Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

GP32 ???

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hex
Mitkä emulaattorit GP32:lla tällä hetkellä toimivat 100% nopeudella ja riittävällä yhteensopivuudella?
Ainakin mitä olen lukenut, niin PC-Engine, MSX, NES, SMS/GG ja Atari ST.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Nem
Ainakin mitä olen lukenut, niin PC-Engine, MSX, NES, SMS/GG ja Atari ST.
Tuo on jo ihan ok, mutta 16-bittiset konsolit pitäisi ehdottomasti saada emuloitua. Tuntuu vaan, että voi jäädä pelkäksi toiveeksi, koska aika kauan on jo yritetty.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hex
Tuo on jo ihan ok, mutta 16-bittiset konsolit pitäisi ehdottomasti saada emuloitua. Tuntuu vaan, että voi jäädä pelkäksi toiveeksi, koska aika kauan on jo yritetty.
16-bittisten emulointiin taitaa loppua vääntö kesken GP32:sta. Ehkä sitten Zodiacilla.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Nem
Ainakin mitä olen lukenut, niin PC-Engine, MSX, NES, SMS/GG ja Atari ST.

Näiden lisäksi C64 -emulaattorin yhteensopivuus ja nopeus on myös erittäin hyvä.

Uusimman GB/GBC -emulaattorin nopeus ja yhteensopivuus on kuulemma myös lähemmäksi 100% (en tosin ole vielä itse testannut, joten en voi sanoa pitääkö täysin paikkaansa).
 
GP32:sta on tullut BLU versio (BackLight Unit) ja sen hinta on niinkin alhainen kuin 150e. PUOLET Zodiacin hinnasta. GP32 on tänä päivänä erittäin houkutteleva kone.

GP32 perusversio on 166mhz (ennen 133) ja 180mhz versioita on myös myynnissä. Käyttöjärjestelmä ei kuluta laitteen tehoja niinkuin Zodiacin puolella. Zodiacin tehoero on kurottu kiinni aika hyvin. Ja toimivat Zodiacin emulaattorit on pääasiassa maksullisia, Zodiacin voi julistaa kuolleeksi oops :D

Nyt kun on sopivasti aikaa vierähtänyt niin ollaan saatu myös GP32:lle emulaattoreita 16-bittisistä koneistakin. Megadriven emulaattori on huimassa vauhdissa. SNES on jäänyt vähän jalkoihin, mutta tulee tasaista tahtia :)

"Genesis/Megadrive emu FGen32, it is of course full speed at 166mhz, supports sound, animated save states and high CPU speeds."

FGen32
 
Vastaus: GP32 ???

Zodiacissa on enemmän tallennustilaa (maks 1gb), GP32:sesta loppuu virta jo 128 mb:n korttien kohdalla.
 
Vastaus: GP32 ???

Zodiacista olisi hieman kokemuksia, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan (vaikka tämä threadi gp32:sta käsitteleekin). Elokuusta asti on tullut moinen laite omistettua ja kokemukset suhteellisen positiivisia.

Pelikoneena ihan keskinkertainen, testatuista peleistä pari hyvää löytynyt (stunt car extreme ja warfare inc.) ja pari ollut suoranaisia pettymyksiä (duke nukem täyttä roskaa, spyhunteria vain huono). Palmipelejä tullut jonkun verran testailtua ja ihan mukaviakin on joukosta löytynyt (mm. bejeweled 2).

Emulaattorien pyörittäjänä väliltä huono-loistava. Snes, nes, gameboy ja genesis (megadrive täälläpäin) emulaatioita tullut testailtua ja hyvin on pyörittänyt kaikkia, paitsi uudempia, erikoispiirejä käyttäviä snes-pelejä. Pelaaminen välillä hieman hankalaa, lähinnä arcadekäännöksissä (genesispeleissä siis lähinnä) johtuen analogiohjaimesta, nopeat samaan suuntaan kohdistuvat liikkeet vaikeita. Leppoisammassa pelaamisessa (mm. north&south ja final fantasyt) todella toimiva.

ScummVM todettu toimivaksi, jonkin verran tullut monkey islandeja pelailtua ja vaikken ole testannut, niin väittäisin z:n olevan tähän tarkoitukseen vähintään 10x parempi kuin gp32. Stylus sopii hiirenkorvikkeeksi aivan täydellisesti ja pelaaminen on jouhevaa.

Mp3 soittimena ei ole tullut laitetta käytettyä, mutta toimivuus on testattu ja hyvältä vaikutti. Videota laite pyörittää hölmösti vain kinoma-formaatissa, jos ei asenna jotakin ulkopuolista playeria, joiden avulla sitten onnistuu ihan divx:n yms. katselu. Plussana mediapuolelta voisi mainita psytexxin palmitrackerin, jolla luonnistuu nelikanavamodien tekeminen, joskin käyttöliittymä on sangen venäläinen :)

Irccaaminen oli aluksi hieman hankalahkoa, mutta onnistui silti upirc-clientillä ihan jouhevasti totuttelun jälkeen. Oma webselain oli aika susi, mutta uskoisin parempia löytyvän. Bluetoothin kautta siis tullut testailtua, niin että on langatonta verkkoa jaettu bluetoothin kautta z:lle luennolla :) Wi-fi-modeemejakin löytyy pieneen sd-paikkaan ja ajureiden pitäisi olla kunnossa, mutta käytännössä en tästä tiedä.

Tekniikka on ihan kunnossa ja lähinnä laitetta vaivaa homebrew-devaajien pienoinen puute. Varsinaiset zodiac-devkitit kun eivät ole vapaassa levityksessä, mutta lukuisia arm-devkittejä kyllä löytyy, joten normaalia palm-softaa kyllä löytyy mielin määrin, laatu vain on todella vaihtelevaa. Tosin tapwave on vähän löyhentänyt linjaansa ja päästänyt open source levitykseen esim. ljz-emulaattorikokoelman. Tiedonsiirto laitteelle voisi olla myös vähän jouhevampaa, tuo palmin oman erillisen synkkaussoftan käyttäminen kun on todella vaivalloista helppoon n-gagetapaan tottuneelle (jolloin muistikortti siis vain näkyy erillisenä kovalevynä.). Linuxille ei vielä taida olla tarjolla softaa, jolla saisi tietoa siirrettyä zodiacille (paitsi ajettavia tiedostoja, mutta usein softassa myös muutakin mukana.).

Pieni miinus myös siitä, ettei laitteelle löydy yhtäkään kunnollista demoa :( (toisin kuin gp32:lle)
 
Ylös Bottom