Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Kannattaako vielä hankkia PS2

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja quiter312
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

quiter312

New Member
Olen harkitsemassa ensimmäisen konsolin hankkimista ja PS2 kiinnostaisi edullisen hinnan ja erittäin laajan pelivalikoiman takia.

Kuitenkin mietin, että tekeekö laitteella enää mitään? Mitään nettiä, verkkopelimahdollisuutta tai muuta hienoutta en tarvitse tai tule käyttämään. Lähinnä kiinnostasi kuinka pitkään pelejä vielä PS2 julkaistaan. Hinta tosiaan houkuttelee mutta kannattaako sen takia laitetta hankkia?
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Kuitenkin mietin, että tekeekö laitteella enää mitään? Mitään nettiä, verkkopelimahdollisuutta tai muuta hienoutta en tarvitse tai tule käyttämään. Lähinnä kiinnostasi kuinka pitkään pelejä vielä PS2 julkaistaan. Hinta tosiaan houkuttelee mutta kannattaako sen takia laitetta hankkia?
PS2 on käyttökelpoinen laite vielä monta vuotta. Uusien pelien julkaisu alkaa hiljalleen tyrehtyä, mutta onneksi vanhalla sotaratsulla on vyönsä alla ehkä koko konsolipelihistorian laajin valikoima huippupelejä. Kaiken hyvän lisäksi suurimman osan niistä löytää jopa kahdellakympillä per teos.

Eli kyllä kannattaa.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Aivan.

Huippupelit ovat vieläkin yhtä huippuja kuin ennenkin, jos et ole niitä kokenut vielä. Pelien hintalappuun katsoen on sopiva aika pelata PS2:n kuumimmat pelit. Ja niitä riittää.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Jos hinta on merkittävä valintakriteeri, niin kannattaa harkita uudelleen. PS2 tarvitsee pelien tallennukseen muistikortin, joka erikseen hankittuna nostaa hintaa n. 30-40 euroa tai tulee mukana 190 euron starter packissa. Tässä paketissa ei kuitenkaan tule mukana pelejä, joten kannattaisi kenties harkita suoraan kahta kilpailijaa, Xbox 360 Arcadea ja Wiitä. Ostopaikasta riippuen Xbox 360 Arcade maksaa 190-210 euroa, eli suunnilleen saman kuin PS2 starter pack, ja mukana tulee myös 256 MB:n muistikortti, langaton ohjain sekä viiden arcade-pelin kokoelma. Toinen vaihtoehto on Wii, joka ei tarvitse muistikorttia 512 MB:n sisäisen muistin ansiosta, ja konsolin mukana tulee Wii Sports -peli. Wii maksaa 250-270 euroa, onpa joskus nähty jopa 230 euron tarjouksia.

PS2 kannattaa hankkia lähinnä siinä tapauksessa, jos haluaa pelata juuri PS2:lle ilmestyneitä yksinoikeuspelejä kuten Ratchet & Clankit, God of Warit, Final Fantasy X ja Metal Gear Solid 3. Jos kuitenkin toivelista on sellaista mitä löytyy myös muilta koneilta kuten Guitar Herot, Grand Theft Autot tai vaikka Okami, kannattaa samat rahat sijoittaa tuoreempaan laitteeseen. Merkittävien PS2-pelien julkaisu alkaa vähitellen tyrehtyä, joten suosikkien pitäisi löytyä jo valmiiksi laajasta pelikirjastosta.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Jos hinta on merkittävä valintakriteeri, niin kannattaa harkita uudelleen. PS2 tarvitsee pelien tallennukseen muistikortin, joka erikseen hankittuna nostaa hintaa n. 30-40 euroa tai tulee mukana 190 euron starter packissa. Tässä paketissa ei kuitenkaan tule mukana pelejä, joten kannattaisi kenties harkita suoraan kahta kilpailijaa, Xbox 360 Arcadea ja Wiitä. Ostopaikasta riippuen Xbox 360 Arcade maksaa 190-210 euroa, eli suunnilleen saman kuin PS2 starter pack
Mistä helvetistä sää ostat PS2:n ja sen muistikortit noin kalliilla? PS2:sta saa melko useinkin alennuksista jo alle 100 eurolla (reilu 100 normaalisti) ja siihen muistikortin saa reilulla kympillä (max. 20). Siihen kun vielä lisätään se, että suurimman osan PS2:n huippupeleistä saa 7-25 eurolla esim. Huuto.netistä, niin totta kai PS2 on hyvä hankinta edelleen. Ehkä uusia pelejä ei tule enää hirveästi, mutta PS2:lle on sen vajaan 8 vuoden aikana julkaistu niin paljon hyviä yksinoikeuksia, että niitä pelailee helpostikin vielä muutaman vuoden päästä.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Omasta mielestä ei oo järkee hommata enään pleikkari kakkosta kun 360 on niin pirun halpa ja pelit parempia. Ps2 pelit on kyllä halvempia ja konsolikin halpa mutta uusia pelejä ei sitten tulekkaan ja jälleenmyyntiarvo todella huono.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Mistä helvetistä sää ostat PS2:n ja sen muistikortit noin kalliilla? PS2:sta saa melko useinkin alennuksista jo alle 100 eurolla (reilu 100 normaalisti) ja siihen muistikortin saa reilulla kympillä (max. 20).

Ei vaan mistä helvetistä sinä ostat sen noin halvalla? Tiedän kyllä, että jostain Gigantista voi suurimpien alennusten aikaan saada PS2:n satasella niin kuin DS litenkin, mutta jos minä nyt tästä marssin kauppaan niin tuollaisia tarjouksia ei ihan noin vain syliin tipu, ellei sitten osta käytettyä laitetta. Kympin muistikorttia en usko ennen kuin näen, 20 on sekin uskottavuuden äärirajoilla, ja toisaalta täytyy myöntää, että en edes tullut ajatelleeksi mitään muuta kuin Sonyn aitoa muistikorttia, jotka ovat sitten tuota mainitsemaani hintaluokkaa. Kieltämättä en luonnollisestikaan seuraa PS2:n hintatasoa enkä halvimpia tarjouksia yhtä tarkkaan kuin uudempien konsolien, mutta ei tällainen tieto "satasen PS2:sta" ja "kympin muistikortista" todellakaan ole mitään yleistietoa, joten kyllä sellaista saa jakaa jos sitä löytyy (eli linkkien tai liikkeiden muodossa). Aiheelle omistetusta ketjustakaan kun ei sellaista löydy ellei satu asumaan Rovaniemellä.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

jos konsolipelaamisen nyt vasta alottaa niin mielestäni tuo ps2 on kyllä siihen paras vaihtoehto, törkeen iso pelikirjo ja hirveä läjä huippupelejä joita ei vielä tällä uudella konsolisukupolvella ole. Hintakin on edullinen sekä konsolilla että peleillä ja pelattava ei varmasti kesken lopu.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Ei voi mitään, mutta kun on kerran pelannut Xbox 360 peliä hdmi liitännän kera niin paluu vanhaan on hyvin vaikeaa. Yritin viime viikolla pelata yhtä mun suurta Ps2 suosikkia Metal Gear Solid kolmosta, josta mulla oli erittäin nostalgiset fiilikset. Ostin sen vielä uudestaan, kun olin sen joskus aikoinaan pois myynyt.

Ihmisen silmä on siitä erikoinen, että grafiikka, joka on näyttänyt hyvältä muutama vuosi sitten, näyttääkin yhtäkkiä hillittömältä pikselimössöltä, josta ei saa selvää ilman suurennuslasia. On toki totta, että hyvä peli on hyvä peli vaikka olisikin grafiikoiltaan jäljessä nykytasoa, mutta miksi tyytyä hyvään peliin ilman hyviä grafiikoita, kun vähän panostamalla saa paremmat grafiikat ja ainakin boxille ihan yhtä hyvät pelit.(Bioshock, Mass Effect ja niin edelleen)

Tästä tekstistä voinee päätellä, että Metal Geari jäi kesken ja palasin Boxin ääreen.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Kympin muistikorttia en usko ennen kuin näen, 20 on sekin uskottavuuden äärirajoilla, ja toisaalta täytyy myöntää, että en edes tullut ajatelleeksi mitään muuta kuin Sonyn aitoa muistikorttia, jotka ovat sitten tuota mainitsemaani hintaluokkaa.
Play.comista kotiin asti tuotuna Sonyn virallinen PS2-muistikortti hintaan 18,49 e.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Jos kuitenkin toivelista on sellaista mitä löytyy myös muilta koneilta kuten Guitar Herot, Grand Theft Autot tai vaikka Okami, kannattaa samat rahat sijoittaa tuoreempaan laitteeseen.
:confused:
  • Guitar Hero-sarja elää ja voi hyvin PS2:lla. Myy itse asiassa tällä alustalla eniten, joten ihmetys on suuri, jos sen pelit eivät enää sinne tule?
  • Okami oli alkujaan PS2 only, joten kyllä sinne tavaraa tulee
  • Gran Theft Autot? Fuck man, jos PS2:n GTA:t eivät ole tuttuja ja GTA-kiinnostaa, niin tuossa on savottaa seuraavaksi vuodeksi eri versioiden kera.
Merkittävien PS2-pelien julkaisu alkaa vähitellen tyrehtyä, joten suosikkien pitäisi löytyä jo valmiiksi laajasta pelikirjastosta.
PS2 ei tule katoamaan minnekään. Se tulee olemaan kuvioissa vielä todella pitkään. Tosin sen pelitarjonta ei ehkä ole kaikkein kovinpien HC-pelaajien mieleen, mutta kyllä sille Casual-pelejä tulee vielä pitkään (ála Buzz tai Monopoly jne...). Tosin mikä on merkittävää, niin tuskin mitään GT5:a tai uusia God of Wareja sille enää tule. Tosin Chains of Olympos tulee pomminvarmasti PS2:lle.

Kannattaa tehdä valinta varmaankin Wiin tai PS2:n väliltä. Wii uppoaa tapauksessa kuin tapauksessa aloittelevaan pelaajaan (jos Mario on käsitteenä täysin tuntematon ja Nintendon "söpöily" ei vielä tunge korvista ulos). PS2 on "se perinteisempi" tapa päästä pelimaailmaan käsiksi ja eri sarjojen pitkälle vietyä lokalisointia ei kannata tässä tapauksessa unohtaa. Buzzit, Gran Tourismot, laadukkaat urheilupelit, GTA:t tekevät pelitarjonnasta todella monipuolisen. Ja jos koukkuun jää, niin PS3:n hankinnalla pääsee "uuteen sukupolveen" parin kolmen vuoden päästä helposti (hinta ja pelitarjonta ovat kohdillaan viimeistään silloin).

Eli PS2:n osto kannattaa. Mutta mieti myös Wii:tä, jos Nintendon pelit kiinnostaisivat.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

kannattaa todellakin. jos ei sitten omista ps3 jossa tuki ps2 =)
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Osta pois vaan. Jos joskus tekee mieli vaikka upata PS3:seen niin moni peli toimii BC:nä tietyissä malleissa. Et sinä siinä mitään menetä kun PS2 maksaa niin vähän kuin maksaa. Todella hyvä vehje tutustua konsolipelaamiseen, sillä uusi sukupolvi ei todellakaan tarjoa mitään parempaa kuin PS2:sen parhaat pelit kun et kerran netissä halua pelata.

Koneen parhaat pelitkin löytyvät huutiksesta jne, jollain kympillä parilla kappale.

Jos Nipan pelit kiinnostaa niin Cube kannattaa jättää väliin, sillä kaikki sen pelit toimivat Wiillä. Tosin se on kyllä aika tyyris...
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Kyllä mä luulen, että PS2 on vielä ihan järkevä valinta. Pelitarjonta ja pelien edullisuus on kuitenkin aika vahva pointti ja näissä uuden sukupolven koneissa se pääpaino tuntuu olevan kaikessa muussa kuin itse pelaamisessa pois lukien Wii.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Jos ei yhtään pelikonsolia ole vielä omistanut, niin PS2:n pelikirjastosta löytyy sellainen kasa kokemisen arvoista tavaraa, että ei yksi elämä välttämättä riitä. Tästä kun alkaa listaa käydä läpi, niin about jokaisesta lajityypistä vähintään 90 pisteen pelejä löytyy ainakin kymmenen:
http://www.metacritic.com/games/ps2/scores/

Kun laitteen hintakaan ei päätä huimaa, ei voi kovin riskaapelista sijoituksesta puhua. Konsoli+muistikortti ja viisi huippupeliä irtoaa suunnilleen samalla hinnalla kuin seuraavaksi halvin kilpailija (ilman pelejä).

Jos siis Grand Theft Autot tai Ratchet&Clankit tai Gran Turismot tai God of Warit tai Ico-tiimin pelit ovat vielä kokematta, niin ei muuta kuin kauppaan.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Kolme vuotta pleikkarin omistaneena voin sanoa, että laitteesta riittää iloa vielä moneksi vuodeksi. Itse olen vasta raapaissut Ps2:sen pelikirjaston pintaa (Kingdom Hearts, MGS, FF, jne. pelit vielä kokematta) vaikka pelailen aktiivisesti. Yksinkertaisesti aika ei riitä kaikkien huippu pelien pelaamiseen, vaan jostain on tinkittävä.

Saman homman olen kuitenkin huomannut jo Xbox360:llä. Pelien hurja julkaisutahti ei käy yksiin peliharrastukseeni sijoittaman ajan kanssa, täten Bioshock, Lost Odyssey jne. odottavat vielä pelivuoroaan. Ja kaikki tämä kyseisen konsolin ollessa vielä "nuori".

Näiden kahden konsolin ollessa ne halvimmat vaihtoehdot, olisi valinta vaikea.

Itse ratkaisen asian ostamalla molemmat :D Myös Wii ja Ps3 tulevat löytämään tiensä hyllyyni, kaikki kumminkin aikanaan.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Edullisuus on vähän kaksipiippuinen juttu. Mielestäni keskimäärin noin 160 euroa PS2:sta lisälaitteineen on vuonna 2008 melkoista ryöstöä. Ihan tulevaisuuttakin ajatellen kannattaisi ostaa joku uuden sukupuolen konsoleista, kun pelejäkin alkaa pikuhiljaa löytymään enemmän kuin hyvin. Voi parin vuoden päästä olla mielekkämpää tunkea lootaan tuorean karheita pelejä kuusi vuotta vanhojen alelaarin aarteiden sijaan. Ehdottomasti kannattaa satsata se muutama kymppi lisää mielestäni.

uuden sukupolven koneissa se pääpaino tuntuu olevan kaikessa muussa kuin itse pelaamisessa pois lukien Wii.

Xbox 360:
Metacritic: pelit joiden keskiarvo 85 tai enemmän: 35
Konsolifin: pelit joiden arvosana -9 tai enemmän: 28

Wii:
Metacritic: pelit, joiden keskiarvo 85 tai enemmän: 9
Konsolifin: pelit joiden arvosana -9 tai enemmän: 5
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

PlayStation 2:
Metacritic: pelit joiden keskiarvo 85 tai enemmän: 145

Nuff said? ;)
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Muistakaa, ettei mies halunnut pelata netissä. Oikeasti se fakta karsii HD-vermeiden pelejä aika julmasti.
 
Vastaus: Kannattaako vielä hankkia PS2

Jos ei yhtään pelikonsolia ole vielä omistanut, niin PS2:n pelikirjastosta löytyy sellainen kasa kokemisen arvoista tavaraa, että ei yksi elämä välttämättä riitä. Tästä kun alkaa listaa käydä läpi, niin about jokaisesta lajityypistä vähintään 90 pisteen pelejä löytyy ainakin kymmenen:
http://www.metacritic.com/games/ps2/scores/

Kun laitteen hintakaan ei päätä huimaa, ei voi kovin riskaapelista sijoituksesta puhua. Konsoli+muistikortti ja viisi huippupeliä irtoaa suunnilleen samalla hinnalla kuin seuraavaksi halvin kilpailija (ilman pelejä).

Jos siis Grand Theft Autot tai Ratchet&Clankit tai Gran Turismot tai God of Warit tai Ico-tiimin pelit ovat vielä kokematta, niin ei muuta kuin kauppaan.

onhan sillä paljon peliä mutta harvassa kaupassa enää myydään jotain vanhoja ps2 peliä ja kaikki ei jaksa ruveta metsästään käytettynä
 
Ylös Bottom