Ensimmäinen maailma pelattu melkein kaikkineen botteineen sun muineen ja muutama haaste. Parhaimmistoa vr-laseille mielestäni.
 
Astro Bot Rescue Mission

Pelin ensimmäinen pomo kaadettu. Matkan varrella kerättiin kolikoita, pelastettiin Botteja ja teilattiin örkkejä. Välillä sai ampua ohjaimen kosketusalustan välityksellä trapetsiköyden ja eteneminen tapahtui köyttä pitkin. Muutaman kerran nousin seisomaan ja ottamaan puolittaisen askeleen löytääkseni uusia asioita kentältä, pientä room-scale ulottuvuutta siis havaittavissa. Kentät erosivat kaikki toisistaan tunnelmaltaan ja ulkoasultaan. Vähäiset tekstit ruudulla olivat kaikki suomeksi.

Parasta tässä alussa oli sen oivaltaminen, minkä lisäarvon VR tuo tasoloikalle. Olet toiminan keskellä, tapahtumat pyörivät ympärilläsi.

 
Sisältääkö tää Astro Botti nyt sitä Social screeniä? Eli paikallista moninpeliä. Toinen pelaa vaan TeeVeen välittämästä kuvasta
 
Sisältääkö tää Astro Botti nyt sitä Social screeniä? Eli paikallista moninpeliä. Toinen pelaa vaan TeeVeen välittämästä kuvasta

Eiköhän sieltä Social Screen vielä tule ajan kanssa löytymään, mikäli ei sitä jo nyt tee. Olihan tätä jo siinä kahden vuoden takaisessa demossa. Pelikotelon takakannessa on maininta 2-4 pelaajasta.
 
Kolme maailmaa pelattu ja ollut kyllä todella hyvä :) Erityisesti
valaan mahassa
ja
raiteilla mentävä
kenttä ollut huikeita :D Ei ole turhaan kehuttu arvosteluissa.
 
Viimeksi muokattu:
Ja jos Astro Bot kyllästyttää, niin kovin kiinnostavalta kuulostaa arvostelussa käynyt "elämysmatka" nimeltään Transference. Elijah Wood ollut mukana kehittelyssä, mikä lienee se suurin yksittäinen sivuhuomio, mitä tuosta on etukäteen kuullut.
Niin outo ettei sanotuksi saa
 
Kolmannessa maailmassa näköjään iskee bugia kun muutamassa kohdassa alkaa pelissä näkyvä ohjain lentelemään pitkin kenttää. Onneks ohjaus ja toiminnot toimivat vaikka parissa kohdassa kun piti ampua koukkua niin meinas olla melko haastavaa. Itsellä tuppaa jäämään usein kaksi bottia löytämättä vaikka yrittää etsiä kaikkialta.
 
Toinen pomo kaadettu. Sitä luuli jo ensimmäisen kohdalla nähneensä oleellisen, mutta meno vain paranee ja innovaatiot kenttäsuunnittelussa kohottavat tunnelmia. Kenttä sananmukaisesti kietoutuu pelaajan ympärille. Vaikeustaso on sikäli haastava, jotta uusintoja saa väliin ottaa kun ei malta aina tarkasti ottaa. Mitään tämänkaltaista en ole koskaan nähnyt.

Ensin Firewall vie taktisen verkkoräiskinnän seuraavalle tasolle, nyt vuorostaan Astro Bot tekee saman tasoloikalle. Sisältö petraa.
 
Tänään tuli pelattua läpi ja täytyy sanoa että ehkä vuoden kovin peli itselle :D parani vaan kokoajan loppua kohden ja pomot on kyllä ehkä parhaimpia ikinä missään pelissä(okei ehkä BB ja Dark Souls sarjan pomot saattaa olla parempia), vitosmaailman pomo ehkä pelihistorian top-5 pomo, myös loppupomo huikea :) noin 7-8 tuntia kesti pelata läpi ja vielä keräämättä botteja ja challenget menemättä. Suosittelen kyllä kaikille vahvasti, pakko-ostos !
 
Viimeksi muokattu:
Onko tätä joku löytänyt fyysisenä jostain? Vai onko pelkkä indie peli?

Pääasiassahan nää PSVR pelit on vaan Storesta ostettavissa.
 
Yli puolenvälin ollaan matkaa jo tehty.

Paikoin hyvin turhauttava, kun ei selviä läpijuoksulla vaan pitää oikein nousta tuolista ylös ja tahdistaa hypyt oikein. :D Haastetta on paikoin riittävästi. Tunnelma pysyy hyvänä, olen jo ihastunut musiikkiin pelissä.

Väliin saa käyttää myös omaa kehoaan, väistellessään tykinkuulaa ja pukata palloa vihua päin.

Kentät ovat erillaista ja niissä omat teemansa, veden alta, puiden latvustoihin ja laavavirtojen keskelle. Liike käy kaikkiin suuntiin, väliin saa katsoa taakseen ja käydä pelastamassa melkein ohi kävelty botti vielä mukaan.

Diggaan Super Mario Odysseystä, mutta on tämä VR kyllä sellainen lisä, jonka Nintendo kannattaa nyt katsoa tarkasti. Niin paljon lisää lasit tuovat genreen.
 
Viimeksi muokattu:
Astrobot demo oli juuri sellainen kuin odotin, ihan samaa kuin psvr tullessa bot demossa oli. Graafisesti selkeä.. mutta aivan saakelin ärsyttävä musiikki ja lapsellinen teema.. perus japani meininkiä. Pelainen kyllä silloin tällöin peleja kuten R&C mutta tämmönen siirappinen ja yksinkertainen tasohyppely ei uppoa..
Meikäläisellä vetää tämä maaston rullaus alla vr pahoinvointia herkästi pintaan ja eihän tässä oltu tehty teknisesti mitään näkyvää sen vähentämiseksi, että se siitä tekniikan kehittymisestä, ei edes alkeellista näkökentän supistusta kiihdytyksessä/liikkeessä. Näin demon perusteella minusta tässä ei ollut tuo scrollaava pelialue pelillisesti tarpeellinen "ominaisuus" etteikö olisi voinut korvata muutamalla kiinteällä teleporttauksella jolloin kellekkään ei tulisi vr pahoinvointia tästä.

Nauttiakseen tämmöisestä pitää kyllä tykätä genrestä näillä mausteilla ja olla jonkinmoinen sieto vr pahoinvoinnille. Kaikki ilo niille jotka mahdutte tuohon sakkiin :)
 
Täälläkin demoa kokeiltu. Aika loistava vaikken pelannu kun sen 2 ja puol kenttää se pomo loppuu demossa kesken :D


Ei tullu edes minkäänlaista pahoinvointia tästäkään VR pelistä. Välillä aiheuttaa vaikeuksia tuo että olen näin pätkä 162cm :D Ei näe missä se oma pelaaja botti menee?
 
Ylös Bottom