Disney Dreamlight Valley

HideoMiyamoto

Well-Known Member
1663098154104.png

Nimi: Disney Dreamlight Valley
Kehittäjä: Gameloft
Julkaisija: Gameloft
Alustat: PS4, PS5, XB One, XB Series, Switch, PC
Lajityyppi: Elämä Simulaattori, Seikkailu
Julkaisu: EA 6.9.2022 Koko versio 2023
Kotisivut: https://disneydreamlightvalley.com/
KonsoliFIN Pelisivu: https://www.konsolifin.net/peli/disney-dreamlight-valley

1663101988416.png

Disney Dreamlight Valley is a hybrid between a life-sim and an adventure game rich with quests, exploration, and engaging activities featuring Disney and Pixar friends, both old and new.

Pelin varsinainen julkaisu tapahtuu 2023 ja se on free to play peli. Nyt on kuitenkin mahdollista ostaa Founders paketti 30, 50 tai 70€ tai ladata gamepassista ja näin kokeilla sen EA versiota.

Ei ollut mitään tietoa kyseisestä pelistä vielä ennen sunnuntai iltaa. Näin vaan pelin gamepassissa ja muistin että tätä oli kehuttu arvosteluissa joten peli lataukseen ja testiin. Kokemuksia seuraavaan viestiin.
 
Viimeksi muokattu:

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Ensimmäinen kosketus peliin Series X:llä ja pam 30 fps. Pettymys oli valtaisa. Jatkoin silti pelin peluuta jonkin aikaa vain todetakseni että tämöhön vaikuttaa perin siistiltä. Animal Crossing Disney hahmoilla, tuntuu tosi hyvältä.

Sen jälkeen hyökköys internetin syvään maailmaan etsien tietoa miten tämä voi olla Series X:llä 30 FPS, vastaus:se on bugi. Peli pyörii PS5 60 FPS ja en jäänyt sitten odottelemaan että koska tämä korjataan ja suuntasin pleikan kauppapaikalle ja ostin 50€ Founders paketin.

Sitten taas pelaamaan ja tällä kertaa nautinto ihan toista luokkaa kun peli rullaa sulavasti 4K 60 FPS.

Animal Crossingia en ole koskaan pelannut, sen idea vaikutti tosi hyvältä mutta maailma ja hahmot niin epämielenkiintoisilta. Joten kun tähän ideaan yhdistetään Disneyn legendaariset hahmot ja mielenkiintoisen oloinen maailma niin peli vaikutti kertaheitolla paremmalta.

Pelaaminen on tuttu puhaa. Kasvatat ruokaa, keräät resursseja, etsit kadonneet asukkaat jonka jälkeen heidän kanssaan voi jutella, antaa lahjoja, lähteä yhdessä seikkailemaan ja nostaa heidän sekä omaa leveliä. Kun sinulls on kaveri mukana niin kaikki mitä teet antaa myös heille kokemuspisteitä. Ensimmäisen tasonnousun jälkeen hahmolle valitaan rooli johon hän sitten antaa bonuksia ja saa enemmän kokemuspisteitä siitä. On kalastus, kivien hakkuu, farmaamista, resurssien keräilyä ja muita ammatteja minkä heille voi antaa. Nämä hahmot eivät itse kuitenkaan niitä käytä vaan antavat vain bonuksia.

Toki hahmot näkee liikkuvan maailmassa ja kalastelemassa tai istumassa ravintolassa missä heille voi tarjota heidän tilaamansa ruokaa ja näin kartuttaa heidän kokemuspisteitä myös.

Hahmoja löytyy niin pelin omasta Dreamlight Valley maailmasta kuin heidän omista maailmoistaan. Tällä hetkellä niitä maailmoja on 4 eri, Wall-E, Ratatouille, Moana, Frozen. Lisää on tulossa ja Disney linnassa mistä niihin mennän on paikat ainakin 10-15 lisämaailmalle. Tosin jos ne on samaa tasoa kuin nämä 4 nykyistä niin ei ne nyt mitään ihmeellisiä hurraahuutoja aiheuta. Äärettömän pieniä alueita joissa käydään vaan tekemässä muutama tehtävä jotta saat hahmot siirettyä Dreamlight Valley alueelle.

Tuo itse päämaailma on jaettu oliko 6 eri alueeseen ja vain yksi niistä on aluksi auki ja sitten näitä Disney msailmoja että Dreamlight Valleyn uusia alueita avataan sellaisilla pisteillä joita saa kun tekee erilaisia challengeja. On lifetime challenget joista saa pisteitä aina kun saavuttaa jonkun rajan ja sitten on 6 vaihtuvaa challengea tyyliin tee kaksi ruokaa, kerää 2 timanttia, ota valokuva, vaihda vaatteita jne. Aina kun teet yhden tilalle tulee uusi joten niitä chsllengejä on kokoajan tehtävissä. Itsellä on nyt kaikki Disney alueet auki ja taitaa olla 4 Dreamlight Valleyn aluetta auki n.18h pelaamisen jälkeen joten ei tässä ihan hetkessä avata kaikkea.

Tekemistä riittää ihsn tolkuttomasti sen farmi elämänkin ulkopuolella koska kylän asukkaat antavat sinulle jaktuvasti uusia tehtäviä joilla etenet pelissä, saat parempia työkaluja, uusia jyväsiä mitä istuttaq ja kasvattaa. Peli motivoi kokoajan tekemään niitä tehtäviä ja kuljettamaan tarinaa eteenpäin.

Pelissä on tietysti myös kauppa mistä voi ostaa vaatteita ja huonekaluja jotka vaihtuvat päivittäin. Voit päivittää omaa asuntoa joka alkaa pikku mökkinä mutta rahan karttuessa talo kasvaa ja uusia huoneita avautuu. Myös varastotilaa ja inventariota voi kasvattaa rahalla. Rahan tekeminen ja siinä ohella tehtävien ja juonen tekeminen pitää pelaajaan mielenkiinnon yllä helposti ja sitten kun kaikki on auki ja tarina läpi voit alkaa rakentamaan pelin maailmaa. Voit rakentaa teitä ja siirellä rakennuksia minne haluat ja suunnitella oman Dream Valleyn. Tai vaikka tehdä valtavan farmin missä kasvatat satoja juttuja ja teet rahaa.

Pelissä on niin paljon tekemistä että helposti voin antaa suosituksen jo näin Early Accessin alussa maksaa tästä. Ihan itsestä kiinni miten paljon haluaa oheiskrääsää. Tai sitten kokeilee gamepassista mutta se on vähän kökkö kokemus ennenkuin saavat sen korjattua 60 FPS.

Ei tarvitse myöskään uskoa minun sanaa, Steamissä 93% positiivisia arvosteluja joten suurinosa on todella tyytyväisiä peliin jo tässä vaiheessa.

Edit: pistin tän nyt omaksi viestiksi että toi aloitusviesti on siistimpi.
 

Mewna

Kalmankatkuinen kauhutoimittaja
Ylläpitäjä
Tämä on aivan ihana peli, olen pahasti koukussa! Switch-versio on kuitenkin melkein pelikelvoton, koska se kaatuilee aina noin tunnin pelaamisen jälkeen ;( Toivottavasti tekniset ongelmat saadaan korjattua ASAP!
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Tämä on aivan ihana peli, olen pahasti koukussa! Switch-versio on kuitenkin melkein pelikelvoton, koska se kaatuilee aina noin tunnin pelaamisen jälkeen ;( Toivottavasti tekniset ongelmat saadaan korjattua ASAP!

Ei ole PS5 kaatunut kun kerran n.20h aikana.

Bugeja on kyllä vähän vielä kuten esim. Hhamon toinen jalka kapenee aina välillä langan ohueksi ja kamera hyppää aina välillä johonkin ihan random mestaan ja palaa sitten pelaajan luokse. Myös asioita maassa joita ei voi poistaa/rikkoa kun ovat lähellä jotain seinää, en ole kokeillut auttaako jos siirtää tavaraa/rakennusta sen vierestä pois saako sitten.

Mutta siis ei mitään isompaa bugia ole tullut vastaan ja koukkuhan tässä on äärettömän kova.
 

wopsu

Well-Known Member
Niin otin huvikseen selvää miks tää on XSX versiossa 30fps ja kyllä, se on bugi jonka voi korjata parissa sekunnissa, mene pelin aikana settings --> sounds ja paina X että kysyy haluutko laittaa äänet defaulteiks, poistu peliin ja tadaa 60fps toimii! Häränpyllyähän tuo fps silti heittää riippuen alueesta
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Niin otin huvikseen selvää miks tää on XSX versiossa 30fps ja kyllä, se on bugi jonka voi korjata parissa sekunnissa, mene pelin aikana settings --> sounds ja paina X että kysyy haluutko laittaa äänet defaulteiks, poistu peliin ja tadaa 60fps toimii! Häränpyllyähän tuo fps silti heittää riippuen alueesta

No johan on hassua. Plösö 5 kyllä pysyy framet aisoissa suurimman osan ajasta. No onhan tässä toki vielä aikaa julkaisuun korjata.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Eka päivitys

Reduced Switch crashes
Fix for changing clothes
Fix for Ariel friendship dress
Fix for Remy friendship oven
Improved dream shard drop frequency
Fix for issue regarding storage chests disappearing from homes once expanded
Check fix for error seven. This will be a global fix for all players affected. That said, if you are currently running into this issue, you can get in touch with the Gameloft support team, and they may be able to fix it manually!

Edit: onnistuivat rikkomaan pelin päivityksellä.

Peli soft crashaa jatkuvasti. Ensin menin taloon ja en päässyt pois sieltä koska mikään komento ei toiminut joten ainut keino oli käynnistää peli uusiksi.

Sitten menin pausevalikkoon ja mikään komento ei toiminut joten ainut keino käynnistää peli uusiksi.

Siihen vielä tuo uusi bugi että et voi välillä työntää kamuja ollenkaan ja sen takia et pääse taloihin sisälle kun ne spawnaa aina sun eteen. Tähän auttaa että pyytää sen uudestaan sun mukaan.

Mutta meni nyt tämä pelikelvottomaksi noiden soft crashien takia joten pelataan sitten kun saavat uuden päivityksen kehiin.

Harmittaa kun niin törkeen hyvä peli kysessä.
 
Viimeksi muokattu:

Kirai

KonsoliFIN Alumni
Aloteltiin tänään pojan kanssa mutta hahmon nimi bugaa valitettavasti jatkuvasti ja ukko tottelee nimeä "Player Name" :D toivottavasti fiksaantuu kun ei viitsisi myöhemmin sitte alottaa alusta jos ei korjaannu. Pari kertaa kokeilin aloittaa alusta mut ei saa omaa nimeä annettua.

Muutoin iha hauska ensivaikutelma. PS5 alla siis.
 

pelle

Well-Known Member
Eilen tuli aloitettua ja tämä oli aika pitkälti just sellainen mitä videoiden perusteella olettikin eli aika suora animal crossing kopio joka tekee melkein kaiken todella paljon paremmin.

- Pelissä on päätarina ja hahmot antaa myös uusia tehtäviä kuten vaikka Moanan laivan korjaaminen jne
- Oikeastaan kaikkea voi siirtää. Talot, puut ja jopa pikamatkustamiseen käytettävät kaivot siirtyy helposti ja nopeasti
- Oikeastaan kaikki huonekalut mattoja myöten voi laittaa pihalle jos haluaa
- Kaikki kaupasta ostettavat kamat on välittömästi inventaariossa
- Jos sulla on iso pelto ja haluat istuttaa vaikka 30 porkkanaa niin sun täytyy vaan pitää nappia pohjassa ja hahmo siirtyy kohdasta toiseen ihan itse
- Sama pätee myös niiden porkkanoiden ylös nyppimiseen
- Arkkuja voi rakentaa niin monta kuin haluaa ja kaikilla on oma inventaario
- Kokatessa ja rakentaessa ei ole väliä onko ne kamat taskussa vai kotona arkussa vaan peli näyttää suoraan kuinka paljon sulla on eri materiaaleja
- TYÖKALUT EI HAJOA
- Jos vaikka louhit mineraaleja niin sun tarttee vaan kävellä niiden yli sen sijaan, että täytyy aina pysähtyä ja painaa nappia jokaisen kohdalla
- Hahmolle saa paljon enemmän vaatteita. Sulla voi olla vaikka housut hameen alla, t-paita jonka päällä vielä takki, korvikset, rannekoru, kaulakoru ja joku päähine
- Tämä myös arvostaa pelaajan aikaa ihan yleisesti ja esim kaikki kasvit kasvaa vartista pariin tuntiin kun animal crossingissa menee kolme päivää

Oikeastaan isoin miinus mulla onkin se kuinka tässä ei saa koskaan omasta kylästä siistiä sillä uusia kukkia ja muuta krääsää ilmestyy jatkuvasti lisää.
Ei tartte kuin käydä kotona tekemässä pari ateriaa niin ulos tullessa on taas uusia kukkia ja puuta pitkin pihoja.
Animal crossingissa tuon pystyi kiertämään kun vaan piilotti tietyn määrän oksia talojen taakse niin niitä ei ilmestynyt enää lisää ja kukkien ympärille kun laittoi läpinäkyvän custom kuvan niin nekään ei levinneet.
Toisaalta eipä tässä kannata edes miettiä mitään koristelua ennen kuin tehtävät on tehty ja siinä taitaa mennä vielä monta kymmentä tuntia.

Seuraavaks täytyy alkaa siirtelemään taloja ja tehdä joku kunnon pelto kasvien viljelyä varten sillä niistä saa parhaat rahat ja sitä rahaahan tarvitaan aivan julmetusti.
Dreamshardeja ei kannata koskaan muuttaa dreamlightiksi sillä niitäkin tarvitaan joissakin questeissa ja mä olen ton virheen tehnyt jo pari kertaa.
Myöskään mitään jalokiviä ei kannata myydä ja tuonkin olen tehnyt jo muutaman kerran.
Onneksi nyt on tullut pelattua vasta kymmenisen tuntia joten aika alussa olen vielä ja kartalta on avattu vasta ranta.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Itsellä on nyt hahmo lvl 35 (40max) ja kaikki hahmot vähintään lvl 7 suurinosa 8-10. Kaikki alueet avattu, kaikki maailmat avattu, inventory täyteen upgradettu. Talossa 2 kerrosta ja noin 35h takana. Tosin nuo lvl 10 tehtävät on aika pitkiä joten voi mennä hetki aikaa ennenkuin kaikki on auki.

Peli on selkeästi suunnattu naisille/niille jotka pelaa naishahmoilla. Suurinosa hienoista vaatteista on naishahmolle.

Rahalle on käyttöä todella paljon kun niin paljon ostettavaa ja päiviteltävää.

Sanoisin että sellaisen 40-50h ainakin kannattaa varata siihen että kaikki on tehty. Rahaa saa kyllä helposti kun tekee isot pellot ja kasvattaa alkuun jotain sipulia. Sitten kun saa kalleimman alueen auki niin voi alkaa kasvattaa kurpitsaa jolla sitä rahaa tuleekin sit ovista ja ikkunoista. Tosin itsellä on vain sellainen 50 paikan pelto ettei tarvi aina koko päivää kuluttaa siihen kun sen tyhjäntää ja istuttaa uudet siemenet. Rahaa voi alkaa kerää sitten kun kaikki tehtävät on tehty.

Noita softcrashejä kyllä tulee semi usein kun hahmo vaan jäätyy paikalleen ja et voi tehdä mitään vaikka peli kyllä rullaa taustalla. Muitakin pikku bugeja on mutta ei mitään peliä rikkovaa.

Kunhan nyt saa noi kaikki kamut 10 levelille ja niiden tehtävät tehtyä voi aloittaa sitten suunnittelee omaa kylää.

Iso suositus jos Animal Crossing iskee. Tämä vain on kaikinpuolin parempi.
 

pelle

Well-Known Member
Nyt ois hahmo maksimi tasolla ja kaikki muut rakennukset päivitetty paitsi hessun kojut.
Kaks kurpitsa peltoa tuottaa n.400.000 joten viimeinkin voi myös ostella kivoja huonekaluja jos niitä sattuu olemaan tarjolla.
Seuraavaks tarttis alkaa keräämään aivan naurettavat määrät rautaa.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Itse kanssa pääsin eilen maksimi tasolle. Oman kämpänkin sain 3 tasolle vaikka kallista olikin, rahaa kun en ole kauheasti yrittänyt vielä tehdä vaan lähinnä myyn vaan kaikki jalokivet ja kalliit kalat sekä tietysti kurpitsat mistä saa rahaa.

Yksi asia on kyllä alkanut ärsyttämään jonkinverran. Eli tuo kun käytät kamua ja teet sen ammatille sopivaa hommaa ja se heittelee niitä bonus tavaroita, oli ne sitten jalokivia, kaloja tai jotain muuta. Se kestää niin kauan kun se tallustelee sinne kohteeseen ja sitten kyyristyy maahan ennenkuin se tavara lentää sieltä, turhauttavaa aina odotella että mihin se laskeutuu ja odotella ylipäätänsä kokoajan. Olisi paljon helpompaa jos ne vain tulis sulle suoraan eikä pitäis käydä poimimassa.
 

wopsu

Well-Known Member
Olikos tässä edelleenkin Xbox-versio 30 FPS, vai onko jo korjattu 60 FPS:ään?
30fps mut käymällä äänivalikossa ja laittamalla äänet defaulteiks kytkeytyy 60fps päälle. Tämän joutuu tekee aina kun menet tai poistut asunnoista. Joku päivitys sais kyllä tulla tähän
 

pelle

Well-Known Member
Yksi asia on kyllä alkanut ärsyttämään jonkinverran. Eli tuo kun käytät kamua ja teet sen ammatille sopivaa hommaa ja se heittelee niitä bonus tavaroita, oli ne sitten jalokivia, kaloja tai jotain muuta. Se kestää niin kauan kun se tallustelee sinne kohteeseen ja sitten kyyristyy maahan ennenkuin se tavara lentää sieltä, turhauttavaa aina odotella että mihin se laskeutuu ja odotella ylipäätänsä kokoajan. Olisi paljon helpompaa jos ne vain tulis sulle suoraan eikä pitäis käydä poimimassa.

Mua ärsytti vaan se kuinka ne tulee tielle kun keräät satoa talteen ja usein kun tulee se keltainen hehku jolloin voit pomia niin paljon kuin haluat niin ne kävelee eteen ja sä alatkin puhumaan niille. Onneksi tuohon on helppo ratkaisu.
Vangitse apuri pienelle alueelle vaikka huonekalujen avulla. Mulla on vaan neljä sänkyä sen ympärillä.
Sitten vaan keräät kaiken normaalisti ja kun päästät kaverin vapaaksi niin se vapauttaa ne kaikki extra kamat kerralla jolloin ne voi helposti kerätä.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Mua ärsytti vaan se kuinka ne tulee tielle kun keräät satoa talteen ja usein kun tulee se keltainen hehku jolloin voit pomia niin paljon kuin haluat niin ne kävelee eteen ja sä alatkin puhumaan niille. Onneksi tuohon on helppo ratkaisu.
Vangitse apuri pienelle alueelle vaikka huonekalujen avulla. Mulla on vaan neljä sänkyä sen ympärillä.
Sitten vaan keräät kaiken normaalisti ja kun päästät kaverin vapaaksi niin se vapauttaa ne kaikki extra kamat kerralla jolloin ne voi helposti kerätä.

Hyvä kikka :D Tähänkin ongelmaan auttaisi se ettei ne yrittäis mennä sinne tavaran lähteelle ennenkuin ne heittää niitä bonuksia vaan heittäis ne sieltä missä seisoo niin ei tulis tielle ainakaan niin paljon. No toivotaan että kehittäjät keksivät keinoja näihin "ongelmiin" ennenkuin peli ensivuonna julkaistaan.

Huomasin muuten tänään kun kattelin että enään joku 4 hahmoa niin kaikki on maksimi tasolla etten ollut saanut yhtä hahmoa ollenkaan. Olin kyllä nähnyt sen siellä listassa mutta unohdin kokonaan ja tänään sitten vasta sain sen hommattua.
 

pelle

Well-Known Member
Multa puuttuu Eric ja Ariel sekä Ursula on vasta nelos tasolla kun niitä ei voi ottaa mukaan mihinkään.
Tänään jo googletin miten niiden lempi sapuskat tehdään niin sai pikkasen nopeammin leveliä lisää. Olis pitäny tehdä noin jo kaks päivää sitten.
Olishan nuokin voinut määrittää vaikka kalastajiksi kun ne muutenkin warppailee eri lammikkojen välillä.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Multa puuttuu Eric ja Ariel sekä Ursula on vasta nelos tasolla kun niitä ei voi ottaa mukaan mihinkään.
Tänään jo googletin miten niiden lempi sapuskat tehdään niin sai pikkasen nopeammin leveliä lisää. Olis pitäny tehdä noin jo kaks päivää sitten.
Olishan nuokin voinut määrittää vaikka kalastajiksi kun ne muutenkin warppailee eri lammikkojen välillä.

Itse annoin Arielille ja Ursulalle vaan kukkia kun ne tuntu tykkäävän niistä. 9->10 tasolle kesti joku 4 minuuttia kukkien lahjomista. :D Mut joo tietysti ymmärrettävistä syistä niitä ei voi mukaan ottaa kun elävät vedessä. Tosin Ariel saa jalat millä kävellä yhdestä Ericin tehtävästä mutta ei sitä silti saa mukaan. Toivottavasti päivityksellä muuttavat tuon jos sitä jatkossa pitää levelittää lisää joskus.
 

pelle

Well-Known Member
Nyt vasta huomasin, että tästä tulee ensvuonna free to play joten mitä hyötyä tämän ostamisesta oikeasti on?
Se, että pääsee toimimaan beta testaajana vai tuleeko maksaville asiakkaille kaikki dlc ilmaiseksi ja free to play pelaajat sitten maksaa niistä tai joutuu grindaamaan?
Joo kukaan ei varmaan vielä tässä vaiheessa tiedä.
Itse kun harkitsen tämän ostamista switchille ihan sen takia etten halua käynnistää boxia jos käyn vaan katsomassa mitä Roopella on tänään myynnissä tai jos vaan nopeasti kastelen kurpitsat.

Onko kellään tietoa vaatiiko pelin oma pilvitallennus switchilla online jäsenyyden?
Yritin tuota googlettaa, mutta tuloksissa puhutaan vaan switchin omasta pilvitallennuksesta.

Mun mielestä on myös vähintäänkin kyseenalaista kuinka tämänkään kohdalla ei konsolien kauppapaikoilla kerrota kyseessä olevan early access peli joten moni varmasti luulee ostavansa ihan valmiin pelin. Mitään mainintaa tulevasta free to play versiosta ei myöskään ole.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Nyt vasta huomasin, että tästä tulee ensvuonna free to play joten mitä hyötyä tämän ostamisesta oikeasti on?
Se, että pääsee toimimaan beta testaajana vai tuleeko maksaville asiakkaille kaikki dlc ilmaiseksi ja free to play pelaajat sitten maksaa niistä tai joutuu grindaamaan?
Joo kukaan ei varmaan vielä tässä vaiheessa tiedä.
Itse kun harkitsen tämän ostamista switchille ihan sen takia etten halua käynnistää boxia jos käyn vaan katsomassa mitä Roopella on tänään myynnissä tai jos vaan nopeasti kastelen kurpitsat.

Onko kellään tietoa vaatiiko pelin oma pilvitallennus switchilla online jäsenyyden?
Yritin tuota googlettaa, mutta tuloksissa puhutaan vaan switchin omasta pilvitallennuksesta.

Mun mielestä on myös vähintäänkin kyseenalaista kuinka tämänkään kohdalla ei konsolien kauppapaikoilla kerrota kyseessä olevan early access peli joten moni varmasti luulee ostavansa ihan valmiin pelin. Mitään mainintaa tulevasta free to play versiosta ei myöskään ole.

Pelin ostamisesta on se hyöty että pääset pelaamaan sitä nyt ja mahdollisesti osallistumaan kehitykseen kertomalla parannusehdotuksia ja mitä haluaisit siinä olevan lisänä.

Edit: Ainakin Playstation storessa on maininta Early Access pelistä, mutta tulevasta f2p versiosta ei ole mainintaa.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom