Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Hyvä ja helppo WLAN-modeemi PS3:n kaveriksi

Saxon_747

Well-Known Member
Eli nyt pitäis vaihtaa modemia, kun vaimo tarvitse läppärille langatonta yhteyttä.

Itse kun on sen verran pihalla näistä vehkeistä niin tarviis hieman jeesiä. Nyt kun oppinut elämään speedstreamin kanssa ja saanut porttiohjaukset toimimaan niin ei kiinostas hommata laitetta missä joutuu taas samaan oravanpyörään. Eli hakusessa sellainen modeemi missä olis esim toimiva DMZ.

Moseemiin tulis kiini
1x pc piuhalla
1x PS3 piuhalla
1x läppäri langaton

Kiitokset etukäteen vastanneille.
 
Vastaus: Hyvä ja helppo W-Lan modeemi 3:sen kaveriksi

Jos ei WLAN:ilta vaadita mitään erityistä, niin itse voisin lämpimästi suositella Linksys WRT54GL-laatikkoa. Löytyy verkkokaupasta: 4872 - Linksys WRT54GL linu - Verkkokauppa.com

Tuo on Linux-pohjainen laatikko, johon voit laittaa kolmannen osapuolen firmwaren käyttöön. Itse käytän Tomato-firmwarea, jossa säätömahdollisuuksia on todella monipuolisesti, mutta kuitenkin perusasetukset ovat helppoja toteuttaa, sekä wikisivu on hyvinkin kattava. Tomato Firmware | polarcloud.com

Tuo reititin ei hyydy monista yhtäaikaisista yhteyksistä WLAN:inkaan yli, vaikka olisi palomuuri ja NAT käytössä jne, itselläni ko. reitittimessä on kiinni serveri, verkkolevy ja pleikkari (DMZ) piuhoilla ja wlanin ylitse sitä käyttää samaan aikaan kolme läppäriä.
 
Vastaus: Hyvä ja helppo W-Lan modeemi 3:sen kaveriksi

Ei ole mikään pakko luopua Speedstreamistä, vaan voi laajentaa verkkoasi vain lisäämällä langattoman tukiaseman. Tämä liitetään Ethernet-kaapelilla Speedstreamin yhteen LAN-portiin.

Tähän tarkoitukseen sopii melkein mikä tahansa langaton reititin, vaikka niissä mukana tuleekin hieman ylimääräistä toiminnallisuutta. Pelkät tukiasemat ovat pääsääntöisesti kalliimpia, ja edullisemmassa päässä myös hitaampia.

Oma suositukseni on Netgear WNDR3700, joka tarjoaa sekä 802.11g (54Mbs) että 802.11n (300Mbs) langattomat verkot toisiaan häiritsemättä 2.4Ghz ja 5Ghz taajuuksilla. Laite on erittäin nopea, luotettava ja n. 130 euron hintaan suht edullinen. Tämän laitteen avulla on myös mahdollista nostaa oman sisäverkon nopeus gigabit tasolle, sillä laite tukee gigabit ethernetiä kaikissa porteissaan.

Yksi vaihtoehto on käyttää Speedstreamiä vain ADSL-modeemina ja antaa uuden laitteen, esim. tuon Netgearin, hoitaa myös reitittimen, palomuurin ja DHCP-palvelimen tehtävät.

Vaihtoehtoja kannattaa miettiä myös sen kannalta miten kaukana langatonta yhteyttä tarvitseva laite on suunnitellusta tukiaseman paikasta. Jos välissä on kantavia seiniä ym. signaalia estäviä kohteita, voi signaali jäädä heikoksi lyhyemmälläkin matkalla jolloin hieman lähemmäksi sijoitettu erillinen tukiasema antaa paremmat tuloksen.
 
Vastaus: Hyvä ja helppo WLAN-modeemi PS3:n kaveriksi

Elikkäs jos oikein älysin niin voin liittää reitittimen tuohon meikäläisen modeemin. Jolloin emäntä pääse sillä langattomasti nettiin, ja minun ei tarvii opetella sen kummemmin uusia säätöjä. Kiitokset vaan näistä tiedoista, sillä yksi Zyzelin reititin löytyy jostain komerosta kun viimetalvena työkaveri moisen toi tarpeettomana.
 
Vastaus: Hyvä ja helppo WLAN-modeemi PS3:n kaveriksi

Jep, tuo minunkin ehdottama oli nimenomaan reititin nykyisen modeemin kaveriksi. Noita yhdistelmäbokseja kun ei kannata käyttää kaikkine ominaisuuksineen yleensä, niistä loppuu vain yksinkertaisesti teho kesken. Esim ADSL+WLAN+NAT+palomuuri-yhdistelmä ja suuri kuorma WLAN:ssa saa usein koko boksin jäätymään, kun taas erillinen ADSL-laatikko ja reititin erikseen antavat yleensä vakaan lopputuloksen.
 
Vastaus: Hyvä ja helppo WLAN-modeemi PS3:n kaveriksi

Ehdottomasti ADSL + erillinen reititin on paras vaihtoehto kuten jo aiemmin mainittu. Lähes poikkeuksetta vakaampi ja nopeampi ratkaisu. Helppo tapa parantaa omaa verkkoa kunhan nyt vähän katsoo mitä ostaa. Eurolla saa Euron tavaran kuten tiedetään.

Normaalisti kokonaisuus kytketään siten että ADSL on siltaavassa bridge modessa (ei router) jolloin se on toimii tyhmänä modeemina. Modeemista sitten piuha reitittimen WAN porttiin ja laitteet LAN portteihin tai langattomasti WLAN:lla. Käytännössä siis reitittimen kautta kulkee kaikki liikenne. Reititin hoitamaan sitten vielä lisäksi palomuuri + NAT + DHCP.

Edit: Reititin toimii kuten pitää et tarvi DMZ ominaisuutta. UPnP hoitaa portit kuntoon. Itsellä D-Link DIR-855 ja kertaakaan ei ole tarvinnut porttien kanssa säätää. Zyxelin ADSL modeemin kanssa (HW660) ei taas muuta ollutkaan kuin portti ongelmia. Modeemista vielä WLAN OFF asentoon niin ei vahingossakaan häiritse uutta verkkoa.
 
Ylös Bottom