Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Tarkoitin sitä, että kun Microsoft on nyt juuri tässä muutama kuukausi sitten panostanut X:ään, niin siellä tuskin on kova into siirtyä heti uuteen sukupolveen ja kampata koko X:n idea. Niin ja X:ssä on kivasti tehojakin. Lisäksi tarkoitin, että pelit ovat hyvännäköisiä jo ihan Xbox Onen ja PS4:n perusmalleilla, joten siksi uudet ideat ja konseptit on omissa mieltymyksissä korkeammalla kuin uusi sukupolvi. Jotenkin ajattelen, että tällä sukupolvella olisi vielä annettavaa. Seuraava mielenkiintoinen, vähän erilainen konsepti, on Sea of Thieves. Julkaisu reilun kuukauden päästä.

Niin ja ei voi Microsoftia yrityksen puutteesta ainakaan syyttää. Viimeisimpänä julkistus Microsoftin omien pelien ilmestymisestä Game Pass -palveluun heti julkaisupäivänä.

Se on toki selvää, ettei Microsoft tätä sukupolvea voita, tuskin seuraavaakaan. Pikemminkin myynneissä olisi tärkeää se, että tulevaisuudessakin meillä olisi kolme konsolia. Näen itse yllättävän paljon eroa PS4:n ja Xbox Onen välillä. Oli ne erot sitten julkaistuissa peleissä, käyttöliittymässä, ohjaimessa tai erilaisissa palveluissa, niin haluisin pelata molempien firmojen laitteilla myös jatkossa.
 
Viimeksi muokattu:
Kilpailu on aina hyvästi ja toivottavasti myös tulevaisuudessa on 3 eri konsolivalmistajaa..Itse en ole ikinä Nintendon peleistä pitänyt, enkä laitteita omistanut, mutta on hyvä alalle, että Switch myy ja Nintendolla menee hyvin..Itse pelaan nyt PS4 prolla ja Xbox One X:lllä..Molemmissa on hyvät ja huonot puolet..Toivon, että kaikilla menee hyvin, on se sitten Sony, Microsoft kuin Nintendokin..
 
Kahden tehokonsolin tehomallien haaste on siinä, että pelien pitää pyöriä tyydyttävästi myös perusmalleilla. Malleilla, jotka muodostavat laitekannan ylivoimaisen enemmistön. PS5 ja Xbox4 on pakko tuoda kehiin seuraavaa todellista harppausta varten. Sen verran markettiosia molemmissa varmaan, että edellisen sukupolven pelit toimivat melkein heittämällä.
 
Heti ei varmasti nähdä uutta konsolia Microsoftilta. Kysymys onkin mitä tapahtuu vuosina 2019-2020.

Panostuksen suhteen jokainen konsolivalmistaja on kehittänyt omia laitteita sekä softan että raudan osalta paremmaksi. Makuasioita onko tietty valmistaja onnistunut tässä muita paremmin. Omaan makuun jokainen toimija on onnistunut tässä tasavertaisesti, jos rautapuolta tarkastellaan (Microsoftin X1X, Nintendon hybridikonsoli, Sonyn PSVR). Mutta nämä keskustelut on varmaan parempi käydä toisessa ketjussa.
 
Britannian viime viikon myynnit. Switchin tähtikolmikko edelleen top-10:ssä.

Jaa niin siis mitkä myynnit? Tässä oikea top-10 Isosta-Britanniasta viime viikolta:

1 SHADOW OF THE COLOSSUS
2 EA SPORTS UFC 3
3 MONSTER HUNTER: WORLD
4 FIFA 18
5 GRAND THEFT AUTO V
6 CALL OF DUTY: WWII
7 MARIO KART 8 DELUXE
8 SUPER MARIO ODYSSEY
9 ASSASSIN'S CREED ORIGINS
10 THE EVIL WITHIN 2

http://www.chart-track.co.uk/index.jsp?c=p/software/uk/latest/index_test.jsp&ct=110015
 
Mahewcorokin on näemmä palannut. Hienoa!

Mitä mieltä Just Dance 2018 myynneistä Briteissä? Switch-versio on raivannut tiensä kahteen kertaan individual format-listalle ja ollut samalla todistetusti pelin vahvin alusta ko. viikoilla.
 
Villi veikkaukseni on, että kyseiset pelit myyvät, koska laitteelle ei muutakaan isompaa ostettavaa ole.
PS4:n suppeasta pelivalikoimasta raapusteltiin meemejä nykyisen konsolisukupolven alkutaipaleella, mutta tuskin esim. Knack ja Killzone:SF kovin kauaa pysyivät top 10 listoilla. Ehkä syy johtui siitä, että nuo kaksi em. peliä olivat kehnon-keskinkertaisen välimaastossa siinä missä Nintendon viime vuoden 1st party tuotanto kuuluu pelialan parhaimmistoon.
 
...Nintendon viime vuoden 1st party tuotanto kuuluu pelialan parhaimmistoon.

Niin enhän minä missään sanonutkaan niitä pelejä huonoiksi :D Sanoin, ettei oikein mitään muuta ostamisen arvoista tunnu olevan, josta suuri yleisö olisi sen verran kiinnostunutta, että nimikkeitä näkyisi myyntilistoilla. Sitä Switchiähän on jo myyty se 15+ miljoonaa kappaletta, mutta eipä siellä pelilistoilla näy kuin ne samat 3-4 nimikettä. Jos laadukasta tarjontaa olisi määrällisesti enemmän, niin kaipa se luvuissa näkyisi. Vuosi sitten laitteen ostaneet varmaan ostaisivat Zeldan ja Mariot pelattuaan jo jotain muutakin, jos sitä laadukasta muutakin olisi tarjolla...

Vuosi PS4:n julkaisun jälkeen(=joulumarkkinat 2014) listoilla oli aika paljon kaikenlaista. Aika monella niistä peleistä oli myös hyvät arvostelut ja myyntimäärät.
 
Viimeksi muokattu:
Sitä Switchiähän on jo myyty se 15+ miljoonaa kappaletta, mutta eipä siellä pelilistoilla näy kuin ne samat 3-4 nimikettä. Jos laadukasta tarjontaa olisi määrällisesti enemmän, niin kaipa se luvuissa näkyisi.
Moni muu Switchin laatupeleistä on ollut myynnissä vain digitaalisessa muodossa. Näihin mm. lukeutuu Stardew Valley, joka oli viime vuoden myydyin digitaalinen peli Switchillä ja Steamworld Dig 2, joka myi moninkertaisesti enemmän Nintendon uudella alustalla kuin PC:llä.

Vuosi PS4:n julkaisun jälkeen(=joulumarkkinat 2014) listoilla oli aika paljon kaikenlaista. Aika monella niistä peleistä oli myös hyvät arvostelut ja myyntimäärät.
Kuten myös Switchillä. Metacriticin tietojen pohjalta.

Ensimmäisen vajaan 12kk aikana Switchille:
- julkaistiin 186 peliä
- 90/100 Metacritic keskiarvon tai korkeamman oli saanut yht. 6 peliä
- 80/100 Metacritic keskiarvon tai korkeamman oli saanut yht. 53 peliä

Ensimmäisen reilun 13kk aikana PS4:lle:
- julkaistiin 163 peliä
- 90/100 Metacritic keskiarvon tai korkeamman oli saanut yht. 6 peliä
- 80/100 Metacritic keskiarvon tai korkeamman oli saanut yht. 53 peliä

Laadukasta pelattavaa näyttäisi löytyvän tasan tarkkaan saman verran kummallakin alustalla, vaikka Switchin tarkasteluajankohta on lyhyempi vrt. PS4:een.
 
Sen verran markettiosia molemmissa varmaan, että edellisen sukupolven pelit toimivat melkein heittämällä.

Tämä olisi mielenkiintoinen, muutos nykykonsoleiden arkkitehtuurissa aiempaan verrattuna. Historiallisesti vanhempien sukupolvien yhteensopivuus on vaatinut aikamoisia ponnisteluja, välillä uuteen laitteeseen on pultattu edellisen polven rauta mukaan ja välillä pelit on emuloitu enemmän tai vähemmän käsityönä. Konsoleiden arkkitehtuurit ovat usein sen verran erikoisia, ettei taaksepäinyhteensopivuus ole tulevaisuudessakaan läheskään varmaa. Oletan, että MS on siihen sitoutunut, Nintendo varmaan uudelleen myy vanhat pelinsä tulevaisuudessakin.
 
Laadukasta pelattavaa näyttäisi löytyvän tasan tarkkaan saman verran kummallakin alustalla, vaikka Switchin tarkasteluajankohta on lyhyempi vrt. PS4:een.

Joo onhan siellä ihan kivoja pisteitä arvosteluissa, mutta...Niin, mutta kun nopeasti silmäilin läpi metacriticin listan tähänastisista Switch-julkaisuista, niin eipä siellä oikeasti niitä isoja nimiä kauheasti ollut. Ne mainitut Mariot, Zelda, Splatoon jne. ja siihen päälle sitten muutama uudelleenjulkaisu, "indie-hömppää" ja muuta pienempää peliä, joista aika iso osa on saatavilla muillekin alustoille.

Määrällisesti näyttää kivalta, kun tuolla tavalla listaa, mutta eivät ne silti myyntilistoilla näy. Siellä pyörivät ne muutamat isot nimet ja siinä se. Tosin tuolla tavalla se maailman meno taisi olla jo Wiin aikaankin: Konsoli möi paljon, määrällisesti sille tuli pelejä suunnilleen samaan tahtiin kuin pleikkarille ja boksille, mutta valtaosa myydyistä peleistä keskittyi kohtuu pieneen määrään nimikkeitä. Taisipa aika moni suurempikin Wiin fani tälläkin foorumilla todeta, kuinka pelaajan täytyy olla Wiin tapauksessa aika valveutunut löytääkseen ne "oikeasti hyvät pelit" sieltä pelattavaksi.

Ja ei, tämän ei ole nyt tarkoitus olla mikään konsolisodan uudelleen käynnistys tai haukku Nintendoa tai Switciä kohtaan. Kunhan nyt totean näin keskivertoa enemmän pelialaa seuraavana pelaajana, että arvaukseni Nisupullan toteamukseen on, että sen takia ne Nintendon isot nimet ovat siellä listoilla edelleen, kun mitään muutakaan ostettavaa ei oikein ole, kun suurpiirteisesti tarkastellaan. Joo onhan siellä listalla kaikenlaista nimeä, mutta selvästi suurin osa siitä on sellaista, joka ei valtavirtakuluttajia kiinnosta syystä tai toisesta, koska niitä nimiä ei näy millään myyntilistoilla. Kertooko se sitten noiden näkymättömien nimikkeiden laadusta, vai ehkä keskiverto Switch-pelaajan pelimausta, vai mistä, niin sitä voidaan arvailla ja pohtia.
 
Ne mainitut Mariot, Zelda, Splatoon jne. ja siihen päälle sitten muutama uudelleenjulkaisu, "indie-hömppää" ja muuta pienempää peliä, joista aika iso osa on saatavilla muillekin alustoille.
Sama kritiikki (?) voidaan tehdä PS4:lle. Itse asiassa em. kuusi PS4:n 90/100 Metacritic peliä (Flower, GTAV, TLoU, Diablo III, Rayman Legends, Fez) olivat uudelleenjulkaisuja ja osa lokeroidaan myös "indie-hömpäksi" :D

Määrällisesti näyttää kivalta, kun tuolla tavalla listaa, mutta eivät ne silti myyntilistoilla näy.
Ei niin, koska kyseinen top 10 lista koskee fyysisiä myyntejä. Siellä jyrää suurten julkaisijoiden ja konsolivalmistajien pelit, joissa on monesti takana kymmenien ellei jopa satojen milj. markkinointikoneisto. Aika näyttää miten EA ja kumppanit lähtevät tukemaan konsolia. Ainakin Ubisoft on ollut erittäin tyytyväinen pelimyynteihin. Jos tässä pitäisi lotota, niin pistäisin rahani sen puolesta, että 3rd party tuki suurten julkaisijoiden osalta vahvistuu tulevina vuosina.
 

  1. PS4 – 59,691
  2. Switch – 43,404
  3. PS4 Pro – 11,615
  4. New 2DS LL – 6,031
  5. Vita – 4,133
  6. New 3DS LL – 3,581
  7. 2DS – 904
  8. Xbox One X – 209
  9. Xbox One – 52

1. [PS4] Monster Hunter World – 159,613 / 1,750,969
2. [PS4] Dynasty Warriors 9 – 117,495 / NEW
3. [PS4] Sword Art Online: Fatal Bullet – 75,623 / NEW
4. [NSW] Splatoon 2 – 23,461 / 2,021,028
5. [PS4] Shadow of the Colossus – 21,900 / NEW
6. [NSW] Mario Kart 8 Deluxe – 19,210 / 1,327,107
7. [NSW] Mario + Rabbids Kingdom Battle – 15,755 / 129,815
8. [PS4] Dragon Ball FighterZ – 14,237 / 82,968
9. [NSW] Super Mario Odyssey – 13,912 / 1,601,866
10. [NSW] Zelda: Breath of the Wild – 12,087 / 859,764

Splatoon 2 myynyt jo yli 2 miljoonaa kopiota yksin omaan Japanissa.
 
  1. PS4 – 59,691
  2. Switch – 43,404
  3. PS4 Pro – 11,615
  4. New 2DS LL – 6,031
  5. Vita – 4,133
  6. New 3DS LL – 3,581
  7. 2DS – 904
  8. Xbox One X – 209
  9. Xbox One – 52
1. [PS4] Monster Hunter World – 159,613 / 1,750,969
2. [PS4] Dynasty Warriors 9 – 117,495 / NEW
3. [PS4] Sword Art Online: Fatal Bullet – 75,623 / NEW
4. [NSW] Splatoon 2 – 23,461 / 2,021,028
5. [PS4] Shadow of the Colossus – 21,900 / NEW
6. [NSW] Mario Kart 8 Deluxe – 19,210 / 1,327,107
7. [NSW] Mario + Rabbids Kingdom Battle – 15,755 / 129,815
8. [PS4] Dragon Ball FighterZ – 14,237 / 82,968
9. [NSW] Super Mario Odyssey – 13,912 / 1,601,866
10. [NSW] Zelda: Breath of the Wild – 12,087 / 859,764

Splatoon 2 myynyt jo yli 2 miljoonaa kopiota yksin omaan Japanissa.

Pakko kyllä lainata että on hauskaa nähdä miten Nintendon uusin(korjatkaa jos väärässä) pelisarja pesee zeldaa japanin listalla. Moninpeli vie varmana mennessään.
 
Pakko kyllä lainata että on hauskaa nähdä miten Nintendon uusin(korjatkaa jos väärässä) pelisarja pesee zeldaa japanin listalla. Moninpeli vie varmana mennessään.

Hyvä huomio! Nenilleen saa myös itse Mario. Enpä ole ymmärtänytkään kuinka suosittu peli on Japanissa.
 
Japanin viime viikon myynnit:

1. [PS4] Monster Hunter: World (Limited and Bundle Editions Included) – 85,322 (1,836,291)
2. [PS4] Secret of Mana – 36,042 (New)
3. [NSW] Splatoon 2 (Bundle Version Included) – 21,815 (2,042,844)
4. [PSV] Idolish7: Twelve Fantasia (Limited Edition Included) – 21,481 (New)
5. [PS4] Dynasty Warriors 9 (Limited Edition Included) – 21,180 (138,675)
6. [NSW] Mario Kart 8 Deluxe – 19,280 (1,346,387)
7. [PSV] Secret of Mana – 17,947 (New)
8. [PS4] A Certain Magical Virtual-On – 17,938 (New)
9. [PS4] Sword Art Online: Fatal Bullet (Limited Edition Included) – 12,981 (88,604)
10. [NSW] Mario + Rabbids Kingdom Battle (Nintendo, 01/18/18) – 12,776 (142,591)

Konsolit:

1. PlayStation 4 – 41,496 (59,691)
2. Switch – 39,303 (43,404)
3. PlayStation 4 Pro – 8,006(11,615)
4. New 2DS LL – 5,778 (6,031)
5. PlayStation Vita – 4,959 (4,133)
6. New 3DS LL – 3,424 (3,581)
7. 2DS – 959 (904)
8. Xbox One X – 133 (209)
9. Xbox One – 57 (52)

Lähde: http://www.nintendolife.com/news/20...n_the_top_three_in_this_weeks_japanese_charts
 
Ylös Bottom