Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

EA Sports FC 24 - Fifan seuraaja

Ei ilmeisesti taida kovin moni enää pelata Ultimate Teamia? Itse jätin pelimuodon lopullisesti jo, manager modea olen harvoin vielä jaksanut vääntää, mutta valitettavasti sekin toistaa aivan liikaa itseään että jaksaisi vakiopelaamisessa innostaa.
Itse ostin FC 24:n ensimmäisenä jalkapallopelinä sitten 1998 koko hinnalla. EA Playn kautta kokeilin FIFA 23 Ultimate Teamia ja osuin siihen aikaan kun tuli TOTY ja Futties kortit ja pystyi grindaamaan itselle täyden 99 rated tiimin, mutta en osannut peliä yhtään. FC 24 on aivan täsmälleen sama peli, mutta EA teki pari pientä jekkua, että pelaaminen meni ihan suohon.

Olen nyt kohta neljä kuukautta tuota yrittänyt pelata, mutta varmaan aika laittaa pillit pussiin lopullisesti ja hylätä tuo korttipeli kokonaan. Sitähän se nimittäin on sillä ei tuota pelattavuutta voi jalkapallopeliksi sanoa. 95% kaikista Reddit postauksista on vain 'Katsokaa minun korttejani!'. Loput haukkuvat pelattavuutta.

Ensimmäiseksi sanon että pelaaminen Suomesta on aivan kuraa. En voi yhtäkään Champions ottelua pelata ilman viivettä. Se on aivan uskomatonta. Ihmisenä, joka on pelannut yhtä sun toista nettipeliä jo vuodesta 2000 alkaen, FIFA on kyllä surkein mihin ikinä olen koskenut. Olen pelannut World of Warcraftia sen ensimmäisestä julkaisusta alkaen ja aikoinaan vuonna 2006-2007 teimme 40 miehen raideja instansseihin, enkä koskaan nähnyt viivettä pelissä! En koskaan ole valittanut tästä WoW:ssa. Mutta EA ei osaa tehdä peliä missä kaksi pelaajaa voi pelata pienellä areenalla, ilman viivettä.

Mikäli jossakin FPS pelissä olisi tällaista viivettä jatkuvasti, niin varmasti menisi järki kaikilta ja se hylättäisiin saman tien, koska vaihtoehtoja on. Jalkapallopelien kohdalla vaihtoehtoja ei ole. Pelin huono netcode yhdistettynä ylikuormitettuihin palvelimiin näkyy vieläkin. Tästä on moni valittanut jo vuosia ja vuosia eikä asia miksikään muutu.

En voi pelata otteluita ilman 0.5-2s viivettä. Rivals pelit ovat joskus todella hyviä, mutta Champions pelit ovat aikalailla kaikki surkeita. Hauskaa on että EA oman mittarin mukaan minulla on 99\100 yhteyslaatu. Peleissä taas kaikki syötöt lähtevät myöhässä ja menevät minne sattuu. Pallon haltuunotto on kömpelöä ja pallo pomppii vastustajalle takaisin. Puolustajat ovat hitaita ja jatkuvasti saa päässään kompensoida että mihinköhän pitäisi ennakoida voidakseen tehdä yhtään mitään. Hyökkääjillä et voi harhautella koska pelaajat kääntyvät kuin rekat.

Itse pelattavuus.. huh. EA ei jaksa vieläkään korjata puutteellista tekoälyään joten he keksivät tänä vuonna tehdä "71 depth" taktiikan, eli kun nostat puolustuksessa tuota syvyyttä missä pelaat tasolle 71 niin oma tiimi alkaa prässätä vastustajaa automaattisesti menettämättä kestävyyttä ja merkkaavat joka pelaajan kentällä. Tämä pakotti koko pelin siihen että näet vain kaksi asiaa joka pelissä: juostaan laidasta läpi ja tehdään maalialueella leikkaus sisään, syöttö maalin edustalle ja aika varma maali. Helvetin tylsää peliä. Tämä sitten ajoi kaikki harrastelijat pelistä pois koska kuka jaksaa tällaisia botteja vastaan pelata? Tekivät jonkun pyhäpäivien päivityksen missä tätä piti parantaa, mutta yleinen mielipide oli että mitään muutosta ei näy.

Aika monet sisällöntuottajat vain pistävät hymyn naamalle pelin kanssa eivätkä jaksa jatkuvasti olla negatiivisia pelatessa pelejä, mutta kyllä sieltä niitä purkauksia kuulee. Kaikkia turhauttaa tämä peli. Saisi jo tulla kilpailua markkinoille sillä EA ei tee mitään parannuksia tähän peliin. Sisältöä tuotetaan joka päivä koska se tekee rahaa firmalle. Pelattavuutta ei paranneta ollenkaan. Pelissä on törkeä määrä pieniä bugeja joita ei ole vieläkään korjattu 3.5 kk pelin julkaisun jälkeen. Kertoo varmasti tarpeeksi siitä mitä EA ajattelee pelistä.

Tuossa myös Black Friday aikaan huomasi miten EA säätelee pakoista saatavia palkintoja. En itse osta FC pisteitä tähän peliin koska en anna EA:lle senttiäkään lisää, mutta Black Friday aikaan pakoista sai todella hyviä palkintoja. Tämä oli selkeästi rinnastettavissa siihen, että peli oli alennuksessa ja uusia pelaajia haluttiin houkutella peliin. Kun tuo promo katosi niin pakkojen antamat palkinnot romahtivat. Seuraava piikki tulee varmasti jouluna ja vuoden vaihteessa.

Aivan säälittävää huomata miten tuo yritys manipuloi pelaajia käyttämään oikeaa rahaa peliin. Ja sitähän ne tekevät, huh. Katson paljon lähetyksiä ja sisällöntuottajat, sekä pro pelaajat, ovat jo tiputtaneet tuhansia tähän peliin. Ymmärtäähän heitä, mutta niin kauan kuin ihmiset suoltavat rahaansa tähän niin mikä motiivi tuolla yrityksellä olisi peliä muuttaa? Rahaa tulee sisään ovista ja ikkunoista.'

Nojoo lopetetaan tämä vuodatus tähän. Älkää ostako tuota peliä, ellette saa alennuksesta ja pelaa vain offline. On nimittäin addiktoivin ja huonoin nettipeli mitä ikinä pelannut.
 
Viimeksi muokattu:
Jostain syystä Blackburnin paidan pääsponsoria, elikkäs Totally Wicked ei nähdä ollenkaan tässä pelissä..
totally wicked.jpg
..ovat korvanneet sen sitten Venky’s mainosläpyskällä…
20240303170107_1.jpg
…kyseistä mainostahan on käytetty lähinnä aikoinaan eräässä TV-mainoksessa…

Venky's cringeworthy Blackburn Rovers advert

 
Latautuuko ”Title Update” -nimellä tulevat päivitykset peliin automaattisesti vai täytyykö ne itse käydä erikseen lataamassa pelin sisäisestä valikosta? Onko ”Title Update” -päivityksellä jotain eroa tavalliseen pelin päivitykseen vai ovatko sama asia?

 
SELVITETÄÄN ULTIMATE TEAM -STATSIMME! | L2R2 S2E3 // Tommi Manninen & Helmeri Pirinen & Ilaripro
”Emme tiedä kuinka hyviä Tommi ja Helmeri ovat jalkapallossa - joten kutsuimme Ilaripron auttamaan meitä selvittämään asian. He tulevat harhauttamaan, spurtaamaan, taklaamaan, laukomaan ja kompuroimaan läpi ULTIMAATTISEN ULTIMATE TEAM-haasteen selvittääkseen, pääsevätkö he EA SPORTS FC 24 -joukkueeseen.”
 
Viime aikoina pelaaminen ollut mahdotonta lagin takia. Ehkä noin 1/5 pelistä toimii hyvin mutta muissa todella tahmeaa, helppoja pallon menetyksiä ym ongelmaa.

Itsellä 5g mobiilikaista, piuhalla kiinni PS5 konsolissa. Muut verkkopelit toimii ihan hyvin eikä missään muuten ole tullut yhteysongelmia tai viivettä.

Onko yleensäkin vaan serverit ongelmana täältä Suomesta pelattaessa ettei peli rullaa sulavasti oikein millään setupeilla, kuten esimerkiksi pelinäytöllä ja kiinteällä liittymällä?
 
Parhaillaan menossa tämä kakkospäivä .. Suomen Palloliiton sivuilta löytyy myös kokonaisuudessaan eilinen eka karsintapäivä tallenteena myös...

UEFA eEURO 2024 -Karsinnat Day 2
”Jesse "Kossu72" Kosamo taistelee paikasta kesän UEFA eEURO 2024 -lopputurnaukseen!”
 
Oletteko huomanneet peliasetuksien vaihtuvan itsestään pelikertojen välillä? Usein saa kamerakulman säätää uudestaan mieleisekseen. Nyt pelin vaikeusasetukset olivat ensimmäistä kertaa pyörähtäneet ilmeisesti helpoimmalle (beginner), kun yleensä pelaan vaikeimmalla, World Classilla, ja nämä on ennakkoon säädetty pelin pääasetusvalikosta.

Samoin oli kentälle ilmestynyt jokin asetus, jossa ohjattavan pelaajan vieressä näkyy ohjeistusnapit, mitä painella. Johtuneeko tuosta beginner-vaikeustasosta.

Mitään pelin päivitystäkään ei mielestäni tämän pelikerran välillä ole tullut, joka olisi tavallaan nollannut pelin omat asetetut asetukset.
 
Onko mahdollista pelata mitenkään yksittäistä UEFA Eurooppa liiga -peliä samalla tavalla kuten Mestareiden liigaa suoraan Kick Off -valikon kautta?
 
Sammie Szmodics, aivan huikean kauden 23/24, melkeinpä käsittämättömän ! pelas kyllä Roversin riveissä kyseinen irlantilainen.
EA SPORTS FC 24 Screenshot 2024.05.21 - 15.55.18.37.png
-----------------------------

Toivottavasti Adam Wharton saa ens kaudella sitten kunnon statsit mitkä todella ansaitsi, kun kesken kauden siirtyi Crystal Palaceen ja seura oli loppukauden aivan lennossa..

kyseinen nuori Rovers kasvatti pelas kaikkien tilastojen mukaan sellaisen puolikkaan Valioliiga kauden että ois pitänyt mennä heittämällä kesän EM-kisoihin Englannin miehistössä. Sentään nuorten maajoukkueissa pääs jo pelaamaan..

..pari italialaista kaveria jotka näki kun se Roversin paidassa pelas niin vertas poikaa Anrea Pirloon.
 
E-jalkapallon Suomen Cupin finaalipäivä
”Avoimessa sarjassa mukana HJK, VPS, AC Oulu ja Huima/Urho. Juniorisarjassa mukana Huima ja Malax IF.”
 
What the FC paitaa piti napsasta kun on omalla laillaan kunnianosoitusta 16bit ”graffaan” mitä futispeleihin tuli.

Mutta eipä ole Kasabian paidan voittanutta kyllä vieläkään, vaikka tässä mm. The Rollig Stones ottaa haasteen hyvin vastaa kyllä ja vastaa kelpo matskulla !

Onkohan tuo jokin bugi, Ruud Van Nistelrooy, nimittäin on pelipaikkana maalivahti jostain ihmeen syystä tuossa, overall 91 ..ei taitais olla ihan tuota tasoa maalivahdintontilla häärätessä, vaikka siellä nyt sinänsä paljon aikaansa vietti tosin ei torjunta töissä todellakaan..

..tai onko tuo jokin huumorijuttu joka perustuu kenties tositapahtumiin !? :D kuten ois tältä päättyneeltä kaudelta tehdä Olivier Giroudista tuolla AC Milanissa tuollaisen kun Serie A matsissa joutui lopussa tiukassa tilanteessa maaliin ja pari huikeaa tilannetta siinä lopussa tuli mutta onnistui nollat ei niin kovin varmoin ottein kuitenkin pitämään !

Muutama suomalainen tipahdellut riveihin tuossa, mutta eipä niitä ole kuin Pukkia hieman huvikseen testattu.. eFootballissa sit on Robert Taylor suomalaisista meikäläisellä, toki eipä hänelle siellä puolella ole juurikaan myöskään peliaikaa herunut.

Kuvia...
EA SPORTS FC 24 Screenshot 2024.05.26 - 12.07.00.15.png
EA SPORTS FC 24 Screenshot 2024.05.26 - 12.06.41.57.png
EA SPORTS FC 24 Screenshot 2024.05.26 - 12.09.04.27.png
EA SPORTS FC 24 Screenshot 2024.05.26 - 12.09.19.29.png
EA SPORTS FC 24 Screenshot 2024.05.26 - 12.12.21.57.png
EA SPORTS FC 24 Screenshot 2024.05.26 - 12.12.40.94.png
EA SPORTS FC 24 Screenshot 2024.05.26 - 12.12.45.79.png
 
Ei ole bugi tuo Van Nistelrooy, vaan EA teki muutamia kortteja jotka ovat vieraalla pelipaikalla. Esim. Lev Yashin omaa toppari-version. Viime kesänä olivat Fifa 23:ssa suosittuja, niin päättivät tuoda niitä sitten tähänkin versioon. Viime vuonna Vanja Milinkovic-Savic oli varmaan koko pelin paras keskikenttäpelaaja…

Giroudilla on kyllä pelissä TOTW-kortti joka on maalivahti juurikin tuon pelin takia missä mies joutui maaliin kesken pelin.
 
Ei ole bugi tuo Van Nistelrooy, vaan EA teki muutamia kortteja jotka ovat vieraalla pelipaikalla. Esim. Lev Yashin omaa toppari-version. Viime kesänä olivat Fifa 23:ssa suosittuja, niin päättivät tuoda niitä sitten tähänkin versioon. Viime vuonna Vanja Milinkovic-Savic oli varmaan koko pelin paras keskikenttäpelaaja…

Giroudilla on kyllä pelissä TOTW-kortti joka on maalivahti juurikin tuon pelin takia missä mies joutui maaliin kesken pelin.
Tekiköhän ne aikoinaan kun eräs korona pöpö pisteli tauolle kaikki futispelit ja sitten kun ne palas tauolta niin eka sarja joka palasi oli Portugalin liiga ja luonnollisesti siellä ekan maalin sen tauon jälkeen teki pelaaja nimeltä Jesus Corona.. kyllä tuolla jo jonkin sorttisen erikoiskortin ansaitsis osakseen.

Millasetkohan statsit tuolla maalivahti Olli Giroudilla on !? :) Sehän oli hereillä silloin AC Milanin markkinointiosasto kun pisteli heti Giroud maalivahtipaitoja myyntiin siellä tuon tapahtuneen jälkeen.
 
Joku vuoto väittää, että 2K kehittäisi seuraavaa virallista Fifa-lisenssillä varustettua jalkapallopeliä. Tätä on spekuloitu jollain tasolla ainakin kuluvan vuoden alusta alkaen. 2K kehitti aikanaan pelattavuudelta erittäin laadukkaita lätkäpelejä, mutta valitettavasti sarja jäi EA:n mammuttisarjan jalkoihin. Jalkapallopelejä 2K ei ole tainnut aikaisemmin kehittää.
 
Joku vuoto väittää, että 2K kehittäisi seuraavaa virallista Fifa-lisenssillä varustettua jalkapallopeliä. Tätä on spekuloitu jollain tasolla ainakin kuluvan vuoden alusta alkaen. 2K kehitti aikanaan pelattavuudelta erittäin laadukkaita lätkäpelejä, mutta valitettavasti sarja jäi EA:n mammuttisarjan jalkoihin. Jalkapallopelejä 2K ei ole tainnut aikaisemmin kehittää.

Jaa’a.. jotenkin en ihan helpolla näe että 2K tekis ihan soccerin muodossa jalkapalloa.

Ovat kuitenkin pidemmällä aikavälillä enempi amerikkalaisten lajien kimpussa hääräänneet.. jääkiekko, koripallo, baseball, amerikkalainen jalkapallo.. joten olettaisin että sieltä suunnalta vois olla enempikin taas nyt sitten NFL peliä olla tulossa ja amerikkalaista jalkapalloa.

Koripallohan nyt on tainnut pidemmän päälle sitten olla se juttu heillä ja siinäkin nyt vaan viimeaikoina enempi alkaneet suututtamaan mikromaksuhelvetillä sarjan pitkäikäisiä faneja. Itse pelihän on parketilla ollut jo huippuluokkaa.. tosin PC:llä ovat jymähtäneet sitten että eivät ole siihen uudempaan peli-/grafiikkamoottoriin mikä viimeisimillä konsoleilla ollut niin tuoneet jostain syystä lainkaan..

..joten sielläkin vähän ollut nyt laskusuunnassa se heidän touhunsa valitettavasti. Vallankin tietisikkapuolella ollut todella lepsua ja ponnetonta heidän tekemisensä tuon heidän urheilupeli kruununjalokivensä kohdalla ollut. Harmillista sinänsä.

Hienoahan se olis, jos kuiteniin tulis jalkapallo (siis ei amerikkalainen sellainen) peli heiltä mutta itse siitä olisin kyllä hivenen yllättynyt..

..minkä tasoinen tekele tulis olemaan niin sinällään hitusen vaikea arvioida. Kun eivät tosiaan kyseisestä lajista koskaan ole peliä vääntäneet. Korispuolella kuitenkin onnistuivat pistelemään EA:n vastaavaan sitten laakereille lepäämään, liekö sitten sieltä EA:n suunnalta sitten enää korispeliä tulee.

Eurogamerin jutussa ei kovin ruusuista kuvaa anneta tuosta Konamin eFootball pelistä. Alussa se oli todella heikko ja tuntui mobiilipeliltä mutta ne on oikeasti ottaneet niskasta itseään kiinni.. nyt itse peliosuudessa bittiviheriöllä niin ihan PES fiilis siihen on palannut :) ja itse ainakin siitä viheriöllä tapahtuvista asiosta pidän nyt jo yllättävänkin paljon.. harmi vaan että ne pelimuodot on siinä todella köpöset :( yksinpelaajalle varsinkin. Itse sitä tosin ole tahkonnut yksinpelinä tai moninpelinä lähinnä samankoneen äärellä kaveria vastaan. PES oli aikoinaan aivan huikeaa kaksin siinä konetta vastaan pelatessa..

Grafisestikin se on PC:llä nykyään jo ihan jees tavaraa, kuten varmasti myös uusimmilla konsoleilla. PS4:lla siitä on graafisesti nykyään aika paljonkin karsittu joka on hieman yllättävää jopa.. nimittäin jokin Gran Turismo 7 näyttää PS4:lla ihan käsittämättömän upealta peliltä.. siis kun ottaa raudan tehottomuuden huomioon niin se on ihan käsittämättömän näyttävä peli sillä.

Onkohan tämä EA FC24 myös PS4:lla ihan kelpoa kamaa näyttävyyden osalta verrattuna muihin versioihin ? Ilmesesti siinä kuitenkin ihan isompien koneiden tavoin pelimoottori viimeisintä huutoa.. vai onko se nykyään sillain Switch muodossa menossa että vain pelaajien rosteripäivityksiä ovat.
 
Onkohan tämä ollut maailmanlaajuisesti jo pitkään ? on tuota jo useamman vuoden kumminkin meikäikäisenkin työpaikalla ollut ihan erillismainittuna.. tai se on meillä enempikin tosiaan (oman) joukkueen pelipaita että ei mikään jalispaita nimen omaan. Toki eihän tuo aina perjantaiksi osu tuossa kuussa, joten ilmeisesti tässä noi badget sun muut tehty tuolla juuri tälle vuodelle sopivaksi.
Badge.jpg

Tullut pitkään FUTissa pelattua sillä kivikautisella 4-4-2 systeemillä, tuli huvikseen nyt testattua 4-2-3-1 vaihtaa vaikkei jokaiselle pelipaikalle oikein sopivia pelaajia löydykään ja chemistrykin siinä sivussa tippuu nyt aikamoisen surkeaksi :D Noooooh.. Moore sentään CB ja sillä dribling 99 niin voi ainaskin kikkailla oman maalivahdin nenän edessä, jos ei muuta !
20240527161749_1.jpg
20240527162945_1.jpg
20240527164347_1.jpg
 
Onkohan tuo viimeisin noista nyt sitten Marvel hömpötystä, vaikka siinä taitaa Champions Leaguen logokin tuol yläreunassa olla.
Kiva toi Bubi Huuhakaja tuossa :) tosin olis Litti sille saanut näyttää Litti pelttua !
Litti.jpg
 
Ylös Bottom