Bit Trip -pelit

JTahti

Well-Known Member
Bit Trip pelit ovat olleet ulkona jo pitkään WiiWaressa, mutta ajattelin tehdä yleisketjun Gaijin Gamesin Bit Trip peleille tänne Wii alueelle, koska Wii on pääkehitysalusta näille. Keväällä pelistä ilmestyi Wiille Bit Trip Complete kokoelma, jossa on kaikki Bit Trip pelit Wiille ja 3DS:lle vastaavasti Bit Trip Saga, joka on muuten sama kuin complete, mutta riisutumpi 3D kuvaa lukuunottamatta.

Ostin Bit Trip Saga kokoelman 3DS:lle, joka innoitti perustamaan ketjun. 3DS versio on saanut moitteita huonosta ruudunpäivitysvauhdista. Minä en huomannut nykimistä kuin Fate ammuskelupelissä missä ruudunpäivitys hidastui kun tuli enemmän tavaraa kerralla ruudulle. Toisaalta en ole päässyt vielä missään pelissä kovin pitkälle kun kokeilin vasta nopeasti. En ole kyllä varma pääsenkö kovinkaan pitkälle kun sormet tuntuvat liikkuvan liian kankeasti ja silmät eivät pysy perässä bullet hell tyyppisessä ilotulituksessa. Core on ainakin heti alkuun ihan mahdoton, kun peukalo liikkuu liian kankeasti ristiohjaimella eikä silmä meinaa pysyä perässä mistä tulee seuraava pati. Tuntuu että olen liian kalkkeutunut että pärjäisi näissä bit trip peleissä. Ei kuitenkaan harmita vaikka pelaaminen jäisi vähemmälle, sillä tämä on kunnon pelitaidetta ja mainio lisä pelikokoelmaan. Peli saa kunnon nostalgiabonukset kun tästä tulee mieleen 80-luvun Game & Watch elektroniikkapelit ja vaikutelma syvenee kun pelikoneena on 3DS, joka muistuttaa fyysisesti noita vanhoja pelikoneita.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

SalarymanDaishi

Active Member
Vastaus: Bit Trip -pelit (Wii ja 3DS)

Täällä puolestaan tuli kallistuttua tuohon Wiin Bit.Trip Complete -kokoelmaan mutta vaikka idea sinänsä onkin hieno ja nostalgiahuumaa pukkaa, saivat "innovatiiviset" liikekontrollit masentumaan jo ensimmäisen viisiminuuttisen aikana. Vasta Corea tullut hetken protoiltua mutta jos siinä Wiimotessa on täysin kelvollinen, jo 70-luvulla hyväksi havaittu d-pad niin mikä ihmeen hinku on pakottaa pelaamaan koko ohjainta kallistelemalla. Toimiihan se omalla tavallaan juu mutta kun retroa haetaan niin luulisi retrokontrolleitakin kunnioitettavan. Kiehtovan yksinkertainen ja koukuttava pelattavuus mutta siinä määrin huteja tulee tuon pirun huteran kallistelukikkailun myötä, ettei koukku tartu suupieleen vaikka kuinka tahtoisi. Toisaalta eiköhän tuo tuosta paremmaksi ajan ja kokemuksen myötä kuitenkin muutu.
 

Har*

Member
Vastaus: Bit Trip -pelit (Wii ja 3DS)

Ei Coressa mitään kallistella, vaan pelataan ristiohjaimella. Pelkällä ristiohjaimella ja napeilla pärjää myös Runnerissa, josta suosittelisinkin nyypän aloittamaan pelaamisen. Kentät ovat sopivan kokoisia, joten aitoa edistystä tuntuu tapahtuvan nopeammin.

Etenkin Beat (jossa siis kallistellaan) ja Core ovat kyllä melkoista hc-matskua. Pitkät kentät pitää opetella käytännössä ulkoa, pelkillä reflekseillä ja rytmitajulla ei pitkälle pötkitä. Etenemistä kyllä tapahtuu, kunhan vaan jaksaa hinkata ja hinkata. Minä ainakin aikoinani jaksoin.

Tuosta kallistelusta valittamista en myöskään ymmärrä. Beatiin ja Fate:iin ristiohjain toimisi älyttömän kankeasti. Tuollainen analoginen pyörittely on myös retroa siinä missä digitaalinen näpyttely.
 

SalarymanDaishi

Active Member
Vastaus: Bit Trip -pelit (Wii ja 3DS)

Hupsista, anteeksi, Beatia tosiaan tarkoitin enkä Corea :eek: Ja eiköhän tuo riittävällä harjoittelulla lähde luonnistumaan - tuntui tuo kallistelu vain jatkuvasti liikuttavan lapaa juuri sen ratkaisevan verran "väärään" paikkaan. D-pad tuntui ainakin ajatuksena luontevammalta, kun napista irti päästämällä liike pysähtyisi tasan tarkkaan siihen. Noh, tottumiskysymyshän tuo vain. Vinkeän surrealistinen, omaperäinen ja mukavan askeettinen kokemus joka tapauksessa.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Bit Trip -pelit (Wii ja 3DS)

Kyllähän tämä Saga nykii 3DS:llä. Se on sellaista mikronykimistä, mikä näkyy siten että scrollaavat kappaleet tärisevät. Pienestäkin nykimisestä on erittäin paljon haittaa näin nopeatempoisessa pelissä. Ja vaikka 3D:n kanssa ei nykisikään niin 3D sumentaa sen verran kuvaa että se kannattaa jokatapauksessa ottaa pois päältä. Runnerissa peli nykii tietyissä kentissä vaikka 3D olisikin pois päältä. Fluxin onnistuin jotenkin pääsemään jopa läpi. Muissa peleissä ei ole ihan niin hyvä tuuri käynyt.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Bit Trip -pelit (Wii ja 3DS)

Gamasutran haastattelussa Gaijin Gamesin kehittäjät kertovat, että yksinoikeuspelejä kehittämällä on helpompaa saada omistautunut fanikanta, ja pelejä pystyy kehittämään nopeammin, mutta multiplattarijulkaisuissa liikkuu kuitenkin enemmän rahaa:

Bit.Trip series, being on WiiWare, more often than not we were called the darlings of WiiWare because we put a lot of games on there. There's something to be said.

I know we couldn't have made the games as fast as we did. I think the advantage there was that, being exclusive to WiiWare, we were able to build a fan base, a dedicated fan base, a fan base that was looking forward to the next episode.

Neuse: And many of them looking forward to what our company does next -- a company fan base.

Roush: And I don't think we'd be where we are today if we hadn't jumped on it.

Neuse: That's interesting to think about, because since it was easier to develop for one platform, it was easier to get more content out, faster, and then build the name of our studio and our franchise. And there's something very valuable in that. I wish that it would make financial sense to be exclusive to one platform.

Roush: We'd put more care and love into it.

Neuse: We'd put more care and love into it; we'd optimize it for that platform. But the bummer at the end of the day is that you're just limiting your market.

Bit.Trip-sarjan seuraava peli Bit.Trip Runner 2 ilmestyy multiplattarina HD-konsoleille ja PC:lle. Mutta tuleeko siitä samanlaista hittiä kuin WiiWaren peleistä, vai hajoavatko pelin myynnit liian pieniksi eri alustojen kesken?

Lähde: Gamasutra - News - Q&A: Bit.Trip Business: Indie studio life in 2013
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Bit Trip -pelit (Wii ja 3DS)

Bit.Trip-sarjan seuraava peli Bit.Trip Runner 2 ilmestyy multiplattarina HD-konsoleille ja PC:lle. Mutta tuleeko siitä samanlaista hittiä kuin WiiWaren peleistä, vai hajoavatko pelin myynnit liian pieniksi eri alustojen kesken?

Tuli siitä hitti.
Runner2: Future Legend of Rhythm Alien sells over 1 million copies -Gonintendo
Minäkin olen yksi noista miljoonasta kun tuli ostettua tuo alennusmyynnistä. Täytyy varmaan alkaa pelaamaan.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Bit Trip -pelit

Nonni Runner2 meni läpi. Tiukat kontrollit, hyvä pelattavuus, hyvä peli. 5 tähteä Wii U eShopissa.
 

JTahti

Well-Known Member
Runner3 ilmestyy tällä viikolla Switchille ja tietokoneelle ja pian sen jälkeen Pleikalle ja Yxboxille.
 

JTahti

Well-Known Member
Täällä on näköjään rajoitus että 10 tagia maksimissaan. Raivaan tilaa Yxbox tagille ottamalla pois vähän käytetyt ps360 tagit. Runner2 on ilmestynyt suunnilleen kaikille koneille.

edit. otetaan vielä mobi pois. Runner2 ei ole saatavissa suomen ios app storessa.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom