Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Minkäslaista musiikkia pelissä on? Mitä genrejä, minkälaatuista? Nyt on pelikalenteri vähän täynnä mutta katselin että tätä saa jo yllättävän halvalla.
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Minkäslaista musiikkia pelissä on? Mitä genrejä, minkälaatuista? Nyt on pelikalenteri vähän täynnä mutta katselin että tätä saa jo yllättävän halvalla.

Alla olevassa linkissä hieman kerrotaan musiikista pelissä. Kyllähän musaa taitaa aika paljon pelissä olla.

Linkki
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Tätä ketjua ja metan arvosteluja selaillessa alkoi aikalailla himottamaan tämä kyseinen peli. Vaikuttaa yllättävän monipuoliselta ja kekseliäältä tuotokselta. En osannut odottaa tältä oikein mitään, mutta ainakin kommenttien ja arvostelujen perusteella luvassa on kohtuullisen timanttista meininkiä. Josko sitä sais tästä DS:lle taas pitkästä aikaa jotain kunnollista pelattavaa:).
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Vihdoin ja viimein se saapui! Tänään posteljooni toi talouteen Foekun ensimmäinen DS-pelin Chinatown Warsin!
DS löytynyt tästä taloudesta jo reilun vuoden verran mutta tämä oli se peli millä ajattelin neitsyyteni riistää kylmän rauhallisesti.

Oli muuten ensimmäinen peli jonka hommasin ihan vain ja ainostaan videopeli maailman, eli tässä tapauksessa Liberty Cityn takia. Enpä ole mistään videopeli maailmasta tykännyt näinkään paljon kuin LC:stä. Enkä vain saa siitä tarpeekseni! Joten miten pystyin välttymään ajatukselta että pystyisin rellestämään siellä ollessani koulussa? Niinpä, ei mikään!

Ja voihan vattu! En ole pahemmin seurannut DS-pelien kehitystä mutta onko tämän tuotoksissa ollut tuotantoarvot aina näin korkealla? CW on muutaman tunnin rellestämisen perusteella todella ja haluan todellakin painottaa sanaa TODELLA vakuuttava käsikonsoli vääntö. Miltä kuulostaa suoraan IV:stä portattu autojen fysiikka? Pienoinen yllätys kun pelissä pääsee ensimmäistä kertaa auton kapuloihin(kannattaa muuten heti kättelyssä ottaa se Auto Drive pois päältä, etenkin jos nautti IV:n ajo tuntumasta) niin katuja väännellään aivan samanlaisella sladituksella kuin IV:ssäkin. CW ei myöskään pihistele yksityiskohdissa. Puhelintolpat vääntyvät kun niitä hakkaa. Sanomalehdet räjähtävät kojuistaan kun näihin törmää autolla. Auton valot sekä toimivat realistisesti että rikkoutuvat. Siviilit touhuavat omiaan, keskustelevat, sateenvarjot otetaan takataskusta sateen alkaessa jne.
Aivan käsittämättömiä yksityiskohtia mitä ei voi kuin pällistellä, kummastella, ihmetellä, ihanoida ja arvostaa.

Chinatown ei todellakaan tunnu köyhän miehen GTA:lta, vaan aivan omalta, itsenäiseltä lisänä GTA jatkumoon. Tatti-sormeltahan DS:n hallitsemiseen menee oma aikansa mutta sanottakoon näin että enemmän IV:ssä kesti ohjauksen omaksuminen kuin tässä. Melko painavasti sanottu DS-neitsyeltä.

Mitään ei ole karsittu, hubaa on vain lisätty roimasti lisää <- Siinä peli pähkinän kuoressa.
Mutta nyt on aivan pakko jatkaa peliä.. Mikä on aina hyvä merkki videopelistä.
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Eilen saapui Kiinakaupungin sodat tähänkin talouteen tuolta Brittein saarilta.
Parisen tuntia tuli pelailtua ja täytyy myöntää että on just niin hyvä peli kuin arvostelut antaa ymmärtää. Suosittelen!
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Minkäslaista musiikkia pelissä on? Mitä genrejä, minkälaatuista? Nyt on pelikalenteri vähän täynnä mutta katselin että tätä saa jo yllättävän halvalla.

Musiikki on tähän asti pelin selvästi heikoin lenkki. IV:ssakin oli tosin minusta liian vähän variaatiota, joten ehkä olen vain liian vaativa. Mutta ei voi mitään, että jossain on karsittu, midimäinen limputus joka simuloi "oikean kuuloista musiikkia" (sorry en osaa oikein selittää tuon paremmin miltä se kuulostaa), ei vain meikälle nappaa yhtään.

Kontrollit pikkaisen harmittaa (esim aseilla tähtäys on hankalahkoa (R1 pohjaan jolloin auto-targetoi, ongelma on vain siinä, että yleensä se targetoi just johonkin jamppaan esim. esteen takana, johon ei haluakaan...). Liikkuminen ristiohjaimella jalan on myös hieman kömpelöä sulavempiin peleihin nähden. Muuten ei ole mulla mitään kitisemistä.

Maailma on täynnä hienoja yksityiskohtia kyllä:
Eilen kaahailin varastetulla sporttikaaralla, niin risteyksessö tiellä oli sattunut onnettomuus: rekka oli kaatunut poikittain tielle ja kytät oli eristänyt risteyksen. Väistäessäni törmäsin kyttään josta tuli veripalttua ja auto liukui vesipostiin.. ja eikun karkuun äkkiä...
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Tänään sain sitten pelin itsekin käsiini.

Ihan positiiviset fiilikset on ainakin näin alun perusteella. Yllättävän paljon ovat saaneet tungettua kamaa ja tapahtumia DS:n ruudulle. Kahden ruudun systeemiä käytetään myös oivallisesti hyväksi. Alun tehtävät ovat tosin olleet kohtuullisen lyhyitä ja helppoja, mutta ehkäpä nuo tuosta monipuolistuvat? Rockstarin tuttu huumori näkyy pelissä myös yhtä oivallisesti kuin isoveljissäänkin. Tuon puolen Rokkarin pojat osaavat paremmin kuin hyvin.

Ohjaus ei sitten taas istunut omaan käteeni ihan toivotulla tavalla, vaikka en DS- neitsyt olekaan. Esimerkiksi hahmon ohjastaminen on hyvin kulmikasta. Autolla ajaminen on sitten astetta mukavampaa puuhaa. En vain osaa päättää, että käyttäisinkö sitä avustusta vai en. Ei nimittäin tuo meno oikein vakuuttanut silloin kun avustus oli pois päältä. Ei tuota voi mielestäni millään tavalla verrata IV:n ajotuntumaan. Musiikit eivät ole vielä kerenneet häiritsemään, mutta eivät ne ole sen kummemmin herättäneet mitään muitakaan reaktioita.

Alun perusteella luvassa on siis perus kivaa GTA:ta taskukokoon tungettuna, joka ei joudu paljoa häpeilemään isoveljiinsä verrattaessa. Mestariteokseksi en tätä välttämättä tältä istumalta lähtisi julistamaan, mutta positiivinen yllätys tämä silti jokatapauksessa on. En nimittäin alunperin odottanut tältä DS:n versiolta kovin suuria. Noh, mutta täytyy vielä palata takaisin Liberty Cityn rikolliseen maailmaan, jotta voin syventyä peliin paremmin. Ehkäpä joskus tulevaisuudessa osaan antaa pelistä syväluotaavamman arvion.
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Alun tehtävät ovat tosin olleet kohtuullisen lyhyitä ja helppoja, mutta ehkäpä nuo tuosta monipuolistuvat?
Tarina nappasi ainakin minut vasta tuossa kolmannen kontaktin tultua kehiin. Tämä kaveri antaa kyllä todella monipuolisia ja vähintäänkin erikoisia tehtäviä.
Kestosta en oikein osaa sanoa, uskoisin että pelin tehtävät ovat suunniteltu juuri lyhyiksi ryppäiksi koska alustana on käsikonsoli.
Itse olen ollut tyytyväinen tarjontaan, lukuunottamatta kaikkia niitä ajokilpailu sun muita aika rajoitteisia tehtäviä joita en vain yksinkertaisesti hallitse.
Ohjaus ei sitten taas istunut omaan käteeni ihan toivotulla tavalla, vaikka en DS- neitsyt olekaan. Esimerkiksi hahmon ohjastaminen on hyvin kulmikasta. Autolla ajaminen on sitten astetta mukavampaa puuhaa. En vain osaa päättää, että käyttäisinkö sitä avustusta vai en. Ei nimittäin tuo meno oikein vakuuttanut silloin kun avustus oli pois päältä.
Itse päädyin monen tunnin kokeilujen päätteeksi lopulta tuohon avustukseen. Lähinnä siitä syystä että autoa on äärettömän vaikea suoristaa pitkillä pätkillä. Tästä syystä ajaminen oli jatkuvaa kiemurtelua ja auton tuhoutumis-kerroin korkeimmillaan. Avustuksen ollessa päällä ajamisesta tuli juuri niin sulavaa kuin sen pitääkin olla.

Suurin ongelma itselleni on myös tuo edellä mainittu auto-tähtäys joka tuppaa aina tähtämään juuri sitä "olellista" kohdetta.
En ole oikein sisäistänyt tämän toimivuutta. Syynä varmasti tuon D-padin kulmikkuus mikä hankaloittaa kohteen kohdistamista.
Mutta tämähän on R* peli, heidän erikoisten ohjausten sisäistäminen vie aina oman aikansa.

Niin ja tähtäys nappiahan ei tarvitse pitää pohjassa, yksi klikkaus riittää.
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Huomasin eilen pelatessani tuon. Helpotti reippaasti hommaa, mutta edelleen tahtoo mennä juuri siihen ganstaan, jota ei olisi halunnut tähdätä..
Usein, etenkin jos räime alkaa keskellä katua liimautuu tähtäin esim. ajoneuvoon jonka takana vihulainen väijyy - kyllähän se oman lisänsä tuo kun kohteen juostessa selustaan itse lataat puoli lipasta auton kylkeen. Melkein automaatti tähtäystä paremmin toimii ihan perus "ammu sinne päin"-taktiikka jolloin lonkalta ampuminen lukittuu lähimpään kohteseen.
Kyllä tähänkin on jonkinlainen logiikka piilossa koska jokainen arvostelija on hehkuttanut miten ampuminen pelissä on jopa liian helppoa.

Mutta pelin tehtävistä vielä. Ehdottomasti pelin parhaimmistoon kuuluvat nämä IV:stä tutut satunnais siviilit.
Nämä tarjoilevat useimmiten mitä ouduimpia skenaarioita eteesi, hyvänä esimerkkinä juuri tänä aamuna kohtaamani pinkki paitainen "näyttelijä":
Joka kaipasi kyytiä porno-elokuva koe esiintymiseen. Matkalla kaupungin toiselle puolelle kaveria lämmiteltiin limusiinin perässä. Auton tietenkin keinuessa aktien säestyksellä :D
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Sitä automaattitähtäystäkö ei saa vaihtamaan kohdetta jos painaa ärrää uudestaan?
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Sitä automaattitähtäystäkö ei saa vaihtamaan kohdetta jos painaa ärrää uudestaan?

Muistaakseni menee tuota ärrää painamalla päälle ja pois, eli kohde ei sitä napauttamalla vaihdu ainakaan suoraan. Hmm... tähän mennessä tuon kanssa ei suuria ongelmia ole ollut, mutta olisi tuon kyllä huomattavasti paremminkin voinut toteuttaa. Muutamat kerrat jäänyt kriittisellä hetkellä tuo tähtäys jumiin johonkin lähimpään autoon tai muuhun vastaavaan.
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Thomas Puha kirjoitti osuvan, vaikkakin vähän yli-innokkaan oloisen arvostelun uusimmassa Pelaajassa. Aloin miettiä arvostelun luettuani, että tottahan se on mitä hän sanoi: DS:n ehdoilla tehty peli, joka on koko sarjan ehkä parhain peli. Hyvä osoitus kerrankin siitä, että sisältö on kingi. Tämä on iskenyt tähän asti kyllä itseeni paljon kovempaa kun isojen koneiden IV:en.
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Thomas Puha kirjoitti osuvan, vaikkakin vähän yli-innokkaan oloisen arvostelun uusimmassa Pelaajassa. Aloin miettiä arvostelun luettuani, että tottahan se on mitä hän sanoi: DS:n ehdoilla tehty peli, joka on koko sarjan ehkä parhain peli. Hyvä osoitus kerrankin siitä, että sisältö on kingi. Tämä on iskenyt tähän asti kyllä itseeni paljon kovempaa kun isojen koneiden IV:en.

Juuh, lukaisin itsekin tänään samaisen artikkelin läpi. Tottahan tuo tosiaan on, että kyllähän tämä taitaa olla pitkiin aikoihin sisältörikkain ja kekseliäin GTA- sarjan peli. Tämä on tosiaan tehty todella hyvin DS:n ehtoja ja avuja silmälläpitäen. Kyllä tämä itseänikin alkaa koukuttaa sitä enemmän mitä pidemmälle tätä pelaa. Erittäin hyvä peli kerta kaikkiaan. En olisi uskonut, että tästä tälläisen paketin saavat aikaiseksi.

E:Huh, tämä tosiaan vaan paranee vanhetessaan. Ai että tuo huumeiden myyminen sun muu puuhastelu osaa olla koukuttavaa hommaa. Aika kuluu niin sanotusti siivillä. Pienet kömpelyydet ohjauksessa voi antaa hyvinkin anteeksi tuo laajan ja monipuolisen sisällön takia. Itsekin ajan nykyisellään autoa avustuksella ja hyvin se luonnistuu.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Sama homma täällä. Ainoa asia mistä nyt oikeasti rokottaisin, on tuo hivenen kömpelö/kulmikas ohjaus etenkin jalan koska sen olisi varmasti jotenkin saanut sujuvammaksi... Muuten tää on kyllä ehtaa rautaa, tai platinaa. Musiikistakaan ei kehtaa tosissaan valittaa enää kun tästä on saatu tehtyä aivan uskomattoman laaja paketti ja kyllähän nuo musiikit veisi tilaa muulta sisällöltä. Ei voi vaatia kaikkea :)
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

w00t w00t!! Kaikkea sitä löytyykin roskiksia penkomalla:
Tarttui roskien takaa ehkä tyylikkäin käden jatke sitten tupla pistoolien, nimittäin ehta kiinalais miekka! Tämä kourassa vihollis lauman sekaan, ensin tyrmäys lentopotkulla ja sitten toverit kasaan miekalla - it`s pure greatness! Lee vieläpä juoksee miekka kourassa kuin suoraan Hiipivästä tiikeristä. Kaikkea sitä löytääkin roskiksista miehen sydäntä lämmittämään. Niin ja löytyypä pelistä vielä moottorisaha, se jos jokin jakaa siviilit kahtia. Mutta ei ole miekan voittanutta!
CW kuuluu kyllä kirkkaasti allekirjoittaneen parhaimpiin GTA-kokemuksiin. Ei ole IV:n voittanutta mutta olisi kieltämättä mukava saada tämän uusimman instalaation virikkeitä myös siihen. Huume-kauppa on todella mukava lisä peliin, tosin turhan helppo tuolla on suuria summia vääntää silmän räpäyksessä. Kiitos jatkuvan ohjeistuksen joka antaa heti vinkkiä kuka haluaa ostaa juuri ostamasi, suuren lastin kokaiinin... Mutta kääntöpuolella pelissä on kyllä paljon asioita mihin tuhlata rahoja. Löydän usein itseni vain ajelemassa ympäri katuja etsien sijottamis kelpoisia asuntoja tarpeisiini. Ammu-Nationin verkkopalvelu on myös varsin kätevä, I love those assult rifles to be delivered to my home door!

Niin ja ehkä typerin yksityiskohta mitä pelistä löytyy: Kokeilkaapa puhltaa DS:ään kun olette raapustamassa arpoja ;)
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Pitäis itekkin hommata peli kunhan ensin jällein jostain DS tarttuisi halvalla :D
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Samaa mieltä aiempien postaajien kanssa: loistava peli, mutta ohjaus voisi olla hieman parempi. Mun kädet puutuu lyhyenkin pelisession jälkeen. Syynä ilmeisesti liian isot kourat... ;-D

Suosittelen lämpimästi kaikille DS:n omistajille. Tämä on myös erinomainen syy hankkia DS.

Lyhyttä kommentointia pelistä omalla saitillani http://www.kilpelainen.info/
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

On melkein pakko ostaa, DS löytyy jo valmiiksi, mutta pakko-osto

En aluks meinannu uskoo et toi peli vois olla hyväkin (GTA NDS:lle HALOO!!!!)
Mutta kun on noin ylistettyy, niin onhan se nyt 40 väärti
Ja kattokaa sen ikäraja TÄÄLTÄ - Toi on niin läppä, että huh

EDIT: älkää kattoko Linkistä sitä kuvaa, vaan siitä Info-listasta se ikäraja
 
Vastaus: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Samaa mieltä aiempien postaajien kanssa: loistava peli, mutta ohjaus voisi olla hieman parempi. Mun kädet puutuu lyhyenkin pelisession jälkeen. Syynä ilmeisesti liian isot kourat... ;-D

Tuo on muuten harvinaisen totta. Minunkin käteni huutavat hoosiannaa vähän pitempien peli sessioiden jälkeen.
Käsien puutuminen syö vähän peli iloa mutta eipä tuosta voi valittaa kuin omia ohjain tottumuksiaan.

Peli herätti taas myös suuren innostuksen palata IV:n pariin(Again!)ja tutkimaan Liberty Cityä vähän isommalta ruudulta. Olisi kyllä niin mieluista saada tämän uusimman osan lisukkeita myös tähän: huume diilaus, roskisten penkominen ja lukuisat, toisistaan eroavat aseet vain edistäisivät pelimaailman tutkimista.

CW tuli myös läpäistyä eilen illalla. Tarinaan meni alle 15 tuntia(lyhyin pelaamistani GTA-tarinoista) ja meno oli kyllä suurimmaksi osaksi varsin loistokasta. Ampumisesta en saannut kiinni edes viimeisillä minuuteilla joten se jääköön suurimmaksi heikkoudeksi kokonaisuutta ajatellen. Peliä on paha kritisoida ottaen huomioon sen alustan joten siihen on nyt turha kuluttaa resursseja. Jos nyt äkkiseltään pitäisi rankata parhaat GTA-pelit, olisi oma listaus seuraavanlainen:

I: IV
II: San Andreas
III: Chinatown Wars

Ei voi muuta sanoa kuin: Loistaava työtä Rockstar Leeds!
Pakollista jatkoa odotellessa...
 
Ylös Bottom