iPhone - kaikki mallit

Nikki

Active Member
Vastaus: iPhone 4S

Luin lööpin ja ajattelin että hmmm... Nokia voisi olla vaihtoehto mutta kun perehdyin sisältöön niin nuo nokian pisteet tulevat ei niin tärkeistä ominaisuuksista joten tuonkin jälkeen iPhone löylyttää mennen tullen, jään siis odottamaan ensikuuta ja lukottoman mallin myyntiä.
 

TeRm0z

Arvostelija KonsoliFIN-jumalien armosta
Ylläpitäjä
Vastaus: iPhone 4S

Olipahan taas vertailu. Lumiaa toimittaja päässyt käpälöimään varmaan sen vartin messujen vilinässä ja nyt vedetään tiukkaa "faktaa" ruutuun. Meikäläinenkin olisi osannut kyhätä tuollaisen artikkelin vartin googlettamisella.
Lisäksi nuo kategoriat ovat lievästi sanottuna mielenkiintoisia. Ihanko oikeasti vetivät radion yhdeksi oleelliseksi vertailukohdaksi? Vastaavasti taas sovelluksista ja muusta oikeasti älypuhelimen käyttöön liittyvästä ei puhuttu mitään.

No, kait tuollakin muutaman halvan klikkauksen saa konkreettisempia vertailuita odotellessa.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: iPhone 4S

Ei tuo siri tunne mun rallienglantia kyllä yhtään. :D

Mut ihan siisti laite, näin reilun 5h jonottamisella. :D
 

shout

New Member

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: iPhone 4S

64 gigan musta iPhone 4S noudettu päivällä Keravan Elisa Shopitista. Otin 24 kk:n osamaksun, eli kuukausieräksi muodostui 34,5 e/kk. Käyttöönotto ei olisi juuri paljon helpompi olisi voinut. Ainoastaan SIM-kortin luukun avaamisessa feilasin. Luulin, että se pitää jotenkin vääntää irti, kun todellisuudessa pelkkä painallus sillä pienellä työkalulla riitti. Ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä valitsin iTunesin backupista palauttamisen. Luuri kiinni Macbook Prohon perinteisellä iKaapelilla, ja noin puolessa tunnissa siirtyi vanhasta iPod Touch 2G:stä kaikki sovellukset, asetukset yms. Itse iTunes-kirjaston siirtäminen kestänee aamuyöhön asti, sillä n. 40 gigan kopiointi USB:n yli ei ole erityisen vauhdikas operaatio.

Tässä samalla kun tuo on biisejä kopsinut, olen puhelinta nopeasti tyyppaillut. Kukaan ei varmaan ylläty, kun sanon tuon olevan SELVÄSTI vanhaa iPodiani nopeampi (ja sekin oli sentään vielä lähes tuulennopea verrattuna tuohon eläköityneeseen HTC Heroon). Siriäkin nopeasti kokeilin, mutta suomalaisella aksentilla äännetty englantini oli sillä varsin usein turhan haastavaa. Virheosumia tuli enemmän kuin onnistuneita "komentoja". Varsin kiinnostava konsepti joka tapauksessa.

Seuraavat päivät sitten näyttävät, miten tuo toimii käytännössä ihan puhelimena. Multimedialaitteena se on varmastikin kuin iPod Touch, mutta vaan nopeampi, parempi ja entistäkin ihanampi.
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: iPhone 4S

Ihan mukavat nopeudet Speedtest.netin sovelluksella Helsingin Vallilassa mitattuna 3G:n yli.

Näytä liitetiedosto 7885

Muutamia pieniä havaintoja parin käyttöpäivän jälkeen.

  • Kontaktien synkkaus iCloudin ja kotikoneen välillä on jotain mustaa magiaa. OSX:n Address Bookiin tulee kontaktit mm. GMailista, mutta jostain syystä ne eivät mene iCloudin kontakteihin. Onnistuin välissä hävittämään 30+ tyypin tiedot, mutta onneksi sain ne GMailin kontaktilistalta pelastettua.
  • Samaiseen kontaktisynkkauksen outoon logiikkaan liittyy myös se, että joillain kontakteilla on Facebookista tuleva profiilikuva ja joillain taas ei. Sen enempää iPhonen omasta Contact-sovelluksesta kuin OSX:n Address Bookistakaan en löydä mitään tapaa naittaa kontaktitietoja FB-tileihin. Androidissa tämä puoli oli hoidettu paljon paremmin.
  • Muutenkin lähempää Facebook-integraatiota hieman jää kaipaamaan, kun esim. kuvia ei saa suoraan kamerasta lähetettyä kuin Twitteriin.
  • Oman soitto- ja viestiääni säätäminen vaati iTunesin käyttöä ja käsityötä. Vaikka tietysti ymmärränkin Applen halun myydä soittoääniä, oli vanha Android-luuri tässä kätevämpi.
  • Kamera on upea ja ennen kaikkea nopea. Siis todella nopea. TODELLA, TODELLA nopea. Kuvia saa räpsiä suurin piirtein niin nopeasti kuin sormesta lähtee. Kameran saa myös päälle suoraan "lock screenistä" parissa sekunnissa. Tässä iPhone 4S loistaa.
  • Videokuvauskin on vähintään tasoa hyvä. Jopa hämärässä huoneessa kuvattuna matskua kehtaa katsoa, vaikka pientä kohinaa kuvassa tietysti onkin.
  • Aidon moniajon puute ei ole vielä päässyt häiritsemään. Käytännössä kaikki kokeilemani sovellukset jäävät taustalle siihen pisteeseen, missä olivatkin ennen Home-napin painallusta.
  • Akkukesto on varsinkin entiseen puhelimeen verrattuna hyvä. Näin normityöpäivän päätteeksi akku näyttää 71 prosenttia. Hero oli yleensä jo aivan jepissä tässä vaiheessa.
  • Ylipäätään kaikkea leimaa nopeus ja viiveettömyys. "It just works."

Suurin huolenaiheeni oikeastaan on, että kuinka saisin tuon pidettyä neitseellisen puhtaana. Sormenjälkiä iPhone 4S:kin imee kuin sieni. :p
 

Omenanraato

Well-Known Member
Onkos tässä raudassa 3G:n osalta paljonkin eroa neloseen. Tiedän kyllä työnpuoledtw, että soneran verkko laajenee tällähetkellä sellaista tahtia, ettei monet uskokaan ja viikossa saattaa tilanne muuttua paljon.

Mietin vain kun esim siellä missä on vaunu kausipaikalla niin ennen nopeus ollut 1,5-3,5megaa niin nyt on 7-9megaa. Samoin signaalit paremmat kuin nelosella oli.
Turun keskustassakin pääsin 7-10megaan kun ennen ollut max 6megaa. Parhaillaankin nuo tosiaan päivittävät 7megasta 14:sta noit tukiasemia, mut voisiko olla myös raudassa olennaista parannusta? Vai riittääkö tuo kaksoisantenni siihen yksistään.
 

Cobretti

New Member
Vastaus: iPhone 4S

Tiedän kyllä työnpuoledtw, että soneran verkko laajenee tällähetkellä sellaista tahtia, ettei monet uskokaan...
Tämä ei ole mitään henkilökohtaista, mutta onko tämä jatkuva Sonera-mainostus aivan tarpeellista? Koska olet siellä töissä, niin minun on vähän vaikea ottaa kaikkea informaatiotasi kovin vakavasti.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Eipä se nyt ollut edes varsinaista mainostusta, vaan mahdollinen osasyy tähän huomioon. Vuosi kaks sitten tota ei ois tarvinnut edes ottaa huomioon, eikä välttämättä nyt esim Elisalla, kun verkon kapasiteetti on jo valmiiksi ihan eri tasolla.

Edit: tää on taas tätä, kun täytyy väkisin napata osa kokonaisuutta ja vääntää siitä jotai täysin aiheeseen kuulumatonta. Aikalailla tyypillinen ilmiö foorumeilla, joka lähinnä vie sitä uskottavuutta niiltä, jotka ei lue kokonaisuutta.
 

rndomi

New Member
Vastaus: iPhone 4S

Huomenna pitäisi tulla postiin haettavaksi 4s, miten muuten menee, kun on nokialainen vielä tämän päivän käytössä niin miten noi puhelinnumerot saisi helpoiten siirrettyä koneelle -> iphonelle? Eikös koneelta pitäisi vain siirtää sille iCloudille ja se hoitaa loput?
 

Nikki

Active Member
Vastaus: iPhone 4S

Mietin samaa Galaxy S.n kanssa, olen joskus yrittänyt nimeä/numeroa tallentaa tuolla sim kortille niin yhteistiedoissa ei näy mitään kun sitä yrittää selata, nimi tosin näkyy kun se numero soittaa minullepäin.
 

rndomi

New Member
Vastaus: iPhone 4S

Jep, jos ei keinoa löydy niin pitää kai vain kirjoittaa kaikki numerot uudestaan iPhonelle :/ Se ei olekaan mikään pieni operaatio..
 

Omenanraato

Well-Known Member
Kyllä ne tiedot saa noksusta kopioitua muistikortille, josta koneelle. Koneen yhteystiedot tunnistaa ne, ja puolestaan iTunes osaa ne synkata sieltä luuriin. Muutaman minuutin operaatio kaiken kaikkiaan,
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: iPhone 4S

Jos väliin vähän asiaa itse iPhone 4S:stäkin...

Puhelimessa on hieman harmillinen (softa)bugi, joka ilmenee piuhallista headsetiä käytettäessä. Mulla on tuollaiset Sennheiser PX-200 IIi -kuulokkeet, joissa on iLaitteiden kanssa yhteensopiva mikrofoni piuhaan integroituna. Toimii kytkettynä vallan kivasti, mutta kun kuulokkeita ei käytä, tulee puhelun toisessa päässä olevalla oma puhe kaikuna takaisin. Toisilla tuo bugi laukaea vasta, kun puhelua on jatkunut muutaman minuutin, mutta omalla kohdalla kahden puhelun aikana kaikua on tullut ihan saman tien. Kun vaihtaa puhelun kaiuttimeen, kaikukin katoaa.

Voisi olettaa, että tuon sortin bugin ei olisi koskaan pitänyt päästä testauksesta läpi, mutta niinpä sitä sattuu mokia Applellekin. Toisaalta Apple on onneksi ollut yleensä aika nopea liikkeissään, joten iOS 5.01 lienee vain ajan kysymys.
 

Cobretti

New Member
Vastaus: iPhone 4S

Jees, tänään tuli omakin 4S (64gb) postissa ja aika helppoahan tuo käyttöönotto oli kun oli iPhone/iTunes jo ennestään. Eikun varmuuskopion palautus 4S-luuriin ja menoksi. Jostain syystä tosin alkoi puskea pelejä enemmänkin luuriin (siis omassa iTunesissa pelejä melkoisesti - mutta käytän niistä vain osaa itse puhelimessa), joten keskeytin, tsekkasin mitä pelejä oli valittu ja otin uudestaan.

Ei suurta raportoitavaa siis täältä ainakaan vielä.

Ps. SIM-kortin aktivoiminen (ainakin jos oli 3GS) menee tosiaan niin, että lähetät ensin parit tekstarit (ohjeiden mukaan) siitä *vanhasta* puhelimesta ja *vanhalla* SIM-kortilla. Sitten uusi käyttöön.
 

Hilliton_Kurvi

New Member
Vastaus: iPhone 4S

No nyt vihdoin saapui 4S 16gb...aiemmat versiot omistaneena tuskin tähänkään pettyy...:)

E:Jaa..miksi iTunes ei palauta yhteystietoja nelosen varmuuskopiosta?
 

rndomi

New Member
Vastaus: iPhone 4S

En tiedä minne muualle laittaisin, mutta tänne varmaankin.

Joten, tänään tuli iphone 4s postista, 16gb malli ja laitoin mukana tulleen simin sisälle, mutta puhelin sanoo jääräpäisesti että "ei verkkoa".
Mikä avuksi?

Jotta ei menisi aivan offtopiciksi niin voin kyllä sanoa että kamera on aivan mahtava kun kokeilin vähän. Muutenkin vaikuttaa ihan hienolta puhelimelta, kunhn toi operaattori alkaisi toimimaan...dna:n help centteri meni kiinni 18:00 joten se menee pois laskuista..vanhoilla iPhonen käyttäjillä joku kikka tähän?
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: iPhone 4S

Luonnollisesti luuri lukoton, tai lukittu sun operaattoriin ja simmi joka on sisälle ni on aktivoitu?

Lentokonetilassa käyttö voi auttaa ja simmin pois otto ja uusiks pistäminen.
 

rndomi

New Member
Vastaus: iPhone 4S

Luonnollisesti luuri lukoton, tai lukittu sun operaattoriin ja simmi joka on sisälle ni on aktivoitu?

Lentokonetilassa käyttö voi auttaa ja simmin pois otto ja uusiks pistäminen.
Kokeilen noit, kiitos!
Ja juu, lukittu on, 24kk kytkyllä. postaan kohta takaisin mitn sujui

edit: ei toiminut, en tiedä auttaako tämä mutta käynnistin uudestaan -> puhelin sanoo että sim kortti lukittu, selvä, laitan pin koodin ja sen jälkeen laite snoo että "etsitään.." ja tuloksena on "ei verkkoa"..
Kai se melkeinpä pakko on odottaa aamuun asti ja soittaa dna:lle.

Vanha kännykkä oli nokialainen, pitääkö vanhalle simille tehdä jotain?
 
Ylös Bottom