Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Babylon 5 - Uusi tuleminen... false alarm, nothing to see here!

TUHOMURSU

KonsoliFIN Alumni
Kaikki B5-uutiset on otettava suolan kera, käytäntö, jota sarjan luoja JMS itsekin suosittelee. Jos jotain tapahtuu, ei välttämättä tapahdu yhtään mitään. Trekmovie.com kuitenkin uutisoi sarjassakin hienoa roolia vetäneen Koenigin kertoilevan, että JMS on neuvottelemassa B5:n oikeuksien hankkimiseksi. JMS on itse sanonut, ettei koskaan enää suostu tekemään mitään pientä ja yhtä suurella vastavirtaan kauhonnalla ja tappelulla kuin mitä B5:n kanssa touhu oli. B5 on itselle ehkä parasta mitä on. Kovempi kuin jopa Blade Runner, sillä sitä on enemmän, ja tällä kertaa määrä todellakin korvaa laadun, joka jo alkujaankin on järkyttävän tiukkaa. Sen ihmeemmin alkamatta vöyhöttämään sarjasta, täytyy kuitenkin sanoa, että on suorastaan rikos ettei JMS:n luomaa universumia ole nähty kunnon peliprojektina. Mass Effectiä pelatessa touhua varjosti jatkuvasti se, että kuinka pirun mahtava se olisikaan B5-universumissa. Pelihän ei pelinä mitenkään erityisen nautinnollinen ollut, mutta dialogin kypsä käsittely ja tarinankuljetus muistutti B5:stä jatkuvasti.

Seuraillaan mitä tapahtuu ja päiväilen uutisia!

Babylon 5 @ Wikipedia
Babylon 5 @ Wikia
 
Vastaus: Babylon 5 - Uusi tuleminen... eh eh ehhkä!

Ottaen huomioon miten ankeaa kaikki emosarjan jälkeen julkaistu B5-matsku on ollut, en oikein jaksa innostua vaikka jotain olisikin tulossa. Sarja oli toki omana aikanaan jotain huikean hienoa. Viimeisen vuosikymmenen aikana juonellisten TV-sarjojen laatu on kuitenkin noussut niin valtavasti, että bee-femman ärsyttävyydet käyvät uusintakatseluissa jo aika pahasti hermoon.

Bioware on kieltämättä melko ansiokkaasti ryöstänyt Sheridanin pelisarjansa päähenkilöksi, ja siinä sivussa vielä tuhdin nipun juonielementtejä.
 
Vastaus: Babylon 5 - Uusi tuleminen... eh eh ehhkä!

Mikä matsku? Crusadea ei ole olemassa... Crusadea ei ole... ei ole... ei...

B5:n suhteen ei allekirjoittaneella ole kantavuuskysymyksiä. Matsku on kerrassaan fantastista. Heikommissakin jaksoissa on aina jotain hyvää joka avaa henkilöhahmoja enemmän ja jaksoista saattaa vieläkin löytyä uusia aspekteja. En sano että nykysarjat olisivat paskoja ja etteikö hyviä löytyisi, mutta vastaavalla tavalla en ole yksinkertaisesti onnistunut tykästymään. B5:stä on ihan hauska poimia epäkohtia ja hupsutuksia.

B5:n maratoonaus on vuosittainen traditio ja tulee sellaisena varmaan pysymään hautaan saakka.

Millaisen pelin haluaisin? En mitään ilman JMS:ää, mutta jos saisi valita, niin varmaankin suurella draamalla täytetyn lentosimulaattorin Colony Warsin tapaan. En halua käppäilyosuuksia. Budjetin tarvitsee olla ihan törkeä ettei miljööt ole täysin orpoja ja elottomia Mass Effectin tyyliin.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Babylon 5 - Uusi tuleminen... eh eh ehhkä!

Tiedä mikä historia kun sarjaa tehty. Itsestä tuntuu, että viimeinen kausi suhteellisen turha. Ollut parempi kun lopetettu varjosotiin. Tuo crusade floppasi surullisen kuuluisasti.

Täytyy sanoa että uusi Galactica uudisti genreä niin reilulla kädellä, että saa nähdä miten vanha sotaratsu toimisi. Viimeisin TV-elokuva ainakin omasta mielestä heikko esitys.
 
Vastaus: Babylon 5 - Uusi tuleminen... eh eh ehhkä!

Niin no... B5 oli TV-sarjana aikanaan silkkaa loistavuutta koko viiden kautensa osalta ja sikäli toivoisi, että tuota muistoa kunnioitettaisiin asiaankuuluvalla hartaudella antamalla ihan minkä tahansa jatkon olla. Se oli siinä, se oli upea ja se lopetti ollessaan voitolla. TV-leffat, Crusade ja satunnaiset peliprojektit vain häpäisivät hienon sarjan sankarihautaa. B5 oli ja meni ja nimenomaan menneenä se asemansa säilyttääkin.
 
Vastaus: Babylon 5 - Uusi tuleminen... eh eh ehhkä!

B5 on ollut aina henkilöhahmojen tarina, mutta TV-sarjana katsojan huomio on ensisijaisesti ja erityisesti nykyään vanhan näköisessä ulkoasussa. Taustalla olevat isot ja pienet tarinat eivät kuitenkaan ole mihinkään vanhenneet, sen enempää kuin ajattomat kirjaklassikot.

Battlestar Galactica oli tavallaan oman aikansa B5. Presentaatio oli huippua ja tärkein, stoorit, yleisesti melko hyviä notkahduksista huolimatta. BG:n tekijät olivat toden totta osuneet sarjan pimeillä käytävillä kultasuoneen, kun jonkun CSI-sarjan laboratoriotkin ovat pimeämpiä kuin meikäläisen makkari yöllä. Galactican "raadollisrealistinen" atmosfääri tuntui olevan sitä mitä katsojat halusivat, jonka vuoksi monet sarjat näyttävätkin ainoastaan yöllä kuvatuilta tai tapahtumapaikat ovat jossain kammioissa. Mä olen toisaalta jo ihan hemmetin kyllästynyt tämmöiseen. Uusi Green Lantern elokuvakin todettiin flopiksi ja jatko-osasta tehdään synkkä kuin Batman. Jotain vikaa yleisössä on, mutta siitähän nyt kertoo jo tämä järjetön vampyyrivillitys.

Enivei, showstopperina Besterin huhuille JMS raapusti:

"@straczynski: Walter misspoke: I am not in negotiations with WB to develop more Babylon 5"
 
Ylös Bottom