Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

Aloitin pelaamaan pitkästä aikaa Mass Effectiä, Legendary Edition, ja siinä pelatessa koko aika tulee vaan fiilis "Tulisipa se Starfield jo". Siis herranen aika kuinka onkin peli jämähtänyt mieleen. Rakastan No Man's Skyta, mutta vielä enemmän pidän roolipeleistä. Kun nuo kaksi yhdistää, en malta pysyä housuissani. Pitää vaan hommata se Series X ennen julkaisua. :D
Tulipa vaan mieleen, että oletkos Outer Worldsin ja Outer Wildsin läpäissyt? Hyviä pelejä molemmat, varsinkin Outer Wilds oli kyl niin aivot nyrjäyttävä peli, ettei toista samanlaista ole. Olen Mass Effecteistä vain Andromedaa pelannu ja voin sanoo et se jäi kesken. :) Dragon Age Inquisition oli taas ihan ok. Olen nyt F1 23:a pelannut, niin vois vielä kokeilla tuota Mass Effect Legendary Editionia, ennen kuin Starfield tulee.
 
Tulipa vaan mieleen, että oletkos Outer Worldsin ja Outer Wildsin läpäissyt? Hyviä pelejä molemmat, varsinkin Outer Wilds oli kyl niin aivot nyrjäyttävä peli, ettei toista samanlaista ole. Olen Mass Effecteistä vain Andromedaa pelannu ja voin sanoo et se jäi kesken. :) Dragon Age Inquisition oli taas ihan ok. Olen nyt F1 23:a pelannut, niin vois vielä kokeilla tuota Mass Effect Legendary Editionia, ennen kuin Starfield tulee.
Outer Worlds on pelattu, se on loistava. Outer Wilds tuli ilmaiseksi joskus Twitchistä, se jäi ihan alkuunsa. Pitäisi palata senkin pariin, koska vaikutti kuitenkin hyvältä ja mielenkiintoiselta peliltä. Jotkut sanoneet, että siinä hiukan "lovecraftimaisuutta" mukana. :D
 
@shamaniac näin viime yönä unta että oltiin sun luona pelaamassa Warzonea yhdessä, sulla oli Windows 95 millä pelasit sitä. Sit syötiin leipää ja annoit mulle vinkin että kannattaa olla omat leivät messissä. Kolmas tilanne oli että sun muijalla oli vaateliike (samassa talossa?) mistä varasin talvitakin itselleni keskellä kesää ja sanoin että tuun ens talvella hakemaan. Teidän makuuhuonekin vilahti siinä unessa; siellä oli isot sydänverhot. Vaikka en oo suakaan koskaan nähnyt niin olit unessa omaksunut jonkun random jätkän ulkoasun :D

Pitäsköhän pitää tauko foorumeilla pyöriskelystä ja pelailusta ja mennä välillä "koskettamaan ruohoa" ulos? :D
 
Tämä. Tietyllä tavalla kyllä unipäiväkirjaa voi pitää yllä, mutta ei se silti ole mitään sinnepäinkään, mitä "todellisuudessa" on tapahtunut.

Silloinko unihalvaukset olivat itselle yleisiä niin kumpa olisin ne saanut tallelle.. 2kk vain sitä. Nykyään naurattaa mutta monikaan ei usko mitä ne olisi voinut aiheuttaa ellei niitä olisi itse saanut hallintaan :D kun se paineen tunne tulee niin ponnista silmät auki ja sitä teki 5 seuraavalle unelle niin ne loppuivat. Vaan ne saatanan painajaiset olivat sitä kirjaimellisesti.. Conjurin elokuvan noita oli aina vahva pääosan esittäjä hiippailemassa meidän makkariin ja päädystä vielä ryömien naamalle hönkiin oli melkein aina.. Mutta miltä se on näyttänyt todellisuudessa?
 
Viimeisin peli Horizon Forbidden West. Google antaa päiväksi 18.2.2022. Sen jälkeen ei ole tullut siis ensimmäistäkään hyvää peliä
Olenko liian vaativa vai onko oikeasti ollut hiljaista pelimarkkinoilla? :)

Seuraava hyvä peli taitaa olla joko seuraava Horizon tai GTA 6 mutta molempia saa odottaa vielä muutaman vuoden vähintään
Elden Ring nyt ainakin on yli 100h peli, mikset sitä oo pelannu? Starfieldihän tulee kk päästä, ja sekin +100h peli.

Mielestäni hyvä peli on hyvä, kesti se sitten 2 tai +100 tuntia. Bramble ja Ravenlok on hyvin lyhyitä pelejä, mutta hyvin persoonallisia. Ei 100 tunnin AAA-peleissä ole sellaista tunnelmaa.
 
Tämä nyt oli ihan pöljä kommentti, kun eiköhän ne sitä pelaa jotka vasta nyt sen ostavat.
Jakella on vyö pari reikää liian tiukalla GT7 suhteen. Tässä muutama mielipide GT7:stä.

Päh samaa jumppua kuin aina ennekin, olemattomin parannuksin :(

Joo ei kummonen tekele

Joo kyllästyin jo tähän. Ei jaksa tätä enää. Aika aikansa kutakin.

Tätä en pelaa enkä erehdy ostelemaan mitään granturismoja tulevaisuudessakaan!

kuukaus oli pelitaukoa. Pelasin yhden sport kilpailun, haukotus...Varmaan taas kuukaus pelitaukoa...

Ei tota pökälettä jaksa pelata. Tylsä ja oon kyllästyny moiseen tekeleeseen...

Kuka tätä enää jaksaa veivata. ite en oo kuukausiin enää tätä tekelettä pelannu :(

Avasin pelin päivityksen jälkeen ja hoh hoijaa...sammutin saman tien...

pah. no kohta tyrehtyy päivitykset ja hyvä nii

Voi elämän kevät. vieläkö joku jaksaa tätä tekelettä hinkata, iteltä menny ajat sitten kiinostus. en paljoo ees pelannu. kahvikuppi ura johinkin 21 tehtävään, vähä netti kisoja. Turhaan taas pleikkari kerää polyä käyttämättömänä, eka malliset vr lasitkin myin pois jo talvella. Pah
 
Joskus kyllä mietin että miten paljon nuo julkaisupäivien siirrot lopulta vaikuttaa. Tuossa siirtyy siis 10 päivää. Siinäkö (lisä?)ajassa ehtii sitten joko pelata kilpailevat pelit alta tai vaihtoehtoisesti ostaa kyseinen teos että ehtii sen pelata ennen kilpailevia tapauksia?
Vastaillaan tänne kun lähtee OT:n puolelle. En tiedä onko tuo 10 päivää tosiaan riittävä isossa kuvassa. Omalla kohdalla tuo 10 päivää on just sopiva sauma vetää AW Remaster läpi, mutta ei vaikuta kyllä omaan ostopäätökseen mitenkään.
Yleensä ainakin omalla kohdalla menee niin että en osta yhden kuukauden aikana kuin yhden täysihintaisen pelin. Voi olla että menee jopa niin että jos on ostanut viime kuussa niin ei osta seuraavassa sitten. Aina on silti pelattavaa. Eikä tuo "peli per kk" tarkoita että ostaisin joka kuukausi edes pelejä vaan se meinaa että jos ostan niin se on sitten se yksi ja muut jää odottelemaan alennuksia.
Itselle tuo yksi täyshintainen kuukaudessa tai edes joka toinen kk kuulostaa todella kovalta. Edellinen uutena ostettu (jonka muistan), oli Hell Let Loosen ennakkotilaus lähes kaksi vuotta sitten. Sekin tosin maksoi vain 40€ ja oli lopulta vähän vikaostos, ei ole montaa tuntia tullut pelattua. MWII kaksi tuli tosin ostettua kalliimmalla, mutta oli se jo vähän alessa sentään. Moninpeleissä tuo kunnollisten alennusten odottaminen saattaa jäädä, mutta hyvin harvakseltaan niitä tuleekin hankittua.

Nyt onkin seuraavan vuoden sisällä odotettavissa neljä peliä, jotka tulisi varmaankin suoraan julkaisussa hankittua, mikä on kyllä aivan ennenkuulumatonta :D Onneksi eivät oletettavasti ilmesty päällekkäin (SH2 Remaken ja tulevan WRC:n julkkaisuajankohdat ovat vielä arvoitus). AW II tulee jo ihan periaatteesta ostettua julkkarissa, koska haluan äänestää lompakollani n. 13 vuotta odottamani pelin saapumista, joka on vielä "pieneltä ja sympaattiselta" kotimaiselta studiolta, jonka osakkeitakin satun omistamaan. Eipä näin paljon syitä muiden lafkojen pelien kanssa olekaan. Fyysinen keräilijänpainos olisi mennyt ostoon, mutta fyysisen puuttuminen ei ole millään tapaa kynnyskysymys omalla kohtaa, kun suurin osa peleistä tulee diginä aleista kuitenkin hankittua, niin voi nyt tässä tapauksessa täyteenkin hintaan napata. Yleensä siis ostan pelejä, kun ne ovat 10-20 €, mutta joitain poikkeuksiakin löytyy, että tulee alesta ostettua 30-40 €:n kappalehintaan.

Toki onhan sitä usein lukenut että "pitää pelata tuo ja tämä ennen peliä X" mutta kyllä tuo vähän työltä jo melkein kuulostaa että pitäisi kiireessä pelailla :D
Oletan, että viittasit minun Remasterin pelaamiseen. Haluan AW:n kerrata. Siitäkin huolimatta, että alkuperäinen on tullut kolmesti mentyä läpi. Koska homma on sinänsä tuttua, niin ei tarvitse erityisesti "kiirehtiä" kun tietää kuitenkin mitä tuleman pitää ja ei myöskään haittaa jos ei ihan ehdi AW II:n julkaisupäiväksi mennä sitä läpi asti. Edellisestä kerrasta onkin jo 11 v aikaa, joten tulee kertaus ihan tarpeeseen :) Harvemmin kin tulee julkaisussa ostettua pelejä (tai pelattua julkkarissa passista), niin siinä mielessä harvinaista hommaa omalla kohdalla tämän tyylinen suunnittelu. Starfield taas on niin massiivinen, että saa nähdä pääseekö sitä koskaan maaliin asti.


Kovaa työtähän tämä pelaaminen on, kun ei ole rajattomasti aikaa siihen ;) siksi sinänsä jonkinlaista pohdintaa tulee tehtyä sen suhteen, että mitä seuraavaksi pelaisi, että ei tule napattua jotain peliä, joka jää sitten pian kesken tai ei muuten sovi senhetkiseen elämäntilanteeseen. Muutenkin kieltämättä vähän perfektionistin vikaa ja suorittamiseenkin taipuvaisuutta, niin saattaa se joillekin kuulostaa stressaavalta.
 
Itselle tuo yksi täyshintainen kuukaudessa tai edes joka toinen kk kuulostaa todella kovalta. Edellinen uutena ostettu (jonka muistan), oli Hell Let Loosen ennakkotilaus lähes kaksi vuotta sitten. Sekin tosin maksoi vain 40€ ja oli lopulta vähän vikaostos, ei ole montaa tuntia tullut pelattua. MWII kaksi tuli tosin ostettua kalliimmalla, mutta oli se jo vähän alessa sentään. Moninpeleissä tuo kunnollisten alennusten odottaminen saattaa jäädä, mutta hyvin harvakseltaan niitä tuleekin hankittua.
Täällä aika sama. Todella harvoin tulee ostettua täysihintaisia pelejä. Viimeisin on kesäkuussa ostettu F1 23. Tämäkin vain siksi heti julkaisussa, kun moninpeliliigat alkaa pyöriä heti. Niin sanotusti pakko ostaa peli heti.

Formulapelin ostosta kun mietin taaksepäin, niin taitaa Final Fantasy VII Crisis Core Reunion edellisen vuoden joulukuulta olla edellinen täysihintainen, vaikka tietysti onneksi sen täysihinta on "vain" 49,99. Sitä edellinen sitten varmaan Call of Duty MWII ja tämä tietysti tuli hommattua julkaisussa lähinnä moninpelin takia.

Kun backlogia on niin paljon kuin sitä on, niin olen huomannut etten voita siinä juuri mitään ostamalla pelejä julkaisussa täysihintaisina. Ehkä jos en tilaisi Game Passia, niin tulisi muutama peli enemmän ostettua, esim. Forzat ja Halot ja tietysti nyt kohta Starfield.

Siitäkin huolimatta, että pidättäydyn ostamasta juurikaan pelejä julkaisussa, niin väitän että kyllä minulla menee keskivertoa pelaajaa enemmän rahaa peliostoksiin vuodessa. Pelihankinnat -ketjusta niitä voisi käydä ynnäilemässä. :D Jostain syystä ostan mieluummin jotain erikoisempaa esim. Play-Asiasta tai sitten tarjoushaukkailen nettikauppoja ja kirpputoreja.
Nyt onkin seuraavan vuoden sisällä odotettavissa neljä peliä, jotka tulisi varmaankin suoraan julkaisussa hankittua, mikä on kyllä aivan ennenkuulumatonta :D Onneksi eivät oletettavasti ilmesty päällekkäin (SH2 Remaken ja tulevan WRC:n julkkaisuajankohdat ovat vielä arvoitus). AW II tulee jo ihan periaatteesta ostettua julkkarissa, koska haluan äänestää lompakollani n. 13 vuotta odottamani pelin saapumista, joka on vielä "pieneltä ja sympaattiselta" kotimaiselta studiolta, jonka osakkeitakin satun omistamaan. Eipä näin paljon syitä muiden lafkojen pelien kanssa olekaan. Fyysinen keräilijänpainos olisi mennyt ostoon, mutta fyysisen puuttuminen ei ole millään tapaa kynnyskysymys omalla kohtaa, kun suurin osa peleistä tulee diginä aleista kuitenkin hankittua, niin voi nyt tässä tapauksessa täyteenkin hintaan napata. Yleensä siis ostan pelejä, kun ne ovat 10-20 €, mutta joitain poikkeuksiakin löytyy, että tulee alesta ostettua 30-40 €:n kappalehintaan.
Tästä on puhuttu jo Alan Waken omassa ketjussa, mutta keräilijänpainos Alan Wake 2:sta olisi mennyt samantien ostoon. Ilman fyysistä versiota äänestän kuitenkin lompakolla, vaikka Alan Waken kohdalla se vähän kipeää tekeekin.
Oletan, että viittasit minun Remasterin pelaamiseen. Haluan AW:n kerrata. Siitäkin huolimatta, että alkuperäinen on tullut kolmesti mentyä läpi. Koska homma on sinänsä tuttua, niin ei tarvitse erityisesti "kiirehtiä" kun tietää kuitenkin mitä tuleman pitää ja ei myöskään haittaa jos ei ihan ehdi AW II:n julkaisupäiväksi mennä sitä läpi asti. Edellisestä kerrasta onkin jo 11 v aikaa, joten tulee kertaus ihan tarpeeseen :) Harvemmin kin tulee julkaisussa ostettua pelejä (tai pelattua julkkarissa passista), niin siinä mielessä harvinaista hommaa omalla kohdalla tämän tyylinen suunnittelu. Starfield taas on niin massiivinen, että saa nähdä pääseekö sitä koskaan maaliin asti.
Ymmärrän kyllä miksi Alan Waken julkaisua lykättiin. Siinä on samassa muutaman viikon aikaikkunassa niin monta edes etäisesti saman tyylistä peliä. Pelastaako tai muuttaako 10 päivän lykkäys yhtään mitään, niin paha sanoa. Ehkä siinä joku ehtii esim. AC Miragen pelata läpi vähän paremmin ennen Alan Waken julkaisua. Toisilla onkin sitten Starfield tai ehkä Baldur's Gate 3 edelleen kesken. :)
Kovaa työtähän tämä pelaaminen on, kun ei ole rajattomasti aikaa siihen ;) siksi sinänsä jonkinlaista pohdintaa tulee tehtyä sen suhteen, että mitä seuraavaksi pelaisi, että ei tule napattua jotain peliä, joka jää sitten pian kesken tai ei muuten sovi senhetkiseen elämäntilanteeseen. Muutenkin kieltämättä vähän perfektionistin vikaa ja suorittamiseenkin taipuvaisuutta, niin saattaa se joillekin kuulostaa stressaavalta.
Mitä vanhemmaksi tulee, sen enemmän tuntuu että pitää omaa pelaamista suunnitella. On kaiken näköistä arjen velvollisuutta ynnä muuta mitkä kilpailevat peliajasta. Lisäksi tuntuu että julkaistaan niin paljon mielenkiintoisia pelejä (+ backlog), että ei aika riitä kaikkeen, joten priorisointia on vaan tehtävä. Siinä mielessä myöskin tuo suorittaminen astuu kuvioihin, että jos jonkin pelin aloittaa, niin olisihan se kiva pelata läpi.
 
Vastaillaan tänne kun lähtee OT:n puolelle. En tiedä onko tuo 10 päivää tosiaan riittävä isossa kuvassa. Omalla kohdalla tuo 10 päivää on just sopiva sauma vetää AW Remaster läpi, mutta ei vaikuta kyllä omaan ostopäätökseen mitenkään.
Varmasti siinä jokainen ehtii tehdä yhtä ja toista mutta meinasin enemmän että yleisessä kuvassa. Mielestäni jo se että tulee samassa kuussa samantyylinen peli, on uhka, joten joku 10 päivää ei minusta voi kauheasti ratkaista. Ellei tietty se juuri lisää sitä eroa sen verran että se on jo reilumpi, esim. 20 -> 30 päivää tms.

Itselle tuo yksi täyshintainen kuukaudessa tai edes joka toinen kk kuulostaa todella kovalta.
En siis tarkoittanut että ostan joka kuukausi mitään pelejä, en täydellä tai muullakaan hintaa. Meinasin että jos ostan, niin siitä tulee jonkinlainen henkinen "raja", että nyt ei osteta täydellä hintaa muita vähään aikaan. Ja saa olla todella poikkeustilanne että sitä rikkoo.

Oletan, että viittasit minun Remasterin pelaamiseen.
En viitannut vaan sitä kommentointia on jatkuvasti että mietitään mitä pitää ehtiä pelata ennen jotain toista peliä :D Kuulostaa työläältä ja sellaiselta että miettii ehtiikö siitä kiirehditystä pelistä kunnolla nauttia sitten.

Kovaa työtähän tämä pelaaminen on, kun ei ole rajattomasti aikaa siihen ;) siksi sinänsä jonkinlaista pohdintaa tulee tehtyä sen suhteen, että mitä seuraavaksi pelaisi, että ei tule napattua jotain peliä, joka jää sitten pian kesken tai ei muuten sovi senhetkiseen elämäntilanteeseen. Muutenkin kieltämättä vähän perfektionistin vikaa ja suorittamiseenkin taipuvaisuutta, niin saattaa se joillekin kuulostaa stressaavalta.
Kyllä. Mietin itsekin aikatauluja ja mitä pelata milloinkin mutta en kuitenkaan yritä julkaisupäivien takia ehtiä pelata mitään "alta pois" tai vastaavaa. Saatan tietysti ostaa sen yhden uuden pelin jo valmiiksi mutta en välttämättä aloita sitä jos on aiempi kesken. Enkä osta jos tiedän että on kymmeniä tunteja vielä jäljellä meneillään olevaa teosta.

Alennuspelit ja muut halpikset on sitten asia erikseen.
 
Ylös Bottom