Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

KonsoliFIN ajetaan alas kahden vuoden kuluttua

Olinkin jo ehtiny unohtaa koko paska-artiklan. Tsemppiä Puolalle kaatoyrityksessä, oli perimmäinen motiivi sitten ihan mikä hyvänsä. Yhtäkään peruskansalaista hyödyttävää ominaisuutta koko linkkiverojärjestelmässä ei kyllä näytä olevan.
 
Puolan valitus meni läpi, direktiivi ei kaatunut mutta sen tulkintaa muutetaan.


Moni piti DSM-direktiivin 17. artiklaa tekijänoikeusjärjestöjen lobbauksen voittona, koska pykälä tuntui asettavan alustoille velvollisuuden oma-aloitteisesti poistaa tekijänoikeudella suojattua sisältöä. Puola valitti artiklan sanamuodoista perustellen, että linjaus on EU-perusoikeuskirjan vastainen. Alustoille asetettu ennakkosensuurivaatimus olisi sananvapauden rajoittamista. EU:n tuomioistuimen julkisasiamies Henrik Saugmangaard Øe asettui 15. heinäkuuta antamassaan ratkaisuehdotuksessa pitkälti samalla kannalle. Julkisasiamies totesi direktiivin EU-perusoikeuskirjan mukaiseksi mutta velvoitti jäsenmaat kansallisessa täytäntöönpanossaan pitämään huolen siitä, että palveluntarjoajia ei voi asettaa asemaan, jossa ne joutuvat päättämään, mikä on laitonta.

EU direktiiviin pohjautuva laki alkaa valua Suomeen.

EU:n vuonna 2019 hyväksymä tekijänoikeusdirektiivin kansallinen täytäntöönpano on vihdoin etenemässä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on saanut lakiesitysluonnoksensa valmiiksi. Se on lähetetty lausunnoille, joita voi antaa lokakuun loppuun. Kyseessä on luonnos hallituksen esitykseksi, joka annetaan eduskunnalle ja joka koskee lakeja tekijänoikeuslain sekä sähköisen viestinnän palveluista annetun lain 184 §:n muuttamiseksi. Laki koskee niin verkkolähetyksiä kuin tv- ja radiotoimintaa.
 
Ylös Bottom