Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Jalkapallo - yleistä keskustelua nahkakuulan potkiskelusta

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Barca11910
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
FCV kaatoi KuPS Akatemian vieraissa, ja säilytti mahdollisuutensa suoraan nousuun Ykköseen ja/tai Ykkösliigan karsintaan, kun enää viimeinen sarjakierros on pelaamatta. Karsintapelien määrästä tai mahdollisesta suorasta noususta riippuen pelejä on jäljellä yksi, kaksi, kolme tai neljä, joista jokainen on seuran historian tärkein ottelu. Uskomattoman hieno kausi on ollut Vaajakoskella, kannattajana saa olla jo todella ylpeä tästä joukkueesta, tuli nousua tai ei. Luotto on kova että tulee.

 


Kotivoitto tuli viimeiseltäkin kierrokselta, mutta mikään kolmesta suoran nousun skenaariosta ei toteutunut. FCV jäi kakkoseksi lohkossaan maalierolla, ja myös parhaiden lohkokakkosten vertailussa suora nousu jäi maalierosta kiinni. Kausi jatkuu siis kaksiosaisessa karsinnassa Ykköseen, jonka vastustaja on joko PK Keski-Uusimaa tai Tampere United. Tämä arvotaan huomenna.

Joka tapauksessa vaajakoskelaisen jalkapallon tärkein ottelu pelataan 21.10. kotikentällä Panda Areenalla, joka toimii nousukarsinnan jälkimmäisen osaottelun näyttämönä. Sitä ennen pitää tietysti hakea hyvä tulos vieraspelistä. 14 ottelun tappiotonta putkea pitää nyt pystyä venyttämään ratkaisevilla hetkillä vielä parin pelin verran, jotta historiaa tehtäisiin.

Nousu Ykköseen olisi henkilökohtaisesti oman jalkapallokannattajahistoriani yksiselitteisesti isoin juttu, jonka rinnalla Huuhkajien arvokisapaikkakin kalpenisi helposti. Kolmoseen putoamiset ja kotivoitoton viime kausi ovat saattaneet koetella uskollisuutta, mutta viimeisen kahdeksan vuoden aikana olen kuitenkin ollut paikalla kolmea vaille jokaisessa kilpailullisessa (koti- ja vieras)ottelussa. Näistä ylivoimaisesti tärkeimmät kaksi peliä on nyt edessä, joten lienee turha valehdella etteivät nämä pelit yhtään jännittäisi. Uskon että joukkueen kantti kuitenkin kestää loppuun saakka.
 
Äsken oli Suomi-Kazakhstan EM-karsinta..75 min pelihallussa ja johdettiin ja sitten tulikin kitkerä 1-2 tappio!
 
Joka tapauksessa vaajakoskelaisen jalkapallon tärkein ottelu pelataan 21.10.
Tämä ei ihan pitänytkään paikkaansa, sillä vastustajaksi arvotulla PK Keski-Uusimaalla oli pari pelaajaa nuorisomaajoukkueissa, minkä vuoksi ottelut siirtyivät viikolla eteenpäin. Nousukarsinnan ensimmäinen osa pelataan kuitenkin tänään Keravalla, joten juhlapäivistä paras eli pelipäivä on käsillä!

Aurinkoista säätä luvattu ja Vaajakoskeltakin saapuu bussilastillinen kannattajia peliin, jossa todellakin on panokset korkealla. Samalla kyllä ainakin itseäni jännittää aivan hirveästi, koska FCV ei näin tärkeää ottelua tällä tasolla ole koskaan aiemmin pelannut. Ottelua PKKU-FCV voi seurata suorana ja selostettuna myös Ruudusta klo 12.55 alkaen.

 
Karmaiseva nousukarsinnan ensimmäinen osa. Yli neljän kuukauden tappioton putki alla, suora nousu jäi maalierosta kiinni ja nyt karsinnan ensimmäisessä osassa takkiin 4-1. Joskus urheilu on tylyä, mutta kolmen maalin takamatkasta huolimatta mikään ei vielä ratkennut. Ensi lauantaina tarvitaan jo urotekoja, mutta jos tästä vielä noustaan niin ainakin ikimuistoinen olisi vaajakoskelaisen jalkapallon reitti Ykköseen.

 
PKKU on kovassa nosteessa, naiset nousi just pääsarjaan. Miehet taitaa nousta ykköseen.
Siltähän tuo näyttäisi, vaikka lauantaina vasta selviääkin Vaajakoskella. Ei mitään PKKU:lta pois, pirteän oloinen nuori joukkue, hyvin pelasivat ja hyödynsivät tehokkaasti FCV:n mustan jakson toisella puoliajalla. Kiistatta parempi voitti eilen ja ansaitsi etumatkan toiseen osaotteluun.

Kerava on kyllä kummallisen vaikea paikka pelata FCV:lle. Viimeksi kaudella 2018 hävittiin 8-2, vaikka kauden päätteeksi sarjasta tippuikin täpärästi juuri PKKU eikä FCV (tosin hyvin lähellä oli meilläkin). Kertaakaan ei ole PKKU kaatunut Vaajakoskellakaan, mutta vielä on yksi peli jäljellä lauantaina.
 
Ylös Bottom