Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Dead Cells ja Metroidvanioiden seuraava sukupolvi

Kuinka voi olla, ettei vuoden parhaalle pelille löydy ketjutusta?

Koska se on indie ja indiet on ihan naurettavia viritelmiä. Kuka ylipäänsä pelaa sivuttain scrollaavia pelejä tai jotain kahden kehittäjän amatööripuuhasteluja? Paljon mieluummin pelaan vuodesta toiseen saman AC:n, CoDin ja FarCryn.

Sori OT.

On kuulemma hyvä.
 
On muuten perin jännä, miten viime aikoina on tullut niin monta hyvää Metroidvaniaa. Hollow Knight, juuri arviossa käynyt ja viisi tähteä napannut Guacamelee! 2 sekä tämä. Dead Cellsia haluaisi kokeilla, kunhan sopiva hetkonen löytyy.
 
Täälläkin on nyt otettu ensitestit Dead Cellsistä. Vaikuttaa hyvältä, jopa erinomaiselta. Graafinen tyyli hivelee silmää ja taistelumekaniikka on varsin hyvin toimiva. Sopivan vaikea, mutta reilu. Myöskin sellaiset avattavat upgradet kuin random ase aina kun herää kuolleista pitää homman mielenkiintoisena. Hyvällä aseella on huomattavasti helpompi lanata vihollisia kumoon ja pysyä sitä kautta itse pidempään hengissä.

Vaatii huomattavasti lisää pelitunteja alle ennenkuin voi mitään lopullista sanoa, mutta todella maukkaalta vaikuttaa.
 
Dead Cells saa ison DLC paketin, ja vieläpä ilmaiseksi. Tarkka julkaisupäivä ei ole tiedossa, mutta sisältö on.

Rise of the Giant nimeä kantava lisäsisältöpaketti tuo mukanaan uuden alueen ja uuden pomovastuksen, mutta myös toisen salaisen pomon. Näihin käsiksi päästäkseen pelaajan pitää ensin päästä Boss-Cells 5 -tasolle. Eli pelin korkeimalle tasolle tappamalla viimeinen pomo viisi kertaa.

Mukana tulee myös 10 uutta vihollistyyppiä, jotkut niistä ovat vain uusilla alueilla, mutta jotkut myös vanhoilla tutuilla. Myös uusi Skinning mekaniikka yli 50 asulla, joita saa keräämällä kenttiin tippuneita blueprinttejä. Tämänkin lisäksi mukaan mahtuu vielä kolme uutta taitoa ja 10 uutta asetta.

Red Bull Gaming on eilen julkaissut ihan mielenkiintoisen haastattelun kehittäjätiimin kanssa.


Täältä voi käydä lukaisemassa uuden DLC:n patchnotet: https://dead-cells.com/patchnotes

Lähde: https://www.rockpapershotgun.com/2019/02/25/dead-cells-dlc-featured-in-red-bull-documentary/
 
Uskoisin tämän sopivan Mursun ketjun jatkeeksi varsin mallikkaasti. Mursu näet arvioi toisen tuoreen Metroidvania-genren pelin nimeltään Blasphemous, joka myös sai kehuja. Ja noille giffeille pitää antaa iso käsi.


Mielenkiintoinen nimike, joskaan en tiedä onko iiiiihan sellainen, jota tulisi itse pelailtua.
 
Ylös Bottom