Indiepelit yleisesti

Mewna

Toimitus
Ylläpitäjä
KonsoliFINin foorumit ovat loistavat ja sisältävät laadukasta keskustelua, mutta yksi puute iskee silmään aika pahasti: Täällä ei ole yleistä, kaikki alustat kattavaa aihetta indiepeleille. Päätin siis tehdä elämäni ensimmäisen foorumiketjun, sillä olen intohimoinen indiepelien fani.

Indiepelin määritelmä Wikipediasta pienin muokkauksin: "Indievideopelit eli indiepelit ovat videopelejä, joita kehittävät yksityishenkilöt tai ryhmät ilman julkaisijan taloudellista tukea." Tässä ketjussa ei kuitenkaan ole tarkoitus kinastella siitä, mikä on indiepeli ja mikä taas ei.

Oletko aivan hurmioitunut pelaamastasi pelistä, ja haluat suositella sitä koko kansalle? Tai odotatko kieli pitkällä jonkin teoksen julkaisua? Vai haluatko vain varoittaa muita pelaajia siitä aivan sysipaskasta nimikkeestä?

Jaa mielipiteesi muiden indiepelien ystävien kanssa!

P.S. Julkaisemme kuukausittain Pois mukavuusalueelta -sarjaa, jossa katsastetaan uusia indiejulkaisuja.
 

pelle

Well-Known Member
Olenkin välillä miettinyt, että kirjoitanko switchin indiepelit aiheeseen vai liian vähälle huomiolle jääneet pelit aiheeseen, kun yleensä switchillä pelatut indiet on kuitenkin muillekin alustoille tarjolla.
Nyt ei tarvitse enää miettiä.
 

pelle

Well-Known Member
Earthworms

Perinteinen point & click seikkailu.
Peli alkaa kun pelaajan ohjastama etsivä saa tehtäväkseen matkustaa saarelle selvittämään mitä kadonneelle henkilölle on tapahtunut.
Ei kestä kovin pitkään, kun selviää, että saarella on jotain muutakin pahasti vialla sillä baarin alakerrasta löytyy kuollut ihminen, tai ainakin se näyttää ihmiseltä, mutta hiusten tilalla on lonkeroita jotka on vielä jostain syystä leikattu poikki.
Kun baarista menee ulos niin pihassa odottaa irti leikattu sian pää ja verellä kirjoitettu GO AWAY.

Varsin kiva ja kiinnostava (jos aihealue iskee) muutaman tunnin kompakti seikkailu.
Oikeastaan ainoa ongelma on se, että jos jotain tavaraa ei vielä tarvita niin sitä ei myöskään voi poimia mukaan tai käyttää joten useamman kerran saa käydä läpi asioita jotka ei aiemmin tehnyt mitään.
Esimerkkinä katulamppu jota tutkiessa hahmo vaan toteaa, että jopa lamput on kieroja tällä saarella, mutta myöhemmin sitä pitää tutkia uudestaan ja se toimiikin katkaisijana. Tuo oli yksi kohta jossa oli pakko turvautua netin apuun, koska tuo ei tullut mieleenkään.The way remastered

Peli alkaa kun hahmo kaivaa juuri haudatun vaimonsa haudasta ja kantaa kotiin.
Siitä plussaa, että peli onnistuu jotenkin iskemään jo heti alussa tunteisiin vaikka et edes tunne hahmoja sillä ruudulle ilmestyy aina tavaroiden selityksiä kun niiden ohi kulkee.
Esim hautausmaalla vaimon haudan kohdalle ilmestyy "her grave" ja muiden kohdalle vain "a grave" ja kun lähestytään omaa asuntoa niin ensin jonkun random asunnon kohdalla lukee "someones apartment" ja oman oven kohdalla "our...my apartment".
Asunnon sisällä on sitten paljon tietoa ja kuvia toisella planeetalla olevasta mahdollisesta ikuisen elämän lähteestä jotka väkisinkin näkee samalla kun kuollut rakas vaimo viedään stasis podiin.

Oma hahmo ja tämän vaimohan on olleet osana juurikin tuolla planeetalla ollutta tutkimusryhmää kunnes mimmi sairastui.
Nyt tietenkin pitää varastaa firman alus ja lähteä takaisin sinne.

Moni arvostelija vertaa tätä another worldiin ja flashbackiin ja varmaan sen takia tämä oli pieni pettymys itselle.
Siinä missä edellä mainitut keskittyy enemmään toimintaan ja välillä on pulma tai kaksi niin tämä keskittyy pulmiin.
Videoiden perusteella tämä jopa näyttää esikuviltaan aina äkkikuolemia myöden jotka ei onneksi haittaa etenemistä sillä oma hahmo spawnaa välittömästi kohtuu lähelle.
Rakenteeltaan peli kuitenkin muistuttaa enemmän modernisoitua ekaa tomb raideria (anniversary ? ) eli ensin on hieman toimintaa ja sitten tulee puzzle huone -> siirtymä parilla vihollisella -> puzzle huone -> siirtymä jne.
Jotkut varmasti tykkää tuosta paljon, mutta itselle pulmat on silloin kivoja kun ne on lähinnä mauste eikä se itse pääateria.


Tuo arvostelussa mainittu harvinainen pelin pysäyttävä bugikin on jo korjattu ja muutenkin molemmat pelit toimi ongelmitta switchilla.
Ainakin pc:lle nämä on myös tarjolla, mutta molemmat on varsinkin switchilla usein tarjouksessa 1e hintaan ja jos genret kiinnostaa niin kannattaa ostaa.
Itselle molemmat oli tuon hinnan arvoisia ja mikä tärkeintä myös sen ajan arvoisia mitä noihin tuli käytettyä.
Molemmat kesti arviolta 4-5 tuntia riippuen siitä kuinka pahasti aivot lyö pulmissa tyhjää.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
^Ostin juuri eilen illalla The Way Remasteredin hintaan 0,99e. Vielä en peliä ehtinyt testata, kun Mestareiden liigan ottelut veivät illan päähuomion, mutta tosiaan näytti graafiselta tyyliltään varsin siistiltä ja 99 sentillä nyt ostaa mitä vaan kokeiluun.

Toinen heräteostos eilen eShopia selaillessa oli Star Story: The Horizon Escape. Yhtälailla hintaan 0.99e. Kyseessä on vuoropohjainen roolipeli/tekstiseikkailu, jossa valinnoilla on iso merkitys. Riippuen käytössäsi olevista tavaroista valinnat voi hoitaa onnistuneesti kolmella eri tavalla: agressiivisesti, älykkäästi tai ystävällisesti. Pelillä on jopa 24 erilaista loppua. Näiden kaikkien saavuttaminen myöskin helpottuu koko ajan, sillä kokemuspisteet jäävät voimaan uudelle pelikierrokselle.

Graafisesti peli tuo mieleen Steamworld -sarjan pelit. Käsinpiirretty 2D grafiikka on varsin sympaattisen näköistä. Peli myös tukee kosketusnäyttökontrolleja. Ilmeisesti tässä on aika paljon toistoa, mutta jälleen kerran 99 sentillä nyt ostaa mitä vaan kokeiluun.
 
Ylös Bottom