Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Kissojen valtakunta/The Cat Returns/Neko no ongaeshi (22.10.2004)

Jarmo Hänninen

New Member
Japanilaisen animen ystäville on tarjolla nannaa oikein Suomen elokuvateattereissa kun näytösensä saa Japanissa vuonna 2002 valmistunut Neko no ongaeshi eli Kissojen valtakunta. Lienee tutustumisen arvoinen.

Suomennoksesta ja dubbauksen ohjauksesta vastaa Henkien kätkemä-leffan vastaavasta työstä vastannut Pekka Lehtosaari. Ääninäyttelijöinä tässä Hiroyuki Moritan ohjaamassa elokuvassa ovat Annituuli Kasurinen, Tarmo Ruubel, Eero Saarinen, Pertti Koivula, Roosa Salokorpi, Paavo Kerosuo, Henna Hyttinen, Ari-Matti Hedman, Pekka Autiovuori, Leea Klemola, Tuomo Holopainen.

Cinema Mondo levittää leffaa kaikkiaan 14:sta kopion voimin. Seuraavassa pieni synopsis, joka on napattu Finnkinon sivuilta:

Perheen pienimmillekin sopiva, suomeksi puhuttu japanilaisanimaatio vie katsojat Henkien kätkemän veroiselle seikkailulle.

Jos joskus olet todella pahassa pulassa, kohtaat arvoituksen, ongelman jota on mahdotonta ratkaista, silloin on vain yksi paikka johon voit mennä Kissojen valtakunta.

Hiukan surumielinen koulutyttö Haru pelastaa aivan tavallisen päivän päätteeksi kissan, joka uhkaa jäädä auton alle. Kissa osaa puhua! Se kiittää kohteliaasti Harua ja jatkaa matkaansa. Seuraavana yönä Haru saa vieraita. Turvakissojen ympäröimänä saapuu korkea-arvoinen delegaatio, sekä itse Kissojen Valtakunnan kuningas, Kissakuningas, joka kiittää Harua. Hän oli tietämättään pelastanut kissaprinssi Lunen hengen.

Huomisesta alkaen lukemattomat ilot ovat osanasi, lupaa hovin lähettiläs, ja kutsuu Harun Kissojen valtakuntaan. Mutta kaikella on hintansa. Kuningas aikoo tehdä Harusta prinssille morsiamen. Kissojen valtakunnan magia alkaa vaikuttaa. Haru muuttuu hetki hetkeltä yhä kissamaisemmaksi.

Harun ystävät Kissa-asioiden toimistosta puuttuvat peliin. Uljas Kissaparoni, kooltaan muhkea Muta (alias vuosisadan rikollinen Renaldo Moon) ja kaunis hovineito Yuki auttavat Harua kohtaamaan Kissojen valtakunnan haasteet ja löytämään oman itsensä.


Elokuvan suomenkieliset kotisivut löytyvät "yllättäen" osoitteesta www.kissojenvaltakunta.fi
 
Vastaus: Kissojen valtakunta/The Cat Returns/Neko no ongaeshi (22.10.2004)

Prkl, olisivat nyt tuoneet alkuperäisellä ääniraidalla varustetun version suomenkielisen lisäksi. Tämä elokuva jää nyt sitten odottelemaan DVD-julkaisua...

Toivottavasti edes animaatiojumala Hayao Miyazakin seuraava mestariteos "Hauru no ugoku shiro" tulee alkuperäisellä ääniraidalla Suomen elokuvateattereihin.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Kissojen valtakunta/The Cat Returns/Neko no ongaeshi (22.10.2004)

Cat Returns on IMO ehkä lapsellisin Ghibli, jonka olen nähnyt. Alkaa lupaavasti, mutta loppuu aivan liian nopeasti (Runtime vain n. 1h 10min). Leffa oli myös aivan liian "helppo", eli ei mitään tajuttavaa juttua (mistä koko lapsellinen vaikutelma johtuukin). Silti ihan katsottavan arvoinen tekele, joka löytyy DVD-hyllystä.
 
Vastaus: Kissojen valtakunta/The Cat Returns/Neko no ongaeshi (22.10.2004)

Suomidubin nähneenä voin sanoa , että dubbaus oli yllättävän hyvä.
Elokuvasta tulee jotenkin mieleen animaatio maailmanympäri 80 päivässä tyyliltään.

Hauska leffahan oli kyseessä , mutta ei mikään mestariteos.
Ikävänä uutisena sain kuulla, että Howl's moving castle myös dubataan , mutta dvd:llä sitten alkuperäinen ääniraita mukana.
 
Vastaus: Kissojen valtakunta/The Cat Returns/Neko no ongaeshi (22.10.2004)

Roary sanoi:
Ikävänä uutisena sain kuulla, että Howl's moving castle myös dubataan , mutta dvd:llä sitten alkuperäinen ääniraita mukana.
Saisivat kyllä tuoda Suomeen myös sen alkuperäisen version tämän tumpatun rinnalle. Voi kyllä olla, että elokuvalle ei ole tarpeeksi näytöspaikkoja, että pystyttäisiin näyttämään molemmat versiot, tai jotain... Harmi. :(
 
Ylös Bottom