Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Paolo
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Miksei tuosta ole missään selkeää mainintaa? Ainakin ihan ensimmäisissä lehdistötiedotteissa ja alkuhässäköissä Microsoft nimenomaan painotti tuota sisäistä CPU:ta, mutta myöhemmin tuosta ei ole puhuttu mitään, eikä mainintaa näy esimerkiksi kauppojen USP-listauksissa.

EDIT: Tuon Kinectin sisäisen prosessorin puuttumisesta kertovat raportit puhuvat nimenomaan Kinectin johtavan kehittäjän, Alex Kipmanin, todenneen, että laite käyttää noin 10-15 prosenttia Xbox 360:n laskentatehosta tämän puutteen takia. Näin siis CES-messuilla, eikä Microsoft tuolloin astunut korjaamaan huhuja, jos oikein muistan.

Hmm...en tiedä. En kyllä muista yhtään lehdistötiedotetta, jossa sisäistä CPU:ta olisi mainittu missään vaiheessa. Olisiko linkkiä? CES-messujen raporteista en tiedä mitään, joten linkki voisi auttaa tässäkin aiheessa? Noista messuista on aika kauan aikaa ja oletettavasti specsejä ei ole löyty tuossa vaiheessa vielä täysin lukkoon...

Oma tieto perustuu uusimpaan Kinect-dokumenttiin. Voihan tuohonkin tulla vielä muutoksia, ja jos näin tapahtuu niin tulen korjaamaan väärän tiedon.
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Prosessori mainitaan useampaan otteeseen Kinectin (tuolloisen Natalin) aluperäisessä faktaliuskassa kesäkuulta 2009:

• Custom processor (running Microsoft proprietary software layer). A proprietary software layer makes the magic of "Project Natal" possible. This layer differentiates "Project Natal" from any other technology on the market through its ability to enable human body recognition and extract other visual noise.

E3 2009 : Microsoft at E3 Several Metric Tons of Press Releaseapalloza

Tuosta prosessorin uupumisesta kertoivat muun muassa GamesIndustry.biz ja NewScientist kuluvan vuoden alussa:

GamesIndustry.biz has learned that Microsoft has dropped a chip from its forthcoming Natal motion control system as the platform holder eyes accessible price points in the build-up to release later this year.

The chip, which was responsible for processing information for the Natal's 'bone system,' has been removed in favour of a software solution.


Microsoft drops internal Natal chip | News

"Natal has to work on the existing hardware without taking too much hardware processing away from the games developers," Kipman noted, adding that Natal consumes between 10 to 15 per cent of the Xbox's computing power.

Microsoft: Natal consumes 15 per cent of Xbox CPU power | News | TechRadar UK

Alkuperäinen artikkeli vaatii maksullisen rekisteröitymisen (Sign in to read: Microsoft's body-sensing, button-busting controller - tech - 07 January 2010 - New Scientist), mutta aiheesta uutisoitiin myös KonsoliFINissä näiden artikkeleiden pohjalta.

Ilman mitään tietämystä mistään maailman asiasta veikkaisin, että kyllähän siellä vielä jonkinlainen prosessori pauhaa laitteen sisällä, mutta se ei ole enää vain lähellekään niin monimutkainen kuin alun perin suunniteltiin. Alkuperäisen vision mukaan tuon Kinect-prosessorin piti hoitaa liikkeentunnistuksen laskelmat, kun nyt ne lankeavat Xbox 360:n yhden ytimen vastuulle. Samalla tuo kehuttu softakin on siirretty Kinectiltä emoalukselle.

Tälle voi keksiä monia syitä sekä positiivisia ja negatiivisia puolia, mutta vähän tuo "laitteen hinta haluttiin saada helposti lähestyttävälle tasolle" ihmetyttää. Huhujen mukaan Kinectin valmistuskustannukset olisivat juuri about 150 dollaria jo nyt, joten mitä lie ne olisivat olleet kunnon prosessorin kanssa. Ei sillä, etteikö laite sisältäisi jo pelkästään näiden mikrofonien, infrapuna-antureiden, kameroiden, moottoroitujen jalustojen ja sun muiden härpäkkeiden puolesta rutkasti kaikenkarvaista tekniikkaa, Xbox 360:n pyörittämää softaa unohtamatta.

Loppupeleissähän sillä ei ole yhtään mitään merkitystä, millaista tekniikkaa Kinect käyttää. Ainakin KonsoliFINissä käyville pelaajille luulisi nimenomaan noiden pelien olevan se pääpointti. Kasuaalimpaa pelaajakuntaa voitaneen houkutella vähän köykäisemmällä sisällöllä ja vakuuttaa komeilla demoilla, ja sitä yleisöhän Microsoft selvästi tavoittelee. Jännempi homma nähdä jouluna, kuinka hyvin markkinointi onnistuu myymään laitteen kuluttajille. Näillä näytöillä suuri osa vanhasta pelaajakunnasta jää kuitenkin vielä kentän laidalle seuraamaan epäilevin silmin tapahtumia, joten markkinoinnin on paras olla rautaista. Halon ja Gearsin kohdalla Microsoftin markkinointitaidot on nähty, mutta miten lie Kinectin laita? Ihan hyvällä taktiikalla ainakin on lähdetty Jenkeissä liikkeelle, kun Kinectiä on tuotu kauppoihin testattavaksi, ja ilmeisen positiivisia vaikutelmia tuolla on saatu:

[video=youtube;h5J9dTOfbm4]http://www.youtube.com/watch?v=h5J9dTOfbm4[/video]

Siinä vaiheessa kun Microsoft saa Kinectin ja kuntoilupelin ujutettua Oprahiin (ei siis sen naisen sisälle vaan siihen ohjelmaan), kymmenkertaistuvat laitteen myyntiluvut.
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Hieman provoilun makua, mutta lähdetään mukaan. Kinectille tähän mennessä julkistettu tarjonta sopii paremmin casuaaleille ja sen esittely E3-messuilla kymmenilletuhansille core-pelaajille oli kova päätös ja vastaanotto sen mukainen. On kuitenkin ikävää, että core näkee Kinectissä vain julkistetut (casuaali-)pelit eikä itse uutta tekniikkaa ja alustaa, joka ainakin omasta mielestäni on mullistava ja aikamoinen harppaus sekä mahdollisuus koko peli- ja viihdealalle. Olemme tottuneet räpläämään ohjaimia ja nappuloita pelien kanssa vuosikymmeniä ja nykyään puhelimet ja W7 yms. toimivat kosketusnäytöillä - mikä on seuraava askel? Kinectin (tekniikan) myötä voimme ohjata ensimmäistä kertaa pelejä ja viihdettä koskettamatta mihinkään. Jos tuo ei ole, niin core kuin casuaalien mielestä, mullistavaa niin mikä on?

Kinectin julkistetuista peleistä ollaan montaa mieltä. Jokainen pidempään alaa seurannut allekirjoittanee, että uusien konsolien julkaisupelit ovat aina vähän sitä ja tätä, mutta yleensä asia korjaantuu 1-3 vuoden sisällä kun pelinkehittäjät pääsevät jyvälle uuden alustan mahdollisuuksista ja ohjelmoimisesta. Voin vain kuvitella kuinka vaikeaa tämä on Kinectin kaltaisella tekniikalla, jollaista ei ole ennen ollut. Kinect ei ole vain lisälaite vaan se on oikeasti uusi (konsoli)alusta, jonka potentiaaliset mahdollisuudet pelien ja viihteen saralla ovat laajat. Ensimmäiset 15 peliä ovat alku ja myöhemmin nähdään mihin se oikeasti pystyy. Lisäksi pelinkehittäjien on tässä vaiheessa ehkä helpointa (ja vähiten riskitöntä) tehdä Kinectille pelejä, joissa sen parhaat ominaisuudet (eli koko vartalon ja liikkeentunnistaminen) ovat pääosassa. Tämä tarkoittaa liikunnallisia pelejä. Wii-kopioiksi voi niitä haukkua kuka vaan, mutta tosiasiassa Kinect vie tutut teemat uusiin ulottuvuuksiin jo pelkästään lisäämällä kaikki raajat ja ottamalla ohjaimen pois kädestä. Se on oikeaa liikkumista ja sen tunnistamista eikä kapuloita tarvita.

Hyvin Killi kirjoittaa ja firman miehenä pitääkin pystyä puolustamaan mielipiteitään ;)

Olen monissa asioissa samaa mieltä hänen kanssaan ja tämä on vain ehkä sellainen "agree to disagree" tilanne. Microsoftin päätös keskittää E3 messut Kinectille core-yleisön ja pelitoimittajien edessä vaati kannuja, sen myönnän. Kuten Killi mainitsi, vastaanotto oli jokseenkin tyrmäävä.

Miksi core pelaajat eivät sitten näe nyt julkaistujen casuaali pelien ohi ja keskity tulevaan potentiaalin, no, johtuu varmaan siitä, että Kinectille ei ole mitään mainittavia julkaisuja tällä hetkellä horisontissa ja aikaisempiakin lupauksia on jo jouduttu vetämään nöyrästi takaisin. Pitää muistaa, että kun Natal julkistettiin ja promovideot alkoivat pyöriä, niin olin itsekin todella innoissani ja ns. myyty. Lupaukset olivat mittavia ja mahdollisuudet rajattomia. Odotimme Minority Report tyylistä sci-fi fantasiaa sekä tajunnan räjäyttäviä peli-ideoita joissa Kinectiä hyödynnettäisiin mitä ihmeellisimmillä tavoilla ja no, mitä jäi käteen (kärjistetysti), ääniohjaus "xbox play movie", Eyepets lapsipelejä (Here Skittles!), Dance Dance Revolution ilman mattoa eli Dance Central & Wii Sports, eikun Kinect Sports / Adventures shovelwarea. Not cool.

Puhunkin ehkä Kinectin houkuttelevuudesta juuri tällä hetkellä. Kinectin tekniikka sinänsä ei ole mitään mullistavaa, heikkoresoluutioinen tuplakamera ja softapaketti joka syö boksin tehoja liikkeentunnistuksessa 10-15%. Alustana potentiaalia varmasti löytyy tulevaisuudessa ja 3 vuoden kuluttua olemme jo paljon viisaampia, mutta tästä potentiaalin hyödyntämisestä ei ole tällä hetkellä oikeastaan mitään tietoa. Ehkä olen vain vanha jäärä, mutta allekirjoitan myös sen, että ei näppäimistä luopuminen ole välttämättä pelkästään hyvä- ja edistyksellinen asia. Tämä tulee osittain rajaamaan monta toimintaa pois Kinectin ulottuvilta, koska kaikkea ei voi vain tehdä ilman näppäimiä ja ohjaimia, ainakaan kovin hyvin ja ilman, että se olisi vain ns. gimmick.

Totta on myös se, että en ole Kinectiä kokeillut ja varmasti hauska vempele tuo tulee olemaan, lapsiystävällinen ja harmiton, mutta core pelaajalle näillä näkymin turhake. Itse olen ottanut jäitä hattuun ja en ole enää niin innoissani kuin aikaisemmin joten katsotaan miten tulee käymään. Korkea(hko) hinta ei ainakaan tule auttamaan asiaa. Itse en usko Kinectin lyövän itseään läpi (Move ja varsinkin 3DS tulevat olemaan kovempia juttuja vaikka xbox fani olenkin) ja tulee saamaan nopean hinnanalennuksen. Place your bets :D
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Hmm...en tiedä. En kyllä muista yhtään lehdistötiedotetta, jossa sisäistä CPU:ta olisi mainittu missään vaiheessa. Olisiko linkkiä? CES-messujen raporteista en tiedä mitään, joten linkki voisi auttaa tässäkin aiheessa? Noista messuista on aika kauan aikaa ja oletettavasti specsejä ei ole löyty tuossa vaiheessa vielä täysin lukkoon...

Oma tieto perustuu uusimpaan Kinect-dokumenttiin. Voihan tuohonkin tulla vielä muutoksia, ja jos näin tapahtuu niin tulen korjaamaan väärän tiedon.

Pelaaja-lehden E3-raportissa mainittiin myös tämä prossun vaihtuminen ja 15-20% 360:n tehojen käyttämisestä.
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Kuvia ja informaatiota Kinectin sisuskaluista ja tekniikasta: Exclusive: How does Microsoft Xbox Kinect work? | T3 magazine online.

insidekinect7w500.jpg


Gizmodolla samoin: http://gizmodo.com/5604308/deep-inside-xbox-360-kinect-the-interface-of-microsofts-dreams.
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Kinect has an ‘acoustical model’ for countries and individual regional dialects, built from 100s of hours of actors from round the world talking through various sayings.

Mahtaako tuo tunnistaa Suomea? "Xbox, päälle" vai pitääkö Trekkimäisesti sanoa "Xbox, engage"? ;)
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Kuvia Kinectin sisuskaluista ja tekniikasta

Peruswebbikamera?

Kannattaa muuten lukea artikkelit, josko kiinnostaa miten Kinect oikeasti toimii. Muutamat mediat pääsivät Microsoftin kampukselle kokeilemaan ja näkemään hieman pintaa syvemmälle...
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Ketään ei yllättäne, että myös 250 gigan mallista on tulossa Kinect-bundle. Asia paljastui Australian Microsoftin tuotekuvista. HD-kaapeli pitää siltikin ostaa erikseen.
The 250GB bundle appears to be very similar to the matte 4GB bundle, with the exception of the larger capacity hard drive, a glossy finish, and the inclusion of a headset. It isn't clear what game comes with the bundle, though it's most likely Kinect Adventures, the standard offering in both the standalone Kinect package and the 4GB Xbox bundle.

Lähde: Joystiq
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Digital Foundry pohdiskelee kolmisivuisessa artikkelissa Kinectin saloja ja käyttömahdollisuuksia. Yhteenvetona voisi sanoa, että myös Kinectin kohtalon ratkaissee se, millaisia pelejä laitteelle tulee. Itse raudan puolelta suurin rajoite on 3D-kameran matala tarkkuus (320x240), mutta sen jälkeen ratkaisun avaimet ovatkin softakehittäjien käsissä.

Kinect is something different and wholly removed from Move and the Wiimote. The fact that it's ideally suited to fitness and dance titles in a way that neither of the competing systems can match may well be enough on its own to guarantee success. However, in the longer term, it's the system's basic demand for innovation from developers that may well be the making of it.

Lähde: Eurogamer
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Mikäs hommeli tää nyt oikee on ku oli tullu tämmönen posti

Greetings from Microsoft Connect!

You have been invited to participate in the Xbox LIVE and Kinect Beta Program program on Microsoft Connect.

Microsoft Connect enables you to connect directly with Microsoft developers, product managers, and other team members to help us make our products the best they can be and meet your needs.

If you are already registered on Microsoft Connect, make sure to sign in with your existing registered Windows Live ID account to use this invitation. If you are not registered yet you will be prompted to do so.

Accept the Invitation
or copy the following URL and paste it into your Web browser's address bar:

After accepting the invitation you may be asked to take a survey or submit further information. In some cases your status could be set to Pending in which case the product team will contact you only if you are chosen for participation. To report a problem, visit the help page.

If you are not interested in participating you need to take no action.

Thank you for your interest, and we look forward to hearing from you!

Sincerely,

Program Administrator

Microsoft Connect
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Gamescom-messut ovat vasta alkamassa, mutta Microsoft paljasti jo Kinectin UK-julkaisupäivämäärän: 10. marraskuuta.

COLOGNE — August 17, 2010 — Xbox will transform entertainment at home and on-the-go this year with Kinect for Xbox 360 officially launching in the UK on 10th November, opening up a new world of controller-free games and Xbox LIVE entertainment. Xbox LIVE and a blockbuster line-up of games on Windows Phone 7 will also launch this Christmas, with Microsoft announcing a new line up of LIVE enabled titles coming to the PC.

Lähde: VG247
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Gamescom-messut ovat vasta alkamassa, mutta Microsoft paljasti jo Kinectin UK-julkaisupäivämäärän: 10. marraskuuta.

Lähde: VG247

Tosin mielenkiintoisesti tuo Chris Lewis sanoo quotessa 17. marraskuuta.
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Tosin mielenkiintoisesti tuo Chris Lewis sanoo quotessa 17. marraskuuta.
Tuota naureskelin itsekin. Eipä olisi edes eka kerta, kun lehdistötiedotteessa on kaksi eri päivämäärää. Ihmisethän noitakin kirjoittaa, ja aikataulut ovat projekteissa eläväistä sorttia.
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

No mjoo, ainakin nyt omaan mailiin saapuneessa tiedotteessa tuo Lewisin kommentti oli korjattu, ja 10. marraskuuta on the päivä.
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Mikäs hommeli tää nyt oikee on ku oli tullu tämmönen posti

Greetings from Microsoft Connect!

You have been invited to participate in the Xbox LIVE and Kinect Beta Program program on Microsoft Connect.

Microsoft Connect enables you to connect directly with Microsoft developers, product managers, and other team members to help us make our products the best they can be and meet your needs.

If you are already registered on Microsoft Connect, make sure to sign in with your existing registered Windows Live ID account to use this invitation. If you are not registered yet you will be prompted to do so.

Accept the Invitation
or copy the following URL and paste it into your Web browser's address bar:

After accepting the invitation you may be asked to take a survey or submit further information. In some cases your status could be set to Pending in which case the product team will contact you only if you are chosen for participation. To report a problem, visit the help page.

If you are not interested in participating you need to take no action.

Thank you for your interest, and we look forward to hearing from you!

Sincerely,

Program Administrator

Microsoft Connect

Olet onnekas kaveri, koska pääset osallistumaan Kinectin betaan :)
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Olet onnekas kaveri, koska pääset osallistumaan Kinectin betaan :)
Toimitetaanko beta-hepuille Kinect-rautakin?-P Vai miten sitä betaillaan ilman itse laitetta?
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Olet onnekas kaveri, koska pääset osallistumaan Kinectin betaan :)

Oho oho! Täytin ohjeiden mukaan jutut jossa kyseltiin osotteet ja koneen serialit ja ID:t Jotain siinä sanottiin että muka lähettelisivät jotain? Sen jälkeen homma ohjautu sivulle, jossa sanottiin...

Thank you for your interest in participating. We are currently processing your application. Please note, completion of this survey will not guarantee you access to the program.

We will email you close to the start of the program to let you know if you’ve been selected and next steps. In the meantime learn more about Kinect by visiting Xbox.com | Kinect

You have successfully applied to Xbox LIVE and Kinect Beta Program and your status is (PENDING).

Seuraavana päivänä toi lopun "PENDING" muuttui muotoon "RESOURCE NOT LOCATED" joten eikö mua sitte vissiin hyväksyttykään :(
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Köhh.. microsoftin agentit huomasivat sinun rikkoneen NDA:ta joten jäit ilman. Kannattaisi lukea ne jutut huolella ja pitää mölyt ohjeiden mukaan mahassa. ;)
 
Vastaus: Kinect - Koko kehon liiketunnistus 360:lle (Natal)

Toimitetaanko beta-hepuille Kinect-rautakin?-P Vai miten sitä betaillaan ilman itse laitetta?

Kyllä. Jos betaan pääsee mukaan niin kotiin toimitetaan Kinect-sensori. Jos odotus tuntuu kovalta, voi sitä heilua television edessä ilman sensoriakin :)
 
Ylös Bottom