Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Chilisoosit

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja TOYOTA
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Chilisoosit

Ääh, turhaa pätemistä nuo yli puolen miljoonan scovillen soossit aloittelijoille. :rolleyes:

Itseltä löytyy kaapista Blair's Possible Side Effects Sauce, Dave's Insanity Hot Sauce, Dave's Roasted Garlic Hot Sauce ja Dave's Hurtin Jalapeno Hot Sauce sekä samalla tilauksella Pepperkingistä mukaan tarttunut habanerojauhe. Side Effect soossia tuli testattua raakana aikoinaan ja kokemus ei ollut siitä miellyttävimmästä päästä. Suosittelen noita laimeampia kastikkeita, ainakin aloittelijoille. Huomattavasti enemmän iloa ruuanlaitossa, kun ei tarvitse varoa annostelua samaan tapaan kun noilla 300 000+ kastikkeilla. Hurtin' Jalapeno on myös pirun hyvää lisukekastiketta, oikeataan minkä tahansa ruuan kanssa.

Itse tosin käytän lähinnä tuota habanerojauhetta, koska nuo habanaropohjaiset kastikkeet ovat tulisuudeltaan enemmän pistävän polttelevia, kuin pehmeästi polttelevia. Jauheesta taas saa mukavan pehmeästi polttelevaa, kun sitä lisää öljyn sekaan pannulle. Tätäkin tulee vaan laitettua aina enemmän ja enemmän, sitä mukaa kun toleranssit kasvavat. Ennen pystyi heittämään veitsenkärjellisen, nykyään kolme kertaa ennemmän.

Ja jos polttaa liikaa, juokaa hyvät ihmiset maitoa tai syökää vaaleaa leipää.
 
Vastaus: Chilisoosit

Kyllä Tabasco on ainut oikea Chilikastike. Hakkaa mennen tullen jotkut Daven mömmöt :D
 
Vastaus: Chilisoosit

Normi Tabascoa käytän melkein päivittäin ja nyt alkaa tuntua, että siitä loppuu tehot. Mitä suosittelette seuraavaksi tökötiksi aloittelijalle?
 
Vastaus: Chilisoosit

Äääh, kannattaa unohtaa nuo Tabascot. Niissä ei maistu kuin etikka. Ilmeisesti noita Pain is Good-soosseja saa myös hyvinvarustelluista marketeista? Varmaan sellaisista kannattaisi aloitella harrastusta. Tuolta Poppamiehestä bongasin hyväksi todetun El Yucateco vihreän habanerosoossin. Maistuu hyvälle ja on tasoltaan Tabascoa voimakkaampaa.
 
Vastaus: Chilisoosit

Äääh, kannattaa unohtaa nuo Tabascot. Niissä ei maistu kuin etikka. Ilmeisesti noita Pain is Good-soosseja saa myös hyvinvarustelluista marketeista? Varmaan sellaisista kannattaisi aloitella harrastusta. Tuolta Poppamiehestä bongasin hyväksi todetun El Yucateco vihreän habanerosoossin. Maistuu hyvälle ja on tasoltaan Tabascoa voimakkaampaa.

Tuo on kyllä totta, että etikka maistuu aivan liikaa tässä Tabascossa, pitääkin lähteä ettimään tuota vihreää El Yucatecoa kaupoista.
 
Vastaus: Chilisoosit

Iltaa!

Chilien vankkumattomana himokäyttäjänä ja tulisten ruokien ystävänä osallistun keskusteluun sen verran, että listataan nyt edes omat suosikit.

Tuore chili;

http://www.saunalahti.fi/~thietavu/Chili/Pubescens/Pu_Canario_ripe_02b.jpg

Rocoto (Capsicum pubescens) on Andeilta lähtöisin oleva chili, jota on käytetty paikallisessa ruoanlaitossa tutkitusti jo yli 6000 vuotta! Helvetin maukasta ja tulista samaan aikaan, erittäin omalaatuinen tulisuus. En voi muuta kuin suositella. Tarvii kunnolla kasvaakseen ohuen ilmanalan, joten vähän harvinaisempaa, mutta löytyy kotikasvatusfarmeilta myös suomesta.

Chilisoosi;

http://www.dntfoods.com/shop/images/greenchilli.gif

Chili paste (ihan Intia/etc kaupoista saatava vihreä (tms) chilitahna. Tätä pari teelusikallista mihin tahansa sapuskaan tekee siitä about syömäkelvotonta kahdeksalle kymmenestä :D Helsingissä tätä löytää esim Hämeentieltä löytyvistä etnokaupoista. Samalla matkaan sieltä tuoretta currytahnaa, hyvää tavaraa sekin! Mihinkään tabascohenkiseen en ole lämmennyt oikeastaan koskaan, kaikenlaisia whoopin ass etc litkuja on kyllä testattu maailman eri kolkista - ei vaan ole pudonnut (Habanero tabasco on kyllä ihan jees, poikkeus vahvistanee säännön). Israelilaisesta ja espanjalaisesta keittiöstä löytyy myös monenlaista 'tulista hyvää', jotka lähinnä on eri mausteita hienonnettuna öljyyn.

Ruoka (ravintolasta);

http://ravintolablogi.files.wordpress.com/2007/04/bc.jpg

Bamboo Center (HKI) - Tofu tai Kana curry tulisena. Eivät ihan helpolla sitä suostu ikinä myymään, mut onpahan tulista! Eli kannattaa painottaa että varmasti haluat tulisena. On tyyliin ainoa ruoka enää tänä päivänä mikä saa silmät ja nenän vuotaan kuin turpaan olis saanut :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Chilisoosit

Olen vähän ihmetellyt noiden vahvojen chilisoosien suosiota koska minusta on ainakin kätevintä käyttää ruuanlaitossa sellaisia kastikkeita, joita voi roiskia reilusti eikä mitata pipetillä. Riittävän tulista sapuskaa saa ostamalla etnisistä kaupoista kuivattua chiliä tai chilijauhetta ja laittamalla maun mukaan. Maku ei tietenkään vastaa tuoretta. Useimmat maistamani kastikkeet eivät ole lähelläkään kuivatun chilin tulisuutta. Habanero tabasco on tulisinta kastiketta mitä itse pystyn ripottelemaan valmiin ruuan päälle. Sitä tulisemmat pitää lisätä ruuanlaittovaiheessa. Parhaimman tuloksen saa ruuanlaitossa käyttämällä jauheita, kastikkeita, säilykkeitä ja tuoretta chiliä sekaisin erilaisina komboina, jos tulisuuden lisäksi haluaa saada myös jotain makua.
 
Vastaus: Chilisoosit

Tässä pieni soossivinkki tulisen ruoan ystäville, sopii hienosti esim. kanasysteemien kanssa.

3 tuoretta habaneroa (siemenet pois, jätä vaalea hedelmäliha)
4 valkosipulin kynttä
ruokalusikallinen virgin olive- öljyä
ripaus balsamikoa
hyppysellinen suolaa
teelusikallinen juustokuminaa

sekoita aineet tehosekottimella tasaiseksi massaksi ja varo aineen menemistä silmiin tai käsiin,
laita pöperön sekaan sopiva määrä ja nauti elosta!:D
 
Vastaus: Chilisoosit

Ääh, tuokin puteli on puhdasta pätötavaraa. Kannattaa tilata ennemmin neljäsosan tuosta maksavia soosseja vaikka chilikaupasta. Potkua niissä on aloittelijalle ihan tarpeeksi pidemmäksikin aikaa.
 
Vastaus: Chilisoosit

Ostin itse veljelle Saksan reissullani Blairs Mega Deatch Saucea pullollisen, ilmeisesti suhteellisen riittävää. Pari tippaa / lautasellinen ruokaa riittää ja on juuri sopivan tulista itselle. Mielestäni äärimmäisen hyvää juuri tyyliin nuudelit + kana ruokiin.
 
Vastaus: Chilisoosit

Jyväskylän chilipäille tiedoksi: Käväisin tässä viikonloppuna jkl:ssä ja löysin Pappilan sittarista suht kattavan chilisoossivalikoiman. Itse valkkasin mukaan pullollisen Blair's Mega Deathia.

Miedompiakin Blaireja näkyi olevan valikoimissa, ja montaa muutakin soossia.
 
Vastaus: Chilisoosit

Löytyykö tota Habanero Tabascoa ihan perus marketeista (KKK/Citymarket/Prisma), vai pitääkö sitä lähteä hakemaan jostain tietystä kaupasta? Mitenkä on, onko nämä vahvemmat kastikkeet sellasta samanlaista "litkua" koostumukseltaan, kuin tabasco vai läytyykö jotain sellasta mitä vois sillälailla kivasti levittää? Sellasta vähän tahnamaisempaa? Tabascossa kyrsii se, kun sitä voi laittaa vaan sellasille täsmäalueille, jolloin toiset paikat on paljon tulisempia kuin toiset.
 
Vastaus: Chilisoosit

Löytyykö tota Habanero Tabascoa ihan perus marketeista (KKK/Citymarket/Prisma), vai pitääkö sitä lähteä hakemaan jostain tietystä kaupasta? Mitenkä on, onko nämä vahvemmat kastikkeet sellasta samanlaista "litkua" koostumukseltaan, kuin tabasco vai läytyykö jotain sellasta mitä vois sillälailla kivasti levittää? Sellasta vähän tahnamaisempaa? Tabascossa kyrsii se, kun sitä voi laittaa vaan sellasille täsmäalueille, jolloin toiset paikat on paljon tulisempia kuin toiset.

Itseltäni löytyy mega deathia ja lisäksi muistaakseni jotain el yucateco-habanero kastiketta. Kummatkin ovat paljon "tahnamaisempia" koostumukseltaan, kuin tabasco. Tilaa aiemminmainituista liikkeisstä...
 
Vastaus: Chilisoosit

Vaikuttaa oikealta ketjulta kysyä.

Millasta soossia suosittelette sellaiselle ihmiselle, joka on jo aikoja sitten tottunut tavalliseen tabascoon ja Habanero tabascoon?

Hullun hommaltahan tämä saattaa joistain vaikuttaa mutta näillä saa maustettua erityisen hyvin ruokia, etenkin jos sattuu pitämään tulisemmasta! :D
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Chilisoosit

Itse olen vetänyt ihan normi Tabasco Habaneroa, kun en ole muuta kaupasta löytänyt...
 
Ylös Bottom