Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Call of Cthulhu

P

Poistettu jäsen 3274

Guest
Julkaisu 30.10.2018
Kehittäjä: Cyanide Studios
Julkaisija: Focus Home Interactive

Call of Cthulhu -peli vie pelaajat Darkwater-saarelle, joka on synkkä ja häiriintynyt ympäristö. Edward Pierce on entinen sotaveteraani, joka toimii yksityisetsivänä 1920-luvun Bostonissa. Hän on saanut toimeksiannon selvittää Sarah Hawkinsin mysteerinomaista murhaa. Taiteilijana kannuksensa ansainnut Hawkins oli vasta muuttanut miehensä ja perheensä kanssa Darkwaterin, kunnes jotain tapahtui...

Aiheelle uskollisesti Call of Cthulhu mallintaa mielenterveyttä, ihmisaisteja sekä tervejärkisyyden ja hulluuden rajoilla liikkuvaa mielentilaa ainutlaatuisella tavalla. Pelimaailma tarjoaa mielenkiintoisia ja pelottaviakin paikkoja, joita pelaaja voi tutkia oman tutkimusryhmänsä kanssa yksittäisiä apulaisiaan samalla johtaen. Teksti napattu Gigantin sivuilta



 
Taisin edellistä Call of Cthulhu (Dark Corners of the Earth) peliä pelata orkkis xboxilla ja mitä siitä nyt enää muistaa, niin ihan mukavaa settiä taisi olla.

Tästä en mitään mestariteosta odota, mutta ennakkotilattuna on ja ehkä tästä jonkunlaista kauhua saa irti :D
 
Itse odotan tätä peliä enemmän kuin yhtäkään muuta peliä tänä vuonna. Niin paljon, että tulen ostamaan tämän PS4:lle sekä Xbox Onelle.

Tämähän perustuu Sandy Petersenin luomaan Call of Cthulhu-pöytäroolipeliin, joka taas perustuu Howard Phillips Lovecraftin, suosikkikirjailijani kautta aikojen, luomaan Cthulhu-mytologiaan.

Toisin kuin Call of Cthulhu: Dark Corners of The Earth, mikä oli ihan hyvä peli, mutta ei kunnioittanut lähdeteoksiaan koska muuttui täysiveriseksi räiskinnäksi, tämä peli on puhdasta tutkimista. Kyseessä siis seikkailupeli roolipelielementein, ilman räiskintää. Ja niin sen kuuluukin olla.

Nyt aion ottaa hyllystä jonkun Lovecraftin monista teoksista ja lukea siihen asti kunnes tämä peli tulee pihalle.
 
On tämä hienon oloinen peli. Neljäs chapteri seuraavana edessä ja tunnelmaa on piisannut. Erityisesti CoC:ssa kiehtoo se älyllinen puoli, kun englannin taitoa tarvitaan paljon ja omaa päättelykykyä pitää käyttää johtolankojen perusteella. Toistaiseksi puzzlet ovat olleet aika helppoja ja jatkossa odotan enemmän haastetta niiden osalta. Toivottavasti olen vasta raapaissut pintaa ja tarina on vielä aivan alussa.
 
Tuli yöllä testattua tunnin verran ja ihan mukavalta tutkiskelupeliltä vaikuttaa ja tänään täytyy jatkaa pelaamista.
 
Viitisen tuntia täällä pelattuna, ja just aloitin seitsemännen chapterin. Alussa meininki oli mukavan rauhallista, mutta pikkuhiljaa tunnelma onkin muuttunut aika jännittäväksi, melkeimpä pelottavaksi! Hyvältä vaikuttaa, toivottavasti uskallan pelata koko seikkailun loppuun saakka ;o
 
Nyt on Call of Cthulhu saatu päätökseen. 9,6 tuntia siinä meni, ja vaikka yritin tutkia kaikki pimeimmätkin nurkat, niin osa salaisuuksista taisi jäädä löytämättä. Peli tuntuu jakavan mielipiteitä, mutta itse tykkäsin kyllä todella paljon. Vikojakin on: hahmojen kököt animaatiot, rosoiset grafiikat sekä yksi valintatilanteissa monesti ilmennyt bugi. Vastapainona näille pienille virheille toimii kuitenkin synkän kaunis maailma, hämyisä tunnelma ja jännittävä tarina.

Suosittelisin Call of Cthulhua Lovecraftin ja mysteereiden faneille. Toiminnannälkäiset henkilöt ei siitä luultavasti niinkään tykkää.

Mites muiden Call of Cthulhut sujuu? :)
 
Maanantaina oli töistä pekkanen joten ahmaisin koko tuotoksen kertaistumalta. Ihan kelpo peli jos hankkii noin parilla kympillä mutta täyden hinnan peli ei missään nimessä. Korvaushoitopotilaan tyhjiä katseita tarjosi NPCeet joka huvitti suuresti useassakin kohtaa. Platinakin tarjotaan suhteellisen pienellä vaivalla jos sellaisiin turhuuksiin on hurahtanut.
 
Ylös Bottom