Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
1676532982697.png

Nimi: Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse
Kehittäjä: Tecmo
Julkaisija: Koei Tecmo
Alustat: Wii (2008, vain Japanissa), Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows PC
Lajityyppi: Kauhu
Julkaisu: 9.3.2023
Kotisivut: https://www.koeitecmoamerica.com/fatalframe/mask/

FATAL FRAME: Mask of the Lunar Eclipse takes place a decade after five girls mysteriously disappeared at a festival on Rōgetsu Isle, an island in southern Japan. While all of the girls were eventually rescued, their memories were lost, with only the faint remembrance of a single melody and a seemingly possessed masked woman dancing in the moonlight. Now, ten years later, with still no memory of the events surrounding their disappearance, two of the five girls have died -- discovered with covered faces and found in a tragic, crying pose. The remaining three girls now head off to the eerie island to solve the mystery of their friends’ death, while also unlocking the mystery of the memories left behind.

As the girls explore the western-style mansions and abandoned hospitals on Rōgetsu Isle, they will rely on the moonlight and a faint flashlight to search for clues. The story progresses by discovering relics like old newspaper articles and notes that help the girls unravel the island’s secret past. While exploring, the girls will also be confronted by a series of spirits. They will need to use a Fatal Frame franchise classic, the Camera Obscura, to repel vengeful ghosts, sealing away their power by photographing them. Throughout the game, the girls will need to equip stronger lenses and change out different films in order to capture the most powerful spirits, while also using the camera to capture “things that cannot be seen” to help them find the evidence they need to remember their haunting past.

The remastered game features an all-new Photo Mode, along with new and altered costumes, and enhanced graphics including the improved rendering of shadows and light, delivering a more immersive and frightening experience. In addition, in-game movies and character models have been brushed-up to deliver a story that shines, both narratively and aesthetically as the three remaining girls attempt to rediscover their past before becoming victims once again.

Tässä on remaster, jota on helppo tukea. Peliä ei ole tähän mennessä nähty Japanin ulkopuolella, joten monelle tämä on kuin täysin uusi peli. Järjestyksessään neljäs Fatal Frame -peli luottaa sarjalle tuttuihin kuvioihin. Hämyinen saari tapahtuma paikkana ja henkiolentoja hätistelevä kamera aseena. Ja tottakai nuoret tytöt vaarassa.

Tykkäsin tosi paljon Fatal Frame: Maiden of Black Waterista, kun sen noin vuosi sitten viimein pelasin läpi. Siitäkin kiitos pelin remasteroinnin, sillä kohtuu harvinainen Wii U -versio kyseisestä pelistä oli kivunnut semikalliisiin hintoihin, joten se oli jäänyt ostamatta ja näin koko peli kokematta. Odotan saavani Mask of the Lunar Eclipseltä aika pitkälti lisää sitä samaa mitä Maiden of Black Water tarjoili ja olisin siihen hyvinkin tyytyväinen. Tunnelmallista japanikauhua ei voi koskaan olla liikaa.

Julkistustraileri:


Tarinatraileri:


Kuten Maiden of Black Waterin uusioversion kanssa, näyttää siltä että myös Mask of the Lunar Eclipsen fyysinen versio jää aasialaisten herkuksi. Onneksi Play-Asia toimittaa tännekin.
Switch versio:
Ps4 versio:
 
Viimeksi muokattu:
Ehdoton pakko-ostos jo senkin takia ettei peliä ole pelannut. Mutta myös sen takia että nämä on törkeen hyviä kauhupelejä.

Alunperin peliä ei julkaistu japanin ulkopuolella koska se oli kai hivenen buginen ja kehittäjä ei suostunut sitä korjaamaan syystä tai toisesta jota en nyt muista. Tai ainakin tällainen kuva itsellä on.
 
Ehdoton pakko-ostos jo senkin takia ettei peliä ole pelannut. Mutta myös sen takia että nämä on törkeen hyviä kauhupelejä.
Kyllä. Tämä on kuin täysin uusi julkaisu ja Maiden of Black Water antaa ainakin itselle paljon luottamusta siihen että tykkään tästäkin.

Unohtui aloitusviestistä mainita, mutta toivottavasti tässäkin on vaihtoehtoisena ohjaustapana samantyylinen liikeohjaus kuin Maiden of Black Waterissa. Switch käsikonsolimoodissa oli parhaimmillaan kuin olisin kameran linssin läpi katsonut ja etsinyt ympärillä vaanivia henkiolentoja. Toki perinteisellä tattiohjauksellakin peli oli hauska pelata.
 
Asia versioiden kannet julki. Huom. Japanin versiossa ei ole englannin kieltä vaihtoehtona, mutta tässä on. Julkaisu tämän viikon torstaina. Switch version tilaus vetämässä Play-Asiasta. Toivottavasti lähettävät heti torstaina.

 
Siitä kunnon vertailua alkuperäiseen. Näyttää kyllä hyvältä, varsinkin tuo fikkarin valaistus on tosi näyttävä. Hame fysiikat näyttää kyllä huonommalta mutta se nyt on pikku juttu.

 
Tulipa nyt tämäkin ostettua vaikka ei vielä pitänyt kun niin paljon pelattavaa ja lisää tulee kokoajan.

5 jälkeen tuntuu aika tutulta ja jos se maistui niin varmasti maistuu tämäkin. Grafiikat paranneltuinakin näytti aika vanhoilta kun tätä pelasi heti Ressu 4 demon jälkeen, ero on aika merkittävä. :D

Kontrollit on kankeat kuten sarjalle on ominaista ja tämäkin osa-alue tuntui ressu 4 jälkeen...no kankealta...Peli ainakin ensimmäisen tunnin perusteella sijoittuu täysin sisätilohin toisin kuin 5 jossa oltiin paljon enemään ulkona. Tämä tekee myös taisteluista vaikeampia koska ahtaat paikat ei tarjoa juurikaan liikkumistilaa.

Tässä on mukana myös 5 tuttu kurotus tavaroihin mitä keräät mutta sitä kättä joka nappaa kiinni ei ole näkynyt vielä joten tiedä onko noiden tarkoitus mikä ? Luoda jännitystä varmaan mutta 5 siinä onnistuttiin paremmin kun piti olla kokoajan varuillaan.

Tunnelma on hyytävä se täytyy sanoa että kyllä tässä sitä piisaa. Suosittelen jos sarjasta pidät.

Tämä on myös hyvä peli aloittaa sarja koska on täysin erillinen teoksensa, toisin kuin 5 joka nojasi vahvasti siihen että 1 ja 3 oli pelattu.
 
Peli läpi.

Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse tuntuu vuosi sitten Maiden of the Black Waterin pelanneelle hyvin tutulta. Jälleen päästään hyppäämään useamman päähenkilön saappaisiin, jälleen on mysteeri selvitettävänä, jälleen on kummituksia ja Camera Obscura.

Peli on sitä samaa sarjalle ominaista hidastempoista mysteerien sävyttämää japanikauhua, joka uppoaa allekirjoittaneeseen aivan täysillä. Tällä kertaa pelaajan selvitettäväksi tarjoillaan Rougetsu saarella 10 vuotta sitten tapahtunut viiden tytön kaappaus. Tytöt pelastettiin, mutta he kaikki kärsivät muistin menetyksestä ja näin ollen tapauksen yksityiskohdat jäivät selvittämättä. Nyt 10 vuotta myöhemmin kaksi tytöistä on kuollut epäilyttävissä olosuhteissa, joten muut tytöt ja tapausta tutkinut poliisi päätyvät palaamaan saarelle ja selvittämään mitä silloin vuosia sitten tapahtui.

Tarina on täynnä kysymysmerkkejä, kun pelaaja heitetään luvusta toiseen eri päähenkilön rooliin. Toisaalta se mikä alussa tuntuu sekavalta, rakentuu loppua kohden aina vain mielenkiintoisemmaksi kokonaisuudeksi. Ympäristöä käytetään myös hienosti hyväksi. Ränsistynyt parantola tarjoaa oivan miljöön, joka avautuu pikkuhiljaa pelaajan selvittäessä tapahtumia. Lukittujen ovien takaa aukeaa uusia alueita, mutta tutkittava tila pysyy silti tarpeeksi kompaktina, jolloin vältytään turhalta haahuilulta. Samojen käytävien läpi toki kuljetaan useampaankin otteeseen, mutta se on lähes aina tehty pelaajaa ohjastaen ja niin että joku uusi porkkana odottaa toisella puolella parantolan tiloja. Lisäksi samoja alueita hyödynnetään eri henkilöillä pelatessa jokaisen selvittäessä tapahtumia tahoillaan. Oivallista alueiden uudelleenkäyttöä.

Parhaat päivänsä nähnyt laitos on näyttävä ja jännittävä paikka seikkailla. Ikkunoista hohkaa hienoinen sinertävä valo väripaletin muuten ollen kauttaaltaan harmaan ja ruskean sävyissä. Kuvan kohinaefektiä ja rakeisuutta käytetään tehokeinona niin tunnelman luonnissa, osana tarinankerrontaa kuin jopa pelimekaanisesti kertomaan pelaajalle esimerkiksi vihollisen voittamattomuudesta. Välillä kuva on kuin katsoisi filmiä 1920-luvulta. Joku voisi väittää että kuva on paikoin heikko pelin alkuperäisen vuoden 2008 Wii -version takia ja voihan se näin olla, mutta ainakin se on naamioitu nerokkaasti osaksi peliä.

Mask of the Lunar Eclipse on siitä erikoinen julkaisu, että peli näki päivänvalon jo 15 vuotta sitten, mutta vain Japanissa ja vain Nintendo Wiillä. Ilman Japanin kielen tuntemusta ja importattua Japanilaista Wii-konsolia pelistä nauttiminen täällä länsimaissa jäi vain haaveeksi. Näin ollen otan minkä tahansa version pelistä ilomielen vastaan, mutta kyllä pelin ikä näkyy. Tämä uusioversio on lähinnä vain maltillinen graafinen parannus, joka kyllä ajaa asiansa, mutta ei varsinaisesti tarjoa tekniseltä kantilta mitään tajunnanräjäyttävää visuaalisuutta. Tosin taidesuunnittelultaan ja ratkaisuiltaan peli on edelleen 15 vuoden ikäisenäkin onnistunut.

Mask of the Lunar Eclipse ei tuntunut kovin pelottavalta. Jännitystä ja tunnelmaa piisasi, mutta sellaista ”kakat housussa, en uskalla mennä seuraavaan huoneeseen” -fiilistä ei tämä peli aiheuttanut, vaikka vihamielisiä kummituksia pyöriikin laitoksen tiloissa. Pelaajalla on näitä vastaan sarjalle ominainen ase, Camera Obscura. Kummituksista kuvia ottamalla niihin tehdään vahinkoa. Kameran ominaisuuksia päivittämällä, oikea-aikaisilla kuvilla ja paremmalla filmillä teet vielä enemmän vahinkoa. Taistelu äityy välillä hektiseksi, kun parantolan kapeat käytävät ja hahmon kankeahko liikkuminen antavat kummituksille etulyöntiasemaa. Erilaisia vihollisia on niukasti, mutta varsinkin pomovastukset liikkeineen ja yllätyshyökkäyksineen pakottivat pelaajan varpailleen. Kuolema korjasi normaalilla vaikeustasolla tässä useamman kerran kuin Maiden of the Black Waterissa.

Jos ei tekstistä käynyt selväksi, niin pidin pelistä paljon. Tämä oli vähintään yhtä hyvä kuin Maiden of the Black Water ja varsinkin tarinansa osalta jopa mielenkiintoisempi. Pelin alkuperäisen version ikä näkyy, mutta ei se peli-iloa pilannut. 11 tuntinen läpipeluu meni kuin siivillä. Jos jollekin pelisarjalle toivon uutta osaa, niin se on tämä. Voin myös ottaa vanhemmista Fatal Frame -peleistä remasteroituja versioita tai ehkä se on vaan lähdettävä metsästämään alkuperäisiä painoksia. Joka tapauksessa täytyy nostaa sekä Mask of the Lunar Eclipsen että Maiden of the Black Waterin uusioversioille hattua. Nämä pelit esittelivät minulle uuden kauhupelisarjan, johon tykästyin oikein toden teolla.

Muutama kuva matkan varrelta:
2023032914355800-3526F2D53A73A1D137A4E2644D7BC1DA.jpg
2023033108502400-3526F2D53A73A1D137A4E2644D7BC1DA.jpg
2023033115420200-3526F2D53A73A1D137A4E2644D7BC1DA.jpg
2023033115301800-3526F2D53A73A1D137A4E2644D7BC1DA.jpg
 
Ylös Bottom