Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Call of Duty: Black Ops

Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Missään muussa ei ole ollut lagia ja pätkimistä kuin vaan ground warissa jossa meitä oli 9 jantteria samassa partyssä. Tuo oli tosin sitten todellakin täysin pelikelvoton.

HC SD:ssä ei ainakaan mitään ongelmia ollu lagin tai muun suhteen jos hosti ei sitten ole jostain periferiasta.

Onhan tässä huonompi graffa, ruudunpäivitys pienempi kuin mw2 ja ihme nykimisiä aina välissä, mutta näillä mennään. Tätä se nykyaika on. Paskaa laatua minkä kerkeää ja yksi peli sadasta on oikeasti laadukas.
Pitää pelata paskaa kun ei parempaakaan ole tarjolla.
 
Zombeista

Zombien nitistämiseksi tarvitsen hitusen apuja.

Nämä zompi-hommelit ovat itselleni täysin vieraita tuttavuuksia, mutta todella mukavia sellaisia. En olisi ikinä uskonut kuinka koukuttavasta puuhasta on todella kysymys.(yksin tylsää mutta kavereiden kanssa yksi parhaimmista peleistä ever) :)

Yleensä kolmisteen kavereiden kanssa ollaan Kino totten tai joku sellainen ja ennätyksemme taitaa muistaakseni huidella jossain vaatimattomalla 10+ levelillä.

Nyt kiinnostaisi tietää jotain perusasioita:

Kannattaako lähteä etenemään ylä- vai alakautta?

Onko jotain tiettyä "seinästä löytyvää" parasta toimivaa asetta jota kannattaisi priorisoida?

Mitä tai miten sitä voimajuttua tulisi käyttää, miten sen saa päälle ja mitä siitä hyötyy?

Onko jotain tiettyä juttua jota kannattaa ehdottomasti ostaa?

Perustuuko pidemmällä pelaaminen/selviäminen esteiden rakentamiseen ja ampumiseen vai pääsääntöisesti ampumiseen?

Kannattaako pelissä juoksennella huoneesta toiseen ötököt kintereillä vai ikäänkuin keskittyä ottamaan zombit vastaan jossain tietyssä tilassa tietyllä strategialla?

Mikä on se bensa-automaatin näköinen juttu josta saa jotain voimajuomaa? Miten se vaikuttaa?(repeän jos joku vastaa tähän että no se on voimajuomaa)

Vasta muutaman kerran pelannut niin en oikein osaa kysyä enempää....:(
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Kertokaa ny joku millon tähän tulee se PATCHI! Ei ole mikään peli ikinä ollut näin paskana julkaisussa. Ei edes se "helevetin huano" MW2. Siinä oli partynmuodostukseen liittyvät kikkailut mut tässä kun ei toimi partyt eikä mikään muukaan. Joo tiedän, "-tee uus acco ja pelaa yksinäs niin ei lagaa" V*tut teen. Mä haluan pelata näitä online pelejä kavereiden kanssa enkä yksin.

Kuten kaikessa, ensivaikutelma on todella tärkeä. Tässä pelissä se on saattanut tehdä minuun jo pysyvän vaikutuksen. Haluaisin pitää pelistä koska kaverinikin siitä pitää ja sitä pelaa. Pelkään nyt tän järkyttävän alun jälkeen etten siihen enää pysty vaan jatkan polkuani kohti koskemattomia korpimaita... :(

Tässä nyt ongelmana onkin se koska Bopsissa ei ilmeisesti ollut betaa millään konsolilla? Harva online peli on täydellinen heti alkuun, ja riippuen ihan pelin laajuudesta että kuinka paljon löytyy ongelmia. Harvoinhan esimerkiksi yksinpeleissä löytää mitään sen suurempia, pelin laatua heikentäviä ongelmia.

Itse satun vain ihmettelemään miten nämä edes toimivat kun ajatellaan sitä koodirimpsua sielä taustalla. Ja voin taata että koodaajat käyttävät suurta osaa valmiita koodeja ja tämän takia saattaa ongelmia tulla. Ja jos patch:ia odottelee parin viikon sisään niin silloin ei varmasti patchin laatu ole mikään kovin ihmeellinen, sillä ammattilaiseltakin koodin kirjoittaminen on sellaista maks. 50 riviä päivässä jos sitäkään jotta se koodi toimii niinkuin pitäisi.

En kuitenkaan mitää tarkaa tietoa tässä latele. Vain hieman sellaista yleistä hömppää joka kannattaisi ymmärtää.

EDIT: Ja jos ajatellaan patch:ia itsessään niin päätavoitehan on, että ei missään välissä patchia tarvittaisi. Sillä ongelman löytäminen koodissa on todella vaikeaa vaikka tiedetään mikä ongelma on. Se saattaa olla 1 merkki jossain väärin ja sitä ei koskaan huomaa.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Kyllähän tämä alkaa maistumaan paremmalle koko ajan. Aluksi kaikki tuntui hieman halpikselta, grafiikat, aseet jne. Aseet ovat kyllä edelleenkin aika huonon näköisiä verrattuna esim. mw2. Ei sekään enää jaksa vaivata. Mapit ovat mielestäni onnistuneita. Mapeista Grid ja Jungle en oikein pidä. Jotain tunnelmaa niistä puuttuu. Havanasta ja WMD:stä en aluksi pitänyt, mutta nyt ne kuuluvat melkeimpä suosikkeihini. Villaa en ole päässyt pelaamaan kahteen tai kolmeen päivään:confused:

Lagista sen verran, että minulla sitä esiintyy jatkuvasti, pelasin yksin tai muiden kanssa.
Välillä se on melkein siedettävää, mutta kyllä se hieman peli-iloa vie. Jos tilanne korjaantuu, niin Black Ops on melkeinpä COD4 tasoa! Tässä ei ole vielä mikään onnistunut ärsyttämään. Ei ole liikaa härveleitä taivaalla, eikä lennä liikaa kranaatteja tai nuubituubeja.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Tässä nyt ongelmana onkin se koska Bopsissa ei ilmeisesti ollut betaa millään konsolilla? Harva online peli on täydellinen heti alkuun, ja riippuen ihan pelin laajuudesta että kuinka paljon löytyy ongelmia. Harvoinhan esimerkiksi yksinpeleissä löytää mitään sen suurempia, pelin laatua heikentäviä ongelmia.

Kyllä oli beta, boksin puolella. Eikä boksin puolella (mitä muilta kuullut) ilmeisesti ole samaa ongelmaa kuin pleikkarilla. Ei pelin tarvitse olla täydellinen, mutta voi silti yrittää korjata(nopeammin kuin viikossa). Luulisi noilla myyntiluvuilla olevan vähän kannustusta nopeampaan koodaukseen.

Kuten jo ehdotin, laittaisivat pelaajille "Refresh" napin jota näpyttelemällä kaverilista päivittelisi. Näin säästyttäisiin ylimääräiseltä 50 riviä päivässä koodaukselta ja homma olis suht hanskassa. Edes alkuun joku testi tuohon, voisivat sitten myöhemmin parannella jos se päivitysnappi bugaa tietyissä kohdissa.

Tosiaan, ei yksinpelissä ole mitään ongelmaa. Paitsi jos olet kirjautunut sisään, tökkii se aivan yhtä älyttömästi kuin moninpelikin. Valikoissa jumittumiset myös omasta mielestä ärsyttää.

PS. Jos olet peliaulassa, ei kannata poistella PSN-viestejä samaan aikaan.. mulla jumitti eilen illalla vissiin 6. kerran samassa kohtaa (kun palaa laatikosta XMB yleisnäkymään) ja piti sammuttaa vekotin johto vetämällä irti.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Tässä nyt ongelmana onkin se koska Bopsissa ei ilmeisesti ollut betaa millään konsolilla?

Kuulemma Theyarchi oli sanonut, että peli olisi oikeasti valmis vasta 3 kuukauden päästä. Eli toisin sanoen tämä peli olisi edelleen beta jota he korjaavat minkä ehtii.

Nyt kiinnostaisi tietää jotain Zombien perusasioita:
1. Kannattaako lähteä etenemään ylä- vai alakautta?
2. Onko jotain tiettyä "seinästä löytyvää" parasta toimivaa asetta jota kannattaisi priorisoida?
3. Mitä tai miten sitä voimajuttua tulisi käyttää, miten sen saa päälle ja mitä siitä hyötyy?
4. Onko jotain tiettyä juttua jota kannattaa ehdottomasti ostaa?
5. Perustuuko pidemmällä pelaaminen/selviäminen esteiden rakentamiseen ja ampumiseen vai pääsääntöisesti ampumiseen?
6. Kannattaako pelissä juoksennella huoneesta toiseen ötököt kintereillä vai ikäänkuin keskittyä ottamaan zombit vastaan jossain tietyssä tilassa tietyllä strategialla?

7. Mikä on se bensa-automaatin näköinen juttu josta saa jotain voimajuomaa? Miten se vaikuttaa?(repeän jos joku vastaa tähän että no se on voimajuomaa)


Itse olen päässyt lvl 15 kavereitten kaa. :p
Mutta vastaukset:
1. Itse suosittelen alakautta. Sieltä pääsee paljon pidemmälle (Ylhäältä ei pääse minnekään (?))
2. Haulikko joka on lähellä spawnia, kannattaa heti hankkia. Se on alkuun todella hyvä. Lvl 5:sta eteenpäin yleensä itse käytän pelkästään jotain SMG:tä tai Assaulttia. Commando toimii todella hyvin. Kun pääsee pitkälle (lvl 18) kannattaa ostaa parempia panoksia aseisiin yms.
3. Tarkoitat varmaan sähköä? Kytkin löytyy syvältä kentästä (taitaa olla iso sali), tarkemmin en muista. Sillä voi siis aktivoida esim. teleportin tai sähköansoja.
4. Haulikko kannattaa ostaa & lopussa paremmat panokset.
5. Lähinnä ampumiseen ja juoksemiseen! Eräs kaverini pleikkarilla oli päässyt lvl. 40 yksin pelaamalla, ja hän sanoi että pitää juosta koko ajan.
6. Mielestäni alussa keskittyy ampunaan zombit ja myöhemmin juoksemaan.
7. Siitä voi ostaa voimajuomaa :D Eli toisin sanoen automaattinen revive.
Toivottavasti auttoi :)
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Piti laittaa uusi ps3 tilaukseen kun vanha kyykkäsi sunnuntaina.
Voitte arvata että hieman polttelee.

Ja sitten asiaan.
Toi theatre mode on uskomattoman loistava. Saadaan konsolienkin puolelle sitä mitä pc:llä on ollut jo vuosia. Odotettavissa vatsaa kipristäviä naurukohtauksia eeppisten epäonnistumisten johdosta.
Etenkin noi tomahawkit tuntuis olevan melkoisia lämpöhakuohjuksia ja vielä kun tappavat poukosta

Pitää koittaa kaivaa yksi oma pätkä jos vielä löytyy:
Villa mapissa menin nurkkaan odottelemaan kopteripudostusta. Ylläripylläri vihollinen juoksi puolimappia paikalle kärkkymään laatikkoani. Tottahan se tappoi mut easyeasy kun oli selin. Kaveri sitten tyynen rauhallisena meni roistoamaan care pakettiani autuaan tietämättömänä siitä että perään (ja suoraan viholaisen niskaan) rysähti vielä sam turret laatikko :D
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Ei se rivien määrä, vaan se rivien pituus buahaha.. Anyways, "nettisivujen teko koululla" ja pelikoodi kaks täysin eri asiaa, en lähtisi ihan heti vertailemaan rivien kirjoitusnopeuksia tms.
Ja ne tohtorimegasupermanopettajat on nimenomaan opettajia.. Ja vieläpä toisen asteen opettajia. Varmaan ihan syystä. :D Mites se sanonta opettajista menikään..
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Teidän datanomiopettajatohtorit eivät kyllä tiedä mistä puhuvat jos tollasta kertovat.

Oikeasti... ei näin...

:cool:

Kyllä noin yleisesti ymmärrän kun koodailtua on tullut tässä nyt jonkin aikaa. Kyllähän nuo perus koodaukset tulee nopiaan koodattua, mitkä ovat tuttuja yms. Mutta en sitten tiä, ehkä tarkoittivat sitten jotakin koodin pätkää mikä pitää oikeasti alusta lähtien keksiä ja soveltaa tjs. En tiedä, nuo opettajat nyt muutenkin hieman vanhanaikaisia. Seilä saa istua youtubessa kun koodinpätkä valmis jo ensimmäisen tunnin päätyttyä kun opettaja koodinsa kanssa valmiina päivän päätyttyä.

Mutta jooh, voisi tämän jutustelun lopettaa tähän ja ilmaista. Black Ops For The Win, ja turha väittää vastaan ku valehtelisit kuitenkin ;)!
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Onko kukaan päässyt tyyppaamaan peliä 3D-telkkarin kanssa? Toimiiko efekti hyvin? Pelinhän pitäisi tukea stereoskooppista 3D:tä nykymallien kanssa..

Jos efekti on yhtään mistään kotoisin, peli lähtee hankintaan.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

cchaou: Ylläpitoveli Tonppa juuri kertoi positiivisista kokemuksistaan ketjussa, jossa yleisesti puhutaan PS3:n 3D-peleistä.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

En oo bugisempaa nettipeliä tavannu. Miten partyt voi olla näin päin sitä jotain???
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Party näyttäis hajoavan joka pelin jälkee, mut ainaki ku tos eile pelasin hedelman kans ni päästii silti aina samaan tiimiin tdmssä.. Olikoha eile joku nuke townin kyllästys päivä, vai minkäköhän takia päästiin hedelman kans pelaamaan varmaa 30 kertaa pelimuodost riippumat pelaa sitä. vähä liian toimintatäytteine map :/.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Eli viikko tullut tätä nyt pelailtua.
Mulla ei lagia ole kovin paljoa ole, mutta yhteys katkee kyllä liian usein.
Pari pientä bugia, mm. monen metrin päästä puukottaminen.

Grafiikat ja äänethän voivat tietysti aina olla paremmat mutta ite en hirveä hifistelijä ole joten riittää hyvin.
Snipereillä pelaaminen tehty ahtaiden karttojen takia vaikeaksi. Yksi lempi sniper kentistä on Havana. Jungle myös ok. Kertaakaan en kyllä ihan viimeisten joukkoon ole silti jäänyt, suurimmaksi osaksi mennyt yllättävän hyvin. Snipuna: L96AW


Wager-matchit on aivan loistava keksintö! Todella hyviä pelimodeja. Parhaat Stick&Stones ja One in chamber. Jos joku ei ole vielä kokeillut niin suosittelen!

Yksinpeli oli vähän niin ja näin. Rynkky olalle ja nappi pohjaan meininkiä.
Pari hiiviskely kohtaa oli mutta olisi saanut olla enenmmän, MW2:n talvinen metsämappi oli hyvä.

Zombiet on sitä vanhaa tuttua hyvää.

Kyllä tämä ehdottomasti MW2:n voittaa, omasta mielestäni. Vielä kun noi yhteysongelmat korjataan niin tosi jees!
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Ei pelin tarvitse olla täydellinen, mutta voi silti yrittää korjata(nopeammin kuin viikossa). Luulisi noilla myyntiluvuilla olevan vähän kannustusta nopeampaan koodaukseen.

Mutta kun Sonyn julkaisuaikataulu päivityksille on kaksi viikkoa, ellei peli ole täysin pelikelvoton. 1vk korjaus + 2vk SonyQA = 3vk odottelua

ja piti sammuttaa vekotin johto vetämällä irti.

Pelilevyn ejectointi ja noin 10 sekunnin odottelu aiheuttaa uudelleenkäynnistyksen.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

...ainaki mun fatti boottaa jos pitää sormea virtanapilla noin palttiarallaa about 5 sekuntia...
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Oli tulossa jokin patchi missä älistiin jotain paremmata matchmakingista ja lobby selectistä, toivottavasti tämä myös tarkoittaa että matsia ettiessä voisi valita haluamansa kartan? Kyllähän nykyään miltei kaikissa fps:issä on konsoleillakin valittavissa moninpeli kartta mitä haluaa pelata. Ei muuten, mutta itselläni on pari lempparikenttää mitä tykkään pelata, ja taas pari inhokkia kuten pienemmät kartat joissa pelistä ei tunnu tulevan mitään väärällä pelimoodilla.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [PS3] - keskustelu pelistä

Mulla vilkkui punainen valo n. 5min ajan, olisiko pitänyt odotella pidempään? Ja ei, levyn poistaminen ei auta mitenkään jos koko systeemi ei reagoi... vauhdissa taas PS-asiantuntijat. Kun pleikkari menee jumiin, se menee jumiin. Ihan kuin mikä muukin vekotin.

@ryzzaa

kyllähän se normaalisti toimii noin, slimitkin.

@Tumu

omasta mielestä on peli melko pelikelvoton niihin aikoihin, kun linjoilla on about 50-60 kaveria joista suurin osa pelaa uutta codia. peli pätkii aivan älyttömästi.
a) Joko poistat kaverit,
b) pelaat kun ei ole kavereita linjoilla
eli paljon mahdollisuuksia. Jos yksinpeliä haluaa pelata, täytyy olla kirjautunut ulos. Ei iso ongelma, mutta miksei edes yksinpeliä voisi pelata nykimättä?

EDIT:

@Jombaboy

kai se on tulossa vielä, ainakin joskus satun kattomaan seuraavasta linkistä mitä ne oikeen puuhailee ja aikovat korjata:
http://www.callofduty.com/board/viewtopic.php?f=72&t=313365
en tiedä kuinka usein tuota päivittävät, mutta jotain näyttää tulleen viime kerrasta.
 
Ylös Bottom