Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Back 4 Blood

janneus

Well-Known Member
ses.jpg

Nimi: Back 4 Blood
Kehittäjä: Turtle Rock Studios
Julkaisija: Warner Bros Games
Alustat: PC, Xbox One, Series S/X, PS4, PS5
Lajityyppi: FPS
Julkaisu: 12.10.2021
Kotisivut: https://www.back4blood.com/fi-fi
KonsoliFIN Pelisivu:

"Back 4 Blood is a thrilling cooperative first-person shooter from the creators of the critically acclaimed Left 4 Dead franchise. You are at the center of a war against the Ridden. These once-human hosts of a deadly parasite have turned into terrifying creatures bent on devouring what remains of civilization. With humanity’s extinction on the line, it’s up to you and your friends to take the fight to the enemy, eradicate the Ridden, and reclaim the world."






Jeejee. Legendaarisen Left 4 Deadin sekä kulttimaineessa elävän Evolven (RIP Evolve) tekijöiden uusi co-op FPS räiskyttely Back 4 Blood aloitti juuri suljetun alpha testailun muutama tunti sitten. Sen kunniaksi luodaan tällekin oma ketju että pääsen kertoilemaan vähän omia fiilinkejä ekan tunnin jälkeen. Jos oli jo ketju olemasa, nii sori siit. Tai täst?


Pelin idea on simppeli. Neljän hengen joukkue (tekoäly korvaa puuttuvat ihmispelaajt) yrittää matkata hyvin lineaarisesti kulkevia kenttiä eteenpäin turvatalosta toiseen, tartunnan saaneita samalla sadoittain lanaten. Turvataloista ostetaan uusia kilkkeitä, panoksia ja päivityksiä. Toimivatpa ne myös tallennuspisteinä joihin palataan jos koko porukka kuolla kupsahtaa. Matkan kulkua haittaavat myös perus tartunnan saaneita rivizombeja pahemmin mutatoituneet "special infectedit" joita on ainakin tällä hetkellä esitelty neljä kappaletta. Näitä kaikkia(?) pääsee myös pelaamaan sitten koko version versus 4v4 pelimuodossa. Pelin suurimpia valtteja on "director teköäly" joka tarkkailee pelin kulkua ja muuttaa mihin viholliset sekä tarvikkeet spawnaavat ja lyö enemmän pökköä pesään jos pelaajat tuntuvat pärjäävän liian hyvin. Tuttu studion aikaisemmasta Left 4 Dead pelistä.

Omat fiilikset noin tunnin kaksinpeluun jälkeen suht positiiviset. Hyvin vahvat Leftis vibat tulee tästä. Ei suotta kutsuta henkiseksi jatko-osaksi. Rakenteeltaan peli on käytännössä identtinen, mikä on omissa kirjoissa vain plusssaa. Uusia ominaisuuksia oli se että hahmoilla oli omat henk. koht. kyvyt sekä kentän alussa nähtiin mitä "kortteja" (erilaisia perkkejä käytännössä jotka tekevät kiusaa pelaajille) director on valinnut, minkä jälkeen sai valita omia kortteja sen perusteella. Vaatii paljon enemmän kokeilua ja tutkimista ennen kuin uskaltaa tästä vielä sanoa juuta eikä jaata, mutta ei ainakaan ideana ihan huono. Uudet zombit vaikuttivat aika tutuille ja turvallisille. Käytännnössä pelistä löytyi leftiksestä tutut boomer, tankki sekä huntterin ja chargerin muunnelmat. Uusi tankki kulki nimellä ogre ja vaikutta ehkä vähän turhan skriptatulle. Saa nähdä miten toimii versuksessa. Mikään ei tuntunut ensipelailulla ihan surkealle pelata vastaan. Kentistä löysi myös rahaa, jolla sai sitten turvatalosta ostettua päivityksiä. Aseissa oli eri lippaita, tähtäimiä yms. Käytännössä tämä on siis kyllä niin Left 4 Dead 3 kuin vain voi olla :D Kirjoittelen lisää lähipäivinä kun tulee lisää pelitunteja alle. Tubesta / Twitchistä löytää pelikuvaa. Peace out.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt tuli muutama tunti pelailtua ja ensimmäinen 4 kenttää sisältävä kampanja läpäistyä. Vaikka tiukille meni. Finaalissa Left 4 Deadista tuttuun tyyliin pitää tehdä joku objektiivi. Tässä se oli pommien räjäyttäminen saastuneita kuhisevassa risteilyaluksessa. Asiaa ei varsinaisesti auttanut että muuten 100fps pintaan rullannut peli tippui loppukahakassa alle 30fps o_O Viimeinen elossa ollut kaveri hyppäsi laivasta ulos kellon mennessä jo nollaan, mutta räjähdys alkoi tavallaan pohjasta, joten siinä oli armonaikaa se tarvittava kriittinen sekunti. Tämä siis helpoimmalla. Finaalia lukuunottamatta helpoin todellakin oli helppo, ainakin neljälle kaverukselle. Vaikeusasteita oli lobby leaderin mukaan kolme, joista jo keskivaikealle ei mennyt enään downiin, vaan kuolema korjasi suoraan. Helpoimmailla meni leftiksestä tuttuun tapaan maihin. Kampanjaa sai yrittää kai helpoimmailla loputtomasti, keskivaikealle kolmesti ja vaikeimmalla sen piti jo onnistua kerrasta. Että haastetta kyllä riittää sitä janoaville. Eniten meidän porukallakin tuli takkiin melkeinmpä oman jengin toimesta kun yritettiin keskivaikeaa. Haulikoilla ja pesismailoilla ei kannata huitoa ihan miten sattuu.. Perkkisysteemi vaikutti ihan kivalle. Tiettyä balanssiin liittyviä ongelmia olin havaitsevinani, mutta voi mennä tässä vaiheessa oman kädettömyydenkin piikkiin. Isoimmat miinukset peli saa tuhnuista aseiden äänistä, kenttäsuunnitelusta ja special örkki ogresta. Kaikki kentät tuntuivat liian lineaarisilta. Leftiksessä tämä oli hoidettu mielestäni loistavasti. Välillä mentiin joo ihan sisätiloissa, pari metriä kapeaa käytävää pitkin, mutta sen jälkeen lähes poikkeuksetta avoimenpi alue josta saa sitten oman harkinnan mukaan tutkia paikkoja. Tai jos ei terveys kestä ja turvatalon valot paistaa jo näkökentässä, niin sinne kiirehtiminenkin voi olla ihan validi optio. Back 4 Bloodissa taas nämä avoimet osiot loistivat poissaolollaan, tai ainakin ne olivat niin pieniä ettei eroa normi putkeen juurikaan ollut. Myös kaikki pensaas omasivat hitboxin, eli sisään ei päässyt. Nämä mahdollisesti nousevat isommiksi ongelmiksi varsinkin versuksessa, kun mölliäisiäkin ohjaa ihminen. Ogrea vastaan taistelu ei ollut mielestäni kovin hauskaa. Muulla kuin helpoimmalla se tuntui lähinnä Indiana Jonesia takaa ajavalta kiveltä. Jos pysähdyt, olet kuollut. Sen ilmeisesti voi saada tapettua, mutta panokset tuntui olevan sen verran tiukassa ettei se tuntunut koskaan kannattavalta vaihtoehdolta vs. 200m sprintti. Luulen että aiheuttaa varsinkin versuksessa pullonkauloja mihin tiimit tulevat kuolemaan, etenkin jos sitä ohjaa ihminen.

Vähän ristiriitaiset fiilikset siis. Täytyy yrittää kyllä vielä raapaista ainakin kertaalleen jengi kasaan viikonloppuna ja yrittää ainakin nuijia se ogre hengiltä. Ihan vaikka sitten kokeilumielessä. Toivottavasti muissa mapeissa on enemmän tilaa ja versusta päästää testaamaan / näkemään pian. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.


E: Nyt päästiin läpi sillä toiseksi vaikeimmailla ja vaikeimmalla kolmanteen kenttään saakka. Ogre saatiin "tapettua", eli tehtyä tarpeeksi damagea että se luikkii piiloon. Jos se ilmestyi uudestaan saman kentän aikana, niin peli muisti siihen jo aikaisemmin tehdyn vahingon. Ehkä siis siirtyy kentästä toiseenkin samoilla helteillä? Mahdollista luultavasti tappaa usemamman kentän aikana. Onko siinä mitään järkeä sitten, onkin toinen kysymys. Edelleen sitä vastaan pelaaminen oli aika tylsää. Juoksukengät jalkaan ja kipin kapin karkuun. Sitä voi myös tuikutella ihan rauhassa tiettyjen sisätilojen sisältä jonne se ei pääse. Plääh. Tiettyä balanssiongelmia tuli myös havaittua sekä vähän epäselviä pelimekaniikkoja ja/tai mahdollisesti bugeja. Melee-aseet lähes käyttökelvottomia. Parempi fiilis kaiken kaikkiaan kuitenkin jäi nyt kun vähän enemmän syventyi perkkeihin ja enemmän tunteja tuli alle. Vaikeimmalla varsinkin oli menoa ja meininkiä. Muutaman tuhannen merkin mittaisen palautteen kävin kanssa nakuttelemassa. Toivottavasti ovat läksynsä lukeneet ja DLC-politiikka hoidetaan kunnolla. Nyt on ainakin ennakkotilattavissa jo gold editionia mistä löytyy season passia joka sisältää uusia selviytyjiä/monstereita. Iiks?
 
Viimeksi muokattu:
Julkkarihan tosiaan siirtyi syksylle kesäkuun sijasta ja nyt uutta traikkuakin pukkaa.



 
Viimeksi muokattu:
Puoliltaöin alkaa möys 30min demoaminen Turtle Rockin twitchistä




Ei näytä twitch toimivan atm, tässä youtubelinkki LIVE NOW 00:00!!!
/ Myös twitch toimii




1623620508667.png

Vuoden odotetuin peli muuttuikin evvk kamaksi. Noise.
 
Viimeksi muokattu:
Haluaakos kolme boksipelaajaa päästä testaamaan betaa nyt?

Pääsin betaan ja sain kolme lisäkoodia WB Games sivulle, joiden kautta saa lunastettua boksille latauskoodin, eli vaatii WB Games tilin.
 
Haluaakos kolme boksipelaajaa päästä testaamaan betaa nyt?

Pääsin betaan ja sain kolme lisäkoodia WB Games sivulle, joiden kautta saa lunastettua boksille latauskoodin, eli vaatii WB Games tilin.
Sama täällä. Koodi linkeillä pystyy valitsemaan haluamansa alustan eli ei ole lukittu xboxiin. Tuli testattua ja otettua itelle ps5 koodi talteen testiä varten.
 
Sama täällä. Koodi linkeillä pystyy valitsemaan haluamansa alustan eli ei ole lukittu xboxiin. Tuli testattua ja otettua itelle ps5 koodi talteen testiä varten.
No perkule, mulla tarjos vaan boksia, mutta ehkä se koski vain omaa koodia :)
 
Tässä olis yks koodi pleikalle ja yksi boksille.

Xbox: VCCFV-9YDTH-7KMP3-YTP2Q-HYYKZ (KÄYTETTY)

Pleikkari: C8TT-EHNM-PB4N (KÄYTETTY)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Kokeiles toimiiko joku noista mun linkeistä. Pitää siis tehdä se WB Games -tili (tai kirjautua sisään?), kun olet tosta linkistä mennyt.
Jaa tommonen systeemi, ihan pleikalle tuon piraten koodin syötin, ei jaksa kikkailla minkään warner brossien kanssa. :D
 
Jaa tommonen systeemi, ihan pleikalle tuon piraten koodin syötin, ei jaksa kikkailla minkään warner brossien kanssa. :D
Toi mun koodi olikin semmoinen minkä pystyi syöttämään suoraan pleikalle, kun kävin sen hakemassa WB Games sivulta, ettei lunastajan tarvii tehdä tiliä :)

@Ode_ kakkonen lunastettu @HerraNenä :lle :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Olinko nyt sitten onnekas, kun pääsin heti pelaamaan XSX:llä tuota betaa? Olipas kyllä hauskaa ja sujuvaa pelattavaa! Erittäin hyvältä näyttää ja sujuvasti pyörii 60 FPS ja muutoin on toiminut ongelmitta. Pientä kritiikkiä täytyy kuitenkin antaa siitä, että pelissä ei näin Left 4 Dead-veteraanille juurikaan mitään uutta näkynyt. Toki noin sujuvana ja hyvän näköisenä on varmasti mukavaa pelata Left 4 Dead-päivitystäkin. Ja hienoa, että myös pleikkarilla päästään tähän Left 4 Deadin kaltaiseen hektiseen mättöön mukaan. Vaikka onhan siihen toki tähän mennessäkin päässyt World War Z:nkin muodossa. Kivan oloinen peli tämä joka tapauksessa on, joten tulee sitten syksyllä taas lisää vastinetta Game Passille. Toki sitä vastinetta tulee pilvin pimein joka kuukausi. :cool::)
 
Ylös Bottom