Infinity Blade (App Store, arvostelu)

hartzu

KonsoliFIN Alumni
<div>
<div itemscope itemtype="http://data-vocabulary.org/Review">
Peli: <span itemprop="itemreviewed">Infinity Blade</span>
Arvostelija: <span itemprop="reviewer">MobiiliFIN</span>, <time itemprop="dtreviewed" datetime="2011-05-20">20. toukokuuta 2011</time>
Yhteenveto: <span itemprop="summary">iOS-pelien visuaalinen merkkipaalu</span>
Tyylilaji: toimintaroolipeli
Alustat: iPad, iPhone 3GS/4, iPod Touch (3rd, 4th gen)
Arvosteltu: iPad 2, peliversio 1.3
Game Center: kyllä
Verkkopeli: kyllä
Retina/iPad-tuki: kyllä
Julkaisija: Epic Games
Kehittäjä: ChAIR Entertainment
Kotisivu: Infinity Blade
iTunes: Infinity Blade

Infinity Blade on Unreal Engine 3 -pelimoottorin tekijän Epic Gamesin ja omistamansa ChAIR Entertainment -studion ensimmäinen varsinainen peli iOS-alustalla ja samalla ensimmäinen kyseistä pelimoottoria käyttävä toteutus iOS-laitteilla.Pelin perimmäinen tarkoitus on luonnollisesti toimia UE3:n käyntikorttina ja osoituksena minkälaista jälkeä sillä on mahdollista iOS-alustalla saada aikaan. Aiemmin Epic julkaisi puhtaan teknologiademon Epic Citadel, jossa maisemat ovat samat itse pelin kanssa, mutta mitään pelattavaa se ei tarjoa, ainoastaan mahdollisuuden liikkua ja tutkia ympäristöä vapaasti.

Heti alkuun on todettava Infinity Bladen näyttävän huikaisevan upealta ollen graafiselta anniltaan ehdottomasti hienointa, mitä iOS-laitteilla on koskaan nähty. Erityisesti visuaalinen loisto näkyy iPadin suurella ruudulla. Peli näyttää todellakin niin hyvältä mitä kuvaruutukaappaukset antavat ymmärtää ja ruudunpäivitys on sulavaa (ainakin iPad 2:lla kokeiltuna).Julkaisun jälkeen Epicin taidonnäyte sai kritiikkiä osakseen sisällön suppeudesta ja pelattavan vähyydestä. Kritiikki oli oikeutettua, mutta Epic on paikannut asiaa sisältöpäivityksillä ja viimeisimmän 1.3 päivityksen mukana tuli viimein verkkopeli, jonka puitteissa pelaaja voi ottaa mittaa kavereiden taidoista Games Centerin kautta.

Infinity Bladen juoni ja tarina on vain ohut sivujuonne varsinaisen toiminnan päällä. Mystistä kuningaskuntaa on hallinnut voittamaton jumalkuningas vuosisatojen ajan, joka surmasi pelaajan hahmon isän. Poika lähtee luonnollisesti hakemaan kostoa. Tämä tarina kulkee syklinä aina siihen saakka, kunnes pelaajan hahmo on lopulta niin vahva, että pystyy kuninkaan voittamaan.

Hahmon taitojen ja ominaisuuksien kehittäminen tuo mukaan roolipelaamisen elementtejä, mutta mistään kovin aidosta roolipelaamisesta ei voida puhua. Kyse on enemmänkin taisteluissa grindaamisesta niin pitkään, että tarvittavat välineet on hankittu ja niiden taidot nostettu riittävälle tasolle. Hahmoluokkia ja hienompia nyansseja hahmon kehittämiseksi ei ole tarjolla.

Pelimekaniikka ja ohjaus on onnistuneesti sovitettu kosketusnäytöllä tapahtuvaa ohjausta varten. Perinteistä ohjausmallia ei yritetä emuloida virtuaalisilla nuolinäppämillä, vaan hahmon liikuttelu tapahtuu ruudulla näkyvien kohteiden perusteella.

Taistelu tapahtuu aseen iskuja mukaillen sormea ruudun yli liikuttamalla. Erikoishyökkäyksiä ja taikojen käyttöä varten on omat toimintonapit samoin kuin torjuntaa ja väistelyä varten. Taikojen käyttö vaatii lisäksi taian vaatiman riimukuvion piirtämisen ruudulle. Myös yhdistelmä- eli kombohyökkäyksiä on mahdollista suorittaa.

Uusi verkkopeli sekä survival-tila, jossa taistellaan loputtomia vihollisia vastaan, antavat pelille uudelleenpelattavuutta, mikäli pelkkä taistelu jaksaa kiehtoa.

Infinity Blade on hieno näyte mihin iOS-alustalla voidaan yltää visuaalisesti ja osoittaa, että myös perinteisemmät peligenret on mahdollista sovittaa uusiin raameihin onnistuneesti.

Arvosana: <span itemprop="rating">4.5</span>

[video=youtube;MLWDVJERemA]http://www.youtube.com/watch?v=MLWDVJERemA[/video]


</div>
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

draev

New Member
Vastaus: Infinity Blade (App Store, arvostelu)

Mitäs luulette, oisk tälle tulossa lähiaikoina hyvä alennus, kun jatko-osa ilmeisesti ilmestyy ensi kuun alkupuolella? Ei viitsisi ostaa, jos viikon/parin päästä saakin puoleen hintaan...
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Infinity Blade (App Store, arvostelu)

Infinity Bladen 2:n julkkarin kunniaksi luulisi tämän päätyvän alennukseen. Aiemminkin tätä on saanut 79 sentillä.
 
Ylös Bottom