Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Hobbit

Vastaus: Hobbit

Toiseen elokuvaan löytyy potentiaalista materiaalia vaikka kuinka, mikäli se todellakin keskittyy Hobitin jälkeisiin tapahtumiin: esimerkiksi Aragornista ja Arwenista saisi suht paljon tarinaa, Aragornin seikkailut Telcontarina ja muilla nimillä Rohanin ja Gondorin palveluksessa, Klonkun metsästys Gandalfin kanssa... ja varmasti monia muitakin asioita, joita en voi ulkomuistista muistaa. Aragornin kautta voi kuitenkin näyttää hyvin paljon Keski-Maata ajalta Hobitin ja elokuvan alun väliltä (Sormuksen ritareissahan on vähän typistetty vuosia pois).

Hobitin puolella löytyy mm. Sauronin karkoitus Synkmetsästä, joka sivuutettiin kirjassa tyystin. Itseasiassa Hobitti on kirjoitettu hyvin suppealla tyylillä, Hobitin aikoihin tapahtui varsin paljon, mutta monet asiat on kerrottu hyvin pikaisesti tai ohitettu kokonaan kirjassa.
 
Vastaus: Hobbit

Eikös se noitakuningas häädetty sieltä metsästä ei Sauron, saatan kyllä muistaa väärin. Itse toivoisin että tuossa toisessa elokuvassa näytettäisiin vähän enemmän kääpiöitä.

EDIT:Taisi kyllä olla suomentajan vika että luulin noin nimittäin suomennetussa hobitissa Sauronia kutsutaan muistaakseni noitakuningaaksi mutta englanninkielisessä versiossa Sauron on necromancer joka on sitten hölmösti käänetty noitakuninkaaksi.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Hobbit

KontuWikistä katsoen Necromancer on ilmoitettu käännetyn suomennoksissa Noidaksi. Pieni ero; tosin kirjoissa voi olla käytön suhteen virheitä, vääriä nimiä esiintyy siellä sun täällä, kuin myös eri nimityksiä samasta asiasta. Ja virheitä on suomennetun painoksen lisäksi vielä runsaasti alkuperäislaitoksessakin.
 
Vastaus: Hobbit

Vaikutta ihan hyvältä. Muutenkin toi Tarusormusten herrasta triologia oli tosi hyvä. Peter Jackson on kyllä hyvä ohjaaja. Harmittikin vähäsen kun vika Sormusten osa tuli, onneks on nyt toi Hobitti tulossa. Sehän on kuulemma 2-osanen, että saa melkein kaiken kirjasta mahtumaan.
 
Ylös Bottom