iTunesin uusi Limewire-soittolista

Karri

New Member
Avasin tänään iTunesini kuten aina ennenkin, mutta soittolistoihin oli tullut uusi kohta: "Owner's LimeWire Tunes". Olen lukenut, että Mac-ympäristöön on tullut jonkinlainen iTunes-päivitys, jolla saisi streamattua kappaleita, joita jaetaan samassa lähiverkossa tjsp. Onko nyt jotain samantapaista tulossa Windowsille?

En vain nyt käsitä tätä alkuunkaan. En ole päivittänyt iTunesiani mihinkään, koska ei ole ollut mitään mihin päivittää. Uusi versio on aina pitänyt hakea Applen sivuilta, eikä iTunesissa tunnetusti ole mitään automaattista, integroitua uuden version latausviritelmää, joten vähän ihmettelen mistä tuo LimeWire yhtäkkiä iTunesiini pöllähti. LimeWire-valikostani löytyy jotain helvetin kiinalaista folkkia ja japanilaista teknoa. Yhteyteni on kyllä sen verran hidas, että on vaikea uskoa että nuo ovat streameja (kelailin kappaleita eestaas, mutta biisit eivät pätkineet/hidastelleet alkuunkaan). Siispä päättelin, että biisit ovat koneellani. Ainakaan iTunesin musiikkikansiosta ei löytyneet ja lisäksi kappaleissa ei näy kohdetta. Eikä koneeni edes ole missään lähiverkossa.

Osaako joku valaista mistä on kyse?

EDIT: Kyllä ne vaan sitten on streameja. Olisiko mahdollista että nuo biisit tulevat naapureiltani, koska täällä on jaettu internet-yhteys?
EDIT 2: Nähtävästi aika estää iTunesilta verkko-oikeudet, minä en halua mitään japanilaista teknoa saatika todellakaan jakaa omia soittolistojani streamina.
EDIT 3: Hetken adrenaliiniryöpyn aiheuttamia riehumisia poistettu.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Lastsoul

New Member
Vastaus: iTunesin uusi Limewire-soittolista

iTunesilla todellakin voi jakaa oman musiikkinsa lähiverkkoon, mutta kyseinen operaatio pitäää ruksata optinsista päälle. Edit - Preferences -> Sharing. Jos et halua naapurisi biisejä tutkia, niin ruksi pois Look for Shared Music. Siinä se. Muistaakseni iTunes suostuu jakamaan musaa lähiverkossa vain viidelle tyypille ynnä muuta, musan laittomaan levitykseen tuo ei todellakaan sovi.

Oikeasti kyseessä on ihana ominaisuus. Käytin iTunesia pöytäkoneella ja kannettavalla noin kuukauden miettien kuinka saisin pöytäkoneen musat myös läppärin iTunesille. Tiedostojen jako lähiverkossa ei onnistu, sillä iTunesin tietokanta tuskin tykkäisi hyvää kun käynnistäisin koneen kotiverkkoni ulkopuolella. Sitten löytyi tuo musiikin jako. Oli aika uskomatonta huomata, että kaikki iTunesin ominaisuudet toimivat myös jaetun musiikin kanssa, reaaliaikaista hakua ja smart playlistejä myöten. Lisäksi musan jakamisen voi laittaa salasanan taakse, joten esimerkiksi wlan-verkossa tapahtuva musan jako koneiden kesken ei leviä naapureiden ulottuville :)

Edit: Olisi tietysti ihan jees jos porukka ei jakaisi omia musiikkejaan pitkin asuntojen välisiä verkkoja kuten nyt on käynyt, tai ainakin laittaisi salasanan. Julkiset wlan verkot ovat sitten veilä suurempi ongelma. Kannattaa kuitenkin muistaa, että iTunes Music Shopin takia monet levy-yhtiöt pitävät varmasti huolta siitä, ettei Apple tee musiikin laittomasta levityksestä yhtään liian helppoa.
Mäki teen Edit2:n: NIin siis tässä kohtaa kyse taisi olla Limewire p2p-softan iTunes-yhteensopivasta musanjaosta. Tietysti Gamblerin tapauksessa on aivan sama jakaako joku naapuruston tyyppi iTunesilla tai jollain muulla yhteensopivalla softalla.
 
Ylös Bottom