Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

True Lies ja Aliens 4K versiot tsekattu.


True Lies on kuvanlaadultaan suurimman osan ajasta hyvä ja itselle kelvollinen. Siinä on vahanaamoja hiukan ja jotkut otokset on kuin suoraan DVD:ltä. Suurinosa elokuvasta on kuitenkin vähintään hyvää ja varmasti pieksee kaiken mitä DVD:llä oli tarjota. Hassua on se että elokuvaa ei ole aikasemmin ollut tarjolla perus Bluraynä ja nytkin sen saa vain 4K Blurayn mukana.

Elokuva itsessään on edelleen todella viihdyttävä toiminta komedia joka tarjoaa hullunkurisia tapahtumia. Se on Cameronin huonoin elokuva mitä olen nähnyt, mutta kun katsoo miehen elokuva kirjastoa niin se ei ole mikään ihme, jonkun vaan on oltava se heikoin lenkki. Silti elokuva pyyhkii lattiaa suurimmalla osalla nykypäivän toimintapätkistä.

Aliensin uutta 4K versiota kun katsoo niin ei todellakaan uskoisi että tämä on lähes 40 vuotta vanha elokuva. Todella terävä kuva joka menee jo siinä rajalla tuntuuko tämä jo dokumentilta kun kaikki näyttää niin käsinkosketeltavan hyvältä. Grainia ei ole koska Cameron vihaa sitä mutta tässä ei ole vahanaamoja, ei suttuisia yksityskohtia vaan koko elokuva on detailia täynnä jota et edes tiennyt olevan olemassa. Toki tämä luo muutaman otoksen mitkä näyttävät todella hassuilta kun etualalla on terävää kuvaa ja taustalla on VHS tasoinen pullamössö video räjähdyksestä. Tavallaan kuin kaksi eri kuvaa päällekkäin.

Itse elokuva onkin sitten edelleen täydellinen. Vaikea uskoa että tämän tekemisestä on lähes 40 vuotta ja se ei näy missään muualla kun parissa efekti kohtauksessa. Uskomaton monsteri toiminta kauhuelokuva jonka tasoista ei ole tehty sen jälkeen.

Molemmissa elokuvissa on uudet mahtipontiset Dolby Atmos ääniraidat jotka kyllä tekevät näistä kokonaisuuksista selkeästi paremmat kuin mitä on aikaisemmin nähty.

En voi Aliensiä kuitenkaan varauksetta suositella kaikille. Jokainen ei tule pitämään siitä miltä se näyttää sen ultra terävällä kuvalla joka saa sen tuntumaan kun se olisi tehty 2024. Itse kyllä pidän tätä parhaana versiona tästä klassikosta.

True Lies on helpommin suositeltavissa koska siitä ei ole ollut ennen tätä kuin DVD olemassa ja vaikka kuvanlaatu tässä uudessa versiossa vaihtelee laidasta laitaan on se silti suurimman osan ajasta vähintään hyvää tasoa.

Huomenna vois tsekata sitten Abyssin.
 
Nyt on myös The Abyss ja sen lähes 3h special versio katsottu.

Aivan kuten Aliens on tämä elokuva genrensä ehdoton klassikko joka jokaisen kuuluisi nähdä, sitä James Cameron magiaa parhaimmillaan. Mitä tulee 4K lätyn kuvaan niin sanoisin että tämä tulee varmasti olemaan monen mielestä se paras näistä 3 uutukaisesta. Aivan kuten Aliens ja Titanic niin elokuva on täysin karsittu grainistä ja detailin määrä ylittää kaikki aiemmat versiot reippasti. Mikä tämän erottaa Aliensista on se että kuva on paremmin balanssissa ja siinä on enemmän sellainen elokuvamainen fiilis ja sanoisin että Titanic ja Abyss tulevat olemaan monen mielestä ne parhaat näistä viimeaikoina julkaistuista Cameron filmeistä. Kun taas Aliens tuo niin terävän kuvan että se voi olla joillekkin liikaa ja itselläkin kesti tottua siihen mutta lopulta preferoin 4K versiota. Mitä tulee Abyssin kuvan heikkouksiin niin pari kohtausta oli missä ehkä hivenen vahanaamoja ja lopun cg otokset on selkeästi kuvanlaadultaan heikompia kuin muut kohtaukset.

Kyllä nämä 4 elokuvaa on mielestäni parhaat versiot jotka olen niistä nähnyt ja en koe rahojen menneen hukkaan, mutta kuten sanoin kaikki eivät tule pitämään Cameronin puhtaasta kristallin terävästä kuvasta. Nyt enään puuttuu T1 ja T2 ja niistä on huhuiltu tällevuodelle 4K lättyjä, T2 sellainen on tullut jo mutta kyllä varmasti tällä nykyteknologialla saa paremman laatuisen version ulos.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt on sitten Dune 2 katsottu. Viihdytti kyllä mutta ei tuo nyt mikään täydellinen ollut. Pituutta oli mutta silti tuntui että elokuva kävi liian nopeasti asiat läpi. Tarina rönsyili vähän sinne tänne ja se älytön muusikin toitotus alkoi jo vähän puuduttaa. Eräs arvostelu kiteytti asian hyvin: "elokuva toitottaa omaa tärkeyttään". Elokuva vyörytti silmille(ja korville!) sellaista mahtailua ettei se enää oikein tuntunut miltään. Jokaine mahdollinen tunnelman virittäjä oli vedetty asentoon 111 ja sillä mentiin ensi minuuteista lopputeksteihin asti.

Olihan se silti komean näköistä katsottavaa ja ison budjetin Hollywood spektaakkeliksi erittäin omaperäinen ja rohkea näkemys. Villeneuvella on siis varmasti ollut melko vapaat kädet tehdä mitä haluaa. Tosin muutamat monologit jossa hahmot lähinnä selittävät katsojalle asioita tuntuvat kompromisseilta. Mutta mikäs teet. Parempaa tuskin olisi voitu saada.

Heikoin lenkki elokuvassa oli Feyd Rautha. Voiko pahista enää överimmäksi vetää? Austin Butler käytti kaikki mahdolliset pahis-manööverit mitä voi keksiä ja homma meni jo komedian puolelle.

Sitten kysymys joka on vaivannut mua jo monta päivää. Osaako joku kertoa miksi elokuvajulisteessa on Shishakli? Sehän oli täysin merkityksetön sivuhahmo. Se oli Shanin kaveri, se sanoi muutaman sanan ja se kuoli. Tarinan kannalta hänellä ei ollut mitään merkitystä mutta silti hän on julisteessa päähenkilöiden seurassa. Keskellä vielä. Asiahan ei ole tärkeä mutta se vain häiritsee mua.:)
 
Tuli katsottua Civil War tuossa viime viikolla ja oli kyllä mainio elokuva. Näyttelijäkaarti teki erinomaista työtä, elokuvan musiikit onnistuivat erinomaisesti luomaan tunnelmaa tilanteessa kuin tilanteessa ja myös rytmitys läpi elokuvan toimi mainiosti. Elokuvassa tuli moneen otteeseen vahvat Last of Us vibat ja pakko sanoa, että Jessietä näytellyt Cailee Spaeny olisi sopinut aivan täydellisesti Ellien rooliin. Lopetus ei ehkä omalla kohdallani ihan täysin osunut maaliin, mutta mitään muuta kritisoitavaa en kyllä keksi.
 
En tiedä miten tämä elokuva on mennyt multa kokonaan ohi mutta nyt on sivistys paikattu tältäkin osin. Abel Ferraran vigilante-elokuva Ms.45.
On nimittäin tylyä menoa. Youtubesta voi katsoa ihan ilmaiseksi. Todellinen kulttielokuva.
 
Ylös Bottom