Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Gran Turismo 7

Miksi jokaisessa katsomassani videossa takakamera (chasecam) on pultattu rautakangella autoon, eikö pelissä ole tähän säätöä vai eikö videoiden tekijät ole sitä löytäneet?
Toi on kyllä ehkä huonoiten toteutettu chasecam ikinä, ja sitä samaa joka osassa. Sportissa sitä sai vähän säädettyäkin, mutta ei siitä kyllä hyvää tullut vaikka miten yritti.

Mutta mutta, huomenna se on joka tapauksessa marssittava ostoksille. Pitkin hampain sitte pelailee koko viikonlopun. :D
 
Pah, verkkokaupalta tuli viesti että 25th Anniversary editionia tuli vähemmän kuin piti eikä varmaan tule lisää, eikä oma tilaus sitten mahtunut niiden toimitettujen kappaleiden joukkoon. Kaipa tuosta sitten pitää karvalakkiversio hommata, joskus.
 
En nyt jaksa kännykällä romaania kirjoitella kaikkiin Jogin kyselyihin, mutta tuo Cafe on siis käytännössä ura. Sieltä annetaan esimerkiksi tehtäväksi, että kerää kolme kolme tiettyä bemaria, ja sen jälkeen kisavalikkoihin ilmestyy kolme tapahtumaa, joiden jokaisesta palkintopallisijasta saa yhden näistä autoista. Kun nämä kerätty, kahvilaan palaamalla saadaan vielä jokin lisäbonus (arvontalippu tai uusia ratoja). Sen jälkeen otetaan uudet tavoitteet jne. Eli käytännössä tätä kautta autotallin kokoelma karttuu melko hyvää tahtia kuin huomaamatta.
Ajokorttihaasteita sekä muita tehtäviä pääsee suorittamaan erillään kahvilan nakeista, joten eivät suoranaisesti kytkeydy siihen. Mitään väkisin väännettyjä tarrojen keräilyitä tai tykkäilyhaasteita ei luojan kiitos ole sotkettu mukaan. Mitä pidemmälle kahvilaa pelaa, sitä vähemmän peliä rajoitetaan, vaikka ruokalistoja riittää kymmeniä. Aluksi tosiaan melko lailla kaikki on lukittuna, mikä varmasti närästää monia.
Toki monet legendaarisista autoista ovat ihan sikahintaisia, mutta ei pelin aikana ole tullut kertaakaan tunneta varsinaisesta grindausurakasta - koko ajan kuitenkin saa jotain uutta talliinsa.
Niin ja joo, ulkokuvakulma on yhtä perseestä kuin aina, vaikka näennäisiä säätöjä asiaan löytyykin. Onneksi ohjaamosta tai puskurin päältä istumalla homma sujuu hienosti.
 
Onko tätä peliä mitään järkeä pelailla ohjaimella? Alustana ps5. Aikasemmin kokeillut project carsia ohjaimella mutta se oli ainakin ihan järkyttävää
 
Onneksi ohjaamosta tai puskurin päältä istumalla homma sujuu hienosti.
Mutta ilmeisesti sitä rattia ei vieläkään saa pois ruudulta joten ratilla pelaava saa katsella kahta rattia näkökentässä?
Osunko oikeaan myös kun oletan, että jos haluaa sen kosteusmittarin pitää näkyvillä sade kisoissa niin koko hemmetin hud pitää olla myös päällä, koska sitäkään ei voi customoida?
Sama tietenkin myös renkaiden ja polttoaineen kanssa. Nuo kun on ne ainoat kolme asiaa jotka mä haluaisin ruudulle sijoituksen, kierrosmäärän ja kartan lisäksi.

Saako muuten noissa "ura" kisoissa säädettyä vaikeustasoa? Supergt tuosta mainitsi arvostelussaan, mutta sitä se ei sanonut vaikuttaako tuo uran puolella myös.
 
Mutta ilmeisesti sitä rattia ei vieläkään saa pois ruudulta joten ratilla pelaava saa katsella kahta rattia näkökentässä?
Näin olen myös itse käsittänyt, että kojelautakuvakulmaa ei ole vieläkään. GT Sportia ajoin ratilla aina siitä konepelti-/kattokuvakulmasta. Se että toinen ratti on ruudulla on ärsyttävää, mutta vielä harmillisempaa on se että FOV on sieltä kahden ratin takaa aivan päin honkia. Tuo konepeltikuvakulma on ihan ok kompromissi.
 
kyllähän se nyt oli sillai, että entisenä autopeli fanina ja varsinkin GT fanina, olihan tämä pakko ostos, pelisumasta huolimatta, ja mitä katsellut arvosteluja ja videoita niin hemmetin hyvältä vaikuttaa, viimeisin Gran turismo omalta osaltani onkin Gran turismo 3 A-spec Ps2:lla, joka onkin ehkä se oma kaikkien aikojen suosikki autopeli jota tuli jauhettua ihan pirusti, muistan kun eilisin vieläkin kun sain kerättyä 1milj ja ostettua Suzuki Escudo pikes peakin Gt3:ssa, joka olikin sitten täysin Ylikylän Auto :), juuri aukesikin tuo jenkki versio, Toivon mukaan peli tarjoaisi samanlaisia elämyksiä kun nuorena nuo GT 1-3 :), tällä kertaa tosin se dream car ei ole Enää Escudo, vaan nyt mennään tottakai Ferrarilla :)
 
Levy sisään, sitten ootellaan 100min ni pääsee suhauttaa ensitestit. Prisma teki sen taas, tiputti vuorokauden vaihteessa hinnan matchaamaan gigantin vastaavaan, Horizonin kans vetäs vielä halvemmaks. Nyt sai mukavasti kauppareissun yhteyteen tuon pelin oston.
 
Onko tuo kattokameralla ajaminen kovinkin yleistä, kyllähän tuosta paremmin näkee, mutta ajamisen fiilis kyllä heikkenee aika roimasti.

Olisivat voineet laittaa tähän koelautakameran, tai edes mahdollisuuden säätää ohjaamokameraa suuntaansa yli 10cm.

Dualsense tuo ajopeleihin parhammillaan ratin ffb fiiliksen, ilmankin pystyy ajamaan mutta siinä menettää tuntumaa, tässä tuo dualsensen hyödyntäminen on ilmeisesti hyvin tehty.
 
Onko tuo kattokameralla ajaminen kovinkin yleistä, kyllähän tuosta paremmin näkee, mutta ajamisen fiilis kyllä heikkenee aika roimasti.

Olisivat voineet laittaa tähän koelautakameran, tai edes mahdollisuuden säätää ohjaamokameraa suuntaansa yli 10cm.
Olen käsittänyt, että on se aika yleistä. Youtube Gran Turismo kuskit, kuten Super GT, Basic Ollie ja Rory Alexander nyt ainakin ajavat kattokamerasta. Varmaan moni muukin, mutta näitä kanavia tulee itse seurattua. Ilman FOVin säätöä ja/tai ratin poistomahdollisuutta näkökentästä tuo taitaa olla lähimpänä järkevää kuvakulmaa. Vähän liian korkealla se on, mutta puskurikamera taas on liian matalalla.
 
Voi pojat oli aikaisin aamulla hauska pelata vanhaa kunnollista Gran Turismoa kokemusta. Ajaminen vielä parempaa sekä hauskempaa kuin GT Sportissa ja tekoäly myös selvästi erillainen sekä kehittynyt.

Pelistä oikein huokuu rakkaus kohti autoja ja yksityiskohtia, sekä todella hyvin peli sen välittää pelaajalle.

Päivällä lisää GT 7, kunhan pääsee kotiin.
 
Jos päivittää PS4 levyversion PS5 versioksi tuolla 10€:n "välirahalla", niin pitääkö pelatessa olla levy konsolissa?
 
Tuo on kyllä iso miinus että tässä on täysin mitättömät kameransäätö mahdollisuudet, tuokin on täysin toteutettavissa ja löytyy monista ajopeleistä.
 
Ylös Bottom