Hi-Fi Rush - rytmikkäästi vihollisia turpaan

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
1674719290780.png

Nimi: Hi-Fi Rush
Kehittäjä: Tango Gameworks
Julkaisija: Bethesda Softworks
Alustat: Xbox Series X|S, PC, Game Pass
Lajityyppi: Toiminta/Rytmipeli
Julkaisu: 25.1.2023
Kotisivut: https://bethesda.net/en/article/1NiBHswbYY2uJSdAUK6Gtg/hi-fi-rush-revealed

Anna musiikin viedä mukanaan, kun rocktähteydestä haaveileva Chai sekalaisine sakkeineen nousee kapinaan jättimäistä pahisfirmaa vastaan räiskyvät rytmit aseinaan! Hi-Fi RUSH on Tango Gameworksin uusi toimintapeli, jossa maailma sykkii musiikin tahdissa.

Developer_Direct esittely pelistä:
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Joko joku on ehtiny tätä kokeilemaan? Kiinnostaisi kuulla mielipiteitä. :)
Menee tänään illalla testiin. Ei ehtinyt eilen, kun sen verran myöhään tuli jakoon.

Siistiä että tulee uusia kiinnostavia pelejä jopa näin yllättäen, mutta missä välissä tässä ehtii pelata esim. Persona 5:n loppuun. :D
 
Viimeksi muokattu:

Ippenator

Well-Known Member
Rytmipeli - uuhhh… Näin rytmitajuttomalle lienee lähinnä rasittava peli. Toki pitäähän se kokeilla ainakin hetken, kun kerran lisämaksutta saa pelata! :)
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Rytmipeli - uuhhh… Näin rytmitajuttomalle lienee lähinnä rasittava peli. Toki pitäähän se kokeilla ainakin hetken, kun kerran lisämaksutta saa pelata! :)
Sen minkä ymmärsin, niin tämä on niin löyhästi rytmipeli, kuin nyt joku voi olla. Iskut tekevät enemmän vahinkoa jos pysyt rytmissä ja kai siellä jokunen Guitar Heron kaltainen minipeli on, mutta loppujen lopuksi näytti pohjimmiltaan kolmannen persoonan toiminnalta hyvällä musiikkiraidalla ja näyttävän värikkäällä ulkoasulla höystettynä.

Mutta kuten sanoit, testaaminen ei maksa mitään ekstraa, joten miksipä ei. :)
 

KK_Roos

Active Member
Ei taida olla missään vielä "virallisia" peliarvioita? Metacriticiin ei ole ainakaan merkitty vielä mitään.

Neogaffin Hi-Fi Rush topikissa tätä kehutaan kilpaa.
 

J.Sunderland

Well-Known Member
Vielä muutama tunti niin pääsee tätä kokeilemaan. Konseptina ja taiteellisesti vaikuttaa hyvältä, joten toivottavasti toimii omalla kohdalla. Olisihan tuossa vaikka mitä kesken ja jonossa, mutta kyllähän shadowdrop ansaitsee mennä jonon ohi.

Hienoa myös, että Tangolta tuli jotain ihan muuta kuin heiltä on aikasemmin nähty. Talossa on varmasti luovaa osaamista, joten toivottavasti sama linja jatkuu tulevaisuudessakin.

Ei taida olla missään vielä "virallisia" peliarvioita? Metacriticiin ei ole ainakaan merkitty vielä mitään.

Ei taida olla, koska tämän oli tarkoitus olla kaikille yllätys ja arvostelukappaleiden jakaminen olisi aika todennäköisesti johtanut vuotoon.

Neogaffin Hi-Fi Rush topikissa tätä kehutaan kilpaa.

Myös ResetEralla tuntuu pelaajat pitävän ja Steamin arvosteluissa on tullut lähes pelkkää kiitosta.
 

koomikko

Well-Known Member
Pikkasen korkkasin peliä lounastauolla (kun lisämaksutta pystyi!). Jet Set Radio tulee tosiaan kovasti mieleen. Animevetoiset cutscenet nivoutuu kivasti varsinaisen pelin tyyliin. Toistaiseksi kovin lyhyt tovi rytmiin rämpytystä, joten tämän enempää ei arvaa vielä kommentoimaan.
 

R2zapiN

Well-Known Member
Tämä oli kyllä mielenkiintoinen yllätys. Koitin eilen illalla laittaa latautumaan, mutta ainakin PC:llä antoi vain virhekoodia, luultavasti linjat tukossa. Täytyy koittaa tänään uudelleen ja viimeistään viikonloppuna ottaa testiin.

Ja nää on aina mielenkiintoisia, kun joku tietyntyyppisenä nähty studio repäisee, ja tekeekin jotain aivan muuta.
 

J.Sunderland

Well-Known Member
No nyt on kokeiltu ja ensimmäisen noin 4h perusteella oikein mukavaa viihdettä on Tangon uutuus, eikä mikään ihan lyhyt teos taida olla kyseessä. Pelailen normaalilla vaikeustasolla ja pääsen yleensä B-arvosanoin noita vaiheita läpi, joten mikään mestari en tunnu olevan tässä, mutta hauskaa tuo siltikin on, vaikka ihan jokainen kombo ei mene maaliin ja parrytkin on vähän sinnepäin.

Parhaimmillaan taistelun flow osuu myös allekirjoittaneella hyvin kohdilleen, rytmi vie mukanaan ja kyllä se kieltämättä hyvältä tuntuu, kun robottia kaatuu tantereen täydeltä. Chai ja apurit tottelee komentoja erinomaisesti, joten onnistumisen ja epäonnistumisen erottaa oma tekeminen. Uusia kykyjä ja komboja avautuu myös ainakin toistaiseksi hyvään tahtiin edelleen, joten saa nähdä millaista balettia tämä vielä lopulta on.
 

BaDari

Well-Known Member
Tuli tätä testailtua pilvipelaamisen kautta, koska en vielä omista sitä Series X, ja tämä olikin kova! Pari tuntia meni kuin siivillä. Ja pidän todella, TODELLA, paljon tämän pelin ulkonäöstä. On kuin katselisi animaatioleffaa. Normaalisti tällaiset rytmipelit eivät innosta, mutta tässä on jotain. Ja hyviä biisejä mm. Nine Inch Nails, The Prodigy, The Black Keys. Suosittelen.
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Jet Set Radiota tuli pelattua Dreamcastilla karmeista kontrolleista huolimatta ja siitä lähtien olen odottanut jotain samanlaisen visuaalisen tyylin peliä. Rytmeissä olen myös nakkisormi, mutta viikonlopun kunniaksi pitää illalla aloitella peliä.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Täälläkin ensitestit otettu eilen illalla. Kaksi tuntia meni kuin siivillä. Peli onnistuu graafisen tyylinsä ja äänimaailmansa kanssa lähes täydellisesti. Hahmot liikkuu ja maailma elää rokin tahtiin. Hi-Fi Rush on värikäs, hauska ja ainakin ensimmäisen kahden tunnin aikana yllättävänkin monipuolinen. Mukaan mahtui tasohyppelyä, 2D kuvakulmaa, hack 'n slashia ja kaksi toisistaan selvästi eroavaa pomotaistelua.

Mitä tulee rytmipelimäisyyteen, niin pelko pois. Lyöntisarjat rytmin tahtiin ovat tehokkaampia, mutta tätä voi pelata ihan kuin mitä tahansa kolmannen persoonan toimintapeliä. Viholliset kyllä kaatuvat ainakin normaalilla vaikeustasolla sävelkorvattomiltakin. Lisäksi peli antaa kokoajan visuaalisia vihjeitä oikeasta rytmistä, joten jos lyöntinappia naputtelee vaikkapa sykkivän viemärinkannen tahtiin, niin johan iskut lyö kovempaa. Jos maailman viitteet oikeasta rytmistä eivät riitä, niin ruudun alareunaan saa jatkuvasti näkyvän apujanan, joka kertoo oikean rytmin. Kyllä Tango Gameworks on selvästi pitänyt huolen, että peli on pelattavissa ihan kaikille.

Ainakin alun perusteella aivan mahtavaa menoa.
 

J.Sunderland

Well-Known Member
Jet Set Radiota tuli pelattua Dreamcastilla karmeista kontrolleista huolimatta ja siitä lähtien olen odottanut jotain samanlaisen visuaalisen tyylin peliä.

Jet Set Radio Futurea tuli pelattua alkuperäisellä Xboxilla ja on sääli, ettei sitä ole saatu taaksepäinyhteensopivuuden piiriin Series-sukupolvelle. Voisi olla kestänyt aikaakin ihan hyvin.

Hi-Fi Rush on tosiaan visuaalisesti hyvinkin samaa tyyliä ja jotenkin kieltämättä myös muutenkin rapsuttaa JSRF-kutinaa, vaikka onkin hieman erilainen peli.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Joku oli taiteillut tällaisen Twitterissä. Kieltämättä Hi-Fi Rushia pelatessa tulee vanhat hyvät ajat mieleen. Jet Set Radio ja kumppanit. Sellainen pelaamisen hauskuus tästä pelistä huokuu. Jos pelistä joskus tulee fyysinen versio niin printtaan siihen tästä kannen. :D

1674827614730.png
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Olen ihan varauksellisen tyytyväinen. Tutoriaali oli liian pitkä ja hyppiminen on epätarkkaa. Muuten vaikuttaisi ihan hyvältä mutta tähän astisilla eväillä ei ihan sinne suosikkien joukkoon päästä. Ehkä peli paranee edetessä. Nyt se on ihan ok kuitenkin.
 
Ylös Bottom