Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

iPad-sovellukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hartzu
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: iPad-sovellukset

Juu, mulla on iPadin vielä puuttuessa iPhonessa amerikkalaisilta serkuilta lainattuja jaksoja eri sarjoista. Ohessa screenshot The Big Bang Theorysta, kuvanlaatu on ainakin iPhonen näytöllä hyvä.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

iTunesista on täpättynä "synkronoi vain katsomattomat jaksot", eipähän tule pulaa tilankaan kanssa.
 
Vastaus: iPad-sovellukset

Juu, mulla on iPadin vielä puuttuessa iPhonessa amerikkalaisilta serkuilta lainattuja jaksoja eri sarjoista.

Hienoa, että CBS tekstittää suomeksi ;)

iPadin ruudulta hätäpäissään jo jotain voi katsoakin, kuten BooxTV:n kautta teenkin, mutta hieman ruudun 4:3 kuvasuhde harmittaa kun pienellä ruudulla tulee lisäksi letter-box kuvan palkit.
 
Vastaus: iPad-sovellukset

Silmäkarkkia kaipaaville iPad-käyttäjille on nyt tarjolla vaihtoehto laitteen omalle musaplayerille; Planetary. Engadgetin arvostelu puhukoon puolestaan.

The iPad's music player hasn't changed much since its debut, and unlike its desktop counterpart, it also lacks a built-in music visualizer for your mesmerization. Luckily, for the folks who are seeking ways to spice up their iPad music experience, you now have a new option: Planetary, by Bloom Studio. As you can tell by the name and the screenshot above, what we have here is a visually compelling app for exploring your tablet's music library. It's very straightforward: each artist or band is shown as a star, surrounded by albums in the form of orbiting planets, and then you have individual tracks displayed as moons orbiting each album.

Lähde: Engadget
 
Vastaus: iPad-sovellukset

Musiikkiohjelmista omaan haaviin on tarttunut kaksi varsin mainiota softaa. Molempien tarkoituksena on tutustuttaa käyttäjä uusiin artisteihin ja uuteen musiikkin.

Aweditorium on ikäänkuin levykaupan näyteikkuna, jonka kautta voi valita kiinnostavalta näyttäviä artisteja. Konseptia on hieman hankala pukea sanoiksi, mutta musiikin löytäminen visuaalisesti ja interaktiivisesti on tässäkin kantava teema. Tarjolle tulee musiikki, videoita ja valokuvia. Artistitarjonta näyttäisi painottuvan lähes yksinomaan uusiin Amerikkalaisiin indie-artisteihin. Sieltä bongaamaan uutta Nirvanaa, Ramonesia ja Blondieta.

Toinen vastaavanlainen uuden musiikin löytämiseen tähtäävä sovellus Discovr. Lähtökohta on hieman erilainen ja perinteisempi. Annat aluksi jonkin mieli artistisi nimen ja sen jälkeen sovellus hakee tähän artistiin liittyviä muita artisteja ja näyttää ne eräänlaisena verkostona, joista jokaiseen artistiin voi tutustua lyhyen kuvauksen ja musiikkinäytteiden kautta. Käyttö on hyvin intuitiivistä, mutta artistien väliset suhteet tai niiden puuttumiset ovat ajoittain aavistuksen kummallisia. Tutustumisen arvoinen joka tapauksessa, jos haluaa löytää lisää samantyyppistä musiikkia, kuin mistä nyt pitää. Discvr kattaa paljon suuremman määrän artisteja ja genrejä kuin Awetorium.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: iPad-sovellukset

Yllä olevaan musiikkiohjelmien kategoriaan vielä yksi lisäys: Music Hunter. Hintakin laski tänään kukkarolle sopivaan 0 euron tasoon hiuksia nostattavasta 79 sentistä :p

Tämä on omaan makuun ehkä mielyttävin uuden musiikin hakemiseen ja tutustumiseen tarjolla oleva softa. Omien nykyisten suosikkien kautta saa heti eteensä uusia ehdokkaita biisinäytteineen.

mzl.yfwcafoh.480x480-75.jpg


Toinen hieman erilaista lähestymistä kokeilee Pocket Hipster HD. Tässä trendikäs hipster-hahmo tarjoaa käyttäjälle uusia ideoita, mutta omalla kohdalla tämä ei oikein toiminut. Softa katsoo oman musiikkikirjastosi sisältöä ja ehdottelee sen perusteella uusia ehdokkaita. Hipster vaikutti olevan melko niuho verkkoyhteyden suhteen ja jopa WLANin kautta valitti toisinaan yhteyden olevan liian hidas ja kieltäytyi lataamasta suosittelulistaa. Onneksi tämäkin oli tarjolla ilmaiseksi viikonloppuna, joten ei mennyt 79 senttiä hukkaan.

mzl.jaekpqcw.480x480-75.jpg
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: iPad-sovellukset

Lisätään uuden musiikin löytämiseen vielä uunituore kotimainen tulokas Hitlantis.

Käyttöliittymän osalta on lähdetty hakemaan uusia tuulia ja melko pirteän näköinen se onkin. Pallomeren käytettävyydestä voidaan tosin olla montaa mieltä, vaikka se hienosti havainnollistaakin eri musiikkigenret värieroilla ja artistien suosituimmuus näkyy pallon koosta.

Ensitestien perusteella tarjolla on vain kotimaisia artisteja, ja niistäkin se tuntemattomampi "up & coming"-osasto, joten Rihannaa ja Lauri Tähkää on turha tämän kautta etsiä, mutta koko homman pointtina onkin löytää ja tutustua uusiin artisteihin, eikä kuunnella samaa "NRJ-Hit music only" putkea.

mzl.cckiqxrt.320x480-75.jpg


Toimii myös selaimen kautta: Hitlantis. Who's next?
 
Vastaus: iPad-sovellukset

Ranskassa pelattava tenniksen Roland Garros ATP-turnaus alkoi tänään. Roland Garros on yksi tenniksen ATP-kiertueen major-turnauksista.

Turnausta ja pelien etenemistä voi seurata näppärällä Roland Garros -sovelluksella, josta näkee otteluiden tilanteen realiajassa, pelaajien tiedot ja videoita peleistä. Sovellus on mallikkaasti toteutettu ja optimoitu myös iPadin näytölle.

mzl.pailulzb.480x480-75.jpg
 
Vastaus: iPad-sovellukset

IPadia en omista eikä kissaakaan nurkissa purise ja kurise, mutta tällainen kombo maistuisi:
[video=youtube;vaif2uq_0Vc]http://www.youtube.com/watch?v=vaif2uq_0Vc&feature=player_embedded[/video]
 
Vastaus: iPad-sovellukset

Käyttäjän päänliikkeen seurannalla kolmiulotteisen efektin luova teknologiademo i3D on nyt ladattavissa Storesta. Toimii vain iPad 2, iPhone 4 sekä iPod Touch (4th gen) laitteissa.

[video=youtube;bBQQEcfkHoE]http://www.youtube.com/watch?v=bBQQEcfkHoE[/video]

Ihan mielenkiintoinen demo. Saa nähdä saadanko teknologiasta muuta irti oikeassa käytössä. Samaa teknologiaa on nähty ainakin Nintendo DSi:llä parissa pelissä, joissa pelimekaniikka perustui näkymän tarkasteluun eri kuvakulmista.
 
Vastaus: iPad-sovellukset

IPadia en omista eikä kissaakaan nurkissa purise ja kurise, mutta tällainen kombo maistuisi:

Näitä kissoille tehtyjä pelejä on päästy testaamaan ihan livenä ja eipä juuri ole vaikutusta. Kissan katse seuraa kyllä, mutta kertaakaan ei ole räpännyt ruudulla vilistelevää virtuaalihiirtä. Välillä katsoo laitteen omistajaa päin, että mitä se nyt yrittää pakkosyöttää tässä..
 
"IPadin käyttäjät ovat sen sijaan joutuneet turvautumaan selaimeen käyttäessään yhteisöpalvelua taulutietokoneella."



Ja taas perus uutiointia..eihän siel oo ku store täynnä FB softia..loistavia sellaisia jopa.
 
Vastaus: iPad-sovellukset

Hämmästyttävää miten hankala on löytää kunnollista säätietosovellusta iPadille. Suurin osa on puhtaasti jenkkikeskeisiä ja tarjonta tänne pohjois-Eurooppaan on melko rajallista. Useista puuttuu lokalisointi tai se jätetty puolitiehen. Osa taas on nättejä katsella kun vallitseva sää näytetään myös asianmukaisena taustakuva-animaationa, mutta dataa ne tarjoavat vähän.

Tähän mennessä ilmaisista vaihtoehdoista paras on ollut AccuWeather, mutta WeatherBug taas totaalisen surkea. Accukin jättää toivomisen varaa monessa suhteessa.

Kaupallisia en ole vielä kokeillut, mutta kiikarissa on Eurooppalaiset WeatherPro for iPad ja Aelios Weather.

Kotimaisia tarjokkaita ei taaskaan ole lainkaan ja Ilmatieteenlaitos sekä Foreca jättävät markkinat muille.
 
Ostin iPhone version WeatherProsta ja mun tarpeisiin oli varsin kattava. Selkeä miinus kuitenkin sovelluksen sisäisestä ostamisesta. Tilauksen jälkeen avautuu tutkakuvaennusteet ja tunneittain paikkakuntakohtaiset ennusteet. Ilman tilausta tutkassa reaaliaikainen näkymä ja tuo paikkakuntakohtainen näkymä muistaakseni näyttää dataa 4 tunnin harppauksin
 
Vastaus: iPad-sovellukset

Tilauksen jälkeen avautuu tutkakuvaennusteet ja tunneittain paikkakuntakohtaiset ennusteet. Ilman tilausta tutkassa reaaliaikainen näkymä ja tuo paikkakuntakohtainen näkymä muistaakseni näyttää dataa 4 tunnin harppauksin

Onko sadetutkan materiaalia sama kuin esim. Hesarin tai Ilta-Sanomien käyttämä Ilmatieteenlaitoksen tutkaan perustuva nimenomaan Suomea koskeva näkymä vai joku yleiseurooppalainen näkymä?

Softa on suhteessa melko kallis ja sen päälle pitäisi vielä ottaa tuo erikseen maksava premium-paketti, joten hieman epäilyttää. Jos tarjottava materiaali on laadukasta, eli esim. Ilmatieteenlaitokselta ostettua, niin kyllä tuosta voisi maksaakin.

Sen sijaan jenkkidatasta tai yleiseurooppalaisesta tutkakuvasta en aio maksaa.
 
Vastaus: iPad-sovellukset

Ohessa kuvaruutukaappaus sadetutkan tarjoamasta materiaalista. Toi on nyt sadepilvien liikettä kuvaava. Tarjolla myös sateen todennäköisyyteen perustuvaa kuvaa. Punanen täpälä merkkaa paikkakuntaa jonka säätä katselin ennenkuin valitsin tutkakuvatoiminnon.

Epäilisin, että maakohtaisesti löytyy vastaavat ainakin euroalueelta. Mulla on nyt listalla parin kotimaisen paikkakunnan lisäksi kesälomakohde Saksasta ja parit jenkkilän kaupungit. Saksa näkyy vastaavasti kuin toi Suomen kuva. Jenkkiläkin yleiskuvana joka on kyllä maan koko huomioiden liian yleistasolla. Ei näytä siis sieltä suunnalta esim. osavaltioittain.
 
Vastaus: iPad-sovellukset

Ohessa kuvaruutukaappaus sadetutkan tarjoamasta materiaalista. Toi on nyt sadepilvien liikettä kuvaava.

Kiitos, näyttäisi olevan kutakuinkin sama Ilmatieteenlaitoksen tutkakuva yhdistettynä Ruotsin puolen tutkakuvilla :)

Tältä tosin WeatherPro tarjoaa parhaan säämateriaalin Suomen osalta. Mikään muu softa ei tietääkseni tarjoa näin tarkkaa tutkakuvaa Suomen osalta. Syynä tähän on se, että tutka- ja sateliittikuvat Suomen osalta ovat maksullisia, joten ilmaissoftat eivät siihen kovin helposti pystykäään, eikä mikään muu maksullinen ole niitä halunnut ostaa käyttöönsä.
 
Vastaus: iPad-sovellukset

Täytyipä oikeen itsekin tuo ostaa. Katsotaan millainen on kunhan latautuu ensin.

Vaikuttaa kyllä hyvältä, vaikka aikalailla kallis on ensin maksaa 4e softasta ja siihen päälle olikos se 5e siitä vuoden tilistä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: iPad-sovellukset

WeatherPro premium-painoksen sisältämät ominaisuudet on lueteltu täällä: WeatherPro: WeatherPro for iPad - Premium

Koko softan hinnaksi tulee siis 3,99 + premium palvelun tilaus (1,59 tai 4,99), joten kyseessä lienee hintavin sääsovellus Storessa, mutta toisaalta se tarjoaa kaupallista säädataa ja tutkakuvia, eikä pelkästään ilmaiseksi jaossa olevaa lentokenttien METAR-sanomien sisältöä ja jenkkien NOAA:n ilmaiskuvia, kuten suurin osa muista ohjelmista.

Näemmä softa on tarjolla myös Android ja WP7 laitteille.
 
Ylös Bottom