Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Forza Motorsport

Näyttääpä kyllä erittäin hyvältä. En ole Forza Motorsport 4:n jälkeen pelannut näitä niin ihan mielenkiinnolla odotan kuinka paljon nämäkin pelit ovat edistyneet Xbox 360 ajoista.
 
Vaikuttaa teknisesti huikealta edistysaskeleelta. Ray tracing radalla ja fysiikkojen iso parannus nostaa varmaan immersion uudelle tasolle. Videossa ei mainittu ruudunpäivityksestä mitään, mutta oletettavasti se on Motorsport-sarjan pelissä 60 ja olisko vaihtoehtona myös 120 (ilman RT jne).

Ympäristö oli myös sen verran hyvännäköistä, että aloin heti miettimään Fablea ja sen grafiikoita.:)
 
Todella hienolta näyttää, kyllä tämä tulee ehdottomasti pc pelattua passin kautta. Tulee vaan pirun pitkä odotus kun julkaisu vasta keväällä 2023.
 
Kesäkuun Forza Monthly. Kohdasta 7:20 eteenpäin pureudutaan uuteen Forza Motorsportiin. Siellä saadaan vahvistus muun muassa siihen että Ray Tracing on päällä ihan radalla kisatilanteessa, ei pelkästään uusinnoissa. Kaikki radat on rakennettu (oikean elämän ratoja laserskannattu) uudelleen. Myös sitä korostetaan kuinka rengasfysiikat ovat parantuneet useamman kontaktipisteen myötä ja kuinka jatkossa verkossa ajellaan kokonaisia kisaviikonloppuja (harjoitukset, aika-ajot, kisa). Kaikissa radoissa dynaaminen sää, radan pintaan jää kumia ja sään lämpötila vaikuttaa pitoon. Ja paljon muuta. Hyvää settiä.

 
Aivan mahtavaa edistystä monessa sellaisessa asiassa, jotka tekivät aiemmista Forza Motorsporteista vähän kökköisiä. Valaistuksessa ollaan siirrytty lopulta järkevään ratkaisuun. Minua ei nuo RT:t niin kiinnosta, mutta paremmat fysiikat kiinnostaa sitäkin enemmän. Tuntuu siltä, että tässä olisi lopultakin se kunnollinen uuden sukupolven autopeli, jota voisi pelata useamman vuoden.

En pitänyt yhtään aiempien Forzien visuaalisesta tyylistä. Varsinkin seiska oli ihan kauhea monessa suhteessa (HDR pahimpana), mutta myös aiemmat One-sukupolven pelit olivat rumia. Nyt ollaan menty paljon luonnollisempaan suuntaan videoiden perusteella. Xbox 360:n aikakauden Forzat olivat kyllä aikakauden tasoon nähden hienoja, eli ollaan palaamassa takaisin oikeaan suuntaan.
 
Paljon puhutaan pelin ulkonäöstä, ja hyvältähän se nähdyn perustella näyttääkin. Mutta vaikka se näyttäisi fotorealistiselta, sisältö kuitenkin tekee pelin. Jos perus forza tyyppinen toiminta, jossa lähdetään viimeisetä ruudusta pyrkien podiumille ja tätä samaa sitten kolmesta viiteen kisaan, on pikainen kyllästyminen väistämätöntä. Yllä mainittiin, että ainakiin verkkokaahailuissa on harjoitukset, aika-ajot, ym. Toivotaan että ne ja varikkokäynnit kisoissa ovat läsnä myös yksinpelissä. Paljonhan me ei vielä tiedetä, joten odotellaan lisätietoja.
 
Paljon puhutaan pelin ulkonäöstä, ja hyvältähän se nähdyn perustella näyttääkin. Mutta vaikka se näyttäisi fotorealistiselta, sisältö kuitenkin tekee pelin. Jos perus forza tyyppinen toiminta, jossa lähdetään viimeisetä ruudusta pyrkien podiumille ja tätä samaa sitten kolmesta viiteen kisaan, on pikainen kyllästyminen väistämätöntä. Yllä mainittiin, että ainakiin verkkokaahailuissa on harjoitukset, aika-ajot, ym. Toivotaan että ne ja varikkokäynnit kisoissa ovat läsnä myös yksinpelissä. Paljonhan me ei vielä tiedetä, joten odotellaan lisätietoja.
Yksinpelin uratila on myös uusittu, mutta tosiaan siitä pitää kuulla lisää ennen tuomiota. Eniten toivoisin että olisi paljon vaihtelua. Voi edelleen olla niitä kohtuu lyhyitä kisoja, joissa lähdetään keskipakasta. Sen lisäksi toivottavasti endurancekisat tekevät paluun, kuin myös challenget. Uusina juttuina tosiaan kisaviikonloput myös yksinpelin puolella olisi jees, vaikka enemmän niitä juuri moninpeliin kaipaan.

Nythän Forza Motorsport 7:ssa on seasonit ja liigat nettipelin puolella, mutta ne on turhan simppelit. Siihen toivon isoa parannusta. Customliigat moninpeliin olisi aivan huippua.
 
Jos johonkin toivoisin vielä muutosta niin tuohon myös FM7 vaivanneeseen tiettyjen reunojen räpinään/vilkkumiseen..(AA puutteeseen/heikkouteen) tuossa DF jutussa näkyi esim. radoille tulevien varjojen kohdalla.

Toisekseen veikkaan että RT resoluutiota pudotetaan pelidemosta ainakin puoleen konsolien kohalla (ei sillä että se pelikuvassa juuri muutenkaan näkyisi erottuvasti vs. perus realiaika cube map tyyli kuten fh5)
Voihan ne toki yllättääkin.. kehitys kehittyy vrt. Ps5 spiderman/miles morales 60fps RT moodi.. vuosi aikaa hioa parempia tekniikoita.
 
Ai tuo FM esittely olikin PC-versiosta. Hyvin ymmärrettävää, mutta sen olisi voinut selkeästi mainita shown aikana.
 
Olen pelannut nyt hetken FM6:sta ja FM7:aa vuoronperään ja täytyy kyllä todeta, että toivottavasti FM8 tulee sitten joskus olemaan lähempänä kutosta. FM6:n yksinpeli kisat ovat kaikkinensa elävämpiä ja todentuntuisempia ja vielä nykypäivänäkin haastaa viihdyttävyydellä oikeastaan minkä tahansa rata-autoilupelin. Toki ulkokuori on jo tämän päivän mittapuuna hivenen vanhentunutta, mutta ei edes siinä määrin että häiritsisi. Olisiko ehkä samaa luokka PC2:n kanssa, vaikka FM6:n onkin jo julkaistu 2015.
Ajaminen ratilla tuntuu itseasiassa hyvin paljon samalta, kuin ensimmäisessä Assetto Corsassa, mikä on iso hyve. Ajaminen on jotenkin helpolla tavalla nautinnollista, mutta samalla haastavaa. Välillä ihan huvin kannalta on pakko heittää auto hallitulla kaasulla sivuluisuun, ja antaa mennä. Ja ai sitä hymyn määrää, kun pitkä luisu onnistuu…
FM7 taitaa lähteä poistoon ja kutosta voi pelailla Motorsport nälkään siihen saakka, kun FM8 julkaistaan.
 
Voi viulu. Pahalta näyttää juu että tää tulee aikaisintaan kesällä.
 
Itse toivon todella että uudessa forzassa ei keskitytä mihinkään nettipeliin vaan nimenomaan uratilaan. Edelleenkään en osaa sanoa mitä sen pitäisi olla.. kokeilin äsken F6:sta ja olipa se kökön tuntuinen uramoodissaan.. ns vanhan aikainen perus kisa rakenne, kyllä F7 tuon voittaa tuossa. F7 kortit saaneet turhaa negaa, vastasivat 1:1 näemmä F6 modeja. F6 kyllä vaikutti hiukan elävämmälle kisoissa, koneautot kolaroi ja tunkivat kunnolla kylkeen.. mikä on hyvä, en halua mitään simujen clean race meininkiä.. niihin on jo omat pelinsä.
Ehkä haluaisin että tuovat takaisin extreme kolari fysiikkaa ja laventaavat alustan säätöjä että autoista saa jopa naurettavia versioita coop kisailuun -> kunnon löllö tai kivireki niin huimaa hupia kun tuttujen kanssa sellaisilla kisaa vedetään.
 
Olen lähes 100% varma, että Forzan painopiste on nimenomaan nettipelissä. Toivottavasti se on toteutettu hyvin, koska on kurjaa pelata taas kerran kimpoilevilla törmäysautoilla. Edellisissä sarjan osissa nettipelaaminen on ollut ikävää satunnaisten idioottien takia. Kunnollinen uramoodi olisi tietysti hieno yllätys.
 
Ylös Bottom