Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Baten Kaitos II jouluksi ulos

Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Semmosta. Yhteinenpakka systeemi ei kuulosta kovin hyvältä, koska eikös siinä hahmojen yksilökohtaisuus horju huononpaan osastoon kun kaikilla on "samanlainen" kortti tyyppi käytössä, mutta tuo equippien laittaminen kesken taistelun kiinnostaa. Uudistaa on siis yritetty ja siinä on onnistuttu niin ja näin, mutta odotan tätä peliä silti varsin innolla.
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Nyt sain itseäni niskasta kiinni ja sain eilen jatkettua pelin pelaamista kahden kuukauden tauon jälkeen:eek: Niin tuo uusi pakka systeemi nyt on kaksipiippuinen juttu. Se kylläkin nopeuttaa taisteluja huomattavasti ensimmäiseen osaan verrattuna (mikäli pakka on kunnossa), mutta kyllä minäkin silti pidän enemmän tuosta ensimmäisen pakasta. On tämäkin kyllä mahtava peli, ehdottomasti yksi Cuben parhaista peleistä. Eurooppaan asti ei taida peli koskaan tulla? Kuvittelisin kyllä näin, kun ei Cubelle taideta täällä päin enää pahemmin pelejä julkaista. Nyt ei voi kuin toivoa että sarja jatkuisi Nintendon konsolilla ja nähtäisiin kolmas osa Wiilla :D
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

jos ei tuo Baten Kaitos II tule eurooppaan asti, niin onko yhtään sellaista verkkokauppaa (muita kuin suomalaisia), jossa ei tarvita luottokorttia? Itse olisin tilannut jo kauan sitten play.com:sta tavaraa, mutta kun ei ole luottokorttia, niin se on vaan voi voi...

Harmi
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Jees, pakko se oli hyväksyä, ettei Baten Kaitos Origins tule koskaan Eurooppaan. Pelkästään tämän vuoksi täytyi hankkia Freeloader. Aikaisemmin moinen levyjen kanssa venkoilu ei ole houkutellut, mutta ei auta. En voi sanoa katuvani, sillä Origins on mun mielestä Cuben toiseksi paras RPG. Ensimmäinen (vai jälkimmäinen) eli siis Baten Kaitos Eternal jne. on parempi.

Pakkasysteemistä olin kieltämättä aivan pihalla aluksi, kun peli ei opeta mitään kädestä pitäen (ja en kai minä manuaalia lue, jos en jaksaisi levyjäkään vaihdella :)). Pakko oli viimein tsekata manuaalia ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, kun ei nuo kaikki finessit oikein auenneet näinkään skarpille kaverille. Tämän jälkeen no problemos pakkasysteemin kanssa, mutta allekirjoitan vanhan systeemin paremmaksi. En tosin silti tiedä haluaisinko tähän peliin enää sitä vaihtaa, mitään ei kuitenkaan ole rikottu vanhaan verrattuna. Aikaisemmin neljänkin pakan optimointi jatkuvasti uusien magusten löytymisen keskellä oli vähän turhauttavaakin + pakkojen viilailu tiettyihin vihulaisiin sopiviksi jne. Relayt ovat myös mukava lisä, eikä spirit pointsien c-stickin kautta linkitys koskaan tuntunut kovin järkevältä. Kun vanhan tavan taakan on saanut karistettua, nin kyllähän tämä toimii.

Valituksen aihetta 10h pelauksen jälkeen tulee mielenkiinnottomasta tarinasta, joka kärsii ainakin näin aluksi pahasti laahauksesta. Mitään paljastamatta alun tarinan jippo on ainoa positiivinen asia ja saa ainakin näin suoraviivaisen pelaajan sotkeutumaan hiihtovälineisiin eli sopiva ärsytys toimii. Ensimmäisen pelin musiikit alkoivat jossain vaiheessa tuntua todella hyviltä, lähes parhailta mitä nyt peleissä on tullut törmättyä. Varmasti en jaksa selvittää, onko Originsissa samat säveltäjävelhot työssä, mutta joka tapauksessa sisialainen kädenpuristus sinne osastolle jälleen kerran.

Edelleen olen sitä mieltä, että pelimekaniikka on äärimmäisen asiallista mäiskettä. Turhauttavaa kahlausta pisteestä A pisteeseen B ei esiinny, eikä peli tunnu työltä. Ainoa miinus tulee muutamasta suvantovaiheesta, joiden aikana lähes unohtaa, että tässä pelissä todella piti taistella vihulaisiakin vastaan. Ärsyttävistä fetch-tehtävistä en diggaa sitten yhtään (ne kuuluvat inhoamiini 3D-tasoloikintoihin), osa näistä on sivuquesteja, mutta välillä ne ovat pakollisia. Noh, pääasiassa kaikki on kunnossa, eikä noissa usein kauaa mene. Vuoropohjainen on aina mieleen, mutta pientä valituksen sanaa tulee jokseenkin samanlaisen mörön mätkimisestä ainakin näin alkutaipaleella. Mitä pahaa niin oudon näköinen kaveri on tehnyt, että sitä pitää lämiä koko ajan tauluun. Pomo-tappeluita on älytty sirotella taas isolla kädellä, ainakin viimeksi niitä oli kivan paljon kautta pelin. Pomo-tappelut ovat vaikeampia kuin viimeksi (tai sitten pakan kanssa hapuilu teki oman osansa) ja etenkin yksi tuli mentyä aika pyhän hengen voimalla läpi (pakan viilaus on hieno juttu). Pelottaa koko ajan tuo toisen levyn alussa hehkutettu puolimahdoton pomo, joka menee läpi "varaa siihen koko kesäloma" -asenteella. Täytyy kai leveloida porukkaa ja pakkaa mahdollisimman paljon.

Erinomainen peli, mutta ei niin hieno kuin edeltäjänsä. Tämä on silti loistava tapa jatkaa GC:n pelikirjastoa ja antaa ainakin mulle sen luvatun 60-70h aikaa unohtaa kaiken nextgenistä. Vappusuunnitelmat ovatkin harvinaisen selvät (pyydän anteeksi kömpelöä vitsiä).

Juuri törmäsin jossain netissä uutiseen, että Nintendo on ostanut pelistudion Xenosaga-sarjan takana. Helvetti, meinasi mennä koko uutinen ohi, kun etusivun uutinen on piilotettu näin taidokkaasti. Minkä ihmeen Xenosagan... firman muiksi töiksi mainttiin Baten Kaitos! Stop the press - materiaalia!
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

ShereKhan sanoi:
. Varmasti en jaksa selvittää, onko Originsissa samat säveltäjävelhot työssä, mutta joka tapauksessa sisialainen kädenpuristus sinne osastolle jälleen kerran.

Kyllä vain. Motoi Sakurabahan se siellä on häärinyt soundtrackin takana jälleen kerran. Aivan loistava ihminen ei voi muuta sanoa :p

ShereKhan sanoi:
Pelottaa koko ajan tuo toisen levyn alussa hehkutettu puolimahdoton pomo, joka menee läpi "varaa siihen koko kesäloma" -asenteella. Täytyy kai leveloida porukkaa ja pakkaa mahdollisimman paljon.

Ei se niin paha ole, jos on levelit kuta kuinkin samalla tasolla, mitä mulla oli. Se ei ole mun mielestä mitään verrattuna siihen, mikä mörkö odottaa pelin loppu puolella. Itseasiassa mun peli on kesken vieläkin tämän yhden vaikean lopparin takia :( Pitäisi joku päivä yrittää päästä se...


ShereKhan sanoi:
Juuri törmäsin jossain netissä uutiseen, että Nintendo on ostanut pelistudion Xenosaga-sarjan takana. Helvetti, meinasi mennä koko uutinen ohi, kun etusivun uutinen on piilotettu näin taidokkaasti. Minkä ihmeen Xenosagan... firman muiksi töiksi mainttiin Baten Kaitos! Stop the press - materiaalia!

Itsekin luin tästä ilo uutisesta vähän jälkijunassa eilen. Teki Nintendo kyllä oivan peliliikkeen. Nyt odotankin milloin ne ilmoittavat, että Baten Kaitos 3 Wiille :p
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Huh, nyt 33h takana. Tottakai piti kokeilla tuota tokan levyn ekaa pomoa, vaikka hahmoni olivat vasta tasoilla 27, 26 ja 26. 1h 40min eilen väänsin sitä, mutta nollatulos. Tsekkasin vähän vinkkejä netistä ja sehän jeesasi, että viimeinen kamppailu venyikin sitten 40 minuuttiseksi. Silmät olivat kuivuneet auki, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan pomon lyömisestä. Tein yhden merkittävän virheen, sillä en huomannut niiden healaavan sitä isoa kaveria. Sain sen aika heikkoon kuntoon monta kertaa, mutta hukatut tilaisuudet ja taka-askeleet healien ansiosta johtivat siihen, että nenään tuli.

Tänään uusi yritys, kävin leveloimassa hahmot tasoille 29, 29 ja 27. Mitään sen kummempaa hyötyä en keksinyt leveloimisesta, sillä tänäänkin puoli tuntia tuli vain ja ainoastaan turpaan, lähes enemmän kuin eilen. Sitten viilailin pakan (näin jälkeenpäin katsottuna) siihen jamaan, missä se olisi kaiken järjen mukaan olla jo eilen, mutta kun ei tajua niin ei. Tähän vielä lisättynä sopiva annos hyvää tuuria: sain sitten kun piti hyökätä, pari ensimmäistä isoa aaltoa oikein kunnon combo-murjontaa, taisi tulla string-ennätys pari kertaa ja isoimmat damaget. Näiden jälkeen discardauksista huolimatta kunnon combot jäivät saamatta, kun piti hyökätä, mutta nuo onnistumiset olivat olleet niin kovia, että muutaman lähes väkinäisen hyökkäyksen jälkeen se kupsahti. Mulla ei ollut se claw käytössä, kun minimoin pakan, joten en tiennyt paljonko sillä on energyä jäljellä. Lopulta oli vain hölmistys, että nytkö se lähti näin iisisti.

Nihkeä lintu jokatapauksessa. Onneksi tuo pelin loppumörkö on sitten vasta lopussa, siihen mennessä ehtii pelailla vähän leppoisammissa merkeissä. Hyvä kuulla etukäteen, täytyy levelailla ja hioa pakat kuntoon kovista magnuksista :). Ekassa Batenissa oli vähän samaa vikaa, kun olin selkeästi underlevelannut (nyt tiesin ekalta minuutilta, että pitää niitä perusmonsujakin tappaa tarpeeksi). Silloin jäin siihen tokan levyn kolmen koplaan kiinni pariksi tunniksi. Silloin oli kyllä alusta lähtien selvää, että tässä häämöttää voitto, kunhan onnistuu tuossa, sitten tuossa ja sitten lasketellaankin todennäköisesti voittoon vikaa vastaan. Tämä lintu oli sitä luokkaa, että eilen näytti, ettei voitto tuntunut edes mahdolliselta. Hyviä pelejä molemmat!
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Nyt jotain 50h takana (ulkoilma ja ulmaat hieman hidastaneet pelausta) ja jatkuu. Ei ole mitään tuota pomoa pahempaa (vielä) tullut eteen. Toki se yksi, mutta aikansa turpaan ottaneena tsekkasin netistä ja tajusin sen nielevän darkness -kortteja aika hyvin. Tuolla tiedolla se meni loppujen lopuksi aika iisisti. Sen jälkeen ollut helpon oloista, mutta erinomainen peli edelleen, ei harmita tippaakaan freeloaderin tilaus tämän pelin vuoksi.
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

ShereKhan sanoi:
ei harmita tippaakaan freeloaderin tilaus tämän pelin vuoksi.

Tälläiset suunnitelmat tässä on ollut minullakin kun ei tuo sitten rantautunut eurooppaan. Mistä muuten ostit pelin ja freeloaderin?
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Smirre sanoi:
Tälläiset suunnitelmat tässä on ollut minullakin kun ei tuo sitten rantautunut eurooppaan. Mistä muuten ostit pelin ja freeloaderin?

Joo, mäkin pitkään uskoin pelin tulevan Eurooppaan. Pelin ostin Videogamesplussasta ja Freeloaderin muistaakseni Amazonilta. Peli oli muistaakseni jotain 37e, Freeloaderin hinta taisi olla n.15e. En tiedä olisiko tuota Originsia löytynyt jostain halvemmalla, mutta hinta ei ollut kovin paha nytkään.
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Uskon että BKO on hyvä, koska niin on ekakin Baten Kaitos. Pitääs varmaa tilata jossai vaiheessa.
PS: Mihin sitä freeloaderia tarvitaan?
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Cluster94 sanoi:
Uskon että BKO on hyvä, koska niin on ekakin Baten Kaitos. Pitääs varmaa tilata jossai vaiheessa.
PS: Mihin sitä freeloaderia tarvitaan?

Freeloaderi on käynnistyslevy jonka avulla voi pelata eri aluekoodin omaavia pelejä ts. PAL-konsolilla voi pelata NTSC-pelejä. Baten Kaitos II on julkaistu vain ntsc-versiona.

"FreeLoader, a different boot manager, made by Datel for the Nintendo GameCube, that allows games from different regions to be played"
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

ShereKhan sanoi:
ei harmita tippaakaan freeloaderin tilaus tämän pelin vuoksi.
Onko freeloaderin tilaus sitten jotenkin ''paha'' juttu? Laiton härveli?

EDIT: Smirrelle kiitokset tiedosta
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Cluster94 sanoi:
Onko freeloaderin tilaus sitten jotenkin ''paha'' juttu? Laiton härveli?

Ei ole mitään laitontota. Se vaan nostaa yhden pelin hintaa suhteellisen paljon (15-20e) jos ei aio muita usa-pelejä ostella. Minullekin Baten Kaitos 2 taitaisi olla se ainut usa-peli, muut saa ostettua pal-versiona. (jos löytää...:( )
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Kiitokset taas, mutta viel ois kysymystä: Mistä tietää, paljonko freeloader maksaa amazon:issa, koska siellä näkyvät hinnat dollareissa. Sitten, millä tyylillä kumpienkin tilaus tapahtuu? Näihin vielä kun vastais nii hyvä olis... Anteeksi jos kyselen näin paljon... :o
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Cluster94 sanoi:
Kiitokset taas, mutta viel ois kysymystä: Mistä tietää, paljonko freeloader maksaa amazon:issa, koska siellä näkyvät hinnat dollareissa. Sitten, millä tyylillä kumpienkin tilaus tapahtuu? Näihin vielä kun vastais nii hyvä olis... Anteeksi jos kyselen näin paljon... :o

Juu, ei tosiaan paha juttu. Olen vaan laiska (ei jaksaisi vaihtaa levyä) :), mutta toisaalta kärsivällinen eli jaksan odottaa euro-julkaisuja. Tämä peli ei vaan koskaan tullut tännepäin.

Freeloaderin tilasin brittiamazoonista eli hinta on punnissa, hinta oli jotain tuon 15-20e väliltä. Baten 2:n tilasin eri paikasta eli joudut tekemään aika varmasti kaksi tilausta. Luottokortti tai electron maksuvälineeksi ja ei kun pelaamaan.

Itse pelistä taas :). Nyt ollaan sitten loppubossin kimpussa, tosin lvl44 ja - yllätys yllätys -turpaan tulee! Täytyy kai käydä leveloimassa ankarasti, jos vain jaksaa...
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Juu, eikun leveloimaa :D Ootkos tapellu monsuja vastaa siel colosseumis?
Siellähän on pelin hankalin bossi (huhujen mukaan), ainakin iskuvoiman takia. Joku Wicked sen nimi tais olla...
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Cluster94 sanoi:
Tais vajota haaveet BKO:sta: ei luottokorttii...
otan osaa. Baten Kaitos Origins on varmasti yksi cuben parhaista RPGista tosin Eternal Wings and the Lost Ocean oli parempi, vaikka Origins on monelta osa-alueelta tätä parempi. Olisi saanut olla enemmän Gibaria Originsissa... Ja miksi tästä pelistä vieläkin kirjoitetaan?
 
Vastaus: Baten Kaitos II jouluksi ulos

Juu,ei näytä tulevan eurooppaan.Kai se on pakko ostaa freeloader ja hankkia peli jostain.
 
Ylös Bottom