Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

DestiZ

Well-Known Member
Eiyuden-Chronicle-Hundred-Heroes.jpg

Nimi: Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes
Kehittäjä: Rabbit & Bear Studios
Julkaisija: 505
Alustat: PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox series X, PlayStation 5, Xbox One
Lajityyppi: JRPG
Julkaisu: tuntematon
Konsolifin nettisivu: https://www.konsolifin.net/peli/eiyuden-chronicle-hundred-heroes



Kyseessä Vanhan old school masterpiece pelisarja Suikodenin tekijöiden uusi peli. ja voi pojat tätä peliä odotetaan kovasti. Näyttää niin jumalattoman hyvältä. ja tuo 100 hundred heroes voisi viitata siihen mikä oli myös suikodenin tavaramerkki että pelissä olisi 100 eri heroa millä pelata. Peli myös sai kickstarterin kautta 4,5miljoonaa joten faneja pelillä riittää. pelille on nyt löytynyt julkaisija 505 games joten kyllä se sieltä 0 joskus tässä tule. Tosin tuskin tänä vuonna.









 
Viimeksi muokattu:


nyt kun nähnyt tästä gameplaytä enemmän niin jotenkin mielenkiinto lopahti ei tämä vakuuta enää yhtään, ajattelin aluksi että sieltä ois voinut tullu suikodenin tyylinen peli mutta oikeastaan tämä onkin ihan kaikkea muuta.
 


nyt kun nähnyt tästä gameplaytä enemmän niin jotenkin mielenkiinto lopahti ei tämä vakuuta enää yhtään, ajattelin aluksi että sieltä ois voinut tullu suikodenin tyylinen peli mutta oikeastaan tämä onkin ihan kaikkea muuta.

YouTuben kommenteista poimittua: siellä oltiin toiveikkaita että tämä on jokin eri peli joka on pienemmällä budjetilla ja eri tiimin voimin työstetty ja se oikea ja aito Suikoden-seuraaja on sitten erikseen. Mutta mene ja tiedä.

Videon gameplay ei kyllä sytytä yhtään.
 
Tähän perään on hyvä tosiaan jatkaa tämän prologina toimivan Eiyuden Chronicle Risingin osalta, että ihan yllättävän viihdyttävän 12h ja 40min vietin juuri tämän kanssa ennen kuin lopputekstit rullasivat. Sivutehtävät ovat hyvinkin monotonisia, taistelusysteemi on varsinkin alkuun ihan liian pinnallinen (paranee taitojen lisääntyessä), eikä tämä muutenkaan mikään omaperäisin seikkailu ole missään nimessä, mutta jostain syystä tämä siltikin meni melkein yhdeltä istumalta läpi.

En tiedä miten paljon tällä tulee sitten olemaan yhteistä varsinaisen pääpelin kanssa, mutta mielestäni ihan kiva "lämppäri" tämäkin on ja edelleen tuo itse pääpeli on yksi odotetuimmista peleistä itselleni. Pääpelin vuoropohjainen taistelusysteemi tuo jo itsessään enemmän arvoa omaan makuuni ja varmasti maailma aukeaa noin muutenkin sekä hahmojen tarinoiden että ihan pinta-alan puolestakin, joten kyllä tässä uskoa riittää.
 
Ehkä tämä ei ole paras ketju, mutta kun @J.Sunderland niin minäkin :)

Meni siis tämä esiosa Eiyuden Chronicle: Rising läpi.

Arvostelun tapainen:

Eiyuden Chronicle: Rising on 2D toimintaroolipeli, mutta se on samalla esiosa Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes japanilaiselle roolipelille. Lajityyppi vaihtuu pelien välillä, mutta samoja hahmoja tullaan näkemään molemmissa. Tykkään tällaisesta lähestymistavasta. Annetaan maistiainen lyhyemmän ja ehkä samalla helpommin lähestyttävän pelin muodossa ennen kuin todellinen eepos julkaistaan. Useampi hahmo jäi mieleen, joten toivon että olo on hitusen kotoisampi, kun hyppään Hundred Heroesin pariin sitten joskus ensi vuonna.

Tarinan keskiössä on CJ-niminen tyttö, joka on perinteisen aikuistumisrituaalin mukaisesti lähtenyt etsimään mahtavaa aarretta. Matkallaan hän törmää maanjäristyksen runtelemaan kylään, eikä voi jättää kyläläisiä pulaan. Tästä alkaa pitkä uurastus kylän uudelleen rakentamiseksi. CJ:n mukaan liittyy kaksi hahmoa omine kykyineen ja tälle kolmikolla sitten putsataan luolastoja ja metsiä niin kylän rakennusta auttavien resurssien toivossa kuin myös päätarinaa edeten. Samalla kolmikko päivittelee aseita ja kykyjään, kun kylään aukeaa uusia liikkeitä.

Pelaamisen kierto on koukuttava. Ensin teet päätehtävän, jonka jälkeen aukeaa joukko sivutehtäviä, joilla kylä kasvaa ja päivittyy paremmaksi. Tämän jälkeen voit päivittää kylässä omia varusteita ja kykyjä. Sitten taas päätehtävän kimppuun ja sama homma toistuu. Tähän liittyen pelin isoin miinus tulee siitä, kuinka sivutehtävät ja jopa päätehtävät pakottavat koluamaan samoja metsiä ja kaivoksia kerta toisensa jälkeen. Tämä ei häirinnyt itseäni niin paljon kuin pelin ensimmäisten tuntien jälkeen kuvittelin ja kauhistelin, mutta on helppo nähdä kuinka tämä voi jollekin olla isompi harmistus.

Taistelu on sopivan yksinkertaista mutta hauskaa. Jokaisella hahmolla on oma lyöntinappinsa, joten hahmoja voi vaihtaa kesken lyöntisarjan painamalla halutun hahmon lyöntinappia. Näillä lyöntien ketjutuksilla saa tehtyä enemmän vahinkoa kuin vain yhden hahmon lyöntisarjoilla. Hahmot myös oppivat uusia kykyjä, kuten tuplahypyn, jotta aikaisemmin saavuttamattomissa oleviin paikkoihin pääsee. Tämän lisäksi kentissä on tiettyyn elementtiin (tuli, maa, jää, sähkö) sidottuja kiviä esteenä, joiden rikkomiseen vaaditaan saman elementin Rune. Tällä tavoin samat usein kolutut kentät saavat pientä lisäpuhtia.

Läpipeluu kesti 15 tuntia. Jos olisin jättänyt sivutehtävien tekemisen vähän vähemmällä, niin tuosta olisi voinut helposti rypistää useamman tunnin pois. Pelin pituus tuntui sopivalta, vaikka toistoa olikin. Kokoajan kuitenkin tuntui, että peli eteni joko kylän tai omien hahmojen päivityksen merkeissä. Päätarina jäi loppujen lopuksi hieman pliisuksi. Matkalle mahtui muutama kohtuu onnistunut pomovastus, mutta CJ:n aarteenmetsästys jäi valitettavan pahasti taka-alalle kylän rakentamisen tieltä.

Yksittäisenä pelinä Eiyuden Chronicle: Rising on sellainen kelpo 2D toimintaroolipeli. Ei mitään ihmeellistä, mutta itselle maistui samojen paikkojen toistosta huolimatta. Kun mukaan lasketaan Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, niin pelin arvo nousee ainakin omissa kirjoissa. Se on edelleen kelpo 2D toimintaroolipeli, mutta nyt se myös esitteli minulle hahmoja, joiden edesottamuksia pääsen seuraamaan aika pian uudelleen. Se myös antoi pieniä tiedonmurusia kylän ulkopuolisesta maailmasta. Siellä on valtataistelua ja politikointia, jolta tämä pieni kylänpahanen on suurimmalta osin säästynyt. Jopa lopputekstien jälkeen saatiin lyhyt keskustelu kahden hahmon välillä, joka selvästi viittaa tulevaan peliin.
 
Palataas nyt vielä uudelleen tähän. Läpipeluun jälkeen teki mieli käydä vielä fiilistelemässä ja ehkä hakemassa muutama achievement pois kuleksimasta, mutta siellähän odottikin Hard vaikeustaso ja liuta uusia sivutehtäviä. Seitsemän tuntia myöhemmin olin taistellut kaikki pomovastukset läpi Hardilla, tehnyt kaikki sivutehtävät ja päivittänyt kaikki aseet. Tuli vähän kuin vahingossa siis vedettyä täysi tonni.
1664278447116.png

Täytyy antaa kunnia sinne minne se kuuluu. Peli koukutti yllättävän paljon vielä alkuperäisen läpipeluun jälkeen. Kelpo 2D toimintaroolipeli onkin näin muutaman päivän makustelun jälkeen lähes kiitettävä 2D toimintaroolipeli. Hundred Heroesin odotusta tämä ei ainakaan helpottanut. :)
 
Viimeksi muokattu:


Uutta traileria! holy shit kun peli näyttää aivan törkeän hyvältä, näin Suikoden fanille tämä on potentiaalinen ensi vuoden Goty
 
Viimeksi muokattu:
Ja olikohan tämä 23.4.24 myös ensimmäinen virallinen julkaisupäivä Switchille? Ja tuleekohan tuo myös muille alustoille samaan aikaan?

Ainakin steamissä on sama julkaisupäivä niin veikkaisin että tulee myös muillekin alustoille samaan aikaan, tosin vielä ei ole niitä päivitetty, tämähän tosiaan tulee myös Gamepassiin :)

edit



noniin sieltä tuli varmistus tosiaan että kaikille alustoille on tulossa sillon julkaisupäivänä, mahtavaa
 
Viimeksi muokattu:
TGS:ssä saatiin myös 100 heroesista uusi traileri, ai jumalauta kun tuo näyttää hyvältä, tähän tuotu Suikoden 1-2 yleinen fiilis lähes täydellisesti, niin graafisen, musiikin ja hahmojenkin osalta, että melkeinpä, jos pitäisi veikata jo nyt pelille arvosanoja, näiden videoiden perusteella mitä pelistä on esitelty, niin se tulee olemaan +90 ja peli haiskahtaa mestariteokselta.

 
Viimeksi muokattu:
uusi traileri tullut jälleen, tällä kertaa esitellään pelin mekaniikkoja, loppuu sanat tämän pelin kanssa Suikoden fanille tämä vaikuttaa aivan täydelliseltä paketilta. tosiaan minun top 20 kaikkien aikojen parhaimmat pelit listaan kuuluu Suikoden 2. top 3 vuoden odotetuimmat pelit onkin omalla kohdallani FFVII Rebirth aivan kirkkaassa kärjessä sitten tulee Dragons Dogma 2 ja sitten tuleekin kolmantena tämä Hundred Heroes. uskon että myös että nuo 3 peliä tulee lunastamaan paikat myös top 5 vuoden parhaat pelit listallani.

 
Viimeksi muokattu:
Switchin versio fyysinen versio myöhästyy kuukaudella mikä on toisaalta ihan hyvä juttu, ettei Switch versio leviä ennen aikoja nettiin, onneks tosiaan digitaaliset versiot ja gamepass versio pysyy aikataulussa, eli julkaisu tasan kuukauden päästä.

 
Ylös Bottom