Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

GBA kokee kasvojenkohotuksen, uusi malli

Re: Juuh

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Esa Mäkijärvi
Sääliksi käy jouluna "vanhan" GBA:n hankkineita, koska heitähän tässä kusetettin oikein olan takaa.
- Esa

Enpä sanoisi..
Koska olen suunnattoman itserakas :)p tai sitten tämä muuten vain sopii esitettyyn väitteeseen), lainaan omaa viestiäni, jonka kirjoitin vastauksena samansuuntaiseen mielipiteeseen toisella boardilla.

"..GBA SP:n paljastaminen nyt, eikä esim. ennen joulua, on varmasti strateginen päätös. Siinä olet ihan oikeassa. En kuitenkaan usko kyseen olleen niinkään siitä, että vanhalla mallilla haluttaisiin vedättää kuluttajia, vaan ennemminkin siitä, että uutta mallia ei yksinkertaisesti ehditty tuoda markkinoille viime vuonna (eikä välttämättä voitukaan, koska perus-GBA:kin on sen verran tuore verme).." "..Teoreettisesti, jos Nintendo olisi tuonut GBA SP:n ulos viime vuonna, laitteesta puhuminen olisi pitänyt aloittaa jo viimeistään alkusyksystä, jolloin se ei varmastikaan ollut vielä ajankohtaista taikka mahdollistakaan tuotannollisista syistä (ja perus-GBA:sta) johtuen. Mitä Nintendon olisi pitänyt mielestäsi tehdä, unohtaa koko joulumyynnit ja vetää kaikki normi-GBA:t kaupoista pois useita kuukausia ennen seuraavan tuotteen tuloa? Sitäpaitsi on sanottu, että GBA SP EI korvaa tavallista GBA:ta, vaan on ainoastaan erilainen versio siitä.." "..Minä näen asian näin; Nintendo tuo uuden GBA:n markkinoille osittain siksi, että saa vastattua pelaajien vuosikausia kestäneisiin marinoihin taustavalon puutteesta, ja osittain siksi, että se on osa uutta kypsempää imagoa, jolla yritetään houkutella muitakin kuin perus-Nintendofaneja GameBoyn maailmaan. Minä en näe mitään pakottavaa tarvetta vaihtaa GBA SP:hen jos omistaa jo normaalin GBA:n, ja Nintendokin varmaan kalastelee laitteella uusia käyttäjiä ennemmin kuin odottaa kaikkien nykyisten GBA:n omistajien vaihtavan GBA SP:hen. Nauttikaa GameBoy Advancesta, se on muutamine vikoineenkin loistava kapistus. Mikäli valon puuttuminen häiritsee liikaa, erilaisia valoratkaisuja on markkinoilla pilvin pimein. Lamppu + normi-GBA-kombon ei pitäisi maksaa juurikaan sen enempää kuin GBA SP:n, joten tuskin tässä kellään mitään hengenhätää on."


Suoraan sanoen on huvittavaa, miten jengi ensin vinkuu Nintendoa julkaisemaan taustavalollisen GBA:n ja sitten kun sellainen saapuu, käydään selittämään miten se on vähintäänkin "kuluttajien vedätystä". En viittaa nyt sinuun, mutta on kiinnostavaa huomata, miten pari kaveripiiristäni tällaista kommenttia heittänyttä on juuri niitä samoja tyyppejä, jotka ostavat esimerkiksi uusimman Nokian kännykän kerran-pari vuodessa, vain "koska siinä on uusi peli tai polyfoniset soittoäänetblaa,blaahblaa.." Ihmisen mieli on ristiriitainen.

Muille tiedoksi, napeista ei Spong.Comin testaajalla ole kuin hyvää sanottavaa ja akku on litium, ei hätää. =)
 
Niin onko muuten GBA:ssa ja sen peleissä ollenkaan aluekoodia.
Voisin tilata tuon kuukauden päästä japanista jos ei näin ole?
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Triforce
Niin onko muuten GBA:ssa ja sen peleissä ollenkaan aluekoodia.
Voisin tilata tuon kuukauden päästä japanista jos ei näin ole?
Missään Gameboyssa ei aluekoodia ole toistaiseksi ollut. Se ei ihan satavarmasti kuitenkaan tarkoita, etteikö se peleistä löytyisi, mutta olisi sitten jätetty koneissa huomiotta. Siksi uuden koneen aluekoodittomuutta ei voi pitää aivan varmana. Tuskin sitä kuitenkaan on ja luulisi, että asiasta saadaan varmistus ennen Japanin julkaisua.
 
No nyt sitten löytyi se GBA SP:n huono puoli.
CVG:n raportin mukaan laitteessa ei ole ollenkaan kuulokeporttia:(
Ilmeisesti masiina on niin täyteen ladattu ettei siihen enää tätä periaatteessa turhanpäiväistä mutta yleensä varsin käytännöllistä porttia mahtunut. No, saman raportin mukaan tähän on kuitenkin esitetty ratkaisuksi jonkin toisen portin kautta menevää adapteria, johon kuulokeplugin saisi yhdistettyä, ja sitä kautta äänet luureihin. Toivottavasti tuo pitää paikkaansa sillä voi olla perin v#ttumaista istuskella esim. junassa ja pelailla, kun 20 vihaista silmäparia tuijottaa SuperMarion tunnaria tehosoitolla kilittävää GBA:ta:D
 
Tosiaan aika veemäinen ratkaisu kun kuulokeliitännän pois jättävät. :(

Kai sitten suunnittelevat Wonderswan -tyyppistä sovitinta. On kyllä ihan rahastusta, koska on vaikea uskoa, että liitintä ei koneeseen olisi saatu mahtumaan. Toivottavasti liitin ei paljoakaan lisää koneen kokoa ja ei muutenkaan ole tiellä.
 
On mielestäni ihan hyvä homma, että varoitus aika on niinkin pieni japanissa kuin yksi kuukausi.
Taitaa tulla kone sieltä tilattua ja hopeisena tietenkin.
Harmittaa sinänsä kun asensin juuri Afterburnerin vanhaan GBA:han, jonka jälkeen kunnon pelitykset vasta alkoivatkin!
Mutta huuto nettiin tuo juuri tänään meni myyntiin, että saadaan sopiva ja ajoissa oleva osto strategia uudelle koneelle.
 
Re: Re: Juuh

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Outlaw
Suoraan sanoen on huvittavaa, miten jengi ensin vinkuu Nintendoa julkaisemaan taustavalollisen GBA:n ja sitten kun sellainen saapuu, käydään selittämään miten se on vähintäänkin "kuluttajien vedätystä". En viittaa nyt sinuun, mutta on kiinnostavaa huomata, miten pari kaveripiiristäni tällaista kommenttia heittänyttä on juuri niitä samoja tyyppejä, jotka ostavat esimerkiksi uusimman Nokian kännykän kerran-pari vuodessa, vain "koska siinä on uusi peli tai polyfoniset soittoäänetblaa,blaahblaa.." Ihmisen mieli on ristiriitainen.

Noh ehkäpä pointti olikin siinä, että Nintendo teki alunperin virheen julkaisemalla suhteellisen ylimielisesti Game Boy Advancen alunperin ilman taustavaloa. Tämä johtui varmaan useasta jopa kustannuspuolellekin ulottuvasta seikasta ja kieltämättä GBA menestyikin todella hyvin.

Ei käy kuitenkaan kieltäminen, että surkealla näytöllä varustettu originaali-GBA tuntuu nyt lähinnä turhalta kapistukselta, koska rehellisesti sanottuna sillä näytöllä ei pysty nauttimaan pelaamisesta. Ei, vaikka ruutua kuinka kääntäisi valoa kohti.

Sikäli afterburner ja Game Boy Advance SP on ihan hyvä ratkaisu, mutta täytyy kyllä sanoa, että SP on kyllä kieltämättä rahastusta. Taustavalon avulla koneen mainiosta pelivalikoimasta pystyy viimeinkin nauttimaan täysin siemauksin, mutta kyllä Nintendon olisi pitänyt päätyä nykyiseen ratkaisuun jo pari vuotta sitten.

Rahaa yhtiö tosin tekee. Kuluttajien kusetusta tämä oli sikäli, että kone tulee ulos jo hyvin pian ja yhtiössä ollaan varmasti oltu tietoisia uudesta koneesta jo pitkään. Ilmoitusta pantattiin kuitenkin luonnollisesti joulun yli, jotta GBA:n joulumyynti ei kärsisi. Näin ollen standardi-GBA:n jouluna ostaneita käy sääliksi, sillä varmasti suurin osa heistä olisi odottanut taustavalo-GBA:n julkaisua.

Hieman lisää valittamista löytyy tosiaan tuosta mainitsemastasi kuulokehommasta ja vielä siitä, että Euroopassa kone maksaa muita mantereita enemmän. Jälkimmäinen tosin ei tule suurena yllätyksenä.

Itse ainakin arkistoin Artic GBA:n pysyvästi takaisin koteloonsa ja jatkan taskukonsolipelailua SP:n parissa. Sillä selvä.

- Esa
 
Jostain taisin tänään lukea kuulokesovittimen maksavan Japanissa massiiviset 5 U$D - eli rahastuksesta ei oikein voida puhua.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Outlaw
No nyt sitten löytyi se GBA SP:n huono puoli.
CVG:n raportin mukaan laitteessa ei ole ollenkaan kuulokeporttia:(
Ei helvetti, ei muka mahtunut kuulokeportti laitteeseen? Voi %#%£!

Luin tuon Spongin jutun ja ihan mielenkiintoinenhan se oli. Yksi juttu jäi kyllä loppupäässä ihmetyttämään:

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Spong
Interestingly, Nintendo still refuses to lower its royalty charge for the production of GBA cartridges, something for which it has come in for great criticism. Talking to David Gosen, his line was simple, if bland. We have no plans to revise our royalty strategy at this stage.

However, talking to Jim Merrick, newly appointed director for marketing and network was a little more interesting. We proposed that only the very top level of the publishing system can afford to create games for GBA. He disagreed. No, if you look, companies like Sega, EA and THQ all feature heavily on the release schedule.

Mistä lähtien Sega, EA ja THQ ovat olleet pieniä pelifirmoja? :D
 
Itse en hanki GBA SP:tä ulkomailta sen takia, että tuossa akkulaturissa tulee väärä pistoke, joka ei sovi suomalaisiin pistorasioihin, ja pistorasia-adapterit ovat laittomia Suomessa, koska ne voivat aiheuttaa tulipaloja.
Mielestäni olisi parempi jos nintendo olisi laittanut tuon kuulokeadapterin GBA SP:n mukaan, eikä erillisenä tuotteena.

GBA SP:n näyttö näyttää hieman isommalta kuin GBA:n onkohan se totta?

Sopiikohan tuohon vanhat ja uudet lisälaitteet, esim, GB Camera ja Blaze:n valmistama GBA-TV-vastaanotin?
 
Pitkän aikaa on ollut harkinnassa GBA:n ostaminen, mutta taustavalon puuttuminen on aina vähän epäilyttänyt. Noh, nytpä sitten sekin ongelma poistuu :)
 
Tuon kuvan mukaan SP:n näyttö näyttää isommalle varmaan sen taustavalon takia, joka puuttuu vieressä olevasta vanhasta advancesta.

Tuo on kyllä jo aika täydellinen paketti, kun eihän tuo kuuloke adapteri oikein mitään maksa. Eikä sitä tarvii välttämättä ollenkaan.. minä en ainakaan ole kertaakaan käyttänyt kuulokkeita advancessani.

Vanhan vehkeen näyttö on ihan naarmuilla ja pari lisävaloa on nurkassa, joista kummatkaan eivät auttaneet valaisemaan näyttöä riittävästi..ja sitten vielä mukana kunnon laturi ja akku.. vanhalle advancelle akku/laturi yhdistelmä makso 30 ja akku kesti nanosekunnin täyden latauksen jälkeen.
 
Niin no, jos kuulokeportin puute haittaa, voihan aina hommata Afterburnerin vanhaan GBA:an. Sitäpaitsi höps, GBA on ihan hyvin muotoiltu. Turhaa nurinaa. :)
 
Onkohan tässä SP:ssä eri prossu, kun advancessa?
www.videogames.com jutun mukaan prosessorin kohdalla ei lue että sama kun vanhassa advancessa, mutta esim näytön ominaisuuksien kohdalla näin luki..
???
 
Mikäs toi nappi on tossa alaosassa näytön alla (reset?). Itselläni ei ole GBA:ta (SP:n säästö on jo alkanut) joten en tiedä onko siinä tuollaista, mutta kuvassa missä ne on vierekkäin tavallisessa ei sitä näy?

Olin miettinyt ostanko GBA:ta ollenkaan mutta kun näin uutisen SP:stä aloin säästämään siihen. Musta näyttää kyllä aikä hienolta.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan ittaM
Mikäs toi nappi on tossa alaosassa näytön alla (reset?).

Olisikohan se kytkin taustavalolle. Reset-nappia GBA:ssa ei ole mutta useimmat pelit taitavat resetoitua, kun painaa Start-, Select-, A- ja B-napit samanaikaisesti pohjaan.
 
Ylös Bottom