Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Arcane

Active Member
Eli tarvitsin avausohjeet GameCuben ohjaimeen. En koe itseäni kovin tekniikkaneroksi, joten mieluusti tekisin avauksen sekä "takaisin kokoamisen", mieluiten kuvallinen teksti. Kuinka hyvin tuo ohjaimen avaaminen onnistuu tavallisella talttapää ruuvimeisselillä?

Ja tietenkin voi esittää omia näkemyksiään ja tietojaan minun GC-ohjaimiani vaivaavasta ongelmasta:

Ensimmäinen ohjain:
Hajosi noin puoli vuotta sitten. Yhtäkkiä vain huomasin Zelda: The Wind Wakerissa, että tatti toimii ylöspäin noin puolet huonommin kuin muihin suuntiin. Ongelma siis ilmeni aivan tyhjästä. Oletin pelin bugaavan ja irroittelin ohjainta ja pistin takaisin, mutta ongelma ei hävinnyt. Muita pelejä kokeillessani ongelma täysin vastaava. Jopa yläoikealle ja ylävasemmalle ohjain toimii loistavasti, mutta ei ylöspäin/eteenpäin.

Toinen ohjain:
Täysin sama ongelma, paitsi että tatti ei toimi alaspäin/taaksepäin. Ongelma myös ilmeni yhtäkkiä täysin tyhjästä Harvest Moonin kohdalla.

---------------------------------------------------

Mikäköhän hemmetti siinä on, kun molempiin ohjaimiin tulee vika, josta kun kysyin huollolta, niin eivät hekään oikein osanneet vastata, mikä on ongelmana, mutta huoltokustannukset nousisivat korkeammalle kuin uusien ohjaimien. :mad:

Tällä hetkellä siis ei GameCubella yhtään täydellisesti toimivaa ohjainta ja ei huvittaisi kuluttaa 80 euroa kahteen uuteen ohjaimeen, varsinkin kun Xboxinkin levyasema tuntuu vetävän erroria peliä aloittaessa jo sen verran usein, että siihenkin saa varmaan olla ostamassa uuden levyaseman puolen vuoden sisällä.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Öö, mitäs hittoa? Testasin tuota toisen ohjaimen toimivuutta vielä, niin ongelma esiintyy ainoastaan Harvest Moonissa. Ainakin Zeldassa sekä Starfoxissa ohjain toimi yhä maan mainiosti. Onkohan mitään jippoa, millä tuon saisi toimimaan myös Harvest moonissa? :D

Ja toinen ohjain pitäisi silti vielä avata, eli avausohjeita yhä tarvitaan.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

En usko, että kyseessä on pelistä johtuva vika? Taitavat vain tatit olla rikki. Onko Nintendon omia ohjaimia, vai 3rd-partyja?
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Molemmat Nintendon originaaleja, mustia (ikään kuin sillä värillä jotain väliä olisi).

Ja esimerkkiäni siis ongelman laadusta:

Ensimmäisellä ohjaimella kun pelaa Zeldaa, Link nysvää noin millimetrin sekunnissa eteenpäin, vaikka tatti olisi pohjassa ylöspäin. Vastaavasti kaikkiin muihin suuntiin (yläkulmiin myös) Link juoksee täydellisesti, kuten pitääkin. SSBM:ssä peli ei ota kosketusta ylös aivan yhtä hyvin, samaten kaikissa muissa tuollaisissa peleissä.

Niin ja heitetään vielä, ennen kuin kukaan tulee ehdottamaan: Neutral Position resettiä olen molemmissa ohjaimissa yrittänyt. Ei toimi.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Nojaa, en kyllä sitten tajua yhtään vikaa. Älä hipaisekaan ohjainta, kun käynnistät konsolia. Jos sekään ei toimi, niin ainoan vaihtoehdon luulisi olevan, että tatit ovat rikki. Tällöin vaihtoehtona on ohjaimen avaus, mutta sekään ei onnistu ihan jokakodin ruuvimeisselillä, vaan täytyy olla sellainen erikoinen "kolmisakarainen"(keksinyt parempaa nimitystä). Ihan vain mielenkiinnosta täytyy kysyä. Oletko pelannut paljon pelejä, joissa tattia täytyy rämpyttää? Omalla Cubellani ja sen ykkösohjaimella on ainakin 1000 pelituntia takana ilman minkäänlaisia ongelmia.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Joo, olen tässä vähän mietiskellyt, että mistä tuollaisia "tri-wing" ruuvimeisseleitä voisi oikein ostaa. On kyllä ollut juttua, että nuo saisi ihan tavallisella talttapää ruuvarillakin auki, joten sitä voi testata sitten ensimmäiseksi.

En ole myöskään edes hipaissut tattia käynnistäessä, ei auta yhtään mitään.

Mielestäni tattia ei ole juuri missään pelissä tarvinnut kovin kovikouraisesti pidellä. Super Smash Bros. Meleetä on pelattu ehkä 100 tuntia, mutta ei luulisi vaikuttavan. Muissa peleissä tuota on ihan tavallisesti kohdeltu.

Auki vaan ja katsomaan, jos ei toimi niin uusi tilalle.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Arcane sanoi:
On kyllä ollut juttua, että nuo saisi ihan tavallisella talttapää ruuvarillakin auki, joten sitä voi testata sitten ensimmäiseksi.
Itse avasin juurikin tavallisella talttapäällä mutta se oli yllättävän ärsyttävää hommaa ja tiukasti ei ruuveja saanut sillä meisselillä menemään takaisin, jäi ikävästi lonksumaan. Kyllä sellanen meisseli kannattaa melkein hankkia mikä on tuohon hommaan tarkoitettu, ei maksa montaa euroa ja saa varmasti kiinni ruuvit takaisin.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Joo, jotain tuollaista hieman arvelinkin.

Suoritin muutamia uusia testejä:
-En ole vähään aikaan tuota "ylöspäin ei toimi" -ohjainta käyttänyt, joten testasin, onko ongelma edelleen tallella. Oi kyllä
-Testasin samaa ohjainta myös Harvest Moonissa. MYÖS TÄMÄ OHJAIN KÄYTTÄYTYI ALASPÄIN HUONOSTI, JOTEN PELISSÄ ON BUGI TAI VIKA, EIKÄ TOINEN OHJAIMISTANI OLEKAAN RIKKI. JEE!

Mutta ensimmäinen ohjain pitäisi silti korjata. Ja nyt ihmetyttää, että mistäs helvetistä tuo bugi on harvest mooniin ilmestynyt, kun mielestäni aikaisemmin se kyllä juoksi kaikkiin suuntiin aivan yhtä nopeasti? o_O Tuon kanssa onneksi saa elettyä ihan hyvin, vaikka ongelmaa ei pois saisikaan. Kunhan se ei ala leviämään muihinkin peleihin.

Otin lisäksi yhteyttä aluksi Pelitaloon täällä Espoossa, jos osaisivat veikata korjauskuluja heidän taholtaan. Jos järjettömiä, niin otan vähän kriittisemmällä asenteella Amolle yhteyttä, saisivat minun puolestani korjata ohjaimen, kun itse en tuota hajoittanut ole.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Oletko jo kokeillut ohjeissa neuvottua "tattien" neutraali asennon palauttamista?
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

APILAS sanoi:
Oletko jo kokeillut ohjeissa neuvottua "tattien" neutraali asennon palauttamista?

Lainaus omasta viestistäni vähän ylempää: "Niin ja heitetään vielä, ennen kuin kukaan tulee ehdottamaan: Neutral Position resettiä olen molemmissa ohjaimissa yrittänyt. Ei toimi."

Totesin muuten, että onpahan joko Harvest Moonissa joku outo vika, tai molemmissa ohjaimissani on vikaa tatissa alaspäin, koska tuli testattua tota entisen tyttöystävän wavebirdillä (joka on hänen hyvää hyvyyttään näemmä nykyään minun) sekä hänen toisella ohjaimellaan, niillä tuo toimii loistavasti.

Nyt alkaa ongelman laita jo vähän olla outo, kun kerta ensimmäisessäkään ohjaimessa tuo ei toiminut alaspäin kunnolla? :confused: No, pitäs ainakin tuo eka ohjain korjata, jos vain mahdollista halvalla/ilmaiseksi.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

:eek: Olipa jäänyt tosiaan huomaamatta... Oudolta ongelmalta kuulostaa, toivottavasti saat lopulta kuntoon.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Ei ole Espoon Pelitalo eikä Amon huolto jaksaneet minulle mitään mailata tuosta huollosta. Odotellut tässä jo muutaman päivän, jaksavatkohan minulle joskus vastatakin?

Toisaalta, olen mahdollisesti saamassa toista kautta halvalla kaksikin ohjainta, pitää toivoa, että tosiaan saan ne ja ovat hyvässä kunnossa. Olisi silti mukava saada alkuperäisetkin korjattua.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Ronskisti vaan avaamaan sanon ma. Jos se kerran on kuitenkin rikki, niin ei siinä mitään menetä.

TOSIN jos noita et ole ennen availlut, niin kannattaa tarkkaan katsoa avattaessa miten ne osat on siellä sisällä että osaat koota takaisin.

Toivoo nimim. "Avasin kerran pleikkarin ohjaimen enkä saanut enää kokoon"
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

GC ohjain on todella helppo korjata.

Itse vaihdoin liipasimet. Tattikin näytti olevan yksi kokonaisuus, joten sellaisen pystyy vaihtamaan myös helposti.

Itse purkaisin ohjaimen osaan ja putsaisin piirilevyjen kosketuspinnat elektroniikkapuhdistusaineella pumpulipuikkoja apuna käyttäen. Yleensä ne viat ovat noin yksinkertaisia.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Tattia vaan on siinä vaiheessa paha lähteä vaihtamaan, kun hajuakaan ei ole, että mistä uusia saisi. Paljonkos tuollainen elektroniikkapuhdistusaine maksaa ja onko mitään tarkempaa merkkiä tai tuotenimeä kerrottavissa? Mistä löytyy?

Ja edelleen on myös ongelmana se, että kiinnostaisi saada myös tuollainen GC-ohjaimien ruuveihin sopiva tri-wing ruuvari, mutta en oikein siitäkään osaa sanoa, että mistä moisen löytäisin?
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Pelitalo OY:n vastaus:

"Valitettavasti noita analogisten ohjainten vetely-ongelmia ei oikein saa
korjattua. Johtuu se sitten siitä, että tatti hankaa johonkin eikä siksi
palaudu aivan keskelle, tai siitä että vastusarvot ovat muuttuneet, ja ohjain
kertoo koneelle, että tatti on vinossa, vaikka on keskellä. Se, että toinen
peli saattaa toimia ja toinen temppuilla, johtuu siitä että tatti vetelee
vain
vähän johonkin suuntaan, ja toisessa pelissä on laajempi tatin liikealue,
jonka
sisällä peli katsoo tatin olevan keskellä. Ainahan on jokin alue, jolla
liikettä ei huomioida, muuten vetäisi väkisinkin johonkin suuntaan. Mutta
olemme taas saaneet kohtuuhintaisia Cuben tarvikeohjaimia, välillä kun
halvimmatkin olivat lähemmäs 30 e."

Eipä näemmä onnistu korjaus ainakaan heidän puoleltaan. :( Tarvikeohjaimet eivät osaa kiinnostaa, nuo tuntuvat kädessä kauheilta ja ovat hirvittävän rumia verrattuna alkuperäisiin ohjaimiin. Ja ainakaan Xboxin tarvikeohjaimet eivät kestä sitten mitään, serkullani oli kaksi eri valmistajan tarvikeohjaimia, toinen paineli välillä näppäimiä automaattisesti (pysyi aisoissa kun pelin alussa painoi kaikki napit pohjaan) ja loppujen lopuksi liipaisin vaan kolisi irti, ja toisesta tatti _katkesi_. Että eivät todellakaan ole hirveän laadukkaita.

Otin nyt vielä kerran Amon huoltoon yhteyttä. Tai no, tekniseen tukeen, koska Amon huollosta ei ole minulle vieläkään vaivauduttu vastaamaan, vaikka viestin lähettämisestä on jo 1,5 viikkoa. Toivotaan Amon puolelta jotain sydämmellisyyttä ja asiaa auttavaa, jos ei, niin kai se on raa'asti alettava ohjaimia availemaan ja joka tapauksessa varmaan kuluttamaan se 30-40 euroa uuteen ohjaimeen.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Kiitos nyt runsaasti Amo OY! :mad:

Vein tuonne huoltoon näytille. Kesti 1,5 viikkoa, ennen kuin jaksoivat ottaa minuun edes yhteyttä, tämän jälkeenkin "Joo, noissa on normaalia kulumaa, korjaus maksaa 26e per ohjain + takaisin lähetyksen postimaksu 4,5e". Sinne meni aika hyvin 7,20 euroa matkoihin edes takaisin, enkä saanut vastalahjaksikaan kuin entistä huonomman mielen.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Entä jos oisit tilannu pelkän tatin ilman asennuksia? Oliko semmosesta puhetta? Itelläkin on ehkä tattien tilaus edessä jos ne ei ole ihan tolkuttoman hintasia.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Eipä ollut tuosta mitään puhetta, veikkaan etteivät olisi edes myyneet noita tatteja tai olisivat pyytäneet jotain aivan tolkuttomia hintoja.
 
Vastaus: GC-ohjain ongelma, avausohjeita

Pakko sanoa, että nyt ei voi kun hymyillä. :) Vihaista palautetta lähettäessäni vielä tuolla päässä asiaa funtsittiin ja tulivat siihen lopputulokseen, että eipä tuo ihan normaalia kulumaa voikaan olla ja korvaavat asian hieman käytetyillä, mutta vain testioloissa olleilla peliohjaimilla.

Oli kyllä suuri yllätys ja todella hyvä korvaus tuolta päästä.
 
Ylös Bottom