Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ennusteet pelivuodelle 2012

jryi

Vastaava päätoimittaja, teknoniilo
Ylläpitäjä
Vuosi on vaihtumassa ja samalla KonsoliFIN Podcastissa valmistaudutaan uuteen tuotantokauteen. Viikon keskustelunaiheista emme kuitenkaan täysin luovu.

Toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tuijottelemme kristallipalloon ja etsimme sieltä merkkejä alkavan vuoden peli-ilmiöistä, julkistuksista ja tapahtumista. Mitä odotuksia löytyy elämyksiä kaipaavasta sydämestä? Mitä virkkoo sisäinen nostradamuksesi? Mikä peli pokkaa kärkipaikan Metacriticissä ja mitä yllätyksiä konsolivalmistajat meille tarjoilevat? Esitä toiveet, ennusteet ja haasteet tässä. Mutta muista, että palaamme asiaan seuraavan vuodenvaihteen tienoilla...
 
Vastaus: Ennusteet pelivuodelle 2012

Ennustan että osana YLEn "vanhan kaartin erotuskampanjaa" podcasti siirtyy osaksi valtakunnallista radiolähetystoimintaa ja ensimmäisen jakson vihaisen palauteryöpyn jäljiltä meidät palautetaan netin syövereihin.
 
Vastaus: Ennusteet pelivuodelle 2012

Metacriticin top-10 -listalle ensi vuodelle ei mahdu yhtäkään peliä, jonka perässä ei ole vähintään numeroa 2. Ykkösenä toki Mass Effect 3 saaden keskiarvon 95, mutta perässä voi olla tiukkaa. Pelimyyntien osalta yllätymme totaalisesti, kun ykköseksi nousee Call of Duty: Fall of Wehrmacht -adhd-räiskintä. Uusia niksejä peli tulee tarjoamaan noin kaksi, joista toinen on uusi valikkografiikka.

Vähemmän yllättävistä asioista on mainittava Wii U. Alun pelivalikoimassa on yhtä paljon helmiä kuin tulevana helmikuuna hellepäiviä, mutta silti sitä kannetaan kaupasta kotiin enemmän kuin järki antaa ymmärtää. Toki loppuvuodesta vähän paranee, mutta heikolta näyttää tulevan vuoden osalta. Mielenkiintoisempaa on Microsoftin ja Sonyn kaapista ulos tuleminen kevään/alkukesän aikana, kun tietoja alkaa tihkumaan epävirallisista lähteistä koskien tulevaa sukupolvea. Kenties jopa paljastus E3:lla? Julkaisuajankohdasta tuskin hirveästi tarvitsee ensi vuonna stressiä ottaa, mutta kädenvääntö Konsolisota-alueella "X720 rauta on parempaa kuin PS4:n rauta" ja "tolla M$:n padilla kukaan voi pelata!" -hengessä tarjoaa paljon nautiskelun aihetta.

Last Guardiania ei nähdä ensi vuonnakaan, Max Payne 3 on arvioiltaan perinteinen 85-89 -tason peli, Ridge Racer Unbounded jämpti 82p ja GTA5:ta ei nähdä. Ei kait muuta. Paitsi että Nintendo räjäyttää pankin ilmoittamalla täysin puskista kehittävänsä WiiU:lle uutta Mariota.
 
Vastaus: Ennusteet pelivuodelle 2012

Peleistä uskallan ennakoida tai paremminkin ennustaa että NHL 13 floppaa täydellisesti, kun (toivottavasti) 2k- sarja tekee sen, mitä EA on yrittänyt tehdä vuosia.

Konsoleista... uskoisin, että seuraavan sukupolven konsoleista vain Wii U ilmestyy tänävuonna Suomeen, mutta pelivalikoima on pienehkö.

Itse odotan GTA V-tietoja ja uskon, että tänävuonna ei saada ulos, paitsi ehkä Jouluna:D.
 
Vastaus: Ennusteet pelivuodelle 2012

Mobiilipelaaminen puskee yhä näkyvämmin pelaajien tietoisuuteen. Enään ei ole kysymys pelkästään väliaikojen paikkaamisesta "varsinaisten" pelikoneiden välillä. Mobiili, mukana kulkeva nykyaikainen laite jo sellaisenaan voi täyttää pelinälkäisen ja täysin uskottavasti. Sosiaalinen, paikkariippumaton läsnäolo pelien kautta valtaa näin alaa. Uudet välimallin huokeat tablettimikrot koossa 5-8" vievät tätä ilosanomaa parhaiten eteenpäin. Ei enään kännykän näytöltä tihrustelua.

Playstation Vita osuu monelta osin oikeaan, mutta riittääkö enään sekään. Monikäyttöisyys pelien ulkopuolelta pitää myös olla vastaavasti ensiluokkaisella tasolla.
 
Vastaus: Ennusteet pelivuodelle 2012

Vuosi 2012, tuo kliseinen maailmanlopun vuosi.

Mutta toivottavasti pääsemme pelailemaan yhtä ahkerasti kuin ennenkin ennen lopullista tuhoa. Kun itse mietin mitä peliä odotan eniten vuodelta 2012, on vastaus helppo: SLY 4!!! Tätä on odotettu jo SEITSEMÄN VUOTTA! Onneksi pelit eivät siihen lopu, koska odotettavissa on sellaisia sontaläjiä kuin: GTA V, Borderlands 2, Mass Effect 3 jne.

Vaikka monia pelejä odotan erittäin paljon, on odotuslistan kärkipäässä kuitenkin Vita. Vielä... kaksi... kuukautta... Nyt odotus on kasvanut sietämättömäksi, kun laite on virallisesti julkaistu tuolla Jaappanin maalla ja jokin nimeltä mainitsematon kotimainen videopelisivusto teki siitä unboxauksen. Uskon ja toivon, että laite menestyy. Ja mitä Nisu tuohon monikäyttöisyydestä sanoi niin uskon vahvasti, että Vitalla luonnistuu sosialisointi ym. tekeminen, joka ei peleihin liity, melkein yhtä mallikkaasti kuin tableteilla tai älypuhelimilla. Kunhan nettiselain on kelvollinen, Facebook ja Twitter-applicaatiot toimivat, musiikin ja videoiden toistaminen on luontevaa niin olen enemmän kuin tyytyväinen.

WiiU ei kiinnosta sitten pätkääkään. Kaveri tulee hankkimaan niin pääse testailemaan mutta en usko, että sytyttäisi mitään tälläisen Pleikkari-pojan sydämmessä.
 
Vastaus: Ennusteet pelivuodelle 2012

Loppuvuoden hittipelien ilotulituksen jälkeen alkuvuoden 2012 tarjonta tulee olemaan melkoisen nihkeä. Tämä toisaalta antaa aikaa pelata ne kaikki hitit loppuun.

Pelien julkaisu ainoastaan verkon yli tulee kasvamaan.

Angry Birdsin ja muiden casual-pelien voittokulku jatkuu. Tämä helpottaa parisuhteessa olevien konsolipelaajien elämää, voit asettua konsolin ääreen sillä aikaa kun puolisosi paiskaa lintuja karsinaan. :D
 
Vastaus: Ennusteet pelivuodelle 2012

GTA V on Vuoden peli ja samalla vuoden myydyin peli. Luonnollisesti myös Metacriticin kärjessä.

Tätä viestiä saa sitten lainata loppuvuodesta -12 (olettaen ettei peli myöhästy vuoteen 2013).
 
Vastaus: Ennusteet pelivuodelle 2012

Pelimyyntien osalta yllätymme totaalisesti, kun ykköseksi nousee Call of Duty: Fall of Wehrmacht -adhd-räiskintä. Uusia niksejä peli tulee tarjoamaan noin kaksi, joista toinen on uusi valikkografiikka.

Tämä tuli myös itselläni heti ensimmäisenä mieleen. :)

GTA V on Vuoden peli ja samalla vuoden myydyin peli.

Kyllä. GTA V ja Call of Duty: Fall of Wehrmacht kamppailevat vuoden 2012 myydyimmän pelin tittelistä.

Vuosittainen EA:n NHL ei tarjoa mitään uutta. Sen sijaan 2K:n NHL-pelisarja tekee paluun kahden vuoden hiljaiselon jälkeen ja lyö kertaheitolla maanrakoon EA:n bugilätkän. NHL 2K13 on lätkäfanien keskuudessa ylivoimainen ykkönen, mutta silti EA:n lätkäpeli myy suurelle yleisölle enemmän, sillä EA:n lätkä on EA:n lätkä ja se vaan on nyt tapana ostaa joka vuosi.

Mainittakoon vielä näin meidän suomalaisten kannalta, että uudessa Fight Nightissa tullaan näkemään Robert Helenius.
 
GTA V on Vuoden peli ja samalla vuoden myydyin peli. Luonnollisesti myös Metacriticin kärjessä.

Tätä viestiä saa sitten lainata loppuvuodesta -12 (olettaen ettei peli myöhästy vuoteen 2013).

Tohtisiko ennustaa, että GTAV tulisi pienoinen pettymys myynnillisesti. Avoimen maailman pelien taso noussut nelososan jälkeen, toisaalta cod asettanut myyntitavoitteet todella utopistiselle tasolle. Myy hyvin, mutta ei välttämättä edes nelosen tasolle.

Auringonlaskua veikkaan Assasin Creed- sarjalle, vuosittaisen ryöstöviljelyn vuoksi. Yllätys hittiä voisi pukata Spec Ops, The Line pelistä.

Rautapuolella Vitan polkua haittaa eurojulkaisun kanssa samaan aikaan osuva iPad3:n julkaisu.

Mielenkiintoista myös nähdä alkavatko pelitalot passailemaan seuraava sukupolvea, eli tuleeko välivuosi monella tapaa. Kokonaisuutena taitaa taas olla jatko-osien vuosi edessä.

Edit. Max Payne alkuvuoden isoin hitti.
 
Vastaus: Ennusteet pelivuodelle 2012

Raotetaan hieman liinaa kristallipallon päältä...

Nintendo ei tapansa mukaan kerro edes E3:lla kovinkaan paljon Wii U:n spekseistä, yleisön odotuksista huolimatta. Aiemmin mainostettu parannettu third party -tukikin jää sivulausemaininnaksi Nintendon keskittyessä rummuttamaan omia pelifranchisejaan. Pienen yllätyksen vetävät hihasta, kun herättävät jonkin hieman odottamattomamman vanhan pelin henkiin jatko-osalla tai remakella, mutta suurimman huomion saa Shigeru Miyamoton esittelemä aivan uusi Wii U:n kontrolleria luovalla tavalla käyttävä peli. Lopulta kuitenkin joulumyynteihin tähdätty konsoli myöhästyy alkuvuodelle 2013 teknisten ongelmien vuoksi. Seuraajaansa odotellessa Wii saa ehtoopuolellaan pientä elvytystä mm. Dragon Quest X:n muodossa, ja myy vielä joulumyynneissä 2012 niin hyvin ettei kukaan oikein ymmärrä miksi.

3DS myy edelleen niin hyvin että haastaa DS:n myynnit samassa vaiheessa elinkaarta, HC-pelaajien skeptisyydestä huolimatta. Paper Marion ja Kingdom Heartsin kaltaiset pelit saavat monet vakavammat pelaajatkin kuitenkin hissukseen laitteelle lämpenemään, ihan vain pelien vuoksi, vaikka 3D:tä ei käyttäisikään.

Sony vihjaa E3:lla melko pintapuolisesti PS4:stä, joka on tulossa 2014, mutta sen verran ovat ottaneet opiksi PS3:sta että eivät lähde rummuttamaan renderöityjen videoiden ja yltiöoptimistisen speksien kanssa ennen kuin tietävät mitä pystyvät tekemään. Vita on suurin kaupallinen floppi sitten N-Gagen, koska sillä on kovin vähän annettavaa muille kuin HC-pelaajille, jotka vain haluavat kotikonsolien isommat pelit matkan päälle. Muille riittävät murto-osan maksavat kännykkäpelit laitteeseen joka on aina mukana muutenkin. Sony joutuu turvautumaan radikaaleihin hinnanalennuksiin hyvinkin nopeasti, ja Vita jää viimeiseksi puhtaaksi käsikonsoliksi.

Microsoftilla ei ole mikään kiire uuden konsolin kanssa, vaikka Xbox 360 onkin sukupolvensa vanhin. Kinect antoi riittävästi tekohengitystä, ja monialustapeleissä 360-kehitys on Windows-kehityksen kaltaisena hyvin helppoa ja teknisesti rajoittavin tekijä on kuitenkin PS3:n muisti. Kilpailijoiden tulevat uudet konsolit luovat kuitenkin painetta, ja Microsoftinkin täytyy E3:lla esitellä suunnitelmansa konsolista, joka tähtää joulumarkkinoille 2013 ja siten ehtii taas markkinoille ennen uutta Playstationia. Uusi Xbox on lähinnä tekniikkapäivitys, ja yhteensopiva Xbox 360:n pelien ja live-sisällön kanssa kanssa, koska muuten tulisi paljon pahaa sanomista.

Pelipuolella GTAV on yhden harha-askelen jälkeen paluu hyviin GTA-peleihin, ja kilpailee Diablo III:n kanssa useimmista vuoden peli -pysteistä ympäri maailman pelimedioiden. Vuoden positiivisin yllättäjä on South Park -peli, joka Obsidianille ominaisesta suunnattomasta bugisuudesta ja kaatumatautisuudesta huolimatta voittaa pelaajien sydämet lähdemateriaalille uskollisella runsaalla ja monihaaraisella sisällöllä. Vuoden suurin pettymys on monille Mass Effect 3. Tarina saadaan päätökseen kyllä, mutta tunnelmassa ei saavuteta ykkösosaa ja pelillisesti ollaan edelleen liian yksinkertaistettuja. Vuoden merkittävin kaupallinen hiipuja on World of Warcraft, joka uudesta laajennuksesta huolimatta alkaa väsähtää ja menettää pelaajien mielenkiinnon, onhan se jo kahdeksan vuotta vanhakin.
 
Vastaus: Ennusteet pelivuodelle 2012

Laitetaanpa tähän nyt vielä vuoden kolmannen päivän alussa muutamia sekalaisia ennustuksia:

- Mass Effect 3 ei ole niin hyvä kuin odotetaan ja toivotaan. Suurin osa pelaajista pettyy ainakin jossain määrin.

- Max Payne ja SSX tulevat olemaan melko keskinkertaisia peruspelejä, joista puuttuu se jokin.

- NHL 2K -peliä ei julkaista tänäkään vuonna.

- GTA V julkaistaan aikaisintaan vuoden kolmannella neljänneksellä. Peli tulee olemaan menestys, myymään enemmän kuin GTA IV ja olemaan ensimmäisellä sijalla Metacriticin listalla vuoden lopussa.

- Final Fantasy XIII-2 tulee olemaan omalla kohdallani vuoden peli. Vuoden viimeiset 11 kuukautta eivät siis tule tarjoamaan mitään mielestäni parempaa.

Sitten vain seuraamaan, kuinka moni menee oikein.



edit: Nyt on vuosi jo siinä vaiheessa, että voidaan tarkastella, miten arvausten suhteen lopulta oikeasti kävi.

- Suurin osa pelaajista pettyi kyllä pelin alkuperäiseen loppuun, mutta muilta osin peli oli parasta laatua. Omalla listallani ME3 on koko tämän konsolisukupolven paras peli tähän mennessä.

- "Keskinkertainen peruspeli" on kyllä vähän turhan alhainen arvosana kummallekin näistä tuotoksista, vaikka tuota uusinta Max Paynea en itse ole lainkaan pelannut. SSX:n merkittävin puute oli vajavaisesti toteutettu moninpeli.

- EA:n versiolle ei kilpailijaa tarjottu tänäkään vuonna, joten tämä helpohko arvaus piti paikkansa.

- No tämä myös oli varsin varovainen ja helppo arvaus. Jälkimmäisen osuuden toteutuminen jää vielä nähtäväksi.

- Väärinhän tämä meni, sillä kuten ylempää voi päätellä, vuoden peli oli Mass Effect 3. FFXIII-2 toki oli huipputeos sekin.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom