Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Bound by Flame

gabi1980

New Member
Bound by Flame
Julkaisu: 9.5.2014
Lajityyppi: Hack'n Slash / Roolipeli
Kehittäjä: Spiders (Focus Interactive)
Kotisivut: http://www.boundbyflame.com/

Traileri:
[video=youtube;b9PIOBwNmJc]http://www.youtube.com/watch?v=b9PIOBwNmJc[/video]

Eurooppalaisen taatun B-laadun uusin tulokas Ranskalainen pienkehittäjä Spiders on työstänyt tällä kertaa Fable & Witcher ristisiitoksen nimeltään Bound by Flame. Julkaistaan Xbox 360, PS3 ja PS4. Xbox One ei omaansa saa ei ainakaan näillä hiilillä, ehkäpä sitten joskus talkoiden jälkeen (kehittäjä sai Onen developer kitit aivan liian myöhään ja kehittäminen Onelle niin myöhäisessä vaiheessa olisi syönyt julkaisuaikataulua muilta alustoilta).

Samainenhan kehittäjä on sorvannun sellaisia kunniakkaita B-laadun työstöjä kuin Mars: War logs, Of Orcs and Men, Gray Matter ja Faery: Legends of Avalon. Kaikissa on (jotain) ideaa, vaan se on se toteutus joka ontuu vähän kaikessa eikä sitä aivan viimeistä siloittelua (lue: viimeistelyä) yleensä jakseta saattaa päätökseen. Pelien julkaisutahti kun on muutenkin kovin kireä: peli vuodessa. Siinä ei paljoa ehdi kahvia keitellä tai hioa peliä kun jo odottaa seuraava liukuhihnalla. Näistä on B-laadun tuotokset tehty.

Vaan mitäpä sitä muuta odottamaankaan Eurooppalaiselta pienkehittäjältä, samaahan settiä vääntävät entiset viholliset rajan toisella puolenkin. Ja kuten Saksalaisilla, kovasta kunnianhimosta huolimatta päätynee tämäkin tekele pienen mutta sitäkin erikoislaatuisen "ei grafiikka peliä tee" (tai lue: viimeistelyn puute) pelaajakansan timangiksi. Post-Dark Souls hengessä pelin vaikeustaso on tietenkin rampattu astetta vaikeammaksi, sillä sehän se vasta elitistiin vetoaa kuin saparo possuun.
 
Vastaus: Bound by Flame

Itse kuulin eilen ensimmäisen kerran tästä pelistä ja lajityypin ystävänä laitoinkin sen samontein ennakkotilaten verkkokaupasta :D

Tuskin grafiikat ainakaan silmille kovasti käy, viimeiset pari kuukautta olen veivannut xboxilla TES Oblivionia kolmattasataa tuntia kun sain kipinän pitkästä aikaa...
 
Perjantaina haen oman ennakkovaratun kopioni liikkeestä. Innolla odotan, vaikuttaa hyvältä peliltä. Tämä muuten on jo nyt saatavana digitaalisena PS Storesta!

Mahtava "pelaamatta paskaa"-henkinen ketjun avaus muuten.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Bound by Flame

Mahtava "pelaamatta paskaa"-henkinen ketjun avaus muuten.

Tähän on kyllä helppo samaistua! :D Ei peliä kohtaan oikeastaan mitään odotuksia, mutta tuollainen keskiaikainen roolipeli on aina ollut itseä kiinnostava genre. Näinollen aion kyllä lukaista muutaman arvostelun, kunhan tulevat ulos ja mahdollisesti napata tästä viikonlopuksi pelattavaa, jos arvosteluiden perusteella on onnistunut ja kiinnostava tuotos.
 
Vastaus: Bound by Flame

Tähän on kyllä helppo samaistua! :D Ei peliä kohtaan oikeastaan mitään odotuksia, mutta tuollainen keskiaikainen roolipeli on aina ollut itseä kiinnostava genre. Näinollen aion kyllä lukaista muutaman arvostelun, kunhan tulevat ulos ja mahdollisesti napata tästä viikonlopuksi pelattavaa, jos arvosteluiden perusteella on onnistunut ja kiinnostava tuotos.

Ei kannata odottaa mitään arvostelumenestystä. Kuten gabi1980 mainiosti pohjusti avausviestissään, me jotka tykätään tykätään ja loput lukee pari negatiivista avostelua ja jättävät väliin (ja todennäköisesti tekevät oikean päätöksen). Metacritic ~ 70+ olisi jo tälle loisto suoritus. Varmasti ostan tämän jossain vaiheessa, mars oli ihan mukavaa mättöä, mutta kuten sanottua monilta osin puhdasta b-luokkaa.
 
Vastaus: Bound by Flame

Tuli nyt ostettua ihan tarkoituksella sika säkissä Steamista. Hieman katsoin gameplaytä ja näytti ihan mukiinmenevältä miekkaroippeelta ja oikeastaan nuo "maisemat" näytti ihan kutsuvilta. Tupla tai kuitti, onpahan jotain kokeiltavaa sitten huomenna.:)
 
Vastaus: Bound by Flame

Vähän kyl itseäkin nappais ostaa tämä tuolta pleikkarin storesta sika säkissä-periaatteella kun ei ihan ylihintainenkaan ole, mutta ehkä sitä pitää kuitenkin odottaa noita ekoja arvosteluja. Itse pelistä, niin toi idea vaikuttaa imo ihan kivalta. Pelissä ilmeisesti on vain kaksi classia, warrior ja ranger, jos en ole väärin ymmärtänyt, ja sitten se tulidemoni ajais vähän niinkun magen roolia. Eli periaatteessa jos haluais magella pelailla niin olis vähän pakko alistua sen demonin voimaan jne. :D Mut joo, toivottavasti ei ihan floppaisi arvosteluissa, niin voi sitten hommata tän jo aiemmin kun vasta alelaarista.
 
Vastaus: Bound by Flame

Metacriticin keskiarvo tältä aamulta 52 PC-version arvioissa, huonoin 20/100 , paras 80/100. Gamespot ja Polygon molemmat antaneet 40 / 100

Bound by Flame then proceeds to ruin its promising combat with a series of mind-boggling choices that suck out all the fun and turn battles into an aggravation.
http://www.gamespot.com/reviews/bound-by-flame-review/1900-6415751/

I tired of doing all the heavy lifting myself. Between a stale plot that goes nowhere, poorly handled characters and a clunky, boring combat system, there was nothing left for me to hang onto, no momentum left to help propel me. Bound by Flame is worse than just generic; it's a mess of a game pretending at greater ambitions.
http://www.polygon.com/2014/5/8/5663068/bound-by-flame-review-cold-as-ice

Kyllähän toi kieltämättä Live from PS4 kautta katsottuna näytti kohtalaisen jöötiltä potaskalta :D
 
Vastaus: Bound by Flame

Pari tuntia on nyt takana peliä. Taistelusysteemi on hyvä. Et voi vaan hakata nappia, vaan on oikeasti vähän katsottava, että milloin hyökkää. Crafting/upgrade homma tuntuis oleven laajat, on paljon mitä voit rakennella ja päivitellä.

Mutta kyllä tästä huomaa, että on vähän pienemmän firman tekele. Grafiikat ei ole Next Geniä ja välivideoiden lipsync on naurettavan huonosti tehty.

Kyllä tämän parissa viihtyi ihan hyvin, tosin vasta tosiaan pari tuntia takana. Antaisin ehkä 7/10 arvosanaksi tähän mennessä kokemani perusteella.
 
Vastaus: Bound by Flame

Miten se taistelu niinkuin yleisesti menee? Huomaa noista videoista että joitain vaikutteita on haettu Darksoulsista, joudut väisteleen yms. Mutta siinä missä Darksoulsissa kuten pelaaja niin myös vihut kuoli realistisesti, eli niitä ei tarvinnut alkaa sahamaan hampaat irvessä kuoliaaksi vaan pari strategista iskua riitti, tässä kun on videoita katsonut niin pelaajat on miltein jatkuvasti grindanneet ihan hirveästi yhtä vihua jotta saavat sen hengiltä, muiden vihujen hyppiessä ympärillä. Näytti aika puudttavalta, mutta tuntuuko se siltä.
 
Vastaus: Bound by Flame

Väisteleen joutuu, iskuja joutuu blockaan ja vihuja joutuu potkiin kauemmaksi, tai muuten tulee kuolema äkkiä. Kyllä niitä muutaman kerran joutuu iskemään, ennen kuin ne kuolevat, mutta ei nyt ihan mahdotonta grindaamista vaadi. Tosin oon niin alkuvaiheessa vielä, että aseetkin on melko tehottomia. Mutta ei ole puuduttavalta tuntunut vielä taistelut.

Vähän ehdin koittaan niitä demonivoimia, ne tuntuu olevan tehokkaita. Tällä hetkellä on vain liekehtivä miekka ja tulipallo, en tiedä saako niitä myöhemmin lisää. Tulimiekalla perusviholliset lakoo parilla lyönnillä ja tulipallokin on mukavan tehokas.
 
Vastaus: Bound by Flame

Pari tuntia itsellänikin nyt takana. Samanlaisilla fiiliksillä kuin TimoT:llä tuossa aiemmin.

Tuosta taistelusta sen verran, että vaikeustasoa voi muuttaa kesken pelin, eli ei tarvitse aloittaa kokonaan peliä alusta jos tulee toisiin ajatuksiin. Lisäksi tietenkin harkituilla parannuksilla aseisiin ja kykyihin saa vaikutettua miten nopeasti/hitaasti vihut kaatuu.

Tallensin Nvidian ShadowPlayllä pelin ensimmäiset 12 min vaikeustasolla helppo :p ,jos jotakuta kiinnostaa katsoa. Siinä on tutoriaalia ja ensimmäinen taistelukohtaus. Ihan pätevää mekaniikkaa tähän asti, muistuttaa itseasiassa jonkin verran Witcher 2:sen taistelumekaniikkaa.

[video=youtube;K3bZzV1WpMk]https://www.youtube.com/watch?v=K3bZzV1WpMk[/video]
 
Vastaus: Bound by Flame

Kaikesta keskinkertaisuudesta huolimatta hankin pelin PS4:selle. Turhaa oli kun peli näyttää aivan yhtä rumalta kaikilla alustoilla.

Grafiikka on sekoitus Fable:a ja Borderlandsia, kuitenkaan olematta yhtään esikuviaan kauniimpi. Peli on välilä jopa puisevan ruma ja tuo pahalla tapaa mieleen konsolien Risen 2:sen.

Pelivideolla ja trailereissa pelihän näytti hyvältä, mutta isolta ruudulta huomaa kuinka alkeellista, kulmikasta ja amatöörimäistä se sittenkin on.
Vitan ruudulta pelattuna grafiikkaa kestää hieman paremmin sillä kaikki pakkautuu pienelle ruudulle ja kulmikkuutta ei huomaa niin pahasti.

Noin 3 tuntia takana ja vaikka olen aivan alussa, olen noussut jo 1/3 saavutettavista tasoista. Arvaan että pelihän ei noin 10-15 tuntia kauempaa kestä.
Roolipeliltä valtava virhe jos näin lyhyeksi homma osoittautuu.

Taistelu, tai pelattavuuskaan ei peukkuja ansaitse. Kaikki tuntuu leijuvan ja liikkuvan kuin pelissä ei olisi fysiikkaa lainkaan. Pelattavuus tuntuu liudalta animaatioilta jotka toistavat itseään. Taistelu on jaettu "stanceihin" eli moodeihin ja jokaisella moodilla omat niksinsä. Kuulostaa hyvältä mutta käytännössä turhaa ja ainakin alkuun sekavaa. Joko blokkaat 2h aseella ja yrität huitoa vähän väliin tai sitten hypit koko ajan vastustajan vetäessä "liikkuvat taakse" ja väistäen vihollisen lyönnit. Huom! taistelu ei pohjaa Darksoulsiin! Ei ole staminaa joka kuluisi blokatessa, saati kilpeä yms.

Musiikki oli alkuun liian kovalla, kunhan sen säätää hieman alemmaksi kuulee dialogin joka on välillä ala-arvoista. Hahmot laukovat kesken keskustelun täysin turhaa kiroilua ja äijistelyä - lopputuloksena lähinnä kornilta kuulostavia keskusteluita. Vaikea ottaa koko keskustelua maailman lopusta tosissaan kun jannu päättää avautua kuin urosteleva teini konsanaan.

Mutta niin. Kaikki on keskinkertaista, jollei jopa huonommin.

Edit: PS4:sella muuten ruudunpäivitys vaihtelee, putoaa vaikka ruudulla ei olisi edes kovin paljoa enemmän tavaraa. Hassua että peliä ei ole saatu pyörimään tasaisella 60fps vaikka grafiikka on suoraan sanottuna antiikkista. Tomb Raider ja inFamous näyttivät sata kertaa paremmilta ja pyörivät myös paremmin.

Edit: Edit: Niin siis kaikesta negatiivisuudesta huolimatta; kyllä tämän nyt pelaamisen puutteessa läpi veivaa. Kunhan ei odota mitään.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom