Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Jalkapallo - EM-2021 Kisat 11.6 - 11.7

Huuhkajien putoamisen jälkeen, ei ole enää matsit oikein tuntunut miltään. Onneksi Italia edelleen herättää fiiliksiä ja ei voi, kun nauttia tämän joukkueen tekemisistä kentällä.

Tämä nykyinen joukkue haastaa tosissaan vuoden 2006 maailmanmestari joukkueen, silloin toki oli vielä isompia nimiä joukkueessa mukana ja siitä tuli yhtenäinen calciopoli fiaskon takia. Tällä kertaa joukkuetta yhdistävä tekijä on edellisten MM-kisojen jääminen sivuun, siitä alkoi upea kasvutarina, joka huipentuu ensi viikkoon.

Toki moni italialainen pelaaja jatkaa matkaa kohti Qatarin MM-kisoja, mutta sitten puhutaan jo uudesta tarinasta.

Spinazzolan loukkaantuminen harmittaa. :confused:
 
Huuhkajien putoamisen jälkeen, ei ole enää matsit oikein tuntunut miltään.
Tavallaan samaa mieltä, mutta kuitenkin tullut katsottua näitä kisoja sieltä -80-90 -lukujen taitteesta asti ihan vaan kun tykkään katsoa laadukasta suorittamista. Suomi oli lähinnä bonuksena mukana tänä vuonna.

Harmi että Ukrainalla ei ollut tänään mitään sanottavaa Englantia vastaan, mutta eipä siinä, oma finaaliveikkaus Italia - Englanti elää ja voi hyvin.
 
Aika hyvin jaksoi taas jalkapallo kiinnostaa kisojen ajan vaikka ei muuten niin paljon kiinnosta. Onneksi Tanska selvisi jatkoon alkusarjasta. Nyt on aika jännät ottelut tulossa. Kaikilla jäljellä olevilla joukkueilla on omanlainen pelitapansa. Ehkä Englanti on kerrankin vahvoilla vaikka en sitä osaa oikein arvostaa. Selkeästi joukkue on kuitenkin tehokas. Tosin Skotlanti tasuri ei vakuuttanut.
 
Olipahan välierän arvoinen ottelu, saas nähdä oli kisojen "henkinen finaali" itselle siinä. Espanja sai Italian yllättävän köysiin ensimmäiseksi puoliajaksi, muttei kuitenkaan vyörynyt aivan jatkuvasti vaarallisille maalipaikoille. Taktisen jalkapallon juhlaa, kun Italia sai tehtyä muutoksia toisella puoliajalla (ainakin Olmolle annettiin vähemmän tilaa?) ja pääsi paremmin peliin mukaan.
Aina olisi parempi jos matsi ratkeaisi ennen pilkkukisaa, mutta jotenkin kiva että siinäkin viimeiseksi laukaukseksi jäi vetäjän onnistuminen, jonkun yliroiskaisun sijaan.

Toivotaan toki, että tämän illan välierä ja sunnuntain finaali tarjoavat myös ensiluokkaista futisviihdettä!
 
Pedri ja Jorginho, molemmat lähellä kisojen parasta pelaajaa. No eiköhän sen joku "Messi" kuitenkin vie, noiden oikeasti tärkeiden pelaajien sijaan.
 
Olipahan melkoinen antikliimaksi ja farssi tuo Englanti - Tanskan ratkaisu. VAR-aikakausi ja noin säälittävä ja räikeä filmaaminen meni vielä läpi. Väkisin tulee mieleen, että Englanti haluttiin väkisin finaaliin, kun ratkaisupelitkin annettu Wembleylle. Filmaamalla finaaliin, 6/7 ottelua kotiyleisön edessä, kun melkein kaikki muut joukkueet joutuivat matkustelemaan ympäri Eurooppaa. Tanska taisi käydä pelaamassa edellisen matsinsa Tsekkiä vastaan Bakussa asti. Kaavion suosiollisuus Englannin hyväksi. On siinä aika pitkä lista tekijöitä Englannin eduksi.

Raheem Sterling on tunnettu kaatuilija, joka on seurajoukkuepeleissä saanut paljonkin naureskelua ja lokaa niskaansa noista pelleilyistä, mutta nyt häntä tunnutaan kohtelevan jo melkein "kansallissankarina". Oksettavaa kaksoisstandardia lädifaneilta. Tekisi mieleni sanoa hyvinkin rumasti, mutta tyydyn toteamaan, että tästä eteenpäin toivon tuolle henkilölle pelkkää huonoa.

Edellisen kerran olen "joutunut" kannattamaan Italian jalkapallomaajoukkuetta aikalailla tasan 15 vuotta sitten 2006 MM-finaalissa. Nyt joudun tekemään saman sitten sunnuntaina. Toivottavasti Italia vie ja toivottavasti vielä kohtuullisen selvästi 2-3 maalilla. Haluan nähdä loppuvihellyksen jälkeen ruudussa suuren määrän itkeviä keskivartalolihavia lädejä.
 
No niin, olipa kisojen parhaan matsin (Ita - Esp) jälkeen sitten pieni pannukakku tuo eilinen. Olisin toivonut erilaista ratkaisua, mutta onhan siinä toisaalta kohtalon ivaa jos Englanti sattuisikin taas +50v tauon jälkeen menemään arvokisavoittoon ja oikeastaan kaikki muut maat olisivat taas eri mieltä tuomioista. Englanti on ollut vakuuttavampi kuin vuosikymmeniin, mutta silti pitää olla filmausta, kotiyleisön edessä vihelletty kisojen epämääräisin pilkku ja ääliöt fanit tuomassa tahraa kylkeen.
 
Mä en missään vaiheessa ole kannattanut videotarkastuksia futikseen, eikä tämä turnaus ole saanut vakuutettua sen autuaaksitekevyydestä. Kertaakaan ei ole tullut tarkastuksen jälkeen sellainen olo että olipa hyvä kun katsoivat videolta.

Okei, muutamassa tilanteessa on pystytty nyt toteamaan, että jonkun polvi on ollut kolme senttiä lähempänä maalia kuin toisen otsa, joten maali on voitu hylätä. Jei, futiksen ongelma onkin ollut se, että siinä tehdään liikaa maaleja. Ja tietysti niitä videotarkastustaukoja on tosi kiva jännittää kotisohvalla sen sijaan, että telkkarissa pelattaisiin palloa.

Olen tosi vahvasti Nick Hornbyn kannalla (lukekaa Hornankattila, jos ette ole jo lukeneet) siitä, että tuomarivirheet kuuluvat jalkapalloon. Jalkapallo on inhimillisin laji, ja turha tekniikka voi vain pilata sen.
 



aikas hurjaa menoa ollut Lontoossa Englannin voiton jälkeen. se on pian koko lontoo remontissa mikäli kaverit sattuvat finaalin voittamaan :D suurimman osa faneista tuntuu juhlivan suht maltillisesti, ja virkavaltaa ei juuri näy mutta sitten kun joku toimii typerästi ja hajoittaa bussin ikkunan ajassa 16.45. pari minuuttia siitä niin tuleekin semmoinen 150-200 poliisia valvomaan tuota spektaakkelia. Tuntuu suomen kaksi maailman mestaruus juhlaa todistaneena (2011 ja 2019) aika pieneltä näihin kekkereihin verrattuna.
 
Viimeksi muokattu:
Eka välierä Italia-Espanja oli kisojen parasta futista. niin se harmillisen usein menee että välierässä pelataan parasta peliä. Toinen välierä taas oikeestaan kumpikaan ei yrittänyt yhtään mitään. Ironista että Ciro Immobilen "filmauksesta" missä oli selkeä rike reiteen nousi hirveä haloo. Nyt sitten vielä räikeämmästä filmistä ei tullut edes erikseen mitään haloota.
Okei, muutamassa tilanteessa on pystytty nyt toteamaan, että jonkun polvi on ollut kolme senttiä lähempänä maalia kuin toisen otsa, joten maali on voitu hylätä. Jei, futiksen ongelma onkin ollut se, että siinä tehdään liikaa maaleja. Ja tietysti niitä videotarkastustaukoja on tosi kiva jännittää kotisohvalla sen sijaan, että telkkarissa pelattaisiin palloa.

Ongelma on noissa jalkapallo matseissa käytettävissä kameroissa. Ne kuvaa sen 60 kuvaa sekunnissa niin mistä kukaan tietää oikeasti sitä hetkeä muut kun syöttäjä milloin se lähtee. Ei yhtään mistään. kyse on siitä otetaanko kuva tästä Framista edellisestä vai seuraavasta?

3 mahdollista kuvaa samasta tilanteesta ja mikään niistä ei välttämättä ole pomminvarmasti oikea hetki ottaa se kuva.

Toivottavasti Italia pelastaa kisat voittamalla ne sunnuntaina. Ei palaa jalkapallo vieläkään kotiin. :D

Kyllä sen Mestaruuden Bonuccille ja Chielliinille suo. :) Hienoja puolustajia molemmat. Englannissa edelleen lähinnä rikotaan. Palataan asiaan ku britti puolustaja heittää sen 60 metrin syötön ja höykkääjä tekee maalin. Ei oo näissä kisoissa Bonucci vielä sellaista heittänyt...
 
Mielestäni VAR-keskustelusta jää puolet pois jos keskitytään vain maalien hylkäämisiin. En ole itsekään järjestelmän varaukseton kannattaja, mutta on siinä ehdottomia plussapuolia.
Eilinen pilkku puhututtaa juuri siksi, että VAR-aikana emme ole tottuneet näkemään rankkareita, jotka ovat edes näinkään selkeästi "filmaamisen tuloksia" - kyllä, jossiteltava kontakti oli olemassa, mutta Sterling aivan selkeästi sukelsi kontaktia liioitellen. VAR on yksinkertaisesti vähentänyt täysin naurettavien pellehyppyjen ja toisaalta "kyynerpäätä naamaan kun kukaan ei näe"-sikailujen määrän yllättävän lähelle nollaa, koska näistä jäädään lähtökohtaisesti kiinni.
 
VAR toki tuo mukanaan omat metkunsa ja osassa tilanteita keskeyttää pelin flown ja spontaaniuden. Silti olen järjestelmän kannalla, koska ainakin omiin silmiini sen käyttö on kehittynyt ja mennyt viime aikoina parempaan suuntaan. Koiruudet, rasistiset puheet ja eleet, pelitilanteiden ulkopuolella tapahtuvat seikat, pellehypyt ja kaatuilut ja vastaavat on saatu vähenemään systeemin kautta ja maalit ovat sitten maaleja. Siksi itse olinkin viime yönä varsin järkyttynyt, kun järjestelmä ei tällä kertaa ottanutkaan Sterlingin sukellusta pois. Laitoin siitä seuranneen maalin jälkeen telkkarin kiinni ja menin nukkumaan.

Ymmärrän toki jalkapalloromantikkojenkin näkemyksen ja luen itsekin kuuluvani romantikoihin. Jompi kumpi asia vaan pitää valita: toistuvat tuomarivirheet tai nykyaikainen videotarkistus. Jotkut puhuvat, ettei "parin sentin paitsioita" pitäisi syynätä niin tarkasti, mutta löysempi linjakaan ei poistaisi tarkastelua. Jos nyt esimerkkinä ajatellaan, että todettaisiin 20 sentin ja sitä pienempien paitsioiden olevan merkityksettömän pieniä, niin sitten ne viivat piirrettäisiin siihen 20 cm kohdalle ja mitattaisiin, että oliko etua yli 20 senttiä vaiko ei. Siksi pidän hyvänä, että mennään sääntökirjan mukaan: Jos hyökkääjä on toisiksi alimman puolustajan etupuolella, oli sitten sentin, viisi tai 20, niin se on paitsio. Se on yksiselitteistä.

VAR sopii mielestäni erityisen hyvin tällaisiin harvakseltaan järjestettäviin isoihin turnauksiin, joissa jokainen ottelu merkitsee. Varsinkin tämän formaatin EM-kisoissa, joissa mukana on 24 osallistujaa ja joista 16 menee jatkoon, on tärkeää, että maalit ovat maaleja, eikä niitä tehdä paitsiosta tai sukelteluiden/pellehyppyjen kautta saaduista rankkareista. Tämän formaatin kisoissa vertaillaan lohkokolmosiakin keskenään, joten on hyvin tärkeää, että maalit tehdään sääntöjen mukaan. Toisessa lohkossa tehty paitsiomaali tai sukellettu rankkarimaali vaikuttaa paljon muidenkin lohkojen peleihin, kun lohkokolmosia vertaillaan. Reilut ja sääntöjen mukaiset tuomiot tietysti korostuvat entisestään pudotuspeleissä.
 
Mun mielestä se on ihan hyvä diili minkä ne tekee Premieriin ens kaudella. Isompi viiva tarkastukseen, sitten ei oo niitä sormi toisella puolella paitsioita.
 
Oikea joukkue voitti. Mielestäni Southgatelta iso floppi laittaa nuoria pelaajia vetämään viimeisiä pilkkuja, varsinkin kun eivät ole pelanneet turnauksessa käytännössä ollenkaan. Yhtälailla mielestäni munatonta touhua kokeneemmilta pelaajilta sysätä vastuu nuorille kavereille (mm. Grealish, Sterling). En myöskään arvosta sitä, että hyvät pilkkujen ampujat pakoilevat vastuuta eivätkä ammu loppupäässä kuten Kane. Ei se ihan sattumaa ole, että esim. Ronaldo ja Jorginho ampuvat aina viidennen pilkun. No, kuten sanottua oikea joukkue voitti ja Italia oli kyllä läpi turnauksen varsin vakuuttava. Forza Azzurri!

EDIT: Ja kun tuota brittifanien touhua on katsonut/lukenut, niin en voisi tyytyväisempi olla, että Italia voitti.
 
Oikea joukkue voitti. Mielestäni Southgatelta iso floppi laittaa nuoria pelaajia vetämään viimeisiä pilkkuja, varsinkin kun eivät ole pelanneet turnauksessa käytännössä ollenkaan. Yhtälailla mielestäni munatonta touhua kokeneemmilta pelaajilta sysätä vastuu nuorille kavereille (mm. Grealish, Sterling). En myöskään arvosta sitä, että hyvät pilkkujen ampujat pakoilevat vastuuta eivätkä ammu loppupäässä kuten Kane. Ei se ihan sattumaa ole, että esim. Ronaldo ja Jorginho ampuvat aina viidennen pilkun. No, kuten sanottua oikea joukkue voitti ja Italia oli kyllä läpi turnauksen varsin vakuuttava. Forza Azzurri!

EDIT: Ja kun tuota brittifanien touhua on katsonut/lukenut, niin en voisi tyytyväisempi olla, että Italia voitti.

Italialta kieltämättä vahvat kisat!!
 
Oikea joukkue voitti. Mielestäni Southgatelta iso floppi laittaa nuoria pelaajia vetämään viimeisiä pilkkuja, varsinkin kun eivät ole pelanneet turnauksessa käytännössä ollenkaan. Yhtälailla mielestäni munatonta touhua kokeneemmilta pelaajilta sysätä vastuu nuorille kavereille (mm. Grealish, Sterling). En myöskään arvosta sitä, että hyvät pilkkujen ampujat pakoilevat vastuuta eivätkä ammu loppupäässä kuten Kane. Ei se ihan sattumaa ole, että esim. Ronaldo ja Jorginho ampuvat aina viidennen pilkun. No, kuten sanottua oikea joukkue voitti ja Italia oli kyllä läpi turnauksen varsin vakuuttava. Forza Azzurri!

EDIT: Ja kun tuota brittifanien touhua on katsonut/lukenut, niin en voisi tyytyväisempi olla, että Italia voitti.
Esim Greaslish oli itse sanonut että haluaa ampua, joten ei voi sanoa et on pakoillut. Southgate sanoi itse että hän päätti laukojat täysin, joten pelaajia aika turha syyttää.

Lisäksi jossain uutisessa oli noita vertailtu uran rankkaritilastoja ja tämä kokeneempi kaarti ei niitä juuri ollut vetänyt ja nekin aika huonosti. Joten siksi laittoi nuorempia joilla oli hieman enemmän rankkareita takana.
 
Ylös Bottom